İstanbul'a yerleşmek?

Merhabalar 25 yaşındayım. Gaziantep de ikamet ediyorum ve ailemle yaşıyorum. Yaşadığım şehirden mutlu değilim 17 yaşından itibarı ile buradan gitmem gerek diye söyleyip dururum ama maddi imkansızlıklar çalışma hayatı diye diye kendimi durduruyorum.
Ama artık burada mutlu değilim ve bu baskı daha çok artıyor üstümde. Hayatımı sürekli erteliyorum. Çalışıyorum ama ne için neye çalışıyorum bilmiyorum. Eş dost desen evimde mutlu olmadığım için artık bunu dışarıya da vuruyorum yıllardır evimde kimseyle görüşmeden oturan biriyim. Kendi ruhsal sağlığıma zarar verdiğim kadar beni seven kişilere de o zararı veriyorum farkındayım. .
Her yıl İstanbul ve İzmir'e 5 günlük tatil rotaları yapar giderim. O kalabalığın o karmasaligin içinde mutluyum sebepsiz şekilde. O rezil trafik bile bana mutluluk veriyor bir yerden bire giderken çekilen o eziyet bile zamanımı güzel geçiriyor. İstanbul da yaşayanlarin bir kısmı ordan kaçmak ister kaçarlar ve sonra İstanbul'un trafiğini bile özlerler.
Benimde artık burada ufak tefek borçları kapatıp 1 yıl içinde kaçmam gerekiyor diye düşünüyorum.
Böyle bir maceraya atılan var mı? Süreci nasıl geçtiğini bu durumu yaşayanlar var mı?
İstanbul'a yerleşmek?