Merhaba arkadaşlar ocak 20 sinde dedem vefat etti ve kendisinin 4100 lira kredi kartı borcu vardı 6 çocuğu var bide dedem ölmeden yatağa düştü yatağa düşünce felan biz baktık 6 çocuğu var dediğim gibi ve vefat ettikten sonra ölüm parası varmış ölüm parasına başvurduk ama 6 ya bölündü ölüm parası normalde biz kredi kartı borcunu ödeyecektik ancak 6 ya bölününce ölüm parası ödemedik bizi dün kredi kartı borcu için banka aradi borcunuzu mirasçılar sizsiniz borcunuzu ödeyin dediler aksi halde icraya vereceğiz dediler dedemin telefonu bizde takılı bu arada telefon nosunu kullanmanın cezası var mı hattını yani bizde verin icraya dedik ölüm parası çünkü 5 bin lira felan fazlasıyla yetiyor bizde kardeşlerine dedik babamın 6 kardeşi var 3 ü kabul ettiler ölüm parasını vermeyi diğer 3 ü kabul etmedi bizde o yüzden icraya verin dedik dedemin üstüne bir tane tarlası var ve ikametgahı bizim evin uzerine haciz geldiğinde bizim eve mi gelecek nasıl işleyecek olaylar bilen biri yardımcı olursa sevinirim ev bizim üzerimize dedemin değil kredi kartı borcu felan bundan sonrası nasıl işleyecek tesekkurler
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Dedeniz öldüğünde bir belge var onu imzalamazsanız tüm borçlar size kalıyor diye biliyorum ama geç kalmışsınız artık.
6 ya bolunmeyecek mi borç
Evet 6ya bölünür gidip ödeyin parayı yoksa faiz bindirip 5 katı geri ödetir banka.
Eve haciz gelmez ama deilmi
Avukata verilirse dosya evinize haciz gelebilir.
Avukata verilirse 6 kardesede gelmiyecek mi eve haciz reddi miras yapmazsak
6 kardeşede gelir ve borç miktarı kadar eşya haczedilir.
Borcu gidip ödeyin 4100 lirayı size ödemezseniz 30 bin lira olarak kitlerler bi zaman sonra.
Ödemiyor diğer kardeşleri maalesef ben kendi payıma düşeni ödersem evim haczedilmez değil mi birde reddi miras yaparsam odememede gerek kalmaz deilmi
Birde ne zaman bize icra kağıdı gelir veya ne zaman 30 bin ödetmeye kalkarlar
4100 lirayı 1-2 yıl sonra falan ödenmediğinde o civarlara gelir faiz miktarıyla borç.
Anladım çok teşekkür ederim yani ben kendi payıma düşeni ödersem sıkıntı yok veya reddi miras yapabilirim ama kesinlikle bunları yaptigimda ikametgahı bizim ev diye bize haciz gelmez değil mi
Birde ölen kişinin telefon nosunu kullanmam sorun teşkil edermi
Reddi miras yapınca yasal mirascı konumundan çıktığınız için bir şey olmaz birde telefon numarasını ölüm belgesi ile kendi üzerinize alsanız iyi olur
Tamam abim çok teşekkür ederim allah razı olsun şarjım bitti kusura bakma başka bilmem gereken bir şey var mı
Abim bide borç 6 çocuğu var dedim ya çocuklarından 2 si erkek 4 ü kız borç sadece erkekleremi yoksa kız ve erkekleremi bölüşülecek
Dedenin ya borcunu ödersiniz ya da reddi miras yapıp borçlardan ve onun uzerine kalan mal ve mulkte vazgecersiniz 2 sinden biri
Dedemin adresi ikametgahı bizim eve kayıtlı reddi miras yaparsak bizim eve haciz gelir mi yoksa sadece 6 kardeşten sadece vizemi icra gelicek
İkametkah bisey degistirmez adrese icra kalktı kardesim gelip eve icra etmiyorlar hesaplardaki paralariniza hesaplariniza bloke koyuyorlar çalışan biriyseniz iş yerinizden alıyorlar massinizdan dusuluyor
Peki ben reddi miras yaparsam borç 6 yami bölünecek yoksa sadece vizemi gelicek borç veyahut ven kendi üstüme düşeni ödersem diğerleri reddi miras yaparsa geri kalan borcudami ben odeyecegim
Reddi miras yaparsan maldan mulkten olursun kendine ait kısmı öde geridini alamazlar
Bir tane tarlası var oda satsan 5 bin etmez ama kedi payımıza düşeni ödemek mantıklı biz borcu ödersek diğerleri ödemezse eve kesin haciz gelmez demi bizim eve
Kardesim anlamıyormusun eve haciz gelmiyor gelmez
Ulan adam ölmüş. Adam öldü diye devlet adama toprak parası vermiş siz de onu kendi aranızda pay mi ettiniz? Reddi miras yapın ödemeyin ne diyim.
Ne toprak parası ölüm parası verdi devlet toprak parası değil devlet 6 ya bolup babamin kardesleri arasinda pay etti peki biz reddi miras yapsak ikametgahı bizim üzerimize dedemin değil bizim eve haciz gelir mi
Reddi miras yaparsan ne ondan kalan mirası alabilirsin ne de ondsn kalan borcu ödersin. Evlatlıktan red etmek gibi bi şey işte. Devletin siz verdiği ölüm parasıyla o borcu odeseydiniz ya
Sadece bize vermedi devlet 5 bin ise 6 ya böldü kardeşlerin hepsine eşit miktarda yatırmış devlet
Biz de kardeşlerine dedik ödeyelim diye 3 ü kabul etti 3 ü etmedi bizide dün aradılar böyle böyle bizde verin icraya kardeşleri parayı vermiyor dedik
İşte sen de ödemek istemiyosan reddi miras yapacaksın. Onlar da reddi miras yapmak zorunda eğer yapmazlarsa borçların tammai onlara kalır. Ama reddi miras yapan kişiler dedenden kalan mal mülk hakkından vazgeçmiş oluyor. Mesela dedenden kalma ev vardı. Reddi miras yaprsan o evi kaybediyosun
Anladım ama bizim ev diğerleri ödemezse haczedilmez değil mi çünkü dedemin ikametgahı bizim uzerimize
Yok sanmıyorum. Borç mahkemelik olunca hakim oğulları arasında bolusturip borcu o şekilde tahsil edecek devlet. Örneğin 10 bin TL borç vardı 6 kardeş arasında bölüp herkese özel borç olur sen ödersin kanun senin evine gelip haciz edemez. İstesen savcilik bürosuna git onlar daha iyi bilir.
2 erkek 4 kiz çocuğu var sadece erkekleremi paylaşılacak borç kızlara bölüşmeyecek mi
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!