Siz sosyal medya veya buradan biriyle arkadaş olma fikrine sıcak bakıyor musunuz?

Sosyal medya üzerinden arkadaş daha çabuk kuruluyor fakat ne kadar samimi tartışılır. Çoğu gelip geçici oluyor. Reelden arkadaş edinmek daha mantıklı.
Edindiğim son üç arkadaşım reelden. İlki kendisi gelip selam vermişti. Diğer iki arkadaşıma ise ben selam verip tanıştım. Çok da samimiyiz. Kısacası arkadaşım yok diyen reelden edinmeli.
Belirli sınırlar içerisinde olmasında bir sakınca görmüyorum ablam sadece kişinin bu durumu çok alışkanlık haline getirmemesi lazım onda da işte dediğim sınırlar önemlidir. Her gün konuşulmayabilir, her zaman müsait olunmayabilir çünkü bilmemiz gereken en önemli şey gerçek hayatımızın da varoluşu yani bazı insanları görüyorum o kadar telefonun içinde ve sosyal medyayla nefes alıyor ki bu çok yanlış. Dengeli olmaya çalışmak lazım. Güzel bir sözle yorumumu tamamlamak istiyorum. "Fazla samimiyet tez ayrılık getirir." Sevgiler ve iyi hafta sonları ablacım... 💫🌸
Bana demedi bunu bak püü
Her şeyi üstüne alınma bak vallahi fırına atacağım artık seni bu sefer pembeleşinceye kadar da tutmayacağım daha fazla tutacağım yeter! 😁😂
Seninde dediğin gibi çorba, "Fazla samimiyet tez ayrılık getirir."
Bizi bitirdin çorba. Gidiyorum hemde koşarak 🚪🏃
Ablacım kardeşin hayırlı olsun 😐
@_Süveyda Abla şuna bir şey söyle ya 😞😅
Hain çorbaaa
Pembe poğaça sus bak ablam ikizimi de kovacak hala konuşuyorsun 😁
İnsanlar reelde birbirlerini düşünmez tek düşündükleri kendileridir ama konu sosyal medya olunca daha samimi daha içten daha meraklı ve dinleyici olduklarından hem hızlı tanışılıp hemde uzun süreli arkadaşlıklar edinebiliyorlar ben 8 yıldır sanalda tanıştığım arkadaşımla çok iyi anlaşıyoruz reeldekiler ile görüşmüyorum.
Sanmıyorum
Yani bu devirde korkunun olduğu yerde hele ki kadınlarla kolay değil.. Sokaktada kolay değil.
Eskiden erkekler kadınlarla iletişim kurabiliyordu
Şimdi ise çok zor gerek medyanın suçu gerek toplumun gerek cinselliği suç olarak görmeleri gibi gibi
Cevap
29Cevap
Evet daha hızlı çünkü birbiriyle aynı karakterde insanlar daha çabuk buluyorlar birbirlerini
Hayır sıcak bakmıyorum. Yalana dolana karnım tok çok şükür 😃 Sadece yakın çevrem, bulunduğum yerden fiziki olarak beni gören tanıyan, fiziki olarak tanımak, karşılaşmak, konuşmak isteyen çıkarsa gider tanışırım. Oturduğumuz koltukta kendimizi kandırmaya, aldatmaya, kimseyle selama sabaha gerek yok. 🤷♂️ Güvenmem. Güvenmemek gerektiğini de her türlü deneyimledik çok şükür.
Olduğundan çok farklı profillerle sokak arşınlıyor insanlar.
Reelde şıp diye anlayıverecekken sanalda kanıyoruz maalesef.
Ayşe'nin nicki ''Xwomenx'' Mehmet'in nicki ''karizma''. Ayşe gözümüze içli köfteyi ben yaptım diye sokarken yumurta kırmayı bilmediğinden bihaberiz. Hal böyle olunca özgüven, tanışma, flört, dostluk tavan.
Adeta cennet.
Olduğu gibi bir profil sergileyen arkadaşlar canımı yesin.
Kafa yapım uyarsa dumanla bıle haberlesıp arkadas olurum. Ama reel gıbı samımı yakın olunur mu bilemedim. O konuda tecrübem yok.
Ben daha çabuk arkadaş oluyorum ya. Dışarda da öyleyim ama pek tercih etmiyorum.
Süre bakımından öyle ama kalite ve sağlıklı olma yönünden tartışılır.. Mutlaka reelde de bir kontak olmalı ki tam anlamıyla arkadaş-dost adına yakışsın..
İnsanlar kendilerini biraz daha rahat ifade edebiliyor.
Evet kuruluyor da baki olur mu bilmiyorum illa kopukluk oluyor.
Kesinlikle hayır.. Biriyle merhabam var diye dost olmuş olamıyorum ben.. Sınırlı sayıda insan alıyorum hayatıma.. Böylesi çok daha iyi.. Keyifli günler..
Genelde evet;
Ama uyum yoksa, bir o kadar da hızlı tüketiliyor.
Çünkü zaten hani internetten sadece bağ olduğu için başka bağlayıcı bir şey kalmamış oluyor. Ne kadar uyum olursa olsun
Anal dunyada realdekinde cok daha hizli arkadas dusman sevgili olabiliyorsun reale gore daha riskli sonucta sana ne gosterirsem okadar tanirsin beni ama yinede bence en guzel deneyimler sanalda oluyot
İnsan real hayatta denk gelemediği ruh öküzüne sanalda denk geliyor. Bunu real hayata da geçirenler var. Bence sanal iyi ki var :)
Biraz daha kolay çünkü acaba yargıları yok. Konuşulanlar aynı düzende ilerliyor. bilemiyorum tabi sizin düşünceleriniz neler
Bilmiyorum.
Çünkü sosyal medyadan kimseyle ilişki kurmam.
Gerçi gerçek hayatta da kimseyle kolay kolay ilişki kurmam.
Sıcak mı? Zaten var arkadaşım buradan. Reel' e taşıdık çoktan arkadaşlığı. Gayette iyi gidiyor. Hiç bir sıkıntı yok. Harika bir arkadaş kendileri.👍
Ben normalde de sosyal medyada da zor arkadaşlık kuran biriyim. Genelde bu konuda haklısın. Az ve öz insan çevremde olmasını severim.
Yani nenem senin yerini kim alabilir ))
Daha çabuk fakat bence pek de güzel olmaz o arkadaşlıklar
Benim için no. Tipini, huyunu, enerjisini bilmediğim insanlarla yazışmak rahatsız edici.
Güvenemiyorum, çoğu kendini olduğundan farklı tanıtıp gösteriyor
Daha hızla tanışma oluyor ve arkadaşlıkların hızı da bu yönde ilerliyor
tabii ki biraz daha hızlı yürüdğü aşikar ama pek sıcak bakmıyorum.
Daha çabuk oluyor. Zaman zaman reelin yerini tutar.
Kişiye göre değişir bu durum. Ama sıcak bakarım herhalde.😶
A yok hayır bana göre diyıl
Daha kolay o kesin ekranın ardında herkes rahat ama benim için sıfır güven o yüzden sosyal medyadan bi arkadaşlık kurmam
günümüzde çoğu ilişki öyle zaten her şey sosyal medya olmuş
Çabuk kurulup cabuk yikiliyor
Hayır tabiki iğrenç oluyor buradaki arkadaşlar
daha çabuk kurulduğu gibi daha çabukta bitiyor :)
Ne dışarıda ne içeride ne de sanalda 0
Bir o kadar da çabuk bozuluyor.
Reel hayatla kıyasla evet...
Klavye olduğu için rahat oluyor 😂
Aynen dışarda insanlar tuhaf ya😂
Reelden daha cabuk olur..
Olabilir sohbete bağlı galiba🤔
Sosyal medyadan arkadaşlık ne yahu
Sosyal medya kullanmıyorum, fikrim yok
Daha çabuk kuruluyor ve çabuk bitiyor.
Evet öyle
Evet ama yüzeysel
Evet daha hızlı
Evet bence
Evet galiba
Hep yalan
Sosyal medya bu açığı daha çabuk kapattı.
Kesinlikle karşı tarafın başka yerde olması artı
Evet
Daha çabuk oluyor
Daha çabuk kuruluyor.
Bulmuyorum
evet
daha kolay oluyor..
Bence hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?