- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılAilelerin kabahati, ev işinin cinsiyeti olmaz. Kadın veya erkek, her insan yaşadığı yerin düzen ve temizliğinden sorumludur. Erkeğin de, kadının da çalıştığı ilişkilerde ev işleri de bir kişiye yüklenmez, ayıptır. Kız ve erkek evlatlara ev işlerine yardımcı olma konusunda ayrımcılık yapılıyorsa, bu yanlış kuşaktan kuşağa aktarılır. Sevdiğim bir tweet vardı bununla ilgili, görseli bırakıyorum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılYeni yetiştirilen erkek çocuklarına baktığımda çoğunun annesi ev işini sorumluluk olarak yaptırabiliyor. Şahsen bende ilerde erkek çocuğum olursa böyle yapmayı düşünüyorum. Ayrıca temizlik işini bize nasıl kitlediler çok merak ediyorum. İlk kim bize bunu kitlediyse en içten saygılarımı sunuyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
👍😅😅
- +1 yıl
Tamam ev eşlerine erkeklerde karılarına yardım edebilirler ama kadın çalışıyorsa erkek yardım edebilir kadın evdeyse çalışmıyorsa bide çocuk yoksa kadın kendi yapmak zorunda erkeği kadın yerine sokmuş oluyoruz dimizde bu şekil yok arada denge olması lazım ben erkeğin kadın gibi çalışmasına çok karşıyım eğer karısı çalışmıyorsa veya hasta degilse oturup keyif yapıyorsa
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
55Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151b cevap paylaştı.
u +1 yılZorunda olduğunu kim söyledi? eşit yapılmalı hatta sevgilim olsaydı sürekli ben yapardım
00 Yorumla
+1 yılİşte dediğiniz gibi, "Daha küçükten kızım şurayı temizleyiver, yemeği yapıver vs."
Çocukluktan bu eğitim verilse erkek çocuklara ortada bir sorun kalmaz gibi.
Kız/erkek çocuk ayrımı yapılmadan ev işlerinde teşfik edilse çocuk ilerde kendisi içinde fayda verici bir kişiliğe dönüşür.11 Yorumla- +1 yıl
Evet aynen öyle
- Aile & Toplum konusunda 759 cevap paylaştı.
+1 yılyoo erkeklerde yapıyor sen nerde yaşiyorsun eskidenmiş onlar ben hiç görmedim yani sadece kadınların ev işi yapıp erkeklerin oturduğunu hatta erkekler hem işte çalışsa bile ev hanımi olan eşine gelince yardımcı oluyor
24 Yorumla- +1 yıl
Şasırd. Asıl sen nerde yaşıyorsun bilmek isterdim. Bizim çevre hiç oyle değil
- +1 yıl
Antalyada yasıyorum bizim cevrede boyle valla erkek kardesik cok guzel yemek yapar mesela babamda temizlikte hep yardım eder. Yengem var hiç elini sürmez bulasıga falan amcam yıkar hep dayım yine oyle hem dısarda calısir hem evde hatta dedem bile bu yasta ben anneannemgile temizlik yapmaya gitsem yardım eder bana durmaz otur derim oturmaz bir türlu yani. erkek kuzenlerim var eşi calısanda calismayanda hep ev işi yapar cevremdeki herkes oyle komsular vs senden duyunca şasırdım hangi devirdeyiz yani
- +1 yıl
Yengen de hiç iş yapmayıp her şeyi kocasına yıkıyor o zaman bir de bunu anlatıyorsun...
- +1 yıl
@Komodoalevi yaptıği yanlış zaten sevmiyorum soylemek istediğim oyle bir dunya yok her erkek ev işi yapıyor
+1 yılAtaerkil toplum işte. Bunu feminen bir duygu barındırarakta söylemiyorum. Yemek yapmak, temizlik yapmak kadın erkek herkesin yapması gereken temel yaşam sorumluluğu.. bir erkek bekar hayatı yaşamaya başlıyor rezil rüsva oluyor. Evde anne hastalanıyor, erkek bir çorba yapmayı bilmiyor, bırak çorbayı çorabını kaldırıp atmaktan aciz.. bunun bir diğer yanında ev işlerine yardım eden insanı övmek bile bana göre hata.. zaten olması gerek bu kimse bize bir şeyi lütfetmiyor.
20 YorumlaToplumda herkesin bir görevi var. Bir kapasitesi.. babam bana yardım eder (annem ayrı). Bir petrol fabrikasının inşaatında şeflik yapıyor.. eve geldiğinde bile onu rahat bırakmıyorlar ama o ben istemeden bazen bulaşık yıkar, yemeğe yardım eder, çamaşır asar. Hangi vicdansız 12 saat çalışan adama bir de 'kalk ev işi yap' der?
13 Yorumla- +1 yıl
Bu tarz durumlar için sormadım emin ol. Şahit olduğim farklı şeyler var, erkeklerin şımartıldığı, trmvrlleştitildiği. Senin anlattigin farkli
- +1 yıl
Yess🥰
+1 yılHiç bir zaman çalışan bir kadınla evlenmek istemedim istemiyorum da. Evlendiğim kadına da git çalış demem. Dışarısı benim işim içerisi onun. Hem gidip saatlerce çalışıp bir de gelip evde ev işi yapacaksam evlenmemin bir anlamı yok. Ben tek başıma yaşıyorum ve kendime de bakıyorum zaten. Niye dertsiz başıma dert alayım.
10 Yorumla
+1 yılErkek çalışır para getirir kadın ev işleriyle meşgul olur fakat erkeğin ev işlerine yardım etmesi peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem) efendimizin sünnetlerindendir.
20 Yorumla
+1 yılKadınlar ev işlerinde daha becerikli ve alışılagelmiş durum olduğu için zorundaymış gibi algılıyoruz. Eve temizlikçi alırsan bile kadın tercih edersin mesela. Ondan hep böyle.
10 Yorumla
+1 yılGerçekten ya neden bu yükü sürekli sadece bizim omzumuza yüklüyorlar birde şey var ya hani ne yaptın da sanki diye
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayatınıza öyle erkekler aldığı içindir.
Örneğin ailemle yaşarken çamaşırları hep ben makineye atar ve asardım.
Ütü kız kardeşimdeydi.
Eğer yemek yenmiş ve ana kraliçeyle, prenses yorgunlarsa el atılmamışsa bulaşıkları durulayıp makineye hemen atardım.
Kısaca herkes kendi tercihlerini yaşar00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle bir kanun yok.
Hayat müşterek ama seçtiğiniz partnerinizin bunu ne kadar kabul edebilir. Bu da biraz size bağlı.11 Yorumla
+1 yılNerde adalet varki burdada olsun çocuk yetismeyi bilmeyenler çocuk yapıyo sonuç vasıfsız herşeyi kadınlardan bekleyen işe yaramaz erkek topluluğu
10 Yorumla
+1 yılÇalışıyorsa ortak ama çalışmıyorsa mecbur biri dışarı bakarken biri eve bakar
Ama çalışan bir kadın olsa beraber yaparlar
Sen evde yatarsan biri çalışırsa bu çok ayıp olur zaten03 Yorumla- +1 yıl
Ama girduğum kadariyla bekarken de kızlar hizmet ediyor, erkekler geziyor tv izliyor vs. Ben şu anda teyzemin çocuğuna bakiyorum, halbuki aynı apartmanda olan erkek kyzenim var ona bırakmaları akillarina bile gelmiyor
- +1 yıl
Çocuk konusunda erkeklere güvenmiyorlar niye bilmiyorum ama o çocuk da evdeyse o da yardım etmeli bu erkekleri neden şımartıyorlar
- +1 yıl
Tam da bunu kastettim işte. Şımartiyorlsr. Yoksa iş yapacağız tabi zaten yapıyoruz
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılOrtak yapılmalı kadına yardım edilmeli tüm yük kadına bırakılmamalı
10 Yorumla Bence var, insan anadan babadan ne öğrenirse o, tabii bir de erkek arkadaş/kocadan şanslı olacak. Biz 2 kardeş öğrendik küçüklükten beri herşeyi yapıyoruz işte
00 Yorumla
+1 yılÇok şükür bizde öyle bir durum söz konusu değil. Esim yemek bile yapar. Geçtiğimiz hafta sonu perdeleri yıkayıp asti saolsun😌💘
01 Yorumla- +1 yıl
Süper
+1 yılMadem isyan ediyoruz tutmayın beni. Neden askere erkekler gitmek zorunda?
117 Yorumla- +1 yıl
Erkeklerde ev işi yapıyor hem de isteyerek
- +1 yıl
E size ne kaldı domalalim mı bide :D
- +1 yıl
E sayenizde homo olmaya gerek kalmadı bunun için yatakta neden kadın erkeğe değilde erkek kadına yapıyor diyede isyan edersiniz yakında 🤦♂️
- +1 yıl
Eminim bunu savunanlarda vardır. Freud'un penis kıskançlığı tezi geldi aklıma kdkxjdjdjxj
- +1 yıl
Bak istersen. Googleye yazarsan çıkar zaten direk.
- +1 yıl
E kıskanıyorsun demedim ki Freuda söyle bunu ben mi buldum tezi alla alla kdkxhjsxjdx ama ciddi ciddi bu kıskançlığa sahip olan bir kaç kişi tanımışlığım var
- +1 yıl
@Elefterya ne kıskanması biz dalga geçerdik gördüm falan diye
- +1 yıl
Yaw arkadaşım ben demiyorum Freud diyor bana niye yükleniyonuz hem kıskananlarda var yani cidden size kıskanıyorsunuz demedim ki kxjxhdjjdjxshjk
- +1 yıl
Dkxkjxbdhhxz iyi madem
+1 yılZorunda falan değil. Umarım kendi evlatlarımızı bu bilençle yetiştirip toplumun gelişmesine katkıda bulunuruz.
00 Yorumla
+1 yılToplumun kurallarına uymamak sizin elinizde. Her şeyi dayatan toplumun ve saçma dayatmalarının kölesi olmayın.
04 Yorumla- +1 yıl
@Boşver64 Yani senin fikrine göre "fıtrat" kadının erkeğin hizmetçi olması mı? İsteyen istediği işi yapar, isteyen ister inşaatta çalışır, ister öğretmen olur.
- +1 yıl
@Boşver64 Ben kimseyi hiçbir yere doldurmadım. Dedim ki kadın veya erkek fark etmeden isteyen istediği işi yapar. İsterse bir erkek anaokulu öğretmeni, isterse bir kadın da sanayide bir usta olabilir. "Fıtrat" denen şey yüzünden bir erkek kadının finansal kölesi, bir kadın da bir erkeğin hizmetçisi olmak zorunda değil.
Aile & Toplum konusunda 543 cevap paylaştı. Bir çocuk ailede ne görürse onu yapar. Bu tamamen yetiştirmeye bağlıdır.
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen oyle
+1 yılErkekler de yapmak zorunda. Valla yaptiriyorum ben erkek kardeşlerime. Yok öyle kizlar yapsin. Herkes esit olcak.
01 Yorumla- +1 yıl
Hepsini ben yaparım efendim
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılHerksin bir görevi vardır bu kafayla ileri görüşlü olduğunu zannetme sen sakın bu hem yeni bir şey değil tabi sen yeni yetme olduğun için bilmiyorsun
00 Yorumla
+1 yılAtaerkil toplumlarda erkek elini birseye sürmez kadın her işi yapar gelenek olmuş ama sadece kadına yüklenmez bir iş. Tabiki iş bölümü yapılmalıdır
00 Yorumla
+1 yılHer şeyin bir bedeli var evde dört kişiyiz ben kız olduğum için çalışmayıp okuduğum için temizlik yapmalıyım hani bir türlü ödeme gibi
00 Yorumla
+1 yılBütün ev işlerini yapan kadın mı kalmış? Kadının görevi demiyorum yanlış anlaşılmasın herkes eşiyle yapıyor artık kalmadı öyle çifte standart falan
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılVar ama bunu bilmek neyi değiştirir ki, en iyisi evlenmeyin kimsenin arkasını toplamayin, boşuna değil yalnızlık sultanlık...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer evin tüm masraflarını sen karsilar, faturalarını sen öder, üstüme başıma kıyafetleri sen alır, beni yemeğe götürürsen ev erkeği olabilirim. Aksam geldiginde yemegin hazır olur söz. Ssk'dan kaç gün primin var bebegim?
03 Yorumla- +1 yıl
evin masraflarını karşılayan zaten kadın
Cevap sahibi+1 yılHö?
Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı. evlenince ev işi yapmak istemiyorsan bir kadınla evlenerek bu sorunu çözebilirsin
02 Yorumla- +1 yıl
Oldu dayı
Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. Ev işine yardım etmeyecek insanlarla evlendiğiniz için.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. eğer detaylara inersen iki cinsiyete de değişik konularla istismar yapıldığını görürsün...
10 YorumlaPerde asmak dahil bütün diğer işleri erkeklere yaptırdığınız için :-)
00 Yorumla
+1 yılerkek çocuklarınızı farklı yetiştirin gelecek nesil bu sorun ortadan kalkar
00 Yorumlayok ya temizliğin cinsiyeti yoktur ay kızz bende anneme temizlikte yardım ediyorum
00 Yorumla
+1 yılBuna toplumsal cinsiyet eşitsizliği de diyebilirsin yanlış aile eğitimi de
00 Yorumla
+1 yılHaklısın bu konuda çoğunluğu siz yapsanız da işin ucundan biz de tutmalıyız.
00 YorumlaBenim evimde ben yapmam abim yapar her yerde böyle bir şey yok hı davar erkekler de yok değil yani
00 Yorumla
+1 yılSahsen kız arkadaslarımın her işini ben yapıyorum hatta onlara Şu an yemek yapıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılvalla çoğu zaman ben yapıyorum. kıymetimizi bilende yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen ev işlerinde yardımlaşılması gerektiğini savunan biri olarak saftirik oluyorum maalesef.
00 YorumlaZorunda falan değil erkeklerde yapmalı bence
10 Yorumla
+1 yılBen kendi işimi kendim yapıyorum
10 Yorumla
+1 yılÖyle bir zorunluluk yok
10 Yorumla
+1 yılValla ben yapıyorum hiçte gocunmuyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Sana kocaman bi aferin
- +1 yıl
Saaaaaoooll
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılAtaerkil toplumuz o yüzden
02 Yorumla- +1 yıl
Atalarınızı sevsinler
- +1 yıl
Sizinkileri de
+1 yılbütün erkekler beceriksiz olduğu için
02 Yorumla- +1 yıl
Öyle alistiran da yine anneleri yani kadinlar
- +1 yıl
çoğu kadın da ªptal zaten bu yüzden, aldatılsa dayak yese bile boşanamıyor
erkekler çok narin canlılar. s
10 Yorumla
+1 yılDaha yatkın olduğunuz için olabilir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 973 cevap paylaştı.
+1 yılZorunda değil ama onlara düşüyor genelde bu iş
00 Yorumla Yoo bizde ayrım olmadı ev işi varsa herkes yapar
08 Yorumla- +1 yıl
Hiç yaşamadım nasıl bir şey ya
- +1 yıl
Çok iyi ya …bizde hep kadınlardan bekleniyor ne yazık ki
- +1 yıl
Bencede ama öyle.. Erkekler yap demezsen yapmıyor.. Al şunu yap demen lazım..🙄
- +1 yıl
Üşenmiyorum diyorum zaten ama kendileri düşünemez mi yani
Erkekte yardım etmeli
00 Yorumla
+1 yılBeraber olacağın kişiyle paylaş bınu
00 Yorumla
+1 yılher aile de öyle değil :)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSiz daha iyi yapıyorsunuz diye
00 Yorumla Tek yaşıyorum kendim yapıyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılAy yok öyle bir şey şekerim
00 Yorumla
+1 yılYapmasınlar! Kendileri ev iş leri yapıyorlar!
00 Yorumlazorunda değil
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Zorunda değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhaklsın erkek çocuklara ev işi yaptıran yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadın çalışıyorsa çok saçma buluyorum bu durumu.
00 Yorumla- Devamını Gör (22)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne