Karmaşık yapan nedir?

Kaotik bir yapı üzerine inşa edildiği için.
Her bir birey kendi ailesi ve kendine has bir zihne sahip Dünya da 8. 5 milyar insan Her 4 saatte Doğan Milyonlarca insan var.
Bu dünya üzerin de düzen kurmayı zor hale getiriyor Her toplum arasın da çatışmalara ve Yoksulluğa kimi insanların Üst kimi insanların ise alt sınıf olmasını sağlıyor.
Benim neslim tükendi gelecek olan nesiller ve sonra ki nesiller kısaca Dünya ya ya doğan her çocuk büyük bir cehennem içine doğmaya başlıyacak.
Dünya belli bir nufusa ulaştığın da
Olacaklar hiç de iyi olmayacak o zamanları büyük bir ihtimalle ben görmem diye umut ediyorum
İnsan olmak başlı başına bir karmaşa ya düşünsenize kalp var duygu temsilcisi, beyin var mantık temsilcisi değişik bir mekanizmayız yani hayran olmakla hüsrana uğramak arasında kalmış gibi hissediyorum. Bence bundan ala bir karmaşa olamaz yoksa alemdeki diğer tüm canlı cansızlar ne kadar dirlik düzen içindeler oysa insanoğlu öyle mi... 😶
Öyle 😐
Maalesef 🤷♀️
Hayatı zor ve karmaşık yapan bazen biziz; bazen de diğer insanların egosu, hırsı ve şımarıklığıdır. Biz kendimiz zor yapmazsak diğer zorluklar bizi çokta yıldırmaz diye düşünüyorum. Böylelikle de hayat bir nebze daha kolay ve rahat olabilir.
İletişim bozukluğu, saygı, sevgi yoksunluğu, hak hukuk kurallarının hiçe sayılması vb. vb.
Rica sister ✨
Cevap
14Cevap
İnsanlar hayatı zorlaştırır
Bence hayatı karmaşık yapan , insanın karmaşık yapısı yani ihtiyaçlarımız çok ve ayrıca bunlara ulaşmak çok kolay değil, ulaşınca elde tutmak kolay değil, mutlu olmamız için sağlık, aile, arkadaş, yeterli miktarda para, çevre , sevgili /eş lazım hepsini aynı anda idare etmek de haliyle zor, bir de ayrıca dünya gitgide globalleştikçe bir ülkedeki en ufak kriz diğerlerini çabuk etkiliyor böyle olunca gitgide karmaşık hale geliyor
hayatı karmaşık yapan şey..
bence biziz yine
bizim bakış açımız
isteklerimiz arzularımız tutkularımız elde etmek istediklerimiz kazandıklarımız kaybettiklerimiz
hepsi bir bütün
İnsanlar ve insanların hırsları, aşırılıkları, doyumsuzlukları.
Hayat normal işleyişine devam ediyor, bunu olumlu ya da olumsuz anlamda etkileyen sadece insanlar.
İnsanların kuramadığı ama kurduklarını iddia ettikleri o sistem. Gerçekten hayatı kolaylaştırmıyor, zorlaştırıyoruz.
Duygu ve düşüncelerimizi net olarak ifade edemememiz
Kapalı bir iletişim kurmamız
İnsanların hırsları
Ve kendimizi kabul edemememiz
Hata olduğunu bile bile aynı hataya düşmek.
İnsanlardan başka bir şey değil..
Ne oldukları, ne düşündükleri itinayla saklı çünkü.. Bu da nasıl davranamız gerektiğini bilmememize neden oluyor ve tam bir kaos oluşturuyor bizde..
İnsanlar, düşünceler, zihin hepsi daha da karmaşıklaştırıyor.
Karmaşık yapan da zora sokan da insanlar. Halbuki her şeyin çözümü var..
Hayatı karmaşık yana insanoğludur ama bunu kabullenmez.
Biz insanlar karmaşık yapıyoruz hayatı sebebi bizleriz
Kendi hayatımı karmaşiklastiran en büyük etken yine kendimdir. Mutlaka dış etkenler bunun bir parçasıdır ama en büyük pay bizde bitiyor
Mutluluğa engel insanlar.
hayat başlı başına bir karmaşa
insanların araştırıp okumaması...
Ne istediğinden emin olamamak
Hala bir yerlerde geri kafalı cahillerin olması
İnsanların anlaşamamazlığı
Hayatı karmaşık yapan tek şey sorunlar.
biz kendimiz dusuncelerimiz
İnsanın kendini yeterince tanımaması
Kaos
Bilinmezlikler
Kendimiz