Kızlar, Dindarlık neden cahilliktir? Din ile yönetim olabilir mi?

Dindarlar cahildir derken her dindar dsgil. Fakat çoğunluğu öyledir. Buna duygusal değil mantıken baktığınız da fark edebilirsiniz. Bir insan, ne ile ilgilenirse sadece o konuda tecrübe edinir. Dindarlarda sadwce dini konhlarla meşgul olup, felsefe, psikoloji ve kültür gibi konularda geri kalıyorlar. Maddi meseleleri manevi sanıyorlar. Dinle yönetim eskiden uygundu. Fakat 21. Yuzgilda felaket olur. Çünkü, bilim ve akıl dönemindeyiz. Dini argüman dogmatiktir. Reddedilmez. Buda yanlışın çürütülemez, haksızın haklı olmasına neden olacağu anlamına gelir. Girişimci, ticaret yapan kadınlar yapamaz, dine karşıt olabileceği tüm teoriler reddedilir, ahlak ve mantık ilkeleri fakirlesir yerini radikal ve eğitimsiz kitleler gelir. Din hocaları elestirjlmedigi gibi gerçek dışı inançlarla ülkeyi felakete sürüklerler. Tarih tekerrür eder. Peygamber efendimiz kılıç kullanıyordu diyerek barutlu silahlara geçmeyen askerleri, Leonardo da vinci gibi biri sırf kafir olduğu için topraklara kabul edilmediğini, molla Lütfi gibi bir deha, dinle ilgili yanlış anlaşıldığı için idam edildiğini düşünürsek özellikle bu akıl çağında tam felaket olur
Kızlar, Dindarlık neden cahilliktir? Din ile yönetim olabilir mi?