Ne diyim ki yani yukarı tükürsem bıyık, aşağı tükürsem sakal. Kavun değil ki koklayıp anlayasın hangisinin çürük hangisinin iyi olduğunu. Hepsi gitsin desem muhtaç olanlar aklımda kalır. Kalsın desem çürükleri şerefsizleri ne yapıyor ortada. Ne bileyim zor valla
Ülkeye değer katacak, eğitimli, suça karışmamış ve burada yaşadığı yıllar içinde düzenini / işini bulmuş/kurmuş olanların düzenini bozmaya gerek yok. Örneğin 3 yıl içinde B2 seviyesi almanca istiyor Almanya gidenlerden. Onların yasa ve dillerini öğrenmen için sınavlara tabi tutuyor ve bunlar için de elbette ki eğitim veriyorlar. Biz de madem bu kadar göç almaya karar verdik tüm bunların fizibilite çalışmasını yıllar öncesinden yapıp hayata geçirmeliydik.
Öyle elini kolunu sallayarak değil adam gibi sebeplerle bu ülkede yaşama hakkı verilen aileler olabilir; olmalı da dünyada böyle bir engel olamaz. Ona bakarsan Türkler her yerde hepsini geri mi göndersinler?
Sadece beceriksiz hükümet politikalarının bir sorunu olarak şu an göçmen sorunu yaşıyoruz biz. Almanya yıllardır kırk türlü ülkeden göç alıyor adamlardaki göçmen sorununun bizimkiyle alakası yok. Biz derhal kapıları açıp bir de parası olana konutla birlikte vatandaşlık sattık. Yazık günahtır.
öncelikle onlar mülteci değil geçici korunma yoluyla buraya geldiler normal şartlarda bunların çalışması bile yasak ikincisi bizler yıllarca devam etmiş olan bir iç savaşa maruz kalmadık ve bunlar aşırı milliyetçi insanlar kendilerini islam dili arapça olduğundan kendini üstün gören insanlar ve bu yüzden çoğu türkçe öğrenmeye bile uğraşmıyor ve buradaki bazıları ise içinde bulunduğu milletin kurallarını takmıyor ayrıca kayıtsız olanların suç işledikten sonra yakalanması da zor oluyor bundan kaynaklı bazı kendine türk diyen insanlar tarafından tecavüze uğrayıp kayıtsız olduğu için kendi hakkını alamayan insanlar var ya da çok ücretlerle çalışan insanlar var ve çeteleşen mafyalaşan insanlarda var bunlar hep hükümetin yaptığı aptallıklardan dolayı oldu ve bunların derhal gönderilmesi gerel
her ülke için geçerli değildir. örneğin istihdamını sağlamış, işgücü ihtiyacı ulkelerde mülteci kabul edilmesi çok normaldir ve fakat senin ülken işsiz genç kayniyorken multeciyi ardına önüne bakmadan üstelik bir de yaşadığın toplumun kültürüne hazırlamadan piyasaya domates sürer gibi sürmeye çalışıyorsun. Kadınları ve çocukları için bir sey diyemeyeceğim ama erkekleri hakkında düşüncem hep aynı mültecilere mülteci gibi davranarak çözülecek sorundu.. vatandaş gibi değil. mülteci kampları inşa edilmeliydi, mülteciler asgari yaşam şartlarıyla ülkelerine geri gönderilene kadar orada tutulmaliydi. vatandaşlığa başvurmak isteyenler için sıkı prosedürler uygulanmalıydi; ülkede 10 yıl kalma, çalışmış olma vb. zorunluluklar getirilmeliydi.
Hayır duaları yeter, binlerce yetim çocuk var, evini yurdunu terk etmek zorunda kalıp zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan aileler var, onlar cokmu isterdi istenmedikleri bir ülkede zor şartlarda aileleri için bir gelecek umut etmek, Allah herkese iyilik yapma fırsatı vermez, bize vermişse sukrederken hayırlısını dileyelim, dünyada yalnız değiliz
Geldikleri ilk zamanlardı. hastanede Suriyeli bir kadın ile tanıştım bana; Biz de ülkemizi bırakıp buralara gelmek hiç istemezdik bütün düzenimiz bozuldu, bir sürü yakınım öldü maddi kaybımız bile çok büyük, üstelik burada dışlanıyoruz dediğinde kendimi ağlarken bulmuştum. Aynı sizin gibi düşünüyorum onların bizim ülkemizde olmasının bir sebebi vardır belki bereket, belki sınav belki de ahirette mükafat olarak faydasını göreceğizdir. Bu şekilde düşündüğümden bu zamana kadar hiç onlardan rahatsız olmadım. Fakat bazıları çok pişkin. Hatta kötü niyetli. Çok kolay suç işleyebiliyorlar. Böyle kötü olanların gitmesini istiyorum.
Benim için 1 tane Türk 10 milyon Suriyeli den daha değerli o videoya alınan senin kız kardeşin olsaydı içlerinde iyiler vardır gitmesinler mi diyecektin?
Namus kavramını insanlar senden öğreniyor heralde, 10 milyon suriyelinin ülkemizde insani şartlara namuslarıyla yaşaması niye rahatsız ediyor seni, turist olarak bir ülkeye gittinmi ve kendini güvende hissetmedigin an o ülke hakinnda ne düşünüyorsun, yoksa milletin kızına karisana mi bakıyorsun sende
Ben kimseye bir şey öğretmiyorum basit bir soru soruyorum senin karını, anneni ya da kız kardeşini bunlar bu şekilde video çekse 10 milyon kişinin arasında bunların olması normal mi diyeceksin
Bireysel bakarım, etnik kökeni bu konuyla nasıl bağdaştırılır anlamadım, Suriye halkıyla düşman olmadık hiç bir zaman, akrabalık, din, kültür bakımından bize en yakın halklardan biri, bir göç dalgası ile gelişmeleri elestirebilirsin ama bir halkı elestiremezsin
Ben bireysel bakmam o insanları bu ülkeden içeri sokulmasa bir sürü vatandaşımız daha huzurlu olacaktı ben buna bakarım ama sen kendi vatandaşını değil mültecileri düşün 👍
Türkiye'den başka ülkelere iltica edenlerin sayısıni biliyormusun hayır, bir iç savaşta kiminle savaşacaksın ve aileni korunak için yer değiştirmeyi düşünmeyecekmisin
En çok mülteci Türkiye de var onlarca ülkeye eşit bir şekilde dağılsa sesimi çıkarmadım vicdansız değilim ama bu kadar fazla mültecinin bizim ülkemizde olmasına gerek yok dünyada ki tek hümanist ülke biz miyiz niye Fransa da İtalya da İngiltere de bu kadar Suriyeli yok hepsi burada adamlar niye istemiyor onları biraz düşünün biraz vatan sever olun
Ben batı iyi Suriye kötü mü dedim? Dünya üzerinde bu kadar ülke varken Afkan dan Suriyelisine bu kadar mültecinin bizim ülkemizde işi be diyorum biraz da başka ülkelere gitsinler be
Biz bireysel planlarımızı yapiyoruzda dünya ülkelerinin dünya düzeninin doğası böyle, Ukrayna dan sana neden mülteci gelmiyor batıya gidiyor sebebini bilmek lazım
Türkiye küçük bir ülke değil Türkiye sadece Türkiye'den ibaret değil, bir dunya savaşı durumunda bolgesel politakalari doğru yapamazsa 100 yıl daha geriye gideriz bişey üretemez kopyalar dururuz, 100 yıllık bir politika yapmak şart, bütün çerçevelerden bakmak lazım ve büyümek zorundayız
Türkiyenin olması gereken toprakları ve insan sayısı bu değil ve 100 yıl içinde dünyayı nelerin beklediğini bilmiyoruz ve ongorenezsek yok olmayı göze almalıyız, dünyaya hükmederken şu an ki konumunun seni memnun ediyorsa sorun var
Ülkemiz için yük olmaya başladılar. Vergi yok, kamu kuruluşlarında her şey beleş. Biz ikinci sınıf vatandaş olduk. Millet karnını zor doyururken suriyeliler et tavuk yiyor. ADALET Mİ BU! sağolsun reis hala onları istiyor.
Bakın. Genelleme yapmak saçma olur. Birincisi mültecilerin çoğu muslüman bu içimizi yakan kısım. Neden mi? En büyük 7 günah arasında Savaştan kaçmak'ta bulunuyor. Hadi geçtim küçücük çocukları, kadınları, yaşlıları, hastaları.. erkek adam milletini savunur, bu saydığım kesimden bile belki kalıp savaşanlar vardır. Birkaç sene önce kuzenim yanılmazsam suriye topraklarında, orada kalip milletini savunmaya çalışan bir toplulukla beraber savaşırken, can verdi. Mazeretsiz topuklarinı popolarına vurarak kaçanlar utansın.
Kım mülteci acaba biz mi onlarmi ukraynalılar ruslar geldi antalyada Şu an her belediye ucretsiz türkce dersi veriyor yardim yapiyor bir kisi 3 4 ev alıyor kiraya veriyor türklere. muz tarlalarinin bir cogu satildi tarım bitti cunku muz üreticilerinin coğu birakti ya tamamen altından kalkamayip topragınida yabancilara satmaj zorunda kaldi ya da yine borca krediye falan başka sebzeye meyveye döndu. Suriyeleliler var beda her hizmet aylıklari var cogu vatandaslık aldı bizim halkımiz ne durumda kimin umrunda. multecilerin hiçbiri umrumd değil geldikeri gibi gitsinler nedense ülkeye türkmenler harıc herkesi alıyoruz Türkmenler can çekişirken herkes sustu simd herkes melek masallah
Kesinlikle geri gönderilmelidir. Eğer kalmaya devam ederlerse ilerleyen yıllarda demografik yapımız değişmiş olacak hatta meclise girerek haklar talep edecekler. Daha şimdiden sorun çıkarmaya başlayan insanların olduğunu hepimiz görüyoruz ve bunun önüne bir an önce geçmeleri gerekir.
Irkicilik gibi algilanabilir ama degil istisnasiz hepsinin gonderilmesi lazim. Ingiltere gibi refah ve gorece buyuk bir ulke bile 40 bin multeciyi ulkeye almamak icin tel orguler icinde yillardir hapis tutuyor. Gelecekte multecilerin sorunlariyla karar mercileri degil biz yuzlesecegiz.
Gitme vakitleri geldi bence. Çürük liderlerimiz onlar için orada bir çözüm bulmalıydı. Orduyu gönderip onları orada korumalıydı. Beceriksizliklerinin bedelini biz ödüyoruz. Yetkisiz bilgisiz burada ne söylesek saçma olur. Bu meseleyi çözmek için bi ekip lazım yetki lazım. O da bizde yok. Ama ana tema ülkelerini güvenli bir hale getirip onlari döndürmek olmalıdır.
Aslinda doğru , türkiyede cok suriyeliler dolu nereye baksam suriyeli tabi onlar da sil baştan yapip hayatini yaşamak istiyor cocuklari icin gelecek düşünüyorlar ediyorlar savaştan kacanlar çok o yüzden herkes nefret ediyor kactiklari icin bir şey yapmadiklari icin kimse hoş karşilaşmiyor zaten kötü bir zamandayiz Aclik savaşi başladi zaten kendi vatanimiz ac Erdogan belki iyilik yapmak istemiştir ama dahada berbat etti sağolsun
Bizim ülkemizi gecis güzergahi olarak kullandiklarini bilmeyen yok. Ayrica Savas olmayan ülkelerden gelen mültecileri direkt sinirdisi edilmesi gerekir. Ve ülkemizin sinirlarinda zaten düzgün kontroller olsa bunlar gelemez. Mülteci sorunundan önce ülke yönetiminin cözmesi gereken güvenlik sorunu var. Ülkenin dogusu yolgecen hani gibi olmus, Elini kolunu sallayarak girip cikiyorlar.
Savaş yok bir şey yok artık gitsinler diğer ülkeler almıyor Türkiye neden sürekli mülteci alıyor geçen bir tablo gördüm içim acıdı resmen hastaneye gidiyorlar sırada sadece iki tane Türk var geri kalan hiç kimse Türk değil o kadar kolay vatandaşlık alıyor ki millet böyle olursa ülke tabii ki çöp yoluna döner
Doğru yönetilemediği görüşündeyim. Kapı açmakla olmaz böyle şeyler. Toplumun yapısını korumak için ve gelen mültecilerin doğru barındırılabilmesi için bi strateji olulturulmalıydı. Ama herşeye yaptıkları gibi bunu da beceremediler
Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ülkesidir. Sonradan gelip bu ülkenin kurucu değerlerine düşman, ortak yönümüzün olmadığı, rahatsızlık veren, suça karışan tüm yabancı uyruklular sınırdışı edilmelidir.
Kendi ülkelerinde güvenli bir bölgede koruma altına alınsınlar. Gerekirse onlara ait bir şehir kurulsun ve tüm mülteciler orada kalsınlar. Birbirilerine destek olur, bizim ülkemizde bizlerle yaşamak zorunda kalmazlar.
LotusPetra savaştan kaçan başka devlete gitmeyi düşünmüyorlar, be neden? Türkiye'de istediğini yapıyorlar da onun için! Şimdik deseler Türkiye'ye mülteci olarak gelmek istiyorsan seni/sizi savaşa yollayacağïz ardından sağ/sağlim dönerseniz hakkınız olacak ömür boyu Türkiye'de yaşamak! Ama bakan dediğin öyle düşünceye gelmez!
Ekonomik, psikolojik, ruhsal, bedensel her türlü sağlığımızı bozdular. 1000 yıldır huzur ve güven olmasa da gelecek kaygısı olmadan yaşadığımız topraklarda ben 20 yıl sonrasını hayal edemeyecek hale geldim. 20 yıl sonra acaba azınlık mı olacağız? Bunlarla yaşamayı mı öğreneceğiz? Diyecek duruma geldik bir an önce hadi ordan edilip gönderilmeliler.
Taciz ve şiddet haberlerini görmekten bıktım gerçi medya çoğunu yansıtmıyor ülkede iç savaş çıkacak hala gelmeye ve üremeye devam ediyorlar eğer gönderilmezlerse çok şey olacak.
Tek kelimeyle şunu söylemek istiyorum bu toprakların gerçek sahipleri canıyla kanıyla bedel ödeyen insanlardır kim ki bu toprak üzerinde bedel ödemiyorsa gönderilsin ben mülteci kısmına karşıyım.
bence artık gönderilmeliler ciddi uyum sıkıntılar var hoş ev sahibi olarak bizdede var ukrayna savaşı çıktığında gördük erkeleri aynı şey suriyeliler içinde var
Ben biraz uzuluyorum aslinda iyi olanlarina. Şerefsizleri de var evet onlar defolsun gitsinler. Ama Suriyeli bir kadin vardi adam sorular soruyor kadina kadinin agzindan " Allah razi olsun lafi cikiyor hep" sonra davaştan bahsedince gözleri doluyor kadinin içim parçalandi. Ama bide bunlarin şerefsizleri var. Onlar icin hic uzulmuyorum. Savastan kacmayip savasmaladi gerekirken burada kendilerini bey zanneden ucubeler.
Nereye gönderilecekler Müslüman Müslümana yardım etmeyecekse kim edecek peki? Ülkelerinde savaş var onlarda çok meraklı değil gelip burada size dilenmeye hor görülmeye... Empati yeteneği gelişmemiş insanlarız. tabii anlayamayız... bana dokunmayan yılan bin yaşasın oh mis
@met96 yani şimdi tacizi tecavüzü bir tek suriyeli yapmıyor ben sana şimdi türklerde kendi öz yeğenine kızına tecavüz edenini atarım ozaman bunun insanin karakterine bağlı olduğunu anlarsın. Her yerin iyisi kötüsü var ne alaka tecavüzle yani.
@met96 ya okadar saçma ve boş konuşuyorsun ki konusmak icin. Bu sitede elli tane kız sevdiğim beni çekti videoya tehdit ediyor diye paylaşıyor ya her memlekette var. Her ülkede var. Bunu ülke olarak ele alamazsın. Saçma buluyorum. Bana bu haberleri niye atiyorsun ben zaten biliyorum takipte ediyorum ben orayla sınırlandırılmasına kızıyorum yoksa. Yapilan seyin doğruluğunu tastik etmiyorum
Kardeş ülkede zaten sapıklar var ben Türk ırkı kusursuz demiyorum benim demek istediğim birde Suriyeli, Afkan mülteci sapıkları içimize almayalım diyorum ne kadar az o kadar iyi diyorum neyini anlamıyorsun
Ne neyse kardeşim Twitter da görüyoruz bir sürü mülteci Türk kızlarını video çekip atmış tiktok da paylaşmış ben bunlar olmasın gitsinler dediğim için boş konuşuyorsun Türk tecavüzcüler de var onlar da aramızda kalsın diyorsun asıl boş yapan sensin ben seni ve tüm Türk kızlarını düşünüyorum sen bana istediğin kadar boş konuşuyorsun de
@met96 bir sus ya. Ben doğruluğunu savunmuyorum burada tecavüzün.. beni benden iyi sen mi bileceksin cinsiyetim kiz. Bizi bizden iyi bilemezsin ben ülke olarak sınırlandırılmasına karşıyım iki tane haber okumuşsun onunla çok biliyormuş gibi hava oluşturma bana. Elimi sana yorama ne anlatmak istediğim o önce anla yazdığım paylaşım da senden önce altta onuda oku bir zahmet ben ne düşünüyorum algıla öyle boş dolu muhabbeti yap bana
En alt kademe insanları ülkemize topladır.. Ülkenin zaten durumu hiç iç açıcı değil.. Birde üzerine ne idüğü belirsiz insanları almaları büyük hatadır..
Artık gitmeliler. Ülke içinde çok kültür karmaşı oluyor ve ülkenin ayarlarını bozdular resmen.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Hepsi ülkesine geri yollanmalı. Ayrıca onlar mülteci drğil kaçak. Birleşmiş milletler tarafından yapılan mülteci tamamıyla uzaktan yakından alakası yok bunların
Hükümet ekonomiye katmamalıydı. Avrupa'yı tehdit etmek için kullanıyorlar insanları. Hiçbir kural kaide yok. Mülteci konusunda sınıfta kaldılar isteseler de gönderemezler artık.
Bence artik gondermeleri gerek ülkemiz icin yuk olmaya başladılar kendi ülkemizde artik insan gibi yaşayamıyoruz yani biz mülteci durumuna düşmüşüz de haberimiz yok halimizden.
Giruntuden de anlasıldıgı gibi bunlar keyiflerinden gelmiyorlar tabikide Yeri zamanı geldiginde bu sorun da çozulecektir elbet bemce sabretmeli ve birbirimize hosgorulu duyarlı olmalıyız ve sonucta onlarda musluman.
Kesinlikle en kısa zamanda gönderilmeliler ve bu olaya artık bi dur denmesi gerek elini kolunu sallayarak hergün binlerce insan giriyor ülkeye ama tabi erdoğan olanlardan memnun çünkü onun için oy niyeliği taşıyor her biri.
Hepsi sabit bir bölgede kontrol altında tutulmalı. Ya böyle ya da gerçekten de kayıtsız şartsız gönderilmeliler. Allah bizim devletimize zeval vermesin, onların durumuna düşürmesin ama herkes kendi memleketinde iyi.
Ya ben şu mantıktayım , bizim ülkemizde savaş olsaydı ve biz onların ülkesine gitmek zorunda olsaydık kalacak hiçbir yerimiz olmasaydı napardık? bende memnun değilim tamam ama empati gerekiyor ya
Çoğu vasıfsız olarak geldiler ve demografimizi bozacak kadar çoklar bu ırkçılık değildir bilhakis atalarına ve ülkene karşı vicdani sorumluluğundur. Gidecekleri günler yakın biraz daha sabır
@met96 sen yine muhalefetin gazına gelmişsin anlaşıldı. Ya Bi kere de kafanı kullan da her daim kanma şunlara. Neyse bişey demeyeceğim beynin yine yıkanmış senin