Size yetecek kadar kendiniz üretiyorsunuz düşünün. Ev ve tarla size ait. Bir kaç hayvanınız var. Tavuk koyun … bir kısmını da satıyorsunuz hayvanların ve meyve/sebzelerin. Hayat parasız hiç bir şekilde olmuyor diye maalesef. Ne kadar mümkün böyle bir hayat ve ister miydiniz?
Kendi adıma isterdim ama şu an maddi ve zaman olarak imkanım yok. Büyük şehirlerin hızından uzak, manüplasyonlardan uzak, çıkarcı insanlardan ve genel olarak insanlardan uzak.
Hayatınızı küçük bir şehirde, kendi eviniz ve tarlanızla geçirir miydiniz?
Gübre ve yem fiyatlarını araştır öyle bir şey mümkün değil ama sen gübre ve yem kullanmadan tavuklarını ineğini beslemek istersen minimum 60 bin metrekarelik tarlaya ihtiyaçın var bunun için de 1 milyon üzeri sermayeye ihtiyaçın var tabi köye evde yapman lazım 600 binde oraya gider aşağı yukarı 2 milyon paran varsa kendi kendine yetecek bir düzen kurarsın
Tarlaya gübre atıp hayvanların yemini kendin üretirsen daha kazançlı olursun ama gübre kullanmadan verim almazsın. Para olsada yapmazsın bence o kadar parayı öyle bir hayata gömmek mantıklı değil pek
Ama olması gereken o değil mi aşırı zengin değilsen senin istediğin hayat sefil bir şekilde geçer istediğin giysisi almadan istediğin yeri gezmeden kendi kendine yeterek yaşarsın
İstediğim giysisi yok veya gezme isteği. Zaten parayı yeme içme biraz da gezmek için kazanıyoruz. Ama hayatında ne kadar gezebiliyorsun ki. Tüm gün çalışıyorsun günlük masrafları karşılayabilmek için. Çoğu insanın elinde sonuç olarak gezmek için parası da zamanı da kalmıyor. Başkası için çalışmayıp kendi ihtiyaçlarını kendin üretsen, bi kısmını da satsan bence gezmek için daha çok vaktin olur. Kazandığın para da sende kalır. Harcarsın
Ailem uzun yıllar köyde çiftçilik yaptığı için söylüyorum istediğiniz hayat kolay değil ektiğin marul, domates, biber hasta olup kuruyabilir diktiğin ağaç kuruyabilir hasta olabilir beslediğin inek ya da tavuklar hastalanıp ölebilir ki diktiğin ağaçtan beslediğin tavuğa kadar duygusal bağın olacak onlara zarar gelmesi seni duygusal olarak şehir hayatından daha çok yıpratacak işin maddi yönünü söylemiyorum bile
Küççücük bi Kasabada yaşıyorum zaten 🙂 zamanla köydeki yerlerle de ilgilenmeye başlarım az daha yaşlanalım da köye doğru da ayağımız gider ileriye doğru iyi fikir hep aklımda
Olay sadece maddiyat olmaz öyle bir durumda aile kurma alem varsa çocukların eğitimi vs çok fazla durum girer işin içine. Yoksa kulağa çok mantıklı geliyor tabiki
Hm olabilir. Ben gezmek bile istemiyorum. Ama isteyen var tabi. Büyük şehirlerde de var biraz daha sakin yerler. Belki öyle bir yer daha çok ilgini çeker ve senin isteklerini karşılayabilir