Toplumda bekarların sayısı giderek artıyor. Ama insanlar onlara yakında bir partner bulacaklarını söylemekte diretiyor. Bekarlara yönelik bu acıma ve ayıplama tutumu neden kaynaklanıyor?
Hep söylüyorum, bu toplumun iki temel hastalığı var: 1. "Bana ne" diyememek, 2. "Sana ne" diyememek. Herkes, kendi normlarına uymayanları ayıplama, eleştirme, yargılama hakkını kendinde görüyor. Bir insan eşi/sevgilisi/partneri olmadan yaşamayı kendisi tercih edemezmiş gibi. Bekarlığı tercih edenlerin garipsenmesi, uzaylı muamelesi yapılması 1 numaralı hastalıktan. "Sana ne?" deyip geçeceksin. Annen, baban bile olsa "sana ne" veya "size ne" diyebilmelisin. Ebeveynlerin bile bekarlığı seçen evlatlarının hayatı üzerine yorum yapmaya hakkı yok.
Ben mesela adliyede katip olarak calisiyorum. Bana soylenen şey hep kiz arkadasin yok mu, kendine birini bulsana falan filan. Halbuki gunumuzdeki iliskilerin ne kadar dengesiz oldugunu bildigimden hevesim kacik bu konulara yok trip çekmektir yok peşinden koşmaktır falan... Kızlarla anlaşamam. Ama gel de anlat...
Mutlu olmasını, çoluk çocuğa karışmasını istedikleri için bence.
Çoğu evlilik istemeyen ya da düşünmeyen kişi sonradan kendilerine uygun kişileri buldukları zaman neden geç kalmışım dediklerini gördüm 😊
Hayat farklı bir evreye geçiyor bence. Sadece kendin için yaşarken artık bir aile için yaşıyor insan. Çoğu şey daha düzene giriyor. Biraz kısıtlama geliyor hayata tabiki. Tabi o kısıtla olmazsa da hayata düzen gelmez o da ayrı bir konu
Toplumumuzda bekarlığa bekaret ve bakirlik anlamında bakıldığı için her zaman bir kadınla veya erkekle beraber olunacağı düşünüldüğü için de evlen de kurtul diyen yaşlı kesim var bizim ülkede ama bekarlık gerçekten iyi bisey gibi geliyo bana ciddi bi ilişkim olmadı ama öyle düşünüyorum
Bekar olmanında evli olmanında birer tercih olduğunu anladığı zaman toplum bunu ayıplamayacak Buda x kuşağı nın nesli tükenince ancak
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bekar açılımı yapmak lazım, şaka bir yana bana diyenin ağzına çaktım akrabalardan.. Nişanlandım şimdide Yakutistanlı kız arkadaşıma gavur diyorlar... Toplumu dinlemicen.. Bizim toplum zeka ve bilgi olarak çok geri maalsef
Ben mesela katip olarak çalışıyorum bana söylenen şeyler de şunlar: kız arkadaşın var mı, kendine birini bulsana falan. Bulunca ne olacak çok merak ediyorum da.