Insanlarin neden bu kadar dert ettigini anlamiyorum.
Bize ne araplardan, kendimizi düsünmemiz gerekirken neden araplari düsünyor, onlara agliyoruz?
Filistin kendi topraklarini, kendi istegiyle altin tepsi de sunan degil miydi?
Bize ne araplardan, kendimizi düsünmemiz gerekirken neden araplari düsünyor, onlara agliyoruz?
Filistin kendi topraklarini, kendi istegiyle altin tepsi de sunan degil miydi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Bende nefret ediyorum bu ülkelerden ve bunların çöl inançlarından. hiç biri umurumda değil, israili destekliyorum
Ben israil filistin meselesinde israili tutuyorum. Birincisi filistinliler sattı o toprakları israillilere şimdi boşuna ağlamasınlar. İkincisi araplar her seferinde osmanlıyı arkadan bıçakladılar asla güvenilmezler.
Kendinle celisiyorsun. Filistin konusunda dediğine katılırım ama İsrailliler Osmanlıyı arkadan vurmamis mi? Sevmeye bilirsin saygı duyulacak şey bu ama Osmanlıyı arkadan vurdular diye bahane ureteceksen Yahudiler daha büyüklerini yaptılar ama destekliyorsun. Bu bir celiski
@ak3ar1 Enayi gibi vatan topraklarını parayla satana her şey müstehak. Vatan namustur parayla satılmaz.
Bu başka konu dedim ya o sözüne katılıyorum diye ama diğer konuda bakış açın mantıklı gelmedi. Sevmiyorum dersen saygı duyarım ama Osmanlıyı arkadan vuran dedin bu bile yanlış. Filistinliler değil suudlar vurdu.
@ak3ar1 öyle mi olmuş gerçekten biraz tarih bilgilerimizi tazeleyelim madem :)
1800lü yılların başında filistin'de sadece 9000 olan yahudi nüfusu, padişah abdülhamid'in yahudilere toprak satışını yasaklamasına rağmen, filistinli arapların yahudilere toprak satması üzerine 50.000'e çıktı. bu sayede 1882'de filistin'de 2. yahudi yerleşimi kuruldu ve filistin'in bugüne gelinme sürecinin ilk adımları böylece atıldı.
Yıl 1915- kanal harekatı.
bu harekata halife'nin çağrısına uymayıp katılmamakla kalmayan filistinliler, türk askerine cephe gerisinden saldırmış ve türk askerini iki ateş arasında bırakarak 14.000 askerimizin şehit, binlerce askerimizin de esir olmasına sebep olmuştur.
bu harekatta bizi vuranlar ekseriyetle gazze'li araplardır.
Yıl 1917,
filistinli araplar, lawrence ile bir oluyor ve akabe baskını'na katılıyor, akabe'deki tüm askerlerimizi şehit ediyorlar.
Bunlar ilk akla gelen osmanlı ihanetleriydi. Türkiye cumhuriyetine ettikleri ihanet saymakla bitmez.
Yıl 2022 olmuş filistin hala kıbrısı tanımıyorlar sözde dost ülke. Bir şeyler olduğunda rum kesimini destekliyorlar. Ermeni meselesinde de ihanet içindeler. Ermenistan azerbeycan savaşında ermenileri desteklediler. Alayı türk düşmanı. Savunduğun insanlara dikkat et hem vatanseverim diyip hem bize en büyük düşmanlık edenleri destekliyorsunuz. Tarihle ilgili hiçbir şey bilmediğiniz gibi bugün olan bitenleri de bilmiyorsunuz. Çok komiksiniz.
Bana ne Filistin den kardeşim ben Filistin i savunmuyorum. Sen arkamızdan vurdular bende İsrail'i destekliyorum diyorsun bende diyorum onlar ne bok. Onlarda arkamızdan vurdu bunun cevabini ver diyorum. boş ver Filistin'i buna cevap ver diyorum. Tarafsızim ikiside bizi arkamızdan vurdu demek varken Araplar arkamızdan vurdu bu yüzden desteklemiyorum demek mantık dışı diyorum. Bu arada Lawrence konusunu da iyice araştır.
@ak3ar1 bir önceki yorumunda osmanlıyı arkadan vuran filistinliler değil suudlar dedin. Kendi yazdığın şeyi de mi okumuyorsun yoksa yalancı mısın anlamadım. Senin kimi tuttuğun veya tutmadığın benim umrumda değil. Ben filistinlilerin başına gelenleri hak ettiğini düşünüyorum. İnsan olan vatan toprağını parayla satmaz. Üstelik bunu onları koruyan islam halifesine ihanet ederek yaptılar. Sen ayakta uyu hadi bye
İsrail'in yaptığı katliamlar
Kaçırılıp doğranan Filistinliler
Sokaklarda öldürülen kadınlar, erkekler, çocuklar
Daha sayayım mı sebepleri?
Fıtratı bozuk olan insan zulme karşı umursamaz olur.
Ayasofyaya kılıç hakkı diyenler, israil kudüsü alınca kuduruyor. Aga filistin denilen adamların bayrağı bile osmanlıya düşman olan örgütün bayrağı. İsrailde adamların tevratında bile yazmıyor mu? Seni unutursam ey kudüs sağ elim hünerini unutsun diye. Toprak sat, sonra da ağla. Ne güzel iş ya
Benim değerlerimi oluşturmuyor o nedenle ilgilendirmiyor da.
Mesele Arap dünyası değil ve dünyada tek Müslüman araplar da değil. Mesele Filistin falan değil kutsal topraklar...
Vay be cidden hicmi degil knk acimiyonmu hic ne bileyim jjs
İsrail ile Filistin umrumda değil ama (Mekke/Medine/Kudüs) önemli benim için.
Mesele kudüsün topraklari değil ölen çocuklar ve insanlar...
ben de senin gibi düşünüyom
Yanlız degilsin
Zulme uğrayan üzülmek ahlaki bı erdemdir