Ben hemen başlayayım. Gerçekten çalışmadığı sürece sırf yenisi çıktı diye tonlarca para verip telefon/bilgisayar vs. almaya ne gerek var? İdare edilebilir ki zaten bu pahalılıkta idare etme kavramı daha bir önem kazandı diye düşünüyorum. Peki sizce neye ne gerek var? 😁
Pek çok şey için bunu diyorum aslında. Sırf gösteriş yapmak için alınan eşyalar, kullanılan takılar, sahiplenilen hayvanlar -ne yazık ki onları bile buna alet edenler var- ve kesinlikle tahammül edemediğim her şeye izinleri varmış gibi davranan zenginlerin aşırı rahat tavırları.
Tüm bunlara ne gerek var gerçekten anlamıyorum. Herkes kendisi olsa, sevdikleriyle yetinebilse ve elindekileri gösteriş için değil de yardım için kullanabilse çok güzel olurdu. Umarım bir gün bunu da görebiliriz ☾
Laftan anlamayana konuşmaya ne gerek var Gözü kendinden başkasını görmeyene, kendini göstermeye ne gerek var. 3 günlük dünyada ağlamaya ne gerek var. Üzülmeye, can sıkkınlığına ne gerek var. Özenmeye, taklit etmeye ne gerek var. Ulaşamadığı ciğere mundar demeye ne gerek var. Uykusu olduğu halde uyumamaya ne gerek var. Kendini ağırdan satmaya, olmadığı gibi görünmek istemeye ne gerek var. Akıllı olmaya ne gerek var. Sürekli yanında birilerinin olma isteğine ne gerek var. Evlenmeye ne gerek var. Düğün yapmaya ne gerek var. Tek taş, şıkır şıkır altın takmaya ne gerek var. Dedikodu, gıybet yapıp iftira atmaya ne gerek var. Takıntılı olmaya, istediğini elde edemeyince ağlamaya ne gerek var. Çiçekleri dalından koparıp hediyelik yapmaya ne gerek var.
Sabaha kadar sayabilirim, ama sabaha kadar saymaya ne gerek var. 😜
Ekşiyi çok severim ben bu kelimeyi nasıl kaçırdım onu düşünüyorum da sen de bugün hep son dakika haberleri gibisin ya bilip ama bilmediğim şeyler terslemesi 🧐😅
Bu hayat bizi sırf o portakal suyunu içebilmek için 10 saat çalışmaya mahkum etti. Sürekli de içemiyoruz zaten denk gelirde içersek te kıyamayıp yutamıyoruz o kadar bedbaht bir haldeyiz... (şu an bizi bitirdim apoo) :(
Detayda verdiğin konuya sonuna dek katılıyorum ama bi arkadaşım "insanlık teknolojinin köpeği olmuş" derdi. Herşeyin en yenisi, en son çıkanı, en üst modeli olsun derdi almış başını gidiyor gerçekten inanılır gibi değil.
Sen de mi ya hu 🤷♀️ nasıl bir soru sordum arkadaş teksas katliamına çeyrek kala sanki hepiniz yaşamaktan bıktım be diyip harakiri yapacaksınız o hissiyatı aldım lütfen sakin olun. 😁 Don't worry be happy! Hayat gayet güseel..🙏😅