KISKANÇ AMCAMLA NASIL MÜCADELE EDECEĞİM?

Bir amcam var ve tam bir ruh hastası. Psikologa falan da gidiyordu sanırım ilaç falan alıyordu eskiden. Büyük ihtimalle kendi çocuklarını bizimle kıyaslıyorlar devamlı ve bu da çocuklarının bizi kıskanmasına sebep oluyor ki kıskandıkları da bariz yani. Çok fazla olay var onlara girmeyeceğim. Amcam bana küçüklüğümden beri hep o karne düşük gelsin de ben bak ne yapacağım deyip duruyor insanlarla konuş konuşmak iyidir diyor devamlı ama konuşmadığımı nereden biliyor ki? Üstelik o zamanlar küçük bir çocuktum ama hala da diyor. Eskiden bir keresinde bana beceriksiz demişti onu hatırlıyorum. Beni konuşmaya çağırıyor iki keredir diyor ki niye hiç dışarı çıkmıyorsun neden kimseyle konuşmuyorsun babandan neden utanıyorsun derdin ne senin diyor bağırıyor. Bir keresinde benim ne meslek yapacağımı sormuşlar bizimkilere hem de ailecek gelip sormuşlar doktor olmak istiyordum eskiden ve doktor deyince amcam buna kafayı takmış olacak ki geçen yaptığımız konuşmada üniversiteden bahsediyor diyelim sen doktor olacaksın aylık 40.000 lira kazanacaksın ben 10.000 lira kazanıyorum gibi bir şey dedi. Daha sonra konuyla alakası bile yokken benim çocuğumun ne kadar başarılı olmasını istiyorsam senin de istiyorum diyor üzerimde baskılar kurmaya çalışıyor nereden buluyor bu kadar karışma hakkını bilmiyorum. Ben ne yapacağım lütfen yardım edin
KISKANÇ AMCAMLA NASIL MÜCADELE EDECEĞİM?