istanbula yerleşmek istiyorum.. ne kadar maaş gerekli geçinebilmem için?
hangi iş alanlarında daha yüksek maaş var?
1+1 ev kiraları ortalama nasıl oluyor?
hangi iş alanlarında daha yüksek maaş var?
1+1 ev kiraları ortalama nasıl oluyor?
istanbul'da yaşamak gerçekten zor. ev kiraları artık suriyelilerin gelmesiyle birlikte daha çok arttı. maaşlar da bir o kadar düştü. tabi bazı bölgelerde ucuz kiralar bulabilirsin. meslek ne?
ekonometri okuyorum. henüz öğrenciyim yani
o zaman arkadaşlarınla çıkmayı dene. tek başına zengin değilsen çok zor.
İstanbul'da yalnzı yaşayan hiç arkadaşm yok hepsi ailesi ile yaşıyor
ben İstanbul'da yaşıyorum ama fiyatlar uçuk. ama tabi araştırılırsa kalacak güzel bir yer bulunabilir. öyle bir fikrin olduğunda mesaj at yardımcı olmaya çalışırım ben de
Nerede oturacağına, yaşamak istediğin kaliteye, ne sıklıkla dışarıya çıktığına bağlı birşey. Asgari ücretle aile geçindirenler olduğu gibi 5000 lira maaş alıp yinede geçinemeyenler var.
standart bir insanım. ne çok lüks ne çok aşağı ortalama biriyim. iş bulmak istiyorum.
Şurada yaşamak istiyorum dediğin bir yer var mı? Ortalama 2000 lira geçimini karşılayacaktır.
iş imkanı yüksek olan hem merkezi hem çok yüksek kira istemeyen 1+1 evlerin yoğun olacağı 500 600 kirası olan evler olabilir mesela. maaşlar ortalama ne kadar istanbulda?
Yapacağın işe bağlı.500-600'e pek ev yok ya.750'den başlıyorlar :) Ne iş yapabilirsin?
i dont know bu konuda fikrim yok şu an . okulum devam ettiği için kendi mesleğimi yaparım diyemem ama şirketlerde bankalarda çalışabilirim şimdilik
Ne yazık ki şirketler ve bankalar kucağını açmış gizli gelsin de bizimle çalışsın demiyor :) Bankacıların maaşı da dişe dokunur değil. Banko görevlileri 1200 anca alıyor. :D
onuda biliyorum. ama yükselmek zor sayılmaz hı :/
Halkbank ya da Ziraatte (Ki çalışılacak bankaların başında gelir) Minimum 3 sene gişede çalışacaksın bu maaşla. Sonra Servis Görevlisi sınavına gireceksin kazanacaksın ve yükseleceksin.6 ay kadar daha gişede çalıştıktan sonra operasyon, kobi, pazarlama arasında seçim yapacak şube müdürün falan. Çekilecek çile değil yani :)
canımı neden sıkıyorsun :)
Gerçekleri söylüyorum, sende İstanbul kurbanı olma. Çok gördüm tepelere çıkıp 'SEni yeniiğğğğceaam IIIıısstanbulll' deyip 6 ay sonra kuyruğunu bacaklarının arasına sıkıştırıp memleketine dönen insanları :D
beni korkutuyorsun ama seeeen :)
Korkulacak birşey yok, olabilecekleri söylüyorum :)
öyle ne kadar maaş gerekli kadar saçma soru olmaz İstanbul için ne kadar paran varsa o kadar giderin harcaman olur kira olarakta semte göre değişir ama bence 800 lirayı gözden çıkar
Cevap
10Cevap
mesleğin var mı eğitimin ne daha önce ne işler yaptın hayat standardın ne seviyede bunları bilmeden kim ne dese boş
üniversite öğrencisiyim seneye 4 5 dersim kalacak uzayacak yani okulum.
ailem tekirdağda. 3 4 ders çok mu?
ekonometri okuyorum
bu bölümle ilgili kendini geliştirecek okul dışı eğitimler sertifikalar, staj vs olmadan istifade etmen zor ama biyerlerden başklaman gerek vasıfların dışında herhangi bir işe başlayıp bir yandan bu yönde eğitimler alabilirsin, dil varsa senin için artı şans olur mümkünse yüksek de yapmalısın tavsiyem işini ayarla öyle gel hatta yanına bir arkadaşını da al birlikte çalışın birlikte ev tutun tek başına zor olur ilk etapta
kötü yol dedi ya hahah :D
of neden ya. kendi başımın çaresine nedn bakamayayım İstanbul'da. yıllardır ailemden ayrı şehirde tek başımayım zaten. büyük şehir olmasada :D
Önce yaşam şeklini seçmelisin. İstanbul'da 10 bin lira maaşla aç kalma ihtimalinde var, binbeşyüz lirayla para biriktirme ihtimalinde.
aslında alkol tüketmiyorum sigarada bunlar benim için artı :D
Çayını nerde içersin, yemeğini nerde yemek istersin. Alışverişe ne sıklıkla ne kadar bütçeyle çıkarsın. Otobüse mi binersin taksiyle mi gidersin. Alkol sigara neki bunların yanında
valla bütçem neyse herşeyimi ona göre ayarlarım. taksi gibi alışkanlığım yok orda oluşmaz dimi trafikten dolayı. :D alışverişten kastın kıyafet mi mutfak mı?
Alışveriş diyince her ikiside. Taksi tutumlulukla ilgili bişey sonuçta ikiside aynı trafikte. İstanbul anlatılmaz yaşanır gelince gözünle görürsün.
yüreğime su serpmeni isterdim. sen nasıl yaşıyorsun peki?
Bende sıfırdan başladım bu şehre. 500 lira maaş aldığımı hatırlıyorum :d şimdi haftalık harçlığım neredeyse.
nasıl yaptın nerde kaldın biraz bahseder msin? ne zaman geldin istanbula?
Detay veremem buradan.
nereden detay verebilirsin oraya geleyim :D
Bu sitede de yenisin sanırım:) mesaj göndermek diye bişey var profile girince.
yoo yeni değilim. espridende anlmıyor :D
Espiride yapıyo bak hele :p
birdaha yapmayacağım ama :D
Niye küstük mü :(
İstanbul'da yere göre kiralar çok değişkendir.. 1+1 500 e de bulabilirsin 5 bine de
600e bulalım biz mesela nerelerde kiralar daha uygun?
beylikdüzünden merkezi yerlere iş bulsam yol ne kadar? İstanbul hakkında pek bişey bildiğim söylenemez
kurtlar sofrasına balıklama dalmayı düşünüyorum
2000 liradan aşağısı kurtarmaz. Kiralar 700 liradan başlıyor.
1+1ler bile mi?
Yani hemen hemen.
yaa :(
Orta sınıf semtlerde bulur.
hangileri orta sınıf
Şirinevler-Yenibosna-Sefaköy-Halkalı-İkitelli felan filan.
bence gelme. d
2000 tl e iş bulursan idare edersin bir şekilde ucu ucuna yaşarsın ama en ideal 3000-3500 tl arası
İstanbulun ne tarafları...
bilmiyorumkiii.. hem merkezi hem uygun bir yer iş imkanıda yüksek olan yerler olabilir
Kiralar genelde 500-800 arası değişir yerine göre bu fiyatlardan yukarıda olabilir aşağıda..
İş olarak bilemiycem ne gibi işlerde çalışabileceğine bağlı..
1500 le geçinebilirsin rahat tek yaşarsan..
evet tek yaşamayı düşünüyorum. avrupada hem daha uygun hemde merkeze yakın ilçeler hangileri?
Daha uygun neresi bilmiyorum :/
en az 1.5 oda kıt kanaat. neden ıstıyorsun kı
istanbulu tatmadım demek istemiyorum :)
gideceğin semte mesleğine ve yaşama şekline bağlı
öğrenciyim yapacağım iş hakkında bir fikrim yok. hangi iş denk gelirse hayırlı olursa o iş. ortalama maaş ne? ya da en düşük ne iş maaş ne? semt hakkında fikrim yokki. 1+1 ev olsun hem merkeze yakın olsun hemde pahalı olmasın istiyorum
hem merkeze yakın hem ucuz ev varsa bizde orda yaşayalım ortalama 1100 lira alsan bile yetmez ev kirası su elektrik derken yük çoğalır o yüzden eve geçmek istiyorsan güvenilir bir arkadaş bulman lazım ki ev giderleri kira falan ortak olur
bir sen eksiktin , hadi gel gel
neden böyle dedin abi ya :(
Yazdıktan sonra pişman oldum afedersin
neden pişman olma :)
Sen walla gel yemin ediyorum gel ev de bulucam işte bulucam gel anasını satim
sen ne iş yapıyosun abi :)
Serbest meslek erbabıyım
valla kolay gelsin zor bir şehir
İstanbul'da mısın? bu kadar yaşayan insan nasıl yaşıyor?
aylık giderin ne senin?
alkol vs çok tükettiğin için olabilir mi bu kadar gider :)
Allah yardımcın olsun
Harbi bir sen eksiktin gelmeyin istanbula
niye?
Kalabalık cekilmiyo zaten nüfüsu artmasın
bir ben mi battım sana -_-
Sen ve senin gibiler yasadıgınız yerde kalmaya devam edin iyi geceler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar