Bayramın kanununu, yazsam yeniden.
Hukuki tarzda değil, 'aşkın kanunu' gibi bir ifade bu. Gelecek bayramlar için hayal ve toplumdan talep ettiğim müstakbel bayram alışkanlıklarımızı sıraladım. 'Eski bayramlar ne güzeldi'yi bırakıp, 'yeni bayramlar nasıl olsun'a her zamankinden çok ihtiyaç duyduğumuz günlerdeyiz zira...
- Bayramlarda yazlığa kaçılıp güneyde inzivaya çekilinmesin. Bilakis karargâhta kalınsın ve bayram ziyaretçisi akınlarına hazırlıklı olunsun. Bu ekip, bayram tatilcisi akınlarına tercih edilir, inanın. Bayram haftası mangal tahtası sanılmasın, iki yüzüp bir mangal yapacaksınız diye ana baba eş dost akrabanın kalbi kırılmasın!
- Bir sonraki, bayramımı kutlamak için mesaj atanların bari yüzde 30'unu gerçekten şahsen tanıdığım bir bayram olsun!
- Apartmanda biri seri katil çıkınca, komşuların, basına "Sakin biriydi, çok şaşırdık" diyerek aslında "Orada kim oturuyordu hiç bir fikrimiz yoktu" demek istedikleri bayramlar bitsin. Komşuların birbirini harbiden tanıdığı, çoluğunu çocuğunu, ihtiyaçlarını, yoksunluklarını bilip yardım ettikleri bayramlar olsun. Hatta komşunun gelininin önceki manitasına kadar bilelim, bayram sohbetleri şenlikli olsun.
- Şimdi alışveriş festivalleri düzenleniyor ya. Bayram bir 'ziyaret festivali' olsun. Sabahtan geceyarılarına kadar ev ev gezilsin. Bayramın gününe ve yaşa göre, isteyen de evde seans seans misafir beklesin. 3 gün 3 gece sosyalleşme bir çılgınlık gibi yaşansın! Alışveriş festivallerinden çok daha küçük bir bütçeyle, günlerce eğlenilsin.
- Şeker Bayramı olsa da, ikramların baklava, çikolata, şekerleme dışına çıktığı, şekerkamışı ve mısırşurubu üreticileri için bir yükseliş dönemi olmayan bayramlar yaşansın. Kahvenin yanında diyabet ve obeziteyi filizlendirmeyen ikramlar tercih edilsin. İnsülin bayramı olmasın!
- Oruç tutmayanların dövüldüğü, bıçaklandığı haberlerinin, haber sıkıntısında yer doldurmak için kullanılacak kadar sıradanlaşmadığı bayramlar gelsin. Bu haberlerin ünlülerin selülitli fotoğrafları gibi normal karşılanmadığı, önemli gündem maddesi olduğu, sorumluların en ağır cezayı aldıkları, bu olayların kırk yılda bir ve 'ağız dalaşı' boyutunda yaşandığı bayramlar olsun.
- Kimsenin "Ramazan Bayramı mı, Şeker Bayramı mı demek lazım" diye tartışmadığı, "Şeker" diyenlerle "Ramazan" diyenlerin (eskiden olduğu gibi) hangi bayramın kast edildiğini anladıkları, bunun yettiği, birbirlerini düşman görmedikleri bayramlar olsun.
- Bütün bunlar hızlıca olsun, hayat bayram olsun!
Gülse BİRSEL

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer