Gündem konusunda 319 cevap paylaştı. Şimdi bir tarih bilen olarak bu yorumuna hem katılıyor, hem de katılmıyorum. Şimdi şöyle fıstıkcım. Filistin zamanında parsel parsel ülkeyi sattı. Şu an evet onun bedelini ödüyor. Ki bizde yıllardır ülkenin her bir karışını parsel parsel satıyoruz. Oysa her bir karışında şehit kanı var topraklarımızın. Lakin bizim de sonumuz pek hayır olacak gibi durmuyor. Hele de sonraki seçimden sonra.
Yani özetle insanlar bir şeyler yapar ve sonra bunun sonucunu yaptıkları şeyler de iyi ya da kötü yapar. Lakin kimse bu kadar zulmü haketmez. Etmemeli. Dil, din, ırk fark etmez.
Senelerdir tarihi bile olmayan 100 - 150 yıllık Amerika tüm dünyayı leş hale getirdi. Misal Afrika'dan petrol çıkıyor. O petrol boruları fakir halkın evinin içinden geçiyor. Ama tek damla kullanamıyorlar. Asırlardır madenlerde çalıştırılıyorlar ama tek bir krş verilmiyor onlara.
Amannn çok doluyum çok. Taşacağım az kaldı. Mamafih insanlar kötü ve sınav çok büyük. Çünkü bu sınav insan ve insan arasında. Yani iki kurt karşı karşıya.112 Yorumla- 10 ay
Ben oh iyi olsun demiyorum ki ama :) Sadece heryerde herşeyde filistin filistin filistin filistin din kardeşlerimiz din kardeşlerimiz denmesinden hoşlanmıyorum :9 YOksa israilinde kökü kurur inşallah. Filistinliler de en az haitide yaşayanlar kadar umrumda sadece. YAzı günah keşke zulm görmeseler o kadar. He içimde bir yerlerde bize yaptıkları yokmu elbette var. Şu durumda bile filistin devlet başkanı gitti çine ve dedi ki uygur Türklerine karşı yaptığınız şeylerin destekçisiyiz. E şimdi senin üzüldüğün devletin başkanı böyle söyleyince bizim ülkeden tepki yok e ben bu ülke vatandaşı olarak böyle söyleyen başkanını ülkesini umursamıyorum deyince kötü mü oluyorum diykat et bak :D Sadece utabik derece de üzülüyoruz o kadar memleket meselesi haline getirilmesine inanılmaz karşıyım aslında. Fıstıkta sensin :D
- 10 ay
Ya inan katılıyorum sana. Tarihten ve gündemden bir haber olanlar canavar gözüyle bakıyorlar bize bu düşüncemiz içinde. Ama değiliz. Çünkü vahşete evet demiyoruz. Dur diyoruz ama başka şekilde. Hani derler ya ilk komşun aç mı diye bak sonra da komşunda sıkıntı yoksa başkalarına çevir gözünü diye. Bizler de ilk kardeşlerimize bakmalıyız. Bir de çok iyi reklam yapıyorlar Filistin'i. Bu yüzden gündemde birazda. Ne desem boş kalır. Hepsi çok acı. Çocuklara içim yanıyor. Nereli olurlarsa olsunlar...
- 10 ay
Öyle hiç bir masum bir başkalarının menfaati için ölmemeli, ölümü bırak tırnakları kanamamalı keşke hayat bu kadar masum bir yer olsa. Umarım her şey gönlümüzce olur. Bunun üstüne bir ramallah şarkısı iyi gider. Kafana kafana atıyım şarkı da bık benden. D
https://www.youtube.com/watch?v=HFmihuS-x4E - 10 ay
Aminnn. Çokça amin. Ve bir metalciye Ramallah önermek mi? Ayhhhşş bayılırım ona. Bende bir tane fırlatayım izninle
https://youtu.be/oL3Cy2TOwNQ?si=3qyR0rBoNF_p1G6W - 10 ay
Repartuarın çok sağlam bu arada, sağlam metalcisin tebrikss. :D Axxis bilen kız mı olurmus jafja sen şimdi white snake ve w. a. s. p ta dinliyorsundur madem aşk şarkıları seviyorsun :D
https://www.youtube.com/watch?v=GOJk0HW_hJw - 10 ay
(boynuz işareti, boynuz işareti, headband) :D
- 10 ay
Ashbfasjhfsa benim ben bihterinn :D
- 10 ay
Lgasjkbfasf İyi akşamların olsunn...
En İyi Cevaplar
10 ayYapmaz bende üzülmüyorum dert edinmiyorum. Tek derdim var o da Doğu Türkistan 💙
10 Yorumla
Bu seni iğrenç derecede kalpsiz ve duygusuz bir insan yapar
1117 Yorumla- 10 ay
Seni de okuduğunu anlamayan bir insan yapar zira açıklamada bu durumun insanlık ayıbı olduğu yazıyor. Cidden okuduğunuz anlamayacak kadar hiç okula gitmediniz mi siz ya?
- 10 ay
Açıklamayı okumadım ama nasıl üzülmeyebilirsin ben çok kötü etkilendiğim için videolarını bile izleyemiyorum geçiyorum çoğu zaman düşündüğümde de çok kötü oluyorum. Bu insanlık meselesi artık nasıl bir insan bunlara üzülmeyebilir lakayt kalabilir aklım almıyor hiç mi vicdanın sızlamıyor Yani nasıl cidden nasıl?
- 10 ay
Yok öyle değil, deidmya yazdım zaten insanlık ayıbı savaş desteklemiyoruz falan diye, benim için ukraynada olandan bir farkı yok. Ekstra insanlarımız gibi hemen cocuklar yaaa üzücü ohh uhh gibi ekstra tepkilerim yoktur. Dünyanın her bir yerinde savaş varken birini diğerinden ayırıp ekstra üzülmüyorum. Benim için hepsi aynı derece de üzücü. Açıkçası sadece filistin diye vicdan yapanlardan daha vicdanlıyım bence. Siz sadece 1 ülkeye ben 7-8 ülkeye üzülüyorum. Hangimiz kalpsiz vicdansız acaba...
- 10 ay
O zaman kendini biraz yanlış ifade etmişsin aslında demek istediğin filistine üzülmüyorum değil "bir tek filistine üzülmüyorum" doğru mu?
Ama şunu eklemek istiyorum biz Türk olarak tarihimiz açısından çok şanslıyız ama bunu biz seçmedik Bu dünyaya gelmeden önce türklüğümüzü kazanmak için sınava falan girmedik yani biz de filistinli doğabilirdik o zaman ise ingilizlerle iş birliği yapan bizim atalarımız olurdu onlarda filistinli doğmayı ve atalarını kendileri seçmediler demem o ki atalarının yanlışı torunlarına yüklenemez Babanın günahı evladına yüklenemeyeceği gibi.. Yani filistindeki bir bebeğin o zulmü hakedecek ne gibi bir suçu olabilir ki? - 10 ay
Bir nebze doğru. Kendimi ifade etme biçimim değil aslında problem olan, insanların filistin kelimesini duyunca nasıl da ön yargılı olduklarının farkına varmaları için de bu şekilde yazıyorum. Evet daha net açıklayabilirim ama aynı zamanda ön yargılarını da insanlara gösterebilirim. Bütün bunların dışında maalesef demem gerekiyor ki atalarımızın yaptıklarının cezasını biz çekiyoruz. Bu tarihten beri böyledir. İlk insandan beri böyledir. Hatta kurana göre de böyledir. Mesela lut kavmi helak olduğunda da çoluk çocuk vardı... Dünya gerçeklerine baktığımız zaman sadece filistinliler değil sen ben amerikan japon almanlar bütün herkes atalarının yaptıklarını cefasını çeker ya da cezasını çeker. Bu hayatın bir gerçeği. Biraz düşününce hak vereceğini düşünüyorum bu konuda...
- 10 ay
Filistin meselesi yeni bir şey değil sadece resmi bir savaş ilanı olduğundan son zamanlarda insanlarda farkındalık oluştu Yıllardır herkes sessiz kaldı hemde bütün dünya iuanda da kiösenin elinden bir şey gelmiyor zaten tek elimizden gelen boykot dua ve bu farkındalık gündemden düşürmemek Yıllarca sessiz kalındı sorun olmadı şimdi önyargı oldu insanlar düşünmeye başladı biraz sesleri çıktı diye sorun mu oldu bu Bırak da fazla hassas olsunlar lakayt olmaktan bin kat iyi ki dediğin gibi herkes boş duyar kasmıyor öyle gösteriş değil yani diğerki konuya gelince de Daha çok da uzak olmayan tarihlere kadar filistin bizim tebamızdı ordaki haksız zulme İsrailin kendi içindeki Yahudi halktan bazı kişiler bile karşı çıkıyor Ya Avusturalyalı adam elindeki boykot listesiyle alışveriş yapıyor onların atalarıyla filistinlilerin atalarının arası hep sütliman mıydı bu kadar kindar olmaya gerek yok Dünya tarihinden beri her milletin her milletle savaşı olmuştur zaten öyle bir şey mi var Allah aşkına mutlak dost iki millet diye falan Bu ne milletler meselesi ne devletler meselesi ne dinler meselesi Filistin varya İnsanlık meselesi, Sadece İnsanlık meselesi..
- 10 ay
Bence ukrayna insanlık meselesi :) Çok hassas yaklaşıyorsunuz gereksiz bir musliman dindar kardeşim kafası var. Söylediklerine kısmı katılıyorum ama cidden dünya gerçeklerini göz ardı ediyorsunuz.
- 10 ay
O zaman neden sadece filistin üzeründen yürüyorsun. Çok net çünkü sosyal medyada önünüze bunlar servis ediliyor. Mesela kaçtane sudanlı çocuk ya da slav çcuğu gördün haberlerde? Hiç ama on binlerce filistin haberi ve ölümleri gördün değil mi? Benim parmak basmak istediğim nokta bu. Ayrıca musliman dindar kardeş lafı sana değil ülkenin geneli böyle...
- 10 ay
Sen Filistinle saydığın ülkeler arasındaki ölen kişi sayısı, savaş sebebi, süresi ayrıca coğrafi bölge olarak bir çok dinin kutsal kabul ettiği topraklar olması bakımından ikisini mantıklı bir şekilde karşılaştıramıyorsan benim sana diyecek bir lafım yok.. Herkesin fikri kendine ben bu şekilde düşünüyorum ama filistin için de en azından üzülebiliyor olmana sevindim İyi günler.
- 10 ay
Bak gördünmü konustukça gerçek düşüncelerin ortaya çıkıyor, savaş sebebi bilmem ne falan filan bunlar ölen insanların suçumu. Bana diyorsun ki atalarının suçunu neden kendileri çeksin, ama ukrayna da ölen insanlar için sudan da ölen insanlar için neredeyse amaaan onların ki normal savaş ölsünler diyeceksin. Ben sana filistin de ki savaşın sebebini söylüyeyim. Sene 1914 ingilizle iş birliği yapıp osmanlıyı hyvani vahşi bir şekilde topraklarından attılar. İngilizler bunlara özgürlük sözü verdi ama bizi attıktan sonra özgür bırakmadı. Sonra ülkeye avrupada ki yahudileri ingilizelr yerleştirdi. Al sana savaşın ana nedeni. Dünya 3-4 seneden ibaret değil o zaman başlayan savaş bugun devam ediyor. Neyse ya tarihi bilmiyorsunuz, sadece ''ay ya benim çocuğum olsaydı oradakiler'' falan diye kendiniz için üzülüyorsunuz aslında. Hani ya bize de böyle olsaydı ne olurdu diye düşünüp sözde orada ki insanlar için üzülüyorsunuz kaldı ki tv de sudan savaşı bu kadar propaganda yapılsa ona üzülürdünüz. Gerçekleri göremiyor sadece önünüze konulanı afiyetle yiyorsunu başka diyecek sözüm yok. bu arada ukrayna filistinden daha yakın bize komsumuz dedin de ne alaka... Neyse sizin bildikleriniz size benim bildiklerim bana. Ben üzülüyorum ya da üzülmüyorum bu kimseyi ilgilendirmez sizin üzülmeniz de beni ilgilendirmez. Hayırlı günler dilerim umarım her şey gönlünce olur...
- 10 ay
Ben hiç bir savaşın yancısı değilim Filistinde savaş olmasın demek Sudanda Ukraynada olsun demek değil sizin bu acayip Filistin düşmanlığınızı da anlayamadım yani Ben Filistinin tarihini de savunmuyorum farkındaysanız Kader olarak başlarına bunun gelmesinin bir nedeni vardır elbette "Beşer zulmeder kader adalet eder." bir yerde.. AMA BİZ ALLAH OLMADIĞIMIZA GÖRE BU BİZİ HİÇ ALAKADAR ETMEZ!! Bir yerde bir haksızlık olduğunda onlarında şu günahı vardı haketmişler demek kimseye kalmadı Sen Kiramen katibin değilsindir diye düşünüyorum yanlışsam düzelt. Günah saymak bize kalmadı Günah çıkarmak da İsrail'e kalmadı.. yani bizim tarihimizde de her şey mükemmel ötesi değil.
Kaldiki filistinliler ne yapmış olursa olsun şuanki zulmü hakediyolar mı? Hiçbiri haketmiyordu Doğu Türkistan Ukrayna, Sudan, Mısır, Myanmar vs kimsede Filistinin özgürlük yürüyüşüne katılıp diğerleri gebersin yürüyüşü yapmadı Bende amaan diğerlere ölsün demeye getircek hiç bir şey yazmadım yani tamamen yanlış anlamışsınız. Evet üzülmemeniz beni ilgilendirmez ama bi acayipsiniz bana göre İnsanlarda üzülür o da sizi ilgilendirmez İyi günler.
- 10 ay
MANİPİLASYON YPAMAYA KALKARSAM CİDDİYİM NEFES ALAMAZSINIZ :D Kendi yaptıklarınızı tek parmağınızla beni göstererek beni suçluyorsunuz ama kalan 4 parmağınızı da sizi gösteriyor. Ben diyorum ki neden sadece filistin diye yırtınıyor insanlar sudana ses etmiyor sen diyorsun ki biz sudana ohh iyi mi oluyor diyoruz. D Göster bakalım ben nerede ohhh filistine iyi olmuş diyorum. Kaderin anlamını da bilmyiorsunuz müslimanların %95 i gibi. Kader yazılıdır sen onun önüne geçemezsin değildir. Kader Allah senin yapacaklarını daha sen doğmadan bildiği için yazılıdır. Burada Allah ın hikmeti var. Ben herşeyi bilirim görürüm hadi yapabiliyorsan kaderi değiştir der. Ama orada yazan her şey senin ve diğer insanların yaptığıdır. Allah sen tecavüz edeceksen seni tutmaz. Beni vuracaksan elini tetikten çekmez. Sen ne yapmaya karar verdiysen o senin nefsin ve iradene bağlıdır. Yani anlamını dahi iblmediğiniz şeyi örnek göstererek beni yanlış çıkarmaya çalısmanız nafile. Sanki ohhh filistine iyi oluyor israil bunları dümdüz etmiş demişiz :D Hadi göstersene bana sudan hakkında ukrayna hakkında kaç tane protesto yaptınız? Kaç tane yürüyüş yaptınız bak adım gibi eminim sudanu doğu sahel i benim yazımda ilk defa duydunuz orada ne yaşanıyor zerre de haberiniz yok. Bir de kurada kısasa kısas vardır. Ben bana zulm edenlere kısas dahi etmiyorum. Diyorum ki bana yaptıklarının sorumlusu olarak bunları yaşıyorsun. Yani ne ben senin günahlarının sonucuyum ne de ben senin bundan sonra kurtarıcın olurum. Kendi seçimlerinle yüzleştiğin sorunlar beni ilgilendirmiyor. Ekstra ekstra hiç bir şey hissetmiyorum. İstediğiniz kadar anlamamaya devam edeiblirsiniz hiiiç umrumda değil daha yazı yazmayacağım zira siz öğretilmiş çaresizlik dışına asla çıkamazsınız buna kanaat getirdim...
Hepsine üzülüyoruz kardeşim. Doğu Türkistan için haklısın ama Ukrayna'da o denli sivil ölümleri oluyor mu? Filistindeki gibi etnik katliam olmuyor. Hem 100 sene önceki olaylarda tüm Araplar bize isyan etmedi. Senin yaptığın ırkçılık çünkü atalarının yaptığı veya yapmadığı bir şeyden ötürü torunlarının bu yaşadığını da meşru göremezsin. Şimdi gelip bana Filistin bayrağı deyip durmayın ben de ne olduğunu biliyorum ama bu yaşanılanlara üzülmemek elde mi sizce?
14 Yorumla- 10 ay
Kanka kimse ukraynaya uygur Türklerine üzülmüyor. Lafta. Günde kaç tane filistin sorusu görüyoruz su sitede bile. Camiye gidiyoruz filirsitn, yürüyüş oluyor filistin, insanlar toplanıyor filistin, açıkçası hiç samimi ve inandırıcı değil diğerlerine de üzülüyoruz diyenler. Ukraynada da gayet katliamlar yapılıyor Rus ve ukraynalıların içindeyim 10 senedir bir fotoğraflar geliyor aklınız durur. Hükümet sadece filistini sunduğu için önünüze filistin katliam yaşıyor zannediyorsunuz.2 sene önce ki depremde ölen vatandaş sayımız yıkım oranı falan oranın 5-6 katı. Buna bile üzülmüyoruz filistin kadar sebebi nedir? İnsan değil deprem öldürdü diye mi? Fark eder mi öldükten sonra neyin kimin yaptığı?
Bİr de şu kafadan gerçekten çkmanız gerekir. Evet bu dünyada atalarınız ne yaptıysa çocuklarınız da onu çekiyor. Sizleri anlıyorum hak veriyorum ya da vermiyorum bu gerçeği değiştirmiyor. Eğer baban zenginse sende zenginsin deden zenginse baban da zengin. Hiç bir zengine sen zenginliği hak etmiyorsun dedin mi? Ya da senin bunu söylemen onun zenginliğini değiştirdi mi? Dünya gerçeleri, batılıların torunları amerikayı afrikayı sömürdükleri için bugun varlık içinde rahat yaşamlar yaşıyorlar. Sen dedenler 7 düvelle savaştı diye bugun yokluk içindesin. Anlamıyorum size bu lafı kim empoze ediyor. Herkes aynı şeyi söylüyor. Dedelerinin yaptıklarından çocuklar sorumlu değildir diye. Bu utopya gerçeği yansıtmıyor. Şeye benziyor hiç kimse öldürülmeyi hak etmiyor. Evet masumlar öldürülmeyi hak etmiyor kimse de masumlar zarar görsün istemez ama dünya böyle bir yer ddeğil... - 10 ay
Dedenin yaptıkları seni etkiler ama sen dedenin yaptığı yanlıştan dolayı sorgulanamazsın. Eğer baban katil olsa sen de baban cezasını çekmediği için hapse atılsan katil damgası yesen adil olur mu? Olmaz o yüzden filistinlilere de hain muamelesi yapılmaması gerekir. Lakin diğer konularda sana katılıyorum. Nerde zulüm varsa hepsine tepki vermemiz lazım. Özellikle uygur Türkleriyle ilgili hükümetin ses çıkarmaması çok sıkıntılı bir durum. Orada bizim kızlarımız zorla Çinlilerle evlendiriliyor benim burada sinirlerim hopluyor ama bunu birkaç yerde zar zor duyuyoruz medya dile getirse herkes tepki gösterir ama çoğu kişi araştırıp bakmıyor nerede ne oluyor diye. Ben de mesela sen demesen Ukrayna'nın o kadar kötü olduğundan habersiz olacaktım.
- 10 ay
Haklısın verdiğin örneklerde ama bu savaş hakkında değilsin maalesef. Dedeleri ingiltereyle anlaşma imzalayıp gemi gemi gönderilen bu yahudileri kabul etmeselerdi ya da ingilizle bir olup osmanlıyı kovmasaydı sence bugun oralar bizde olsaydı bunlar yaşanırmıydı? Sanmam. Diğer konular da ise tepki biriktiriyor ben gibiler. Birilerini yok sayarken asıl yok saymaya ucundan da olsa hakkımız olanlara bu kadar kafa enerji yormak ne biliyim zoruma gidiyor. Unutmadık hükümetin zulmden kaçan uygurları çine uçakla geri iade etmesini. Sınır dışı et irana ıraka ne demek uçağa bindirip çin hükümetine teslim etmek? Bu tarz şeyler bize böyle sorular sorduruyor. Suriyelileri seviyor msuun ile aynı şey. Sevmiyorum kardeşim. Neden sana bir şey mi yapıyorlar? Yani spesifik olarak hayır ama bugun bir ülkeyi işgal etsen oraya 8-10 milyon vatandaşını yerleştiremiyorsun uluslar arası hukuk ile bu sabit. Ama sen tutar benim ülkeme bu kadar insanı sokar başımıza bela edersen sevmiyorum deriz tabi. Sonra bize ırkçı diyorlar. Değiliz kardeşim ırkçı falan değiliz de derdimizi anlayan senin gibi aklı başında 3-5 kişi. Umarım her şey gönlünce olsun...
- 10 ay
Anlıyorum seni kardeşim. Zaten hükümetin bu yaptığı şeylerden ötürü böyle kalıplaştık. İnşAllah düzeliriz ne diyeyim. Uygurların teslim edilmesi olayı beni de mahvetti. Hatırladıkça sinirleniyorum. Allah yardımcıları olsun. İnşAllah en kısa sürede bu zulümden kurtulurlar çok kötü oradaki durumlar.
Yapay Zeka Cevapladı
Yazdıklarından etkilenmemek mümkün değil. İnsanlığın birçok coğrafyasında adaletsizlik ve acı var; bu doğru. Filistin, Ukrayna, Doğu Türkistan, Haiti ya da Sahel... Coğrafya değişse de yaşanan trajediler birbirine benziyor. Fakat burada önemli olan, kimin acısına daha çok üzüldüğünden ziyade, adaleti ve hakkaniyeti savunmak. Empati yaparak, insani değeri önceleyerek konuşmayı sürdürmek gerekiyor. Duygularının karmaşık olduğunu anlıyorum, ama unutma ki insanlığa karşı duyarlılık bölgesel değil, evrenseldir. 🌍
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
- Gündem konusunda 26,7b cevap paylaştı.
u 10 ayHayır tabi ki de kötü bir insan yapmaz. hatta çok güzel bir soru uzun uzun da yazmak isterdim ama anlamayan insanlar olacağı için kendimi yormak istemem.
22 Yorumla- 10 ay
Teşekkür ederim Barışım. Soruda ki inceliği bile anlayamayacak kadar gözleri körelmiş maalesef. Dediğin gibi satırlarca yazsan anlamak istemeyen anlamıyor...
- 10 ay
Maalesef abi çünkü aslında fanatiklik yapıyorlar. mesela ben gidip de ukrayna da ya da diğer ülkelerde ki ölenlere de üzüldüklerini görmedim hiç. insan olan hepsine üzülmeli bence. özellikle de önce kendi ülkemize kendi canlarımıza kendi vatanımıza üzülmeliyiz
Ermeni soykırımını destekleyen onlar zamanında ihanet eden onlar toprak satan onlar bende üzülmüyorum filistine eğer siviller ölüyo dramına giirceksek her savasta siviller hayatını kaybediyo zaten tamamen bos bi mevzu cok destekleyen varsada binsin otobüse gitsin
22 Yorumla- 10 ay
Olur mu kanka? Giderler mi hiç? inan bana hiç birinin zerre zkinde değil. Ama lafa baktığında biz kötüyüz onlar birer melek...
Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı. Tek çare bu tarz çaresiz durumlarda birçok suç kaydı olanlara polis ve askerlerimizin susturucu silah ile tam kafadan headshot Katliam ve Soykırım yapması gerekiyor
https://www.youtube.com/embed/gBt648jJBRo(Mesela 1,000,000 mermi = 1,000,000 susturucu takılı şekilde tam kafadan headshot ölü suç kaydı olan insan)
14 Yorumla- 10 ay
Suç kaydım yok ki benim.
- 10 ay
Soruyla alakası nedir anlamadım...
- Gündem konusunda 778 cevap paylaştı.
10 ayEvet Filistinli çocukların halini görüp üzülmeyen vicdansız ve kötü bir insandır. Sosyal medyada çocukları izliyoruz. Mutlaka görmüşsünüzdür çocuklar ölüyor. Çocuklar ölüyorsa her şey boş
53 Yorumla- 10 ay
Açıklamayı okudun mu kanks? Eğer ki bir yerde ki zulme uzuluyor diğerini ise zikretmiyorsak bu bizi ne yapar? Ayrıca ben çocuk dede kayırmıyorum. Her can kutsaldır. Çocuklar deyip duygu sömürüsünü arşa çıkarmalarını da kınıyorum...
- 10 ay
Zulümleri niye kıyaslıyoruz ben onu anlamadım ukraynalılar ölüyor ohhh hahahah diyen mi var?
- 10 ay
Yok çünkü ukraynalıların öldüğünü dile getiren yok!!!
10 ayAlakası yok, hem neden üzülesin ki? daha kendini bile kurtaramazken, neden başkalarına yardım ediyoruz ki? tabii bunları söyleyince, biz kalpsiz, biz duygusuz oluyoruz. Arkandayım hocam.
11 Yorumla- 10 ay
Eyvallah hocam çok haklısın. İnsanlar utopya kurup buna göre davranıyor. Gerçekleri göremeyecek kadar kör olmak ile vicdansız olmak başka bir şey. Bak sana yemin ediyorum ukraynaya üzülmüyorum diye açsam soruyu çoğu destek verirdi böyle iki yüzlü bunlar...
10 ayGünümüzde çeşitli güruhlar tarafından Filistin´in, halkı birbirine düşürerek kin ve düşmanlığı körüklemek için kullanıldığını düşünüyorum. Özellikle Instagramda alakasız gönderiler altında duyar kasılması beni son derece rahatsız ediyor. Filistin duyarı kasanların profillerine bakınca farkediyorsunuz zaten hangi güruhun cenahından olduklarını. Bunların Filistin umurlarında dahi değil. Zira umurlarında olsa PR çalışmasına harcadıkları parayı o çocuklara bağışlarlardı.
11 Yorumla- 10 ay
Kanks onlarca yürüşe katılıp sozde filistin için üzülenlere ggazze nedir, filistin nedir haritada yerleri neresidir vs ben anlattım. Yürüyüşten dönüp 101 okey oynuyoruz birlikte mk. Dediğin herşeye imzamı atıyorum. Gerçekleri söyleyince biz kötü oluyoruz. İnsanlar fiziki hiç bir şey yapmadan düşünceleri farklı olanlara saldırıyorular. Sadece kendi vicdanlarını rahatlatıp ya ölen benim çocuğum olsaydı diye kendileri üzerinden sözde filistine acıyorlar. Ama bana kötü insan vicdansız diyorlar. Zaten bu kadar insan haklı olsa dünya bu kdr bktan olmazdı. O yüzden kim ne derse desin takmıyorum açıkçası...
Gizli Üye(18-24)10 ayFilistinlilerin ingilizlerle iş birliği yaptığını nereden uydurdun? Diğer çocuklara üzülmediğimizi nereden biliyorsun? Bizi kendinle karıştırdın herhalde biz Çin ürünlerini de boykot ediyoruz doğu türkistanlı kardeşlerimiz için
19 Yorumla- 10 ay
Senlik bir şey olmasaydı üstüne alınmazdın. Zira lafımın hangi kesime olduğunu uzun uzun açıklamışım. Filistinin ingilizle iş birliği yaptığını mı uydurdum? Siz çok fazla fesli deli den tarih dinlemişsiniz. Tarih dedim özür dilerim komplo teorisi. Herif komplo teorisyeni tarihçi değil. Şey arap ayaklanmasını yapan şerif hüseyin ayrı kendisi öldükten sonraşerif hüseyinin oğlu ayrı bu konuda ki pişmanlıklarını dile getirdikleri kitaplar yazdılar. Bak ingiliz ve osmanlı arşivlerinde ki herşeyi sttir et. Tutupta bunu araştıracak kadar gayretin olsa burada neremden uydurdun demek yerine gider sitelerine bakardın zaten de ingilizcen varsa... Velhasıl kelam bu kitapları heryerde bulabilirsin. Arabistanlı lawrance ve gertrude karısının görev metni ve hem anadoludan hem arap topraklarından ingiliz kraliyetine gönderdiği mektuplarını oku. Filistin bayrağında ki kırmızı şeridin ne anlama geldiğini git arapça kendi dillerinde devletin sitesine gir oku, Mustafa kemalin filistinden çekilirken hem saraya hem de alman generallere gönderdiği yazıları almancan var ise git alman arşivlerinden oku. Şu an ki yahudilerin oraya kimler tarafından ne zaman yerleştirildiğini oku, Filistinin sözde kurtuluş savaşının kimlerle kimler arasında olduğunu oku. Osmanlılar oradan çekilince kimlere kaldığını oku. Okumaz etmezsiniz fesli deli ve hükümet yalakası 3-5 kişinin anlattığı şeyler sizin inancınıza daha doğru diye onu kabul edersiniz. Bu kadar riyakar ahmak olamaz insan ya. Bunu bile komplo teorisi zannediyorsunuz gerçekten şu ülkeye verdiğiniz zararın farkında değilsiniz. Uygurdaki türkdaşlarına acıyormus herşeyden önce kendi öz bilincinize varıp ülkenize acıyın. Daha bu kadar yetkinliğiniz yokken sınır dışındakileri bırakın siz lütfen... Bu saydığım kaynaklara bakmadan yorum falan da yazma zira saçmalamak ya da laf kalabalığı yapmak için yazacaksın... Peki sen ingilizle iş birliği yapmadığını nerenden çıkardın? Sende kaynak ver de ben okurum merak etme...
Cevap sahibi10 ayÇok fazla uzun yazmışsın okumadım hepsini ama bütün mağdur insanlara üzülüyorum Filistin son 2 yıldır daha çok gündemde aslında uzun yıllardır zulüm altında ama sadece 2 yıldır çok gündemde bence sen de farkındasındır bir ırkı tmamen yok edilmeye çalışılıyor bu beni çok üzüyor ve onlara saldıranlar da en istekli insanlar yani Yahudiler sadece kendi ırkı yaşasın isteyenler aslında aklı olan en önemli savaşın oradaki olduğunu görür Yahudiler bütün insanlık için bir tehdit Filistin’den sonra gözleri bizim cennet vatanımızda olacak bunu en cahil insan bilir umarım anlamışsınızdır
Cevap sahibi10 ayAzgn demiştim istekli diye çevirmiş
- 10 ay
Anlatabildim mi şimdi neden bş geldiğinizi. Orada en fazla 20 satır var. Onu okumamışsın (ben okuduğuna eminim de işine gelmemiştir) Ben daha sana o yazının yarısında kaynak gösterdim. Sen buna katlanamamıssın benim baktığım gördüğpüm açık olan bu kaynakları kendi dillerinde okudum yanlıs anlamıyayım diye çeviri kulklandım. Emek verdim. Sen tutupta bu kaynaklara bile bakamayacak akdar gayret edemeyip bana nerenden uydurdun diyecek bilgi birikimi nereden buluyorsun anlamıyorum. O yüzden ciddiye almıyorum:Kaynaklar belli isteyen açar okur.
Cevap sahibi10 ayTamam sen haklısın canım kardeşim benim meselem kaynak veya tartışmak değil canım bitanecik güzel kardeşim Yahudiler bütün insanlık için tehdit bunun bir farkına varalım
- 10 ay
İsrail hiç bir zaman Türkiye ye saldırmayacak bu hükümetlerin sizleri korkutmak için sızdırdığı bir yalan. Eh siz bunlardan korkacaksınız ki hükümet damada silah yaptırıp senin benim vergilerimle envantere silah alacak. Ehh siz korkacaksınız ki hükümetin yaptığına ''en azından ülkeyi dışarı karşı koruyor'' diye düşüneceksiniz. Oku diyecem goebbels yani bu propaganda işini dünyaya yayan ilk insanı da o da uzun okumazsın sen. Bak biz en son 1923 te savaştık.100 senedir savaş yok. Ama aç bak dönem gazetelerine her sene yunanistan ile savaşıyoruz... İSrail ile savaşıyoruz.. Gerçekleri görmüyor uyandırmaya çalısanları da dışlıyorsunuz vallahi şaşırıyorum he.
- 10 ay
He israili soracak olursan bana yok edilmesi gereken birer virüsler bu konuda sizlerden farklı düşünmüyorum elbette.
Cevap sahibi10 ayİşte asıl mesele bu yoksa mağdur insan mağdur insandır burada sorun israil sonunda hemfikir olmamıza sevindim 🙏
- 10 ay
Eyw. Nedense insanlar sanki israili destekliyor musum gibi algılıyor da o durum farklı tabii ki. Umarım kökleri kurur. Her şey gönlünce olsun...
10 ayÜlke olarak değerlendirmene şaşırdım insanlar ülkeden ibaret değil kalp böbrek kandan ibaret hepsi benim için insan
11 Yorumla- 10 ay
Aslında ironi, gazze filistin değildir. Hem filistin hem gazze birbirlerini sevmezler. Tarihi bilgilerim de bana kalsın o zaman ne diyim
10 ayFilistin'e üzülüyorum ama ukraynaya üzülmüyorum diyen oldu mu sana?
ya da Türkistan'a üzülmüyorum ama Filistin'e üzüldüm diyen biri?
13 Yorumla- 10 ay
Çocukmuyuz? Ülkede kaç tane ukrayna sudan uygurlar haberi yapıldı? kaç tane propaganda yapıldı kaçınız çin mallarını boykot etti? Yani birazcık laftan ibaret söylediğin. Sitede bile 100 lerce filistin sorusu açılıyor kaç tane ukraynaı çocuklar sudanlı çocuklar ya da uygur çocukları haberi gördün? Bence çok net ve ben filisstiiiiiin diye kendini yırtanlardan daha şefkatliyim bence. Hepsi için üzüüyorum özellikle hükümetin propagandasını yaptığı şehir için değil. Kaldı ki gazze filistin değil o da işin ayrı ve daha trajikomik tarafı. Onlarca kez filistin yürüyüşlerine giden arkadaşlarıma gazze nedir filistin nedir harita da yerleri konumları nedir ben anlattım ben..
- 10 ay
Zannedersem sen, instagram, facebook, tiktok gibi sosyal medyalarda ve KS'de takılmak dışında, haber izlemeyen biri olduğunu düşünüyorum. Çünkü. Çünkü. Çünkü. Haberler de defalarca kez. Ukrayna Rusya savaşı konuşuldu bahsedildi. Daha savaşdan 3 ay önce haberlerce acaba savaş kapıda mi diye haber yapıldı. Rûsya ve Ukrayna, barış görüşmelerini, Türkiye'de. Antalya'da yaptı. Erdoğan araya girdi. Tahıl koridoru olusurcaz dedi. Erdoğan ara buluculuk ve tarafsızlık yaptı, NATO'ya rağmen. Haberin yok tabi. Çünkü haberleri izlemiyorsun. Ayrıca insanların sosyal medyads ve burada Filistin diye yakarmasi, israile protesto yapmasi. Halkın tercihi. Medya her haberi eşit şekilde yansitiyor. Hatta İsrail'in yayin yasaklarından dolayı çoğu haber yayinlanamiyor bile. Insanlar israile boykot yapip, Çin'e boykot yapmamalari insanlarla alakali. Kaldi ki ben geçenlerde. Tesla almayın, Çin'e boykot yapin. Yerine togg alin diyen birilerine rastlamıştim. Kişisel duyarlilik bu. Filistin Osmanlı'nındi. Dolayısıyla o topraklar bizim toprağımızdı. Din kardeşliği çekiyor belki. Ayrıca doğu türkistan dakilerde Müslüman. Filistin konusunda ne kadar hassassak, Ukrayna konusunda da ayni hassasiyeti gösteriyoruz demişti Hakan Fidan. Bunuda bilmezsin çünkü takip etmiyorsun. Halk TV'den başka bişey izledigini zannetmiyorum. Biraz at gözlüğünü çıkar da a haberi izle ozaman at gözlüğünü çıkardı derim. Ama taraflısınız
- 10 ay
Onu bunu boş ver de sen niye Filistin'e üzülmüyorsun? Ukrayna'ya üzülüyorsun, Türkistan'a falan. Biz hiç Filistin'e üzüldük Türkistan'a üzülmedik demedik. Ama sen diyon üzülmedim diye. Ben sordum. Ukrayna'ya üzülmedim diyen birisini gördün mü ki. Filistin'e üzülmedim diyorsun. Allah belanızı versin. Soyunuz kurusun sizin. Neymis millet daha çok Filistin'e hassasmis. Milletin ona hassas olmasi. Diyerine hassas olmadığı anlamına mi geliyor. Savaş çıkan her ülkeye üzülmeyen gaddarlarin Allah belasını versin. Savas nerede varsa oraya üzülürüz. Bunun türkü Hristiyani müslümanı yok. Neticede savaş demek bir ülkenin ekonomisinin çökmesi ve halkin zorluk çekmesi demek. Tüm halklara üzülüyoruz senin gibi Filistin'e üzülmedim demiyoruz. Ukrayna'ya üzülmedim diyen de senin gibidir. Filistin'e üzülmedim diyende senin gibi. Karateesizsiniz
10 ayBu illa Filistin olması şart değil dünyanın herhangi bir bölgesinde her hangi bir ırk veya dine mensup kim olursa olsun insan olması hasebiyle vicdani bir olaydır. Kimse kimseyi üzülmüyorum diye de kinayamaz.
10 Yorumla
10 ayYooo kötü kalpli ve merhamet sahibi olduğunu kimseye söylemeyiz
13 Yorumla- 10 ay
Kıskanc
- 10 ay
He dayı he
- 10 ay
Ne dayısı kızım mağarada mı yaşıyorsun?
10 ayBir nevi bu seni kötü insan yatmaz ama duyarsız insan da yapabilir sonuçta Filistin'de olanlar veya Filistin hükümetinin zamanındaki yanlış politikalarını küçücük bir bebeğin çekmesi bomba altında yaşaması ölmesini gerektirmiyor
10 Yorumlaher çeşit insanlık dramı insanı üzer. üzülmeyen de taş kalplidir.
“Zâlimlerin hiçbir dostu ve sözü dinlenecek şefaatçısı yoktur.” (Mü’min sûresi, 18)
haitili ukraynalı filistinli amerikaı çocuk...10 Yorumla
10 ayYapar flistine üzülen zaten diğerleri içinde üzülüyodur
11 Yorumla- 10 ay
Haberleri yok %90 eminim sudanı çoğu ilk defa benden duydu çünkü hükümet sudan propagandası yapmıyor ponçik.
Gizli Üye(45 üstü)10 ayİngilizlerle isbirligi yapan belli de soyleyemiyoruz maalesef yasak
35 Yorumla- 10 ay
Aynen vahdettinin mektubunu gördük hani Mustafa kemal sözde kovmuş istanbuldan falan diyenler de var ama bunlar yakın tarih ancak bilgisiz ve her söylenileni doğru kabul edenler inanır buna.
Cevap sahibi10 ayTabi efem😂 lafla peynir gemisi yurutun siz. İsin sonunda kimin ulkesi vardi. sonra kaybetti ve kimin ulkesi yoktu ve ulkesi oldu. Az biraz zrka sahibi herkes bu mantigi kirabilir. adam ne karsiliginda kendi soyadini tasiyan kendi mali olab ulkesini ingilizlere satti acaba 😂 sen benden iyi biliyorsun neyin ne oldugunu da iste isine gelme diye bir olay var. Senin istedigin yasam tarzi i sunani savunacaksin tabiki kendinden olani savinacaksin sana da hak veriyorum. Ama gercekten inanan varsa dotumle gulerim😂
- 10 ay
Kanka kibarca yazıyorum sen canımsın mısın? Adamın mektubu var. Eğer köyünden dışarı çıkarsan görürsün. Hatta o kadar ele ayağa düştü ki hiç bakmadan söylüyorum google de bile vardır. Ben adama kaynak gösteriyorum adam fesli delinin söylemleriyle bana karşılık verip bir de haklı olduğunu sanıyor. Üstüne cahil damgası yiyorum. Allah tan einstein Türk falan dğeil di sizin gibi dangalaklar ona da ya hee hee cahil ib. e çekerdiniz :D Kim neyi savunuyor :D Filistin ingilizle iş birliği ypamıştır buna inanmıyorsan yüzlerce kaynak vereyim oku. Okumayı biliyorsan tabi. Çünkü yazdığın yorumu anlayabilmek için 4-5 kere okudum. Anlam düşüklüğü, yazım hataları, imla kuralları noksanlığı iki cümleyi bir araya getirirken bile zorlanmışsın...
Cevap sahibi10 ayFilistinde de illaki vardi lawrenceler sadece bize veya arabistana ozgü degil. Vahdettinin mektubuymus😂 lan 3 kurusluk zekayla bide destan yazmiyor musunuz burada. İngilizler de zaten kendi adamlarina hep bu bizim adamimiz diyor dimi? Dusman a da bu bizim dusmanimiz diyorlar asil mektup digerinin var onu gostermezler Senin gibi olup isin gercegini bile bile bu yolu secenlerden sanmistim ama maalesef sen onlardan bile degilmissin. Dotumle guldugum tayfadan ciktin😂😂😂😂 o yuzden sana vakit harcamayacagim artik devam edebilirsin.
- 10 ay
Yine bir cahil, insanlık çağrılarımı görmezden gelip kaynakları yok saymaya ve beni de cahillikle suçlamayla laf koyduğunu zannetti. Ehh reislerinden alıştılar 1 one minute ülkeyi satan makarnacılar. Burada da laf koyduğunu zannedip birazdan gidip istiklal marşıyla kendinle gurur duyacak :D
Gündem konusunda 356 cevap paylaştı. Gördüğüm çocuklar için ağladım ama filistinli olduğu için değil. Zulme sessiz kalmak bişey yapamamak o çocuklara iyi gelememek canımı acıtıyor.
10 Yorumla
13 güÜzülüp üzülmemen Filistin'in ve kimsenin umrunda değil. Ama bunu bizimle paylaşacak kadar kendini önemsemen senin adına güzel.
11 Yorumla- 13 gü
Laf soktuğunu zannederek buraya yorum atman çok şirin. Afferin sanaaaa.
Onlar da insan neden böyle düşünüyorsun bu ırkçılıgı bi bırakın artık ırkcılıktan kalbiniz kararmis sizin
18 Yorumla- 10 ay
Irkçılık sebepsiz yapılır. Siz bu kafadan bir çıkın. Muhtemelen 7 sülalenden daha merhametliyim...
- 10 ay
2 şey söyleyeceğim 1. si filistin de zulm yok. Gazze filistine bağlı değil gazze de sorun var yıllardır. Kendileri filistin ana toprağını red edip hamas yönetiminde Filistin ulusal yönetimi adı altında resmi görülmeyen özerk bir bölgedir. Şu soruda bile bunu saunanlar bunu dahi bilmiyor.
2. si ise ölümlere ohh iyi olsun beter olsunlar diyen yok. Kafanızı sadece gazzeye çevirdiğiniz için diğer bölgeleri görmüyor ve bütün enerjinizi hadi sizin deyiminizle diyim filistine veriyorsunuz. İsrail yerin dibine girsin insanlık suçu işliyor ama yine de filistin benim çok umursadığım bir yer değil. Ülke de deprem oldu oradakinin4-5 katı ölüm meydana geldi ve 2 gün içerisinde, orad ki yıkımın çok daha fazlası yıkım oldu filistin filistin filistin diye diye kendi halimize ya da başka sorunlara bakmaz oldunuz. Bu da can sıkıyor. Burada altı çizilmesi gereken knou bu aslında. Siz sadece filistini umursayıp diğerlerine enerji harcamıyorsunuz ben ise doğu sahel sudan uygur türklri ukrayna haiti gabon için enerji harcıyorum. Hangimiz daha kapsiz? - 10 ay
Ama bu laflar sözde kalıyor. Senin özelinde konusmuyorum. Ülkeye bakıyorsun her sitede her tv de her yerde ne bilim market alışverişlerinde bile filistin filistin filistin filistin. E nerede kaldı uygurlar? Ukraynalılar? Zaten doğu sahel, uganda haiti bunları pek çok insan inan benim söylememle ilk defa duyuyordur. İşte bu durum beni bu söylemlere itiyor. Hükümet önümüze neyi koyarsa sadece onu görüyor, ona üzülüyoruz. Umarım daha net anlatabilmişimdir ne demek istediğiimi...
- 10 ay
Allah hiç kimseyi o duruma düşürmesin inş amin. Umarım her şey gönlünce olur..
10 ayHerkes çoğunlukla kendini milletinden insanı sever
10 Yorumla
10 ayBebelere de mi acimiyorsun
17 Yorumla- 10 ay
''filistin'' e acımıyorum. İnsanlar ve katliamlar çok farklı şeyler... İnsanların acı çekmesine üzülmeyen kalpsizdir... Nedense ülkemizde kavramlarla olguları iç içer geçiriyoruz. Çünkü sosyal medya ve hükümet kanallları bu olguları bize sanki elimiz ayağımızmış gibi hissedecek akdar manipule ediyor. Fİlistin bir insan değil, bir topluluk. Hİç bir insan dğeil eziyet çekmeyi en ufak bir şiddeti hak etmiyor (burada ki hiç bir insandan kasıt masumlar elbette)...
- 10 ay
Sana katılıyorum öncelik kendi ülkemiz olmalı.
- 10 ay
Bende bu yazdığına katılıyorum. Kendi evini süpüremeyenlerin sokağı süpürmeye çalışması abes değildir fakat akıl karı da değildir. Göstermelik geliyor bana... Kladı ki bir de 120 senedir senin kötülüğünü isteyen bir topluluğu bu kadar kendi insanının üstünde tutmak çok garip. Aşağıda ki yorumlarda bana salladıklarından görebileceğin üzere :D Anlamıyorlar ama kendi düşünceleri dışına çıkınca da seni şeytan ilan ediyorlar. Garip...
- 10 ay
Aslında yazdigin şeyleri anlamadıkları için şeytan diyorlar , ne kadar yazsanda anlamayacak bir halleri var o yüzden bir anlam ifade etmiyor ne yazık ki
- 10 ay
Öyle öyle, böyle soruları bilerek bu tonda soruyorum. Ve farkında değiller ama içlerinde ki ön yargıyı öfke olarak direkt vuruyorlar. Yani beni şeytan ilan ederlerken aslında ben kendilerine ne kadar ön yargılı olduklarını göstermeye çalısıyorum. Evet 20 kişiden 1 kişi belki algılayabilecek, e zaten bir sürüye de bir tane aslan yetiyor. Dünya hiç bir zaman herkesin aynı keskin tonda zeka parıltılarıyla dolmayacak maalesef.
- 10 ay
Aynen öyle, en iyisi sen bu tarz sorular sorup üzülme ( üzülme derken ugrasma kimseyle ) zaten burası gördüğüm kadarıyla bunu idrak edebilecek bir kitle değil her şey ortada
- 10 ay
(çiçek)
10 ayEvet sen kotu birisin
14 Yorumla- 10 ay
Kıskanc bebe
- 10 ay
Neyi kiskanicamaq
- 10 ay
Benim kötü olmam kadar alakasız cevabım bu bağlantıyı kurabilmen lazım herşeyi bilale anlatır gibi anlatamam. Biraz da siz anlayın :D aqq bu arada
- 10 ay
Tm
10 ayBirazcık belki, tarafsızım 🤣
12 Yorumla- 10 ay
Yok bee ben daha evrenselim. Ülkede sadece filistin propagandası ypaılıyor diye filistin özelinde ele almıyorum konuyu. Aslında bu filisstiiiinnn çocuklaaar diye bağıranlardan daha şefkatliyim.:ünkü sadece filistin değil sudan ukrayna uygurlar için de aynı derece üzülürüm. Bunlar sadece önüne konular haber kadar duyguları sömürüldüğü kadar üzülüyor. Ama gerçekler her daim serttir insanlar kabullenmez. Zaten doğruları herkes kabullenip buna göre yaşasa dünya çok afedersin bu kdr bktan olmazdı :D
- 10 ay
😂 Haklısın
Gizli Üye(18-24)10 ayBanane onlardan mk bu ülkede kendini yolun ortasına atan gençleri düşünürüm daha iyi
10 Yorumla
10 ayHayır yapmıyor
11 Yorumla- 10 ay
Teşekkürler
Evet yapar
112 Yorumla- 10 ay
Neden ki?
- 10 ay
evet
- 10 ay
Hayır alakasız. Bunun bağlamı var uzun uzun anlatmaya kelimeler yetmez. Ecdadımı oradan çıkarmak için ingilizle iş birliği yapan insanlara bugun ummetim deyip sahiplenesim gelmiyor. Kaldı ki öyle erkek gibi de değil kalleşçe, senin filistini işgal eden ingilize karşı onları korumak için gönderdiğin orduya savaş anında ihanet edip ingilizle seni çembere alan ve askerlerini ingilize teslim edenlerden bahsediyoruz. Kısaca yazdım senin de bunları bilebilecek kapasitede olduğuna inanıyorum siteden tanıdığım kadarıyla en azından...
- 10 ay
Şimdi sosyolojik olarak Arap kültürünü incelersek Araplar milletten çok ailedir biraz daha biliyorsundur muhtemelen dün bize ihanet eden taifenin peki zurdi mi her ne s*kim sonik olduğunu anlamadığım bir aile ve tarikat olduğunu biliyor muydun. Suriye TR güdümlü olduktan sonra İsrail'e kaçan sarıklı sakallı taifeden bahsediyorum. Bu geçmişteki ihanetin bir kismi tarafını anlatıyor aslında ihanet eden o dönemdeki silahlı olan Kıpti ve dürzü denilen ne yediği belirsiz tipler. ( Ciddi manada nasıl bir dine sahipler onu bile anlamış değilim ama Kıptiler eski hristiyan dürzüler de sözde Müslüman denilebilir kısaca. Geri kalan halk silahsız olduğu için onlara suçlamak çok yersiz geliyor.
Olur mu öyle şey nasıl aile bunlar awk diyebilirsin yemende hükümet çevrilmesini sağlayan ordunun kim olduğunu araştırırsan haklı olduğumu zaten görürsün bu ihanete kadar olan kısımda sana haksız olduğunu gösteren kısım. İkincisi ümmetin olarak benimsemene gerek yok zaten. Ben çok dindar birisi değilim, ama oradaki meseleyi diğer meselelerde olduğu gibi benimsiyor ve boykota dikkat etmeye çalışıyorum. Çünkü söylediğim gibi orada yapılan bir etnik temizlik 2025 yılında yanı başımızda bir etnik temizlik yapılırken sessiz kalmazsın. Ve orası şu an ne kadar yıkılmış olsa da bize ait olan topraklardı - 10 ay
Kanka söylediklerimi geri alıyorum, gözümde fazla büyütmüşüm seni. Şu söylediğin her şey önüne konan tabaktan yediğinin kanıtı. 1. si filistin de savaş yok, gazze de savaş var. Gazze filistini dışlayan bir özerk yapı şeklinde hamas tarafında yönetilen bir bölgedir. Filistine değil israile sınır varıdr. Filistin de sıkıntı yok şu an. 2. bütün dünyanın sizden farkı yok ki. Gazze neresi filistin neresi konu de desen sana yerini ve konuyu söyleyemeyecek insanlar yıllardır yürüyüş gösteri ypaıyorsunuz peki ne elde ettiniz? Üzülmeleriniz acımalarınız gösteriler yapmalarınız ne işe yaradı? Savaş mı durdu? İsrail mi yavaşladı? Bunların hepsi kendi gönlünüzü rahatlatmak için insanların ypatığı boş şeyler.''Aaa gazzede savaş var hadi yürüyüş yapalım ki bu akşam rahat uyuyalım''... Ne işe yaradı? Yine yukarıda 2 satır yazdığım olaya dönüş yapıyorsunuz. Önünüze konanı yiyorsunuz.
3. kısmı desteklemediğimi ve insanlık ayıbı olduğunu ösylemişim sen kendi utopya dünyanda benim insanlara üzülmediğimi nereden uydurdun da beni o konuma koydu? La yukarıda yazıyor anlamadıysan anlayana kadar oku orada yazılı kaybolmayacak yani.
4 eskort bile derken işine gelince arkadaşına sırf birilerini gt edebilmek adına orspu bile diyecek kadar vicdansız ve düşüncesiz olan sensin.
Gizli Üye(25-29)10 ayTipinde halbuki tam tarikatçı dindar imajı veriyor
00 Yorumla
10 ayEvet.
10 Yorumlahayır
10 Yorumla
10 ayEvet, yapıyor
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026