Hemmam İbn Münebbih diye bir sahebemiz var. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hammam_ibn_Munabbih Bu sahebenin önemi ne? Ebu Hureyre'nin bizzat yanında ders almış kişidir. Ebu Hureyre kim peki? 628 yılında Hz. Muhammed (sav)'in Hayber'de bulunduğu sırada yanına gelerek Müslüman oldu. Kuşatmadaki Hayber fethine ve daha sonra yapılan savaşların hepsine katıldı. Yani Peygamberimizin sürekli yanında bulunan ve onun ağzından öğüt niteliğinde çıkan her sözü yazdıran, biridir. https://islamansiklopedisi.org.tr/ebu-hureyre Hz. Muhammed (sav) , 632 de vefat etmiş, Ebu Hureyre ise 678 de. 678-632= 46 yani peygamberimiz (sav) öldükten sonra 46 sene daha yaşayarak öğrencilerine yazdırdığı Hadisleri günümüze kadar taşımıştır. Hamam Bin Munebbih de bunlardan biridir. Tabi şu an elimizde bulanan en eski İslam tedvini bu değildir.. Hadis kitabı olarak yazılı şekilde kitaplaşmış hali ile bulunan en eski eser Hamam Bin Munebbih'e aittir. Daha fazla uzatmak istemiyorum. Bu bilgi bile Hadisler 200 yıl sonra yazıldı diye İftira Atan ve Hadislerimizi inkâr eden (Cahil Cühelaya) yeter de artar diye düşünüyorum. Detayı öğrenmek isteyenler bu kitabı kendi okuyabilir👇Doc. Dr. Altay Cem Meriç' de bu konuya güzel değinmiş. Lütfen İslam'ı adam akıllı öğrenin. İftiralarla ölmeyin Okuduğunuz için teşekkürler.
Hadisler 200 Yıl sonra Yazıldı. Çarşıda Pazarda Toplandı İftiralarını Çürütelim mi?
Kulaktan kulağa oyna bir gün bu sorunun cevabını öğrenirsin. Benim paylaşım yazılı metin içerir. O an yazılmıştır. Hadis katipleri Sahebeler vardr etrafında. Ağzından çıkan her sözü yazmışlardır. Bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim https://youtu.be/Lqeip0EmE3E
200 yıl sonra yazıldı diyenler, Hadisleri kendi kafalarından, peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem in ağzından çıkmadığı hâlde, o söylemiş gibi yazmışlardır diye idda eden İftiracılar var çünkü.
Kardesim 200 yıl sonra yazıldı diyenler toplumu hadisten uzaklaştırıp insanları yanlış din anlayışına sevk edecekler. Bu şerefsizlerin bazılarıda okulda hoca. Ah bana denk gelmediki atılma pahasına iddialarına delilleriyle cevap vereydim. Onu orada rezil edeyim yeter. Cidden atılmaya razıydım 😂
Teşekkürler. İstesenizde istemesenizde Allah nurunu tamamlayacak. İnsanların uydurduğu anayasalar yüzünden bugün çocuk tecavüzleri, kadın cinayetleri aldı başını gidiyor. Bunları recm etmek bakalım tüm Türkiye'nin gözleri önünde bak bakalım bir daha yapabilen çıkacak mı.
Sjf Sjf peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem yani alemlere rahmet olarak gönderilen efendimiz de rejjm yapmıştır. Hak edene hak edilen ceza verilir çünkü.
Yoo ben gayet objektif bakıyorum. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem keyfi olarak rejm emri vermiş biri değil. Mâiz b. Mâlik, Hz. Peygamber (asm)'e gelerek "Beni temizle." dedi. Hz. peygamber (asm) "Yazık sana, çık git, Allah'a tövbe ve istiğfar et." buyurdu. Mâiz, pek uzaklaşmadan geri döndü ve "Ey Allah'ın Resulu! Beni temizle" dedi. Hz. Peygamber (asm) aynı sözlerle üç defa daha geri gönderdi. Dördüncü ikrarında "Seni hangi konuda temizleyeyim?" diye sordu. Mâiz; "Zinadan..." dedi. Hz. Peygamber (asm) "Bunda akıl hastalığı var mıdır?" diye sordu. Böyle bir rahatsızlığı olmadığını söylediler. "Şarap içmiş olabilir mi?" diye sordu. Bir adam kalkıp içki kontrolü yaptı; onda şarap kokusu tesbit edemedi. Hz. Peygamber (asm) tekrar "Sen zina ettin mi?" diye sordu. Mâiz "Evet..." cevabını verdi. Artık emir buyurdular ve Mâiz recmedildi.
Recimden sonra onun hakkında sahabiler iki kısma ayrıldılar. Bir bölümü Mâiz'in helâk olduğunu, başka bir grup ise onun en faziletli tövbeyi yaptığını söylediler. Bu farklı yaklaşım üç gün sürdü. Daha sonra yanlarına gelen Resulullah (s. a. s) "Mâiz b. Mâlik için dua edin." buyurdu. "Allah Mâiz'e mağfiret eylesin." dediler. Hz. Peygamber (asm) şöyle buyurdu: "Mâiz öyle bir tövbe etti ki, bu tövbe bir ümmet arasında paylaştırılırsa onlara yeterdi." (Müslim, Hudûd, 22; eş-Şevkânî, Neylül-Evtâr, VII, 95,109; ez-Zeylaî, Nasbu'r-Râye, III, 314 vd.). Bir gün sen de Sahih Hadisleri araştırmayı öğrenirsen objektif bakmayı öğrenirsin belki
@profdiceksiniz 😂😂😂 hadislere inanmazsan eğer Kur'an'a bakarak bana neden akşam namazı 5 rekat hadi açıkla 😂 hadi bana Orucu bozan şeyler nelerdir kurandan bak da söyle, hadi bana zekâtın ölçüsünü Kur'an'dan bakta söyle 😂😂😂
Bir Evren (okul) inşa etmek için Allah, bu okulda ders anlatması için öğretmen (peygamber) anlatılan dersleri dinleyerek uygulaması için öğrenci (toplum) olmak zorunda. Bilimde her şey bir amaca hizmet etmek zorundadır. Allah bu koskaca kâinatı yaratacak ama hiç bir amacı olmayacak öyle mi 😂 senin mantığına göre okul müdürü öğrencilerin kaydını alıyor, öğrencileri okula salıyor ama bu okula öğretmen atamıyor😂 😂😂😂
@profdiceksiniz çünkü geldiğin bu Evren kocaman bir okul. Her gün bir şey öğreniyorsun. Kimin, neyim, ne için geldim sorularına cevap aradığın bir okul burası. Ve siz deistler dine inanmazsanız hayvan ile hiç bir farkınız kalmıyor 😂 şimdi benim beslediğim sokak köpeği de yer içer uyur sevişir, çoğalır ve ölür sen de bunları yaparak ölürsün. Senin bu hayvandan farkın ne ölünce ne üstünlüğün kalıyor? Sokak köpeğimle kendini eş değer tutmuş oluyorsun resmen 😀 benim beslediğim aklı olmayan bir hayvanla ben kendimi ölünce aynı kefeye koyacak kadar mantıksız olamayı tercih etmem şahsen. Niye mesela bu Alllah acı, tatlı, ekşi, tuzlu bir çok tadı alma yeteneğini sadece insana vermiş de hayvanlara neden sadece tek tat alma duyusu vermiş? Hadi açıkla bunu 😀 neden insanları hayvanlardan üstün kılmış? Bir hayvanın bacağı kırılsa insan tedavi edebilir iken hayvanda neden bu yetenek yok? Neden bilim yapabilme yeteneğini sadece insana vermiş? Bilimde her şey bir amaca hizmet etmek zorunda iken, Allah'ın insanı üstün kılmasının amacı ne?
@profdiceksiniz neden yemek yiyorsun? Karnını doyurmak amacıyla, neden işe gidiyorsun? Para kazanmak amacıyla, neden oyun oynuyorsun? Eğlenmek, vakit geçirmek amacıyla. Velhasıl kelam bu evren okulun da her şeyin amacı varken, Allah koskaca evreni neden yaratmış bir düşün bakalım? Her şeyin bir amacı varsa bu evrene gönderildiysen bunun da amacı olmak zorunda. Bu amaç ne? İslam'ın buna cevabı var sizin niye bu sorduğum sorulara cevabınız yok? Bu dünya sınav yeri ve her sınavın bir süresi var. Bizim süremiz de ecel saati. Her sınavın kuralları var. Örneğin; geç kalma, kopya çekme, sessiz ol vb. Bizim sınavın kuralları da namaz, zekât, oruç, hac, kelime-şehadet. Her sınavın doğru ve yanlış şıkları vardır. Bizim sınavın doğru şıkları sevap, yanlış şıkları günah. Her sınavın iyi ve kötü bir sonucu vardır. Çalışır ve kazanırsan ödül olarak atanır ya da sınıfı geçersin. Çalışmaz isen kalırsın ve bir senen araya gider. Bir yıl boyunca tekrar çalışmak da sana ceza olur. Bizim sınavında iyi ve kötü sonucu Cennet ve Cehennem'dir. Çalışır kazanırsan ödül olarak Cennete atanırsın, Çalışmaz isen ceza olarak Cehennemi boylarsın.
@profdiceksiniz bilim konuşuyorum çünkü bilimi yapan da insan. Bir çıta ya da bir ayıyı avlama yeteneğim var. Tüm hayvanları yakalayabilme teknolojisine sahip tek varlık benim. İstesen de istemesen de özel seçilmiş bir varlığız. Ve bunun nedeni olamaması çok saçma. Bilim neden sonuç içerir çünkü. Neden insan? Tek mantıklı cevabın yok. Allah yaratıp köşeye atacaksa neden yaratıyor? Aşırı saçma bir açıklama oldu bu dostum. Eğer Allah madem bu dünya için yaratıyor neden o zaman öldürüyor? Bu dünya için yarattıysa bu dünya da tutması gerekir hep. Neden ölümsüz değilde ölümlü yaratmayı seçmiş? Hiç mantıklı bir açıklamanız yok. Allah hiç bir Kutsal kitapta dualarınızı bu dünya da kabul edeceğim diye bir vaad vermiyor. İster kabul eder ister etmez. Mülk sahibi mülkünde istediği gibi tasarruf eder. Bir Araban olsa pazarda satmak istesen. Bugün 180 bin desen biri gelse deseki 150 bin vereyim. Sen ister kabul eder ister etmesin. Çünkü mülk senin. Mülk sahibi istediği kararı verir. Kapiş
@profdiceksiniz ne konuştuğunu bilmeyen ben değil sensin. Allah'ı tanıyamadığın için aşırı saçma cümleler kullanıyorsun. Ben herşeyin farkındayım senin ise sorduğum sorulara cevap veremediğin için Tanrı aşağılama çözümsüzlüğüne baş vurmanda trajikomik. Allah bu kâinatı insan için yaratmıştır. Madem canları yanıyor diye acıyor isen tavuk, inek, balık yememen lazım neden yiyorsun? Allah bu kâinatı insan için yarattığından dolayı helal ve haram hayvanları da insana bildiriyor zaten. Ha sen gidip de haram olan hayvanı keser de yersen ölünce bunun cezasını da çekeceksin. İslâm her soruya cevap verebilirken sizin sorulara cevap verememeniz gerçekten acizlik abidesi
@profdiceksiniz senin yaptığın nankörlük olmuş. O kadar çırpındım ki Allah kabul etmedi duamı ozaman din yok demek aşırı saçma. Baban çok istediğin bir şeyi yalvarsan da yakarsanda almıyor diye o zaman babam beni sevmiyor demekle eş değer senin bu yaptığın. Kaldı ki evrime de araştırmış biriyim. Evrim İslam ile çelişmiş olsaydı El Cahiz gibi bir müslüman ilk evrim fikrini ortaya atmazdı. Ha bu demek değildir ki bu teori yüzde yüz doğru. Fakat müslümanım diyerek inanan insanlar da var. Bugün kü sinan Canan ve Enis Doko gibi. Her şeyi bildiğinizi sanıyor ama sırf istekleriniz olmuyor diye nefsinize uyup inkâr etmek kolayınıza geliyor. Allah kimin canı yanıyor kimin yanmıyor senden benden iyi biliyor o konuda şüphen olmasın. Allah evreni yaratırken her hayvanın rızkını veriyor. Hayvanlar arasında bile adaleti sağlıyor ama siz tefsir okuma özürlü olduğunuz için bilmeden sallıyorsunuz. Meselâ bir timsah yavrusuna saldırı olursa kükrüyor, saldırıyor ama aynı timsah başka bir Ceylan'ın yavrusuna saldırınca adaletli olmadığı için Allah bu timsaha jaguarı musibet ediyor ve avcı iken av konumuna düşürüyor. Belgesel izle anlarsın biraz. Allah böyle adaletli ama siz Allah'ı tanımak yerine inkâra gidiyorsunuz. Hz. Eyüp peygamberin duasını 18 sene kabul etmemiş peygamber olduğu halde. Şükrünü sınamış. Allah mülk sahibi ve her kulunu farklı imtihan ile sınar. Kimini sağlık ile, kimini zenginlikle, kimini anne baba ile, kimini evlatla, kimini açlıkla. Onun için önemli olan bedenler değil. Bedenlere giydirdiği ruh önemli. Bu bedenler, ruha giydirilmiş kiralık elbiselerden ibaret. Bu dünyada canın ne kadar yanarsa yansın öleceksin ve ruhun Allah'ın huzuruna götürülecek. Allah için önemli olan bu ruh ile bu kiralık bedenlere hangi tercihi yaptırdığın. Her şeyin bir kuralı olduğu gibi bu evrenin de kuralı olmak zorunda. Bu kurala uyan kazanır. Uymayan kaybeder.
@profdiceksiniz Allah bunu en başından beri sen ölmeden önce sana bana belirtmiş. Tercihi de insana bırakıyor. İyilik yap, kurallarıma uy cenneti kazan, kötülük yapma Cehennem de yanma diyor. Ha benim için Cennetten çok Allah'ın nur cemalini görebilmek daha önemli. Herkese nasip olmayacak çünkü onu görebilmek.
Yani sence oradan okuyunca 'duam kabul olmadı dinden çıktım düşüncesini' mi çıkardın biladerim.
Ben dinlere umut taciri diyorum. Bu hep böyledir. Her dönemde vardır. Ayrıca her şeyi allaha nasıl bağlıyorsun anlamıyorum. Hayvan içgüdüsü ile hareket ediyor, sen allah hareket ettirdi diyorsun. İnsanlar çalışıp para kazanıp alıyor, allah verdi diyorsunuz, Allah insan hayatına müdahele hakkını kendinde nasıl buluyor onu da çözemedim hala.
@profdiceksiniz Allah istemese oksijenini kesse bırak çalışmayı nefes bile alamazsın. Allah yağmurunu kesse bırak iç güdüyü tek canlı kalmaz yer yüzünde. Allah sizin nankörlüğünüze rağmen hala yaşatıp rızkınızı veriyor size. Topraktan sebze , meyve, vb. nice nimetleri hala inkâr etseniz de vermeye devam ediyor. Tabiki Allah'a bağlayacağım. Allah'ın isim ve sıfatları boşuna var sanıyorsun sen? Evrenin sırrı Allah'ın isimlerinde gizli. Hasta olacaksın ki Allah'ın şafi adı ile şifayı veren olduğunu tanıyacaksın. Mülk sahibi olacaksın ki bu sahip olduğun mülkün asıl sahibinin sen olmadığını bileceksin çünkü ölürken mülkün senle gelmeyecek bunu fark edince Allah'ın Malikül Mülk ismini tanıyacaksın. Annenin bir evladı ne kadar hata yaparsa yapsın affettiğini görecek, Allah'ın Rahim ismini tanıyacaksın. Neden Allah Er-rahimdir çünkü. Onun tecellisinin anneye yansımasıdır. Neden kadınlarda ki doğurma hücresine Rahîm deniliyor sanıyorsun? Bak bakalım kökeni neymiş rahim kelimesinin. Allah'ın isim ve sıfatlarını bilin bu evrenin tek sahibinin o olduğunu da bilir. Onun kurallarını da bilir ona göre yaşar hayatı boyunca onun rızasını kazanabilmek için adar ömrünü
@profdiceksiniz ölünce uyanır insan. Yerinde olsam Kur'an'ın bilimsel gerçekleri nelermiş bir eski Tefsirlere göz atayım diye araştırırdım ölmeden önce. Meselâ Evrenin genişlemekte olduğunu siz deistler Hubble buldu da müslümanlar sonradan düzeltti diye yine boş boş okuma özürlü bir iftara attınız oysa Hubble daha doğmadan Fahrettin Razi, Ebu Suud, Kurtubi vb birçok İslam âlimi Evrenin genişlemekte olduğunu Kur'an açıklamalarında yer vermiş. Al sana kanıt: www.bilimveyaratilisagaci.com/.../ Bunun gibi birçok kapak var siz inançsızlara ama sizler okuma özürlü olduğunuz için inanmamak, namazsız hayat oh miss zina serbest günah yok abi diye yaşamak hoşunuza gittiği için inkâr ediyorsunuz. www.bilimveyaratilisagaci.com/.../
@profdiceksiniz Sümerler 🤣🤣🤣 Sümerler diye bir kavmin olduğunu biz 19. Yüzyılda yapılan kazılarla öğrenildik. Kaldı ki Sümerler Hz İsa'yı bırak, Yahudilik tarihin den bile eski bir kavim. Hz. Muhammed sallallahu aleyhi vessellem'in onların dilini bilip de kazı yapacak ta tabletlerin ne anlama geldiğini bulduracakta Kur'an'a yazacak ha 🤣🤣🤣 hiç güleceğim yoktu.🤣 Diğer elmalı tezine gelecek olursak Arapça edebi bir sanattır. Bir kelimenin birden çok anlamı vardır. Örneğin darabe kelimesi: döv, darp et, uzaklaştır, darbe, vb birçok anlama gelir. O yüzden Kur'an'ı Türkçe ye çevirmeye kalkarsan eline yüzüne bulaşır. Elif-Lam-Mim harfi neden Türkçe'ye çevirilemiyor sanıyorsun? Çünkü Latin harfler kelimeleri karşılayamıyor. Kaldı ki Elmalılı Hamdi Mehmet Doğan: “Türkçe Kur'an mı var be hey şaşkın!” Büyük Millet Meclisi'nin 1925'te aldığı karar üzerine Kur'an-ı Kerim tefsirini yapmayı üstlenen ve bugün dahi aşılamayan bir eser ortaya koyan Elmalı Muhammed Hamdi Yazır söylemiştir bu sözü🤣 biraz okuma öğren okuma🤣 belgelerlegercektarih.com/.../
@profdiceksiniz neden eski Tefsirlerde evren genişliyor diye yazıyor da, meallerde geniş kudret sahibi olarak geçiyor? Çünkü birden çok anlamı var her kelimenin. Arapça edebî bir sanattır. Şiir gibi yani. Nasıl ki incecikten bir kâr yağar Tozar elif elif diye Deli gönül abdal olmuş gezer deli gönül elif elif diye. Kimisi burada karın ince yağdığını anlar, halbuki incecik Elbistan köylerinden birinin adı'dır. Elbistan'lı kızların çoğuna da elif adı verilir. Yani incecik köyünden bir kar yağar diyor burada. Ama yıllardır ince bir kar olarak biliniyor. Peki birileri böyle çevirdi diye yanlış mı oluyor? Yoksa iki anlama gelecek şekilde çevirilsede doğru mu oluyor. http://www.arsiv2007.musikidergisi.net/?p=210 Demek ki neymiş Arapça da da ister meal yapanlar geniş kudret desin. İster eski Hubble daha anasının karnından doğmadan taaa 110 lü yıllarda yaşamış elinde teleskop bile olmayan alimler evrenin genişlemekte olduğunu da söylese iki anlamda doğru olabiliyormuş. Siz okuma özürlü insanlar anca Ateist forumlarda dinsizlerin attığı iftiralara inanıp. Acaba İslam bu konuda ne demiş diye bir araştırma yapmadan tek taraflı olarak sadece işinize gelenlere inanıp, gelmeyenlere inanmıyorsunuz. Hâkim bile karar verirken iki tarafı dinler. Siz adalet nedir bilmez kesim. İslam'ı dinlemeye gerek yok. Dinsizlerin açıklaması yeterli diyerek infaz ediyorsunuz İslam'ı. Öldüğünde seninle zaten karşılaşacağım. Bu kafayla ölürsen ebedî cehennem de görmek istemem seni. Umarım eski Ateist Prf. Dr. Altay Cem Meriç gibi bir gün aklın başına gelirde kendin eski İslam ulemalarının delillerini, Kur'an'ın bilimsel gerçeklerini araştırmayı akıl eder de Tevbe eder hak yolunu bulursun. Yoksa hiç bir dinsiz ecel gelince azap çekerek ölmekten kurtaramaz seni. Kabirde kıyamete kadar azap, sonra ebedî cehennem de azap. İşiniz zor olur.
Ya ne boş adamsın be, hadi yazırı beğenmedin, eski diyanet mealide aynı. Neye atıyorsun, yok kelimenin bir den fazla anlamı varmış. O zaman dua et allahına gitsin 1 e indirsin anlamını. Ulan daha kelimenin anlamında ortak noktaya varamıyorsunuz siz daha neyin kuran savunmasını yapıyorsunuz gerçekten anlamıyorum, şimdi güzel güzel davet ediyorsunuz islama da burası şeriat ile yönetilseydi gelmeyeni öldürürdünüz, hoşgörüymüş peh.
Kabir azabı yazmış bir de lkajsdklas
kuranda bile yok o azap uydurun bir yerlerinizden, uydurma dininiz ile mutluluklar. En azından karşımda hadisleri savunmayan bir müslüman görmek isterdim.
@profdiceksiniz dostum gerçekten çok cahilsin üzgünüm sjff. Gerçekleri görmezden gelecek kadar cahil hem de. Bak ben o kadar anlattım anlamadın. Bu video da bu konuya güzel değinmişler belki bir gün izleme gereği duyarsın da Mealin Kur'an olmadığı cehaletinden kurtarırsın kendini. Kur'an da orucu bozan unsurlar da yok o zaman oruç bozulması diye bir şey yok mu diyelim 🤣 https://youtu.be/tTJnJT6FVnk
@profdiceksiniz okuma özürlü arkadaş İslam savunma sanatıdır. Biri sana saldırmadan saldırmazsın. Tarihi aç oku bakalım ilk kim saldırmış müşrikler mi müslümanlar mı. Ulan imam şafi demiş ya 1 delil ile 40 alimi yendim. 40 delil ile bir cahili yenemedim diye. Tam seni anlatmış. Okuma özürlü birine ne anlatsan boş. Cahil ile girme münakaşaya ya sinirin zıplar tavana ya yazık olur adabına. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellemi de dinleyerek artık sana bay bay demek zorundayım. (Haklı da olsa, münakaşayı terk etmeyen, hakiki imana kavuşamaz.) [İbni Ebiddünya] hadi eyvallah 🤚
Meal kuran değil he tamam, apaçık kuran da yok ona da tamam, bir kelimenin birden fazla anlamı var ama ben işime geleni kabul ediyorum ona da tamam, meal okuyup müslüman olanların videolarının altında maşallah yazmaya devamke o zaman.
Altay cem meriç de izledim kardeş neler izledim, senin de bilmediğin. Her şeyiniz zorlama ama her şeyiniz.
Eski tefsirlere niye bakıyoruz diyecek kadar cahilsin. Yeni bir keşif olduktan sonra meal değiştirmek çok basit.
Sizin zihniyeti çok iyi biliyorum. Allah istediği kadar tamamlamaya çalışsın boşa uğraşıyor. İnsanlar artık bilinçleniyor, bilimleniyor, inançlar azaldı, deistler ateistler agnostikler artıyor, çünkü artık bilgiye erişmek kadar kolay bir şey yok. Ve ayrıca Kuranda çoğu şey yazmıyor çünkü o çoğu şey diye nitelediğiniz hiçbir şey kuranda yok. Hepsi sizin o hadisçi zihniyetin uydurması. Hadissiz din her zaman daha uzun süreli olabilirdi Fakat islam kendi ayağına sıktı
@profdiceksiniz yine cahilce bir yorum daha geliyor 🤣🤣🤣 Meal okuyanlar sadece meal okuyarak müslüman olsaydı namazın nasıl kılındığını mealden öğrenirlerdi 🤣🤣🤣
@profdiceksiniz senin suçun değil ama bu cehalet. Türkiye de deist çoğalıyor diye tüm dünyayı deist sanman da ayrı bir cehalet 🤣 bak bakalım diğer dinlere mensup kişiler akın akın hangi dine geçmiş. Biraz araştırmalara göz at bakalım Müslümanlık azalıyor mu çoğalıyor mu🤣🤣🤣
Hahahaha sitede bile din soruları arttı farkında değil misin? Ben uzun zamandır kullanıyorum bu siteyi, eskiden bu kadar yoktu, kendi kendime de düşünürdüm niye artıyor diye de işte şimdi anladım. Bilgiye erişmek kolay artık
@profdiceksiniz Allah'ım bu arkadaş neden bu kadar anlama özürlü 🤣 ben diyorum ki adamalar sadece meal okumuş olsaydı namazın nasıl kılındığını mealden öğrenirlerdi. Bana diyor ki camiye gittiler 🤣🤣🤣 camiye gidenler nerden öğrendi Ozaman 🤣🤣🤣
Gerçekten rol mü yapıyorsun, git bi elini yüzünü yıka. Adamların amacı namaz kılmayı öğrenmek değil. Din öğrenmek, kurandan da öğreniyorlar. Farz namazlarının rekat sayısının bile net delili yok hadislerde, size bolşans
@profdiceksiniz Hadislerde tüm rekatlar ayrıntılı var kanka 😀 Hadisler de Kur'an gibi günümüze geldi. Hadis yazarları vardı. Bak çok güzel yalan söylüyorsun ama Altayl Cem Meriç kitap kaynağı bile verdi en eski yazılı Hadis kitabı diye ama sen belli ki izlemeden izledim diye yalan söyleyerek sadece kendini kandırıyorsun 😀 Biraz aklı olan sorgular neden Cumhuriyet dönemine kadar bu Kur'an Meal olarak yayılmadı da Cumhuriyetten sonra yayıldı? Günümüze ulaşan en eski elyazması Türkçe meâl Şirazlı Hacı Devletşah oğlu Muhammed'in istinsah ettiği (1333) meâlidir ve Türk-İslam Eserleri Müzesi'ndedir. Süleymaniye Kütüphanesi'ndeki bir nüsha Harezm Türkçesinde yapılmıştır. Bu meal niye okunmuyor da Mustafa. Kmalin baskı zoruyla cevirttirdiği meal okunmak zorunda kaldı bir sorgula bunu. Kur'an'da çeviri yapmadan Arapça olarak okursan ayetler arasındaki anlam bağını anlarsın. Ama başka bir dile çevirince orijinal anlamı bozulur. Elif lam Mim, Elif Ram Ra ne den olduğu gibi yazılıyor da çeviri olarak yapılmıyor madem Kur'an meal ise niye bu kelimeler es geçilmiş 🤣 Objektif olmayan ve okumays araştırmaya şiddetle karşı çıkıp İftira atan sensin ama farkında değilsin. Site de ki profile bakarak da dünya nüfusu inançlı insanları kıyaslamak da sana yakışır 🤣🤣🤣 Ben diyorum son zaman da en çok akın akın hangi din tercihi ediliyor bunu araştır. Bana gelmiş site de din sorusu arttı diyor ya 🤣🤣🤣
Başa muhammed peygamberi koyması kadar normal bir şey yok, ki zaten bir sağlık muayenesinde kitap gördüm köşede açtım en başta muhammed vardı, sanırım bu kitapda onun kitabı olabilir.
@profdiceksiniz Namazların rekatları konusunda ise, açık bir ayet yoktur.🤣🤣 Kur'an'da yazmıyor yani kendin neyi ispat etmeye çalışıyorsun 🤣🤣 bitti mi 🤣🤣🤣 Dünya'yı Türkiye'den ibaret sanmak çok komik 🤣🤣🤣 https://youtu.be/2yAtLDvjBh8
Bilader hala anlamadın değil mi? Namaz diye bir şeyin olmadığını, orucun bile saatlerinin şuanki gibi olmadığını, o herkesin ezbere bildiği guslün bile o şekilde olmadığını... Bak ben deistim diyorum ve sana hadissizliği öneriyorum. Ben islama karşı doldum, anlamsızlığına, belirsizliğine karşı doldum. Sürekli hocaların kendi kabul ettikleri kelime anlamlarını savunmalarına ve fıkra fıkra ayrılmalarına (mezhepçilik ki kuranda da geçer yapmayın diye) doldum.
Hadisleri reddetmek de zamanında benim için kolay olmadı fakat mantıkçı bir düşünce şeklim olduğu için kabullenmem çok hızlı oldu. İmam ve müftü ile konuştum zamanında bu konuları, kendileri bile inandıklarından habersizdi.
Sonrasında artık bir dine inanmak saçma gelmeye başladı çıktım. Mutluyum. Karakterim değişmedi, nitekim hiçbir zaman karakterimi bir dinin şekillendirmesi ile elde etmedim. Ben her zaman iyiydim her zaman hoşgörülüydüm. Ailem tarafından ultra bir eğitim almadım kendi kendimi eğittim. Kimseyi inancı için dışlamam, cinsel yönelimi için suçlamam. Ama sizde şunu kabul edin artık, kuran karışık. Nisa 34 de vurun anlamını savunan müslüman bilgin de var, oradan ayrılın manasını savunan müslüman bilgin de var. İkisinden birisini reddetmiyorsunuz mantıklı değilsiniz.
@profdiceksiniz birader sen karını yatakta başkasıyla yakalarsan ne yapacaksın o ayet hangi kadın için inmiş sen biliyor musun da atlıyorsun? Sen önce ayetlerin hangi olay üzerine indiğini bi öğren bu 1) , ikincisi orucun saatleri ister hicri ister milâdî farketmiyor şu an daha bundan bile haberin yok. Fıkıh bilgin sıfır. Sağdan soldan din uyduran bidat ehli kafasınd birisin. Bidat ehli der kabir azabı yok diye, oruç uzun diye. Al sana kapak 1 oruç saati: https://youtu.be/sKRUktTLlmM Al sana kapak 2 kabir azabı bak bakalım Kur'an da varmıymış yok muy Muş https://youtu.be/gEz0gw5imMA Sen bidat kafasıyla gidersen değil İslam'ı deizmde bile olmayan şeyleri uydurursun
@profdiceksiniz Kur'an da mecaz vardır ama sen anlama özürlü olduğun için Kuran'da mecaz anlam yan anlam terim anlam vb olduğunu kabullenmek istemiyorsun çünkü namazsız hayat işine geliyor. Nefis in inkarı sevdiği için mutlusun. Kur'an'da sana bilimsel deliller sunarım onlara bile inanmazın çünkü işine gelmiyor. Birader ingilizce de bile have kelimesi birden fazla anlama gelir bunu kabul eden beynin iş Kur'an'a gelince ne diye inkâr ediyor? Kur'an'da neden bir Kelime birden fazla anlama gelemesin? Böyle bir mantıksızlık ancak inkâr eden sizlere yakışır. Kur'an'da mecaz vardır mecaz. Meselâ şimdi sana desem ki küçük eşekten düştü. Bur da sen küçük biri eşekten düştü anlarsın, ben küçük bir eşekten biri düştü anlarım. Bunu Türkçe de kabul eden beynin Kuran'da neden inkâr ediyor? O dövün dediğin anlam da herkes hem fikir. Sen önce ilk ayetlere bakacaksın öncesinde ne diyor ve bu ayetler hangi olay üzerine kim için inmiş ne için inmiş bunu araştırmadan sen hiç bir felsefeyi öğrenemezsin bu kafayla. Ne diyor ayetler öncesinde 1) önce uyar , hanım yatma etme ki bu seni aldatan ama henüz zina yapmamış olan ve yuvayı yıkmayı isteyen kadın için geçerli, 2) baktın uyarıdan anlamıyor kadın ısrarcı ise o kadınla yatma yatağını ayir artık diyor. Kadıni bırak sakin kafa ile düşünsün senin de kadına kızgın olduğunu ciddi olduğunu anlasın diyor. 3) Bu kadın iffetsizlik te devam ediyor ise aynı tas aynı hamam ise ne yapman lazım mış al cevap https://youtu.be/GMXsKbb4Q44
Basit bir google araması ile olup olmadığını, oruç saatinin doğru olup olmadığını bulabilirsin. Kuranda geçen iplik olayını da araştırabilirsin. Kuranın hiçbir yerinde 'kabirde çekilen bir azap' ifadesini bulamazsın, firavunun ateşe atıldığını azap çektiğini söyler de nerede çektiğini söylüyor mu bak bakayım ayete. İnsanların kısıtlı bilgisinde sadece kıyametten önce kabir azabı ifadesini bildikleri için direkt bu 'kabir azabıdır' diyorlar. Ne diyim bilader. Deistim müslümana müslüman bilgisini sunmaya çalışıyorum daha ne yapayım.
Ben sana ikinci yolu sundum. En azından birgün allah karşısına çıkarsam bu kulunu uyardım derim. d
Bunca okuyan müslüman arkadaşlara da söylüyorum. Söylediklerimde yanlış varsa affola, söylediklerimin hiçbirini dikkate almayın. Belki de bu kişi bir islam düşmanıdır düşüncesi ile sürekli hareket edin. Kimseyi veli edinmeyin, kendiniz araştırın kendiniz öğrenin.
@profdiceksiniz ahirette sen bu kafayla Allah Celle Celaluhu yu bu kafayla görebileceğinin garanti olduğunu kim söyledi sana 😂 orada korkudan kaçacak delik arayacaksın, sen konuşabileceğini mi sanıyorsun ahirette 😂sen değil senin uzuvların seni şikayet edecekler. Onlar konuşacak sen çıt bile çıkaramayacaksın. burada ki hayat ile ahireti de aynı sanman çok komik😂 ben uyarmıştım diyecekmiş 😂 Allah Celle Celaluhu sana dese ki ben bu evreni neden yarattım bu kulum sana her şeyin bir amacı olduğunu söylediği halde benim Evreni yaratmam da amaç olmadığını hangi dinsiz söyledi? Dünya da her şeyin bir kuralı olduğu halde benim sana Kural koymadığım fikrine nerden vardın? İş görüşümesine giderken Kural takım elbise giymen, kpss sınavına girsen kural sessiz olman, ailen ile ev içinde huzurlu yaşamak için Kural anne ve babana saygı göstermen. Her şeyin bir kuralı varken benim evren de yaşaman için Kurallar koymadığımı nerden uydurdun? Bu sorulara ne cevap vereceğini düşün sen önce de öldükten sonra fırsatın olacak mı Cehennem den Allah'ın kurallarını hiçe saydığın için o bile şüpheli.
İşte bu yüzden mecaz olmamalı, sen onu anladın ben bunu anladım farkettin mi?
Sonra onu anlayanlar x mezhebi oldular, başka anlayanlar y mezhebi oldular, fıkra fıkra ayrıldılar. Ayrılmayın diyen kuran ayırdı ve kendisi ile çelişti.
Gerçekten ben size temel sorunları sundum. Kuran kelimesini düzgün yerde sahiplik etmeli. Have 'in birden fazla anlamı olsun bana ne zararı var. Fakat ben gidip de dövün anlamını kabul edip döversem üstüne de allah karşısına çıktığımda bana neden araştırmadın diyen bir allah görürsem bu bana zarar işte.
Körü körüne savunduğum lise zamanım aklıma geliyor açıkçası cahilken daha mutluydum. Ve bu son iyi günler/geceler. . d
@profdiceksiniz çok mantıksız bir yaklaşımın var neden mi? Türkiye'nin merkezi neresi? Ankara . Ben Ankara ya gitmek için Adana'da yani güneyden giderim, bir başkası kuzeyden, diğeri dogu-batıdan. Batı daki adam kardeşim benim gittiğim yol doğru sizinkiler yanlış derse diğer yollar yanlış oluyor mu? Mezhepler de böyledir. Kimi doğudan gider kimi batıdan gittikleri yol doğru çünkü tüm yollar Ankara ya Yani İslam'a çıkıyor. Kapiş. Seni kendi yatağında başka bir adamla yakalarsan ne yapacaksın, aaa aşkım çok ayıp ya hiç olmamış bu mu diyeceksin çocukların da varken bu manzara karşısında 😂 benden sana tavsiye ayetler hangi olay üzerine inmiş bunu araştır.. Biraz Tefsir ve fıkıh oku ki aklında ki soruların cevabı gitsin. Yoksa dinsiz yaşayarak hiç bir sorduğumuz soruya cevap vermeyince ya mezheplere saldırırsın, ya hadislere ben soru soruyorum amaç ne diyorum cevabın yok ama alakasız başka konuya iftiran var 😂
İnan bana beni aldatan bir kadın gördüğümde sadece gülerim. Ki bunu da çoğu yerde söyler yazarım. Ben mantıkçıyım. Hadisler yahudilerin talmudundan farksız, yazılış amaçları bile aynı, ama ne diyim, en azından belki birisi gözünü açar dedim o da olmadı. Nasıl mutluysan öyle yaşa :d
@profdiceksiniz çocuğun annesi senin yatağında seni aldatırsa gülersin yani 😀 ne diyim Allah hidayet versin. Daha hadislerdeki senetleri bile bilmeden Yahudilere bağladın. Bu kadar iftara yeter bence. Sorulara cevap veremeyenlerin iftara atmasını normal karşılıyorum. Al sana tek bir hadisin senet zinciri. https://youtu.be/TEGrmy0-ioc hadis gerçekleri https://youtu.be/tkxVIuQ1p6g Hadis usulü https://youtu.be/TEGrmy0-ioc
Kusura bakma internet üzerinden kimin ne niyetle neyi söylediğini anlayamıyoruz. Bu yüzden daha bu sabah sırf bu yüzden biri hakkım haram olsun ailen beter olsun. Hiç bir işin rast gitmesin diye beddua etti. Kimlerle uğraşıyoruz sen düşün artık
Kul, herhangi bir şeye lânet ettiğinde o lânet gökyüzüne çıkar. Semânın kapıları ona kapanır. Sonra yere iner, yeryüzünün kapıları da ona kapanır. Sonra sağa sola bakınır, girecek yer bulamaz da lânet edilen kişiye döner. Eğer gerçekten lânete lâyık ise onda kalır, değilse lânet edene döner.” (Ebû Dâvûd, Edeb 45. Ayrıca bk. Tirmizî, Birr 48) artık kendi düşünsün. Bir insana beddua etmeden önce iki kere düşünmek lazım
@gizli@AhmetSedat bunlar işine gelmeyen her şeye safsata dedikleri için kaile alıp cevap verme gereği duymadım. Hadis ve sünneti inkâr eden kişi Kur'an'ı inkâr ediyor demektir ama farkında değiller. Allah akıl fikir hidayet versin. Allah’ın sana lütfu ve esirgemesi olmasaydı onlardan bir güruh seni yanıltmaya yeltenmişti; hâlbuki onlar ancak kendilerini saptırırlar, sana hiçbir zarar veremezler. Allah sana kitabı ve (hikmeti) indirmiş, bilmediğini sana öğretmiştir. Sana Allah’ın lütfu gerçekten büyük olmuştur. (Nisa 133) kitap Kur'an tamam anladık da hikmet ne hadi bunu açıklasın? Hikmet sünnet ve hadis değilse ne? (Allah ve Resulü, bir işte hüküm verince, artık inanmış kadın ve erkeğe, o işi kendi isteğine göre, tercih, seçme hakkı kalmaz.) [Ahzab 36] tek Allah demiyor bak Resullahda hüküm verir diyor. Ee şimdi Allah'ın hükmü Kur'an ise Resullah (sav)'in hükmü ne?