Ben doğma büyüme kanadaliyim. Baba tarafım türk anne tarafım bulgar.
Türkiyedeki akrabalarim ile görüntülü ve ya sesli konuşuyoruz her konuşmamıza ekonomik sorular soruyorlar domates ne kadar biber ne kadar bmw audi orada kac dolar vs vs bıktım bu durumdan! Turkiyede insanlar para dışında bisey konuşmaz mi?
Geçenlerde arabamla gezerken story attım 17 kişi yazdı.
- ne kadara aldın -kaç aylık maaşınla aldın -borca mı aldın -baban destek cıktı mi?
Turkiyedeki insanlar neden böyle? Yoksa sadece benim akrabalar mı böyle?
Türkiye’deki insanlar neden sadece para ve ekonomi konuşuyor?
Çünkü işsizlik, enflastonu kıstas alarak yabancı araştırmacıların ortaya koyduğu verilere göre sefalet endeksinde Türkiye 1' inci, Arjantin 2' inci sırada. Ev almak için 35 yıl, araba almak için 17 yıl çalışmak lazım. İnsanlar ne yapsın? Kanada' da bir araba 500.000 CAD olsa iinntihar edersin ama Türkiye' de olunca normal karşılıyorsun. Kanada' da mesela evler pahalı ama 20 - 30 kredi çekme imkanı var. Olmadı kira desteği var. Türkiye' de ev kredisi çekersin taksit aylık 10.000 TL olur maaş olarak asgari ücret 4250 TL alırsın devlet hiçbir destek vermez. Gerekirse öl. Avrupa, Kanada' da devlet ilk evini alacak insanlara düşük kredi faizleri ve peşinatta yardım etmek gibi şeyler de yapıyor. Türkiye' de bu yok.
Maslow ihtiyaçlar hiyerarşisini araştırırsan anlarsın bu sorunun cevabını. Biz Türk milleti dünya kültürünü cebimizden çıkartmış bir milletiz. Dünyanın her yerinde bir Türk vardır. Osmanlı kültür ve medeniyeti sayesinde bugün hâlâ İstanbul'un Tarihi sayesinde dünyadan Turist akını alıyoruz. Fakat ihtiyaçlarımız kültürün önüne geçmiş durumda olduğu için karın doymadan kültür konuşmaya fırsat kalmıyor. Senin sorun da şunu benziyor. Dünyadaki bebekler neden koşmadan önce yürüyorlar.
ülkenin anasını s^kti yaşlı moruklar ve akp kanseri. Kimse mutlu değil ne ekonomik anlamda ne huzur anlamında, başka ne konuşalım.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hani ne bilim insanlar biraz kültür sanat konuşur, eğitim, bilim vs gibi ama türk akrabalar sadece para 😑 bulgar akrabalar gerçekten bu konuda çok daha iyiler ve daha medeni oldukları aşikar
Türkiye de ki asgari ücret ve enflasyon kültürel aktivitelere yetmiyor ki millet kültür konuşsun, ayrıca akpnin 20 yıldır batırdığı bir eğitim sistemi ve cahilleştirdiği sığ insan topluluğu var resmen medeniyet olarak her yıl geriye gidiyor ülke. Bu arada bende bulgar göçmeniyim bulgar insanları çok cahil türkiyede ki bahsedilen z kuşağı 3 e katlar 5 e böler medeniyet anlamında çoğu ülkeyi. Burada en büyük ve tek sorun moruklar, hükümet ve mülteciler, bunlar gittiği an türkiye eski medeni formuna çabucak kavuşur.
Çünkü bunu ikisine herseylerini bağladılar. Türkiye de kisilikten çok şahısların bankadaki taşınır ve üzerlerindeki taşınmazlar dikkate alınarak iletişime geçiliyor dikkate alınıyor. En azından 2002 den beri böyle. Yeni bir şey değil aslında. Bilindik bir şey ama. şu an mutlu oldum. Bunu sorgulayabilen bir kişi olsada var.
Türkiye'de gelip yaşa sıfırdan hiç bir şeye sahip olmadan sadece asgari ücrete bir işe gir o zaman anlarsın sen dua et bu tarz sorular soruyorlar ya başka sorular sorsaydi o zaman ne cevap verecektin 😅
Misal ben devlet memuruyum.. bir ev alabilmek icin 35 yıl calışmam gerekiyordu.. ancak günümüzde alacağım emekli maaşıyla araba bile alamiyorum.. cep telefonum berbat durumda.. en ucuz cep telefonunu bile alsam beni 3 ay dar bogaza sokacak.. gıda desen sadece zaruri ihtiyaclara harcama yapiyorum.. bi cips alıp yiyerek mac izleyemiyorum.. inan sinemaya bile gidemiyorum.. yurt dısı gezisi yapma hayalim vardı.. komsu sehire bile gidemiyorum.. zadece ben degil.. coğu insan böyle ne yazıkki..
Tabi memnun olursun birde arada sırada Türkiye'ye gelip dolar bozdurup tatil yapıyorsan mis hatta üstüne oy kullanıp hayatlarımıza müdahale ediyorsan daha da mis
Oy mu? Seçim için mi dedin? Banane turkiyedeki secimden. Türkiyedeki secim hakkı kim sömürsün diye yapılan bir referandum gibi. Kendimi yorupta 200km oy kullanmaya gidemem gitmemde
Öyle yapan gurbetci çok var hepsinin Allah belasını versin diycem olmuycak. Madem Türkiye'yi çok begeniyonuz gelin yaşayın deyince bizim kurulu düzenimiz var diyorlar yalanlarina soktuklarim
Fazla samimi misin bilmiyorum ama sınır koy, bağını koparma ama sınırınıda koy, burdakilerde öyle bizimle konuşacak şeyleri pek yok sonuçta uzaktalar onlarda para konuşuyor.
Para dininin müslümanları olduk. Paraya tapar oldu türk milleti. şu an kardeş kardeşe borç verirken altın dolar hesabından veriyor. Senet yapanlar var. Güvensizlik o derece.