Bir babanın bunlara hakkı var mı?

23 yaşındayım mesleğimde ilk yılım üniversite mezunuyum, üniversiteye başladığım günden itibaren hiçbir maddi destek almadım babamdan. Kendisi oldukça ilgisiz, kaba, annemi aldatan, bize psikolojik şiddet (kimi zamanda fiziksel şiddet) uygulayan birisidir. Dediğim gibi hayatım boyunca destek de olmadı hep 2. Bir hayatı vardı kazandığını alkol hayat kadını ve evli kadınlarla birlikte olup düşüp kalkarak harcardı. Babamın babası yani dedemse çok iyi insandır o babalık yaptı zaten bana ama şimdi hastalandı yaşlandı zor yürüyor vs Bu sebeple de babam bana hala şiddet uyguluyor ağır derecede. Hayatım olmasına izin vermiyor. Hem bizi istemiyor burnumuzdan getiriyor artık iş sahibi oldum evleneyim diyorum ama herhangi bir erkekle iletişim kurmama müsaade etmiyor. Bir kez aşık oldum hayatımda ikimiz de işten akşam 6 da çıkıyorduk eve geldim yemek yedim derken saat 7 oldu 7 ile 9 arasi dışarıdayım. Akşam 9.30 da eve girdim diye bana şiddet uyguladı ve seni öldürürüm kanını dökerim dedi. Odamın kapısını kilitlemeseydim öldürebilirdi de o potansiyel var. Ben nasıl hayat kuracağım kendime esir gibiyim ev iş dışı hayata müsaade etmiyor ama kendisi çok kötü şeyler yapıyor dışarıda gününü gün ediyor ne haltlar yediği belli değil.
Bir babanın bunlara hakkı var mı?