Babaannem çok değişik ne yapmalıyız?

Merhaba Benim 89 yaşında bir babaannem var şimdi benim babaannem çok değişik gelinlerini ve gelinlerinin ailesini hiç sevmiyor hatta gelinlerin kız kardeşlerine sürekli o****u ka**e diyor şimdi babaannem bu yıl bizim evde kalıyor annem ona bakıyor şimdi annem babaannem yüzünden hiç dışarı çıkamıyor mesela eve bir şey lazım olsa markete bile gidemiyor mesela dün annem ile babam Teyzemin evine misafirliğe gidecekti ama gidemediler sonra babam anneme eğer gitsek bu bize iftira atar sana o****u der dedi mesela benim babaannem 3 yıl önce yine bizim evdeyken bir akşam annem ile babam Bayram alışverişi için markete gittiler o zaman sonra giderken babaannem hemen arkalarından benim yanımda Halamı arayıp onlar şimdi lokantaya kebap yemeye gittiler benide evde aç bırakıyorlar dedi benim yanımda ama ben babaanneme de o zaman annem gül giderken Markete gittiklerini söyledim hatta annem ile babam da giderken söyledi yani babaannem hep böyle yapıyor diyor benim gelinlerim hiç evden çıkmasın kendi ailelerinin babalarının bile evine gitmesinler evinde otursunlar hep bana baksınlar diyor. Mesela benim annem önceden kendine ehliyet alacaktı ama babaannemin korkusundan alamadı çünkü dedi ben eğer ehliyet alsam araba sürsem bu gidip millete herkese der bu o****u dur gidip o*****luk yapıyor diyecek dedi annem. Sizce ne yapmalıyız?
Babaannem çok değişik ne yapmalıyız?