Yahu arkadaş bu mülteciler sadece türkiye üzerinde mi var anlamıyorum ki. Ne zararı var şu insanların ya herkes suça bulaşabilir ama aralarında iyileri de var. Biz yardımsever bir toplumuz herkese kucak açarız mülteciler gitmemeli ve gitmicek. Siz ne düşünüyorsunuz?
ONLAR BİZİM KARDEŞİMİZ GİTMEMELİ
GİTMELİ
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Mültecilere bakış açınız nedir, mülteciler ülkeden gitmeli mi?
Bu konuda belki onlarca soru soruldu ve ilk defa görüşümü belirtiyorum..
Mültecilere bakış açım; Çok yanlış bir politika izlendi.. Gelen insanın kimliğine, sabıkasına, siciline bakmadan önüne gelen alındı, derken sınır güvenliği de kalktı, şimdi elini kolunu sallayan giriyor.. Bunun örneği hiç bir ülkede yok, var ise söyleyin ! Sen buradan, aynı şartlar içerisinde afrikaya bile gidemezsin.
Her ülkenin bir sınırı vardır, bir hudutu vardır, bir güvenliği vardır.. Lakin bizde kasıtlı olarak 3 maymun misali görmezden geliniyor.
Savaştan önce suriye ye gitmiştim. Biz zannediyoruz ki hepsi Müslüman, hepsi iyi insanlar.. Hayır ! Selam veriyordum selamımı almıyordu ve boynunda haç işareti olan insanlar vardı.. pkk lısı var, yahudisi var, süryanisi var, hıristiyanı var.. Var oğlu var...
Diğer bir konu ise; Bir başka ülke mülteci alacağı zaman, gerek eğitim, gerek hastane, gerek iş imkanı olarak tam manasıyla bakabilecekleri kişi sayısınca alır.. Almadan önce bu hastanede ki boş yatak sayısı tespiti gibi, ülke çaplı hızlı araştırma yapılarak tespit yapılır.. Sonunda devlet, şu kadar kişiye bakabilirim der ve o kişiden bir kişi bile fazla almaz.. Bizde ise durum tam ters..
Al al al, sonra Avrupa birliğinden para iste, vermezseniz kapıları açarım de, hatta göz dağı verip yunanistana gitmek için ücretsiz otobüsle taşı, ölmelerine göz yum... Daha olmadı birleşmiş milletlerden para iste... (Bunlar yaşandı ve bütün Türkiye gördü) Ya bunlar çok ucuz bir siyaset yöntemi..
Sözümü uzatmadan toparlayayım. Gelen insanlar, oy versin düşüncesiyle alelade hemen vatandaş yapıldı... Halen de yapılmaya devam ediliyor. Vatandaşlık verilen kişiyi, kanunlar gereği terör ve yüz kızartıcı bir eylem gibi suçlar işlemediği sürece sınır dışı edemezsiniz. Yani gelenin gitmesi beklenilemez, ne devlet sınır dışı edebilir, ne de onlar gider..
Bu iktidar partisi kadar bu ülkeye zarar veren bir parti, bir yönetim, bir iktidar olmadı !
Anlaşılmayan nokta şu. Öncelikle bizim ülkemizin ekonomisi zaten kötü bu bir gerçek herkes biliyor. Bu denli milyonlarca mülteciye bakacak durum yok bu ülkede. Gelelim asıl noktaya Hatay ne alemde hiç baktınız mı? Suriyeliler parayla alıp duruyor nası köyler tamamen Suriyelilerde. Bu Suriyeliler yarın öbür gün nüfus fazlası olduğu için özerklik ilan edebilirler Amerika Rusya filan tehdit edince bizim baştakiler geri adım atıyor zaten haliyle Hatay elden gider. Ülke geneline bakarsakta bunların doğum oranı yüksek habire doğuruyorlar bu ülkede iç sorun muhakkak çıkaracaktır. Suriyeliler, Afganlar, Iraklılar, İranlılar ve Pakistanlılar derhal gönderilmeli. Irkçı filan değilim bakalım Afrika'dan gelenler de var bizim ülkemize bir Allah'ın kulu çıkıp bu Afrikalılar bizi rahatsız ediyor dedi mi? Demedi. Afrikalılar onlarca yıldır bizle adamlar ekmeğinin derdinde kimseye zararları yok kimseyi rahatsız etmiyor saygı da gösteriyorlar. Diğer saydığım 5 ülke mültecileri adam gibi dursa bu denli sorun olmazdı. Bas bas söyleniyor başa büyük bela olacak 10 milyona dayandılar şimdiden 8 de 1 imize gelmişler zaten on yıl sonrasını bir düşünün hele. Ukraynalılat gelsin gelsin diye tutturamadım fakat bu 5 ülke yerine Ukraynalı gelmesini tercih ederim neden mi insanı medeni çünkü saygı gösteriyor saygısızlık yapmıyor gittiği ülkede insanları rahatsız edip kışkırtmaz. Bayraklarına hakaret alaycı tavır sergilemez.
Mültecilerin gitmesine karşı çıkanlara önerim hepiniz bir mülteci ailesini evinize alın sizde kalsınlar. Niye almıyorsunuz? Din kardeşi değil misiniz siz? İnsan gitmesini istemediği din kardeşini evine almaz mı? Mülteciler mültecilerin gitmesini istemeyenlerin evlerine yerleştirilmeli.
@F4tih. Cok. Dogru yazmissin. Bati ulkelerinde. Saglikli mi. AIDS, li mi diye. Doctor. Raporu istiyorlar. Ve. hukumetin sectigi doktora gidip saglik raporu. Almak gerekli neden. Hukumetin bilmedigi bir. Doktora gidip masa alti para verip. saglik raporu alabilirler. adamlar en kucuk detayi hesaliyorlar. Ama bizimkiler. Sevap ayagina. kimseyi kontrol etmiyorlar ve. Sal gitsin istedigi yere? Yav. Adam. Katil mi hirsiz mi? Ama. Sevap. Peki onlara Sevap yapilirken. Bu. Ulkenin. Vatandasina verilrcek hizmeti onlara bedava vermek. Gunah degil mi?
Bugüne kadar kaç defa ülkemizdeki Afrikalıların tecavüz olayına karıştığını yahut birini öldürdüğünü duydunuz? Kaç defa Afrikalılar hakkında şikayetçi olduk? Kaç defa geri gönderilsinler dedik? Belki hiç belki yok denecek kadar. Çünkü bizim derdimiz insanların rengi ırkı olmadı hiçbir zaman.
Siz hayırsever bir iş insanı olsanız 3 yardıma muhtaç çocuk mu sahiplenirsiniz yoksa 30 mu? Sahip olduğunuz imkanlar yetecek mi ona bakarsınız, evin diğer bireyleri ne der sorarsınız ve makul bir karar alırsınız değil mi?
Şu an gelenlerin yüzde kaçı gerçekten savaştan kaçıyor? Yüzde kaçı oradan gelmeye mecbur kalmış? Yüzde kaçı ülkemizi kalkındıracak?
Atalarımız bu toprakları kanla aldı kanla korudu. Siz ölen annenizin dişiyle tırnağıyla kazanıp bıraktığı mirası cömertçe paylaşabilir misiniz?
Göç sebebiyle imparatorluk yıkıldığını gördü dünya tarihi. Bugün ülkemizdeki sığınmacıların sayısı birçok ülkenin nüfusundan fazla. Gelen insanlardan laikliğe düşman olan var, kadınlarımıza ağzı sulananlar var ne yazık ki onunla da kalmayanlar var, kendi vatanında savaşan hemşerilerini yalnız bırakıp onurundan vazgeçenler var.
Fazla hayırseverlik kendine ihanettir. Vatana hayli hayli ihanettir.
insanlar istiyor ki mültecilerin hepsini alalım mancılıkla vatanlarına fırlatalım. Siz iyi misiniz? Hiçkimse içinde doğduğu ülke için savaşmak zorunda değil. illa savaşmak isteyen varsa o savaşları başlatan politikacılar çıkıp teketek atabilirler. Evi bombalanıp kültürünü dilini bilmediği bir ülkeye gelince fırsatçı ve iş ahlakı olmayan kapitalist patronların mületilerden daha pahalıya çalışan kişiler yerine 3kuruş paraya muhtaç olan yabancılara vermesine sinirlenebilirsiniz. 5 parmağın beşi bir değil. gelen mültecilerden tacizci, tecavüzcü, katil çıkabilir bunun çözümü hepsini geri göndermek mi? Eğer o kadar radikalleşeceksek mültecileri değil bütün erkeklerin soyunun kurutulması lazım. Gelen insanların kim olduğunu sınırda araştırısın, eksikler varsa bunun için uyumlama çalışmaları yaparsın ve ülkede yaşaması için imkan verirsin. İçlerinde çıkanları da ya hapse atarsın ya da sınır dışı edersin. Uluslararası anlaşmalar dahilinde de savaş bitmeden ve destek olmadan kimseyi geldiği yere yollamak mümkün değil. Ama 5milyar dolar için bütün mültecileri kim olduğunu bakmadan içeri doldurusan bu insanları ülkeye uyumlamazsan, doğum kontrol yöntemlerini öğretmezsen, iş kolu oluşturmazsan ortaya bu günkü kaos çıkar ve neresinden tutsan elinde kalan bir ucube yapı oluşur.
İnsanlar hayatını kazanmak için çalışmak zorunda olduğu kadar vatanları için de savaşmak zorunda.
Dilenciye bile para verirken çalışabilir olup olmadığına bakıyoruz. Çünkü kendi için çalışmayana bakılmaz, aileye, yakına, yardıma muhtaca bakılır. Vatanı için savaşmayana vatanımızı açmak büyük cömertlik.
Kadınlar ve çocuklar savaşamaz insani olarak alırız anlarım. Eşleri, babaları olmadan burada zorlanırlar eh onu da anlarım. Ama çoğunlukla erkeklerin gelmesini anlayamıyorum. Bilhassa Afganlar.
Tek adam ülkenin beyinlerine giderse gitsinler diyor, sınırlardan ise ne idiği belirsizler alınıyor. Beyin göçü verip kalifiyesiz işgücü ithal ediyoruz. İşgücü olup olmadıkları da belli değil ya hani. Demografik yapımız böyle niteliksizleştiriliyor. Bir de iktidara seçmen kitle yaratılıyor. Cefasını çeken millet sefasını süren…
Türk olmayanlar bir Türk’ün yaşam hakkına karışmasın, bir Türk’ün ırzına geçmesin diye büyük dedelerimiz kanlarını döktü. Bugün milyonda bir kişi bile olsa ki değil benim ülkemde bir yabancının birimize tecavüz etmesi birimizi taciz etmesi birimizi öldürmesi benim kanıma daha çok dokunuyor.
Bu vatanı biz bedel ödeyerek elde ettik. Bedel ödemeyenlerle paylaşmak zorunda değiliz. Yine de merhametli toplumuz. Ancak bu kadarı merhamet değil vatana kötülüktür. Kur’an ölçüsüzce eli açık olmayı, yardım ederken savurganlığı da yasaklamıştır.
Maalesef geri dönülemez hatalar çoktan yapıldı. Sığınmacılardan rahatsız genel kitle mancınıkla geri yollayalım diyecek kadar insafsızlaşmadı merak etmeyin. Ha dese bile erkeklerin kökünü kurutalım diyecek kadar radikal değildir.
Her ne kadar hepsinin geri gönderilmesi imkansız olsa da hepsinin geri gönderilmesini arzulamak bir haktır. Kaldı ki kimse gerçekçi olarak beklemiyor zaten. Aşırı nüfusun gönderilmesi gerekir. Daha fazla vatandaşlık verilmemesi gerekir.
Kendi vatandaşlarımızın da suçlarına değinmek gerekir. Birkaç yıl evvel Suriyeli bir kadına Sakarya’da tecavüz edilip başı taşla ezildi.
İşçi olarak çalıştırılıp hakkını arayamıyor diye maaşı verilmeyen birçok Suriyeli oldu. Maaşı verilse dahi yasal standartların çok daha altında çalıştırılanlar oldu. Bunlar insan olarak doğmakla kazanılan temel hak ve özgürlüklere aykırıdır. İnsanlık onuruna aykırıdır. Biz istemeden ya da istemediğimiz sayıda buraya gelmiş veya getirilmiş olsalar dahi insanlık onuruna, temel hak ve özgürlüklerine saygı göstermekle yükümlüyüz.
kalifiye olmayan multeci her devlete yuktur cunku demografik yapiyi beklenmedik sekilde bozar ornegin on yildir turkiyede yasayip turkce bilmeyen suriyeliler ya da yirmi yildir almanyada yasayip almanca bilmeyen turkler var bunlar devletlete yuktur ve zaten kendi amaclari da odenekle kolay bir yasam surmektir ne kendilerine ne de baskasina katkilari vardir ote yandan afrikadan son derece egitimli ve kalifiye bir goc alabilirsiniz perudan doktorlariniz, irandan ogretmenleriniz olabilir ki avrupada cok fazladir bunlar suriyelilerin cogunu da tiktok videosu izleyip helal kasapta bayat et satarken gorursunuz goc dalgasinin demografisi de onemli sonucta bu insanlar laiklikten kacan kesim
Aslında baktığımız zaman iyi olanlarının hiçbir zararı yok. Türkiye açısından konuşacak olursam eğer insanların canını yakan ve onların ülkeden gitmelerini istemelerinin sebebi ayrıcalıklara sahip olmaları. Kendi ülkesinde onların varlığı yüzünden eziliyor ve yaşam koşullarının düşüyor olması. Şahsi olarak konuşacaksam hiçbir zaman kendi halinde olan kimseye zararı dokunmayan mültecilerden şikayetçi olmadım. Ancak devletimiz sağ olsun kendi vatandaşından çok daha öteye koyunca onları ister istemez antipatik yaklaşıyorum. Bir de bazılarının gurursuzlukları; kendi ülkeleri için savaşmayıp burada sefa sürüyor olmaları zoruma gitmiyor değildi bir aralar. Eğer milletimiz istemiyorsa ben tek sebebinin oluşan bu sınıf farkı olduğunu düşünüyorum.
Gitsinler yeter. Kendi ülkemizde yabancı gibi olduk. Her yer onlarla dolu. Sokaklarda Türklerden çok Suriyeli var. Parklarda Suriyeli dolu. Grup grup takılıyorlar, rahatsız edici bakışları var hepsinin de. Bazen nereye geldim diyorum hu insanları görünce.
Ne kardeşi. Ayni kandan kardeşler miras kavgasında birbirini öldürüyor. Kaldı ki Araplar la kan bağımız bile yok. Ha din var dersen camilerde ibadette kac tane suriyeli afgan pakistanli görebilirsin? Kusura bakma ama ülkemin kaynaklarını karı kız peşinde koşan , videolar paylaşan , eşek gibi yan gelip yatan insanlarla bölüşmem.
Senin ben kafanı s... A... Arabi s ulan a... Şimdi gel birini evinde besle desek. yok dersin ulan a... Salağı her gün türk kızlarını taciz ediyorlar her gün İstanbul'a ikinci Suriye diyorlar kızların videolarını çekiyorlar
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Defolup gitsinler nargile içip ayılar gibi çimenlere serilip Türk kadınlarını çocuklarını videoya alıp bıyık bürerken Türk askeri onların kaçtığı ülke topraklarında şehit oluyor!!! Suriye Pakistan afkanistan ülkelerine defolup gitsinler !
Ukraynalı mülteci gelince herkes oo gelsin diyor pakistanlı gelince nonono. Tc kızları dış görünüşe tapıyor diye boşa demiyorum hayatları sadece dış görünüş.
onlar mülteci değil. sığınmacı ve kaçak göçmen. az miktarda göçmen entegre edilebilir, fakat bu kadar fazlası demografik yapıyı bozar, iç çatışmalara sebeb olur, ülke parçalanır veya yıkılır uzun vadede.
savaştan kaçıp gelen insan taciz tecavüz düşünmez onu orta doğudan gelenler ne yazık kı eğitim kültür kısıtlaması ile cok ger kalmış kişiler ve bunları bu ülkeki topluma adapte etmek çok zor bu yuzden ulkelerıne dönmeliler ulkeyi bizden cok sahıpleniyorlar yarın bız azınlık konuma düstüğümde kendi ülkemizde kovulacagız
Her insanın kendini mutlu hissettiği ülkede yaşama hakkı vardır illa doğduğu ülkede kalmak zorunda değil buradaki sorun gelen insanların sayısının milyonlar ile açıklanması ve bizim kaynaklarımızı tüketmesi ve biz daha kendimize yetemiyorken onlara yetmeye çalışıyoruz ayrıca azınlıklar bir ülkeye gittiğinde o ülkeye uyum sağlar bu her yerde böyle bizdeki mülteciler ise bu saygıdan yoksunlar çoğu cahil okumamış ve toplumun huzurunu bozuyorlar daha sebep lazım mı?
Gitmeliler ve onların kişi başına bağlanan maaşlarını artık bu ülkenin milleti için kullanılmalı biz kira ödeyemıoz die dükan kappatık şu an 10 suruyelinin 4,5 nde yok dönerci yok kıyafet dükanı var adamlar yer kiralıyor ilk 3 ay dükan kirasına devlet ortak çıkıyor elektriğinin suyunun %45 ini yine 3 devlet karşılıyor bizede karşılasada bende eskisi gibi sevebilsem şu ülkeyi kimse savunma yapmaya kalkmasın
Bizim onların ihtiyaölarını karşılama gibi bir zorunlulugumuz yok. Devlette duygusallıkta yoktur. Anca menfaat için bunları alıp dolduruyorlar. Cidden yazık hesabını nasıl verecekler merak ediyorum...
Herkes birgün mülteci olabilir. Başkalarının acılarını anlamazsak ve bu soruna bir çare bulamazsak aynı duruma bizde düşebiliriz. Ukraynalıların mülteci olabileceği kimin aklına gelebilirdi ki?