Toplumda birinin evli, dul yahut bekar olmasına nasıl bakıyorsunuz?

Belli bir yaşa gelince eğer ki birisi evlenmemiş ise o şahısa '' kötü gözle '' bakma gibi bir adetleri var bir güruhun. Onlara göre bu kişiler belli bir yaşa dek evlenmediği için, ki bu yaş 30+'lardır, kendileri de evli olduğu için, görüşmekte dahi çekinirler. Zira yanlarınki eşleri, kızlarına bu şahıslar kötü gözle bakabilirmiş. Hatta sapık bile olabiliyormuş bu yaşlara gelip evlenmeyenler. Garipsemeyin hemen, bu bahsettiğim güruh az uz bir kitle değil...

Öte yandan, birisi dul ise, ona da gayet çekinmeden '' kötü gözle '' bakmak gibi bir tutumları var yine bir güruhun. Onlara göre bu dul kesim uyumsuz, problemli, nafaka (kadın için) ya da kadın (erkek için) delisi oluyorlarmış. Aman ha, garipsenmesin, az değil bu kitleye mensup güruhun adedi...

İnsanlara birileri neden bu gözle bakarlar?
Evet evet, o güruhun sahip olduğu simsiyah kalp bu...
Evet evet, o güruhun sahip olduğu simsiyah kalp bu...
Bu tip görüşlere sahip olan kitlenin birbirine çok benzediği, hatta aynı olduğunu zaman içerisinde gözlemledim. İşin en ilginci de, o belli bir yaşa gelip de sonrasında evlenenlerden henüz bir iki yıl geçtikten sonra da bu fikirlere sahip olabiliyorlar. Yani 1-2 sene önce sen de o grupta idin, ne oldu şimdi?
Aslında mühim olan o da değil, fark ediyorum ki '' kişi kendinden bilirmiş işi '', çünkü bahsettiği olumsuz tavır ve düşüncelerin tamamına kendileri sahip zaten. Ben bu bakış açısına tanıklık edince çok şaşırmış ve '' Bir insan neden böyle aşağılık bir genellemeye, düşünceye sahip olabilir ki?'' diye düşünmekte idim, meğer kendileri zaten anlattıkları gibiymiş. Belki de vicdanlarını bu şekilde pis dilleriyle rahatlatmaya çalışıyorlar...

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Toplumda birinin evli, dul yahut bekar olmasına nasıl bakıyorsunuz?