• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Kişilik & Karakter

İnsanlar neden dini cahillik olarak görüyorlar?

Türkündişikurdu
Türkündişikurdu Takip Et
Xper 6 Yaş: 22
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
10
Yapay Zekaya Sor
İnsanlar neden dini cahillik olarak görüyorlar?
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Afacan_37
    Afacan_37 Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 100%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.

Hiç kimse bu dini iyi araştırmadığı için. Ön yargılı olduğu için.

Şimdi kime sorsak Amerika ' nın Özgürlük Bildirgesini bilir. 1863 yılında imzalana ve özelliklede Kölelere Özgürlük tanıyan bir Bildirgedir.

Mesela düne kadar Kadınlara İtibar göstermeyen, hayat kadını muamelesi yapan, İnsanları sınıflara ayıran (asiller-soylular/ fakirler-köleler), kapitalist sistemi savunan, eğitimden yoksun bırak bir dünya vardı 20. yüzyıla kadar.

Ama hiç kimse de demiyor ki İslâm İnsanlar arasında ayrımı ortadan kaldırdı, eşitliği, adaleti, Kadına zulmetmemeyi, onları korumayı dâhi erkekler ile eşit eşit sayıldığı, Kız çocuklarını diri diri gömen bir toplumu ret edip insanları haksız yere öldürmemeyi, hırsızlık yapmamayı, iyiliği emredip, kötülüğü yasakladığı, okumayı ilmi teşvik etmeyi, zinayı yasaklayıp insanlara saygı göstermeyi, topluma faydalı olmayı ve dahası...

Bundan 14 asır önce insanlara eşitlik ve özgürlük getiren dini kötüleyenlere bakıyorum ve üzülüyorum.

Kurallar açıkça orta da ama insanlar uymuyorsa bu İslâmın kusuru değildir. Sana Kırmızı ışıkta geçmenin cezasının olduğunu bildiğin halde Kanunlar yetersiz diyemezsin.

Merhum Muhsin YAZICIOĞLU' nun muteber konuşması.

Çağdışı Kim'miş iyi bakın.

https://www.youtube.com/embed/l_GeOQnFBew
    1
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• düşünmektükenmektir
    düşünmektükenmektir Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 98%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.

Çünkü dini kullanan insanların gerçek dinle alakası olmayan davranışlarda bulunduğunu söylerler. Genele baktığınızda din adı altında bir şeyler yazan çizen konuşan paylaşan herkes medeniyetten uzak laik düşmanı bilim düşmanı sanat sevmeyen özgürlükçü düşüncelere karşı tavır içerisindedirler. Bunu görmek için peygamber olmaya gerek yoktur. Bilime karşı çıkan, sanattan tiksinen, en en önemlisi laikliği olmaması gereken bir şey gibi keskin kalın çizgiyle karalayanlar, e tabii ki de CAHİLDİR.

0
    1 Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Haha laiklik diye savunduğnuz adından "eşitlik" dediğniz kanunların diğer adı sömürgeciliktir. Bizim Allahın dinine uygun dediğmiz kanunlar kullanısaydı bu böyle olmazdı sana bir soru o zaman neden Osmanlı Allah'a dine uygun bir yönetimle yönetiliyordu neden insanlar zenginlikten zekat verecek insana bulamıyorlardı eşitlik bu değil mi ama şimdi sizin savunduğnuz laiklikle Afrika, Filistin, Suriye açlıktan ölüyor Avrupa'da sizi eşitlik adı altında yalana atıyor gözünü sizin açması gerek

• çirkinkalplinsan
    çirkinkalplinsan Takip Et
    Master Yaş: 108 , eic 100%
    +1 yıl

Çünkü bir dine inanıp kurallarına göre yaşamak işlerine gelmiyor. Ama dinin gerektirdiği şeyleri de yapıyorlar fark etmeden. Mesela islama laf atarlar ama kalp kırmaktan kaçarlar. Merhametli davranırlar, yardım ederler. Ama sorsan müslüman değiller ve din gerici. Neden? Onlar da bilmiyor çünkü bir cevapları yok

1
    4 Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Sen çok olgun düşüncelisin tebrikler

• çirkinkalplinsan
      çirkinkalplinsan
      +1 yıl

Teşekkür ederim sende çok bilinçlisin yaşıtlarına göre Rabb'im sayılarınızı arttırsın

• Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Rica ederim inşallah Amin

• çirkinkalplinsan
      çirkinkalplinsan
      +1 yıl

Eyw eig için

• -Afroditimsi
    -Afroditimsi Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl

Dinsizleri ahlaksız her şeyi yapan olarak gördükleri nerde kötü birini görseler dindiz imansız dedikleri için misilleme. Ayrıca dini icra edenlere bakınca cahil olduklarını düşünen çok. Anlamadığı kitaba biat ediyor bu bildiğin cahillik ki

0
    15 Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Sen dini insanların yaptığıylamı ölçüyorsun?

• -Afroditimsi
      -Afroditimsi
      +1 yıl

Bunu beğenmediğine imansız diyene sor sonra gel bana tekrar sor. Ümmet lafınızıda çöpe atmanız gerek o zaman? Hadi biriniz düzgün icra edemiyor toplu halde kötü göstermeyi nasıl başarabilir ki bir insan kimsenin şeriatını beğenmiyor hayır efendim o islamı yanlış gösteriyor diyorsunuz.

• Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

E müslümanlar İslam'a gerçekten uygun yaşasaydı sende bunları burada konuşamazdın insanların üstünden dini eleştiriyorsunuz

• -Afroditimsi
      -Afroditimsi
      +1 yıl

Benim dediğime çıkıyorsun. Dinleri hepiniz mi yanlış gösteriyorsunuz madem yanlış göstereceniz dinleri temsil etmeyin o zaman. Hem yanlış gösterin hem yanlış göstereni susturmak için bir şey yapmayın. Sonra işinize gelmediğinde hayır din mükemmel biz aptalız diyin komik bir tavır. Ayrıca kendi dili arapça olana bile yanlış diyorsunuz. Kusra bakta böyle tavır sergilerseniz tabi millet size cahil der

• Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Dini %99 umuz yanlış gösteriyor evet aklınızı çalıştırıp uygulayana değil emredene bakmak gerekir bu da kimin cahil olduğunu gösteriyor

• -Afroditimsi
      -Afroditimsi
      +1 yıl

99 şık kızmı yanlış göteriyorsa aklını çalıştırması gereken ben değil siz oluyorsunuz. ya da işinize gelmiyor tatlı su müslümanı olup işin içinden çıkıyorsunuz. Ayrıca dili arapça olana bile yanlış uyguluyorlar demekte cahilliktir :)

• Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Ben ne diyorum sen ne diyorsun sana diyecek söz bulamıyorum zaman geldiğinde görürüz kim cahil kim haklı sadece bekle 🙂

• -Afroditimsi
      -Afroditimsi
      +1 yıl

Aynen öteki tarafa gidip gelmiş gibi hikayelerinize inanıp beklicem :)

• Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Ya İslam ile yükselir ya inkarla çürürsün bu yol mezarda bitmiyor gittiğinde görürsün 🙂 biz gitmedik sadece gideceğimizi bilenlerden iz

• -Afroditimsi
      -Afroditimsi
      +1 yıl

Niye çürüyecekmişim pardonda. Sen inandığın cennete kimşe gidicen onu düşün. Bu dünyada 99 lık kısmının yanlış anladığı ümmetle gidicen. Size çürümeler asıl

• Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Allah'ın Rahmetinin gazabından bol olduğunu biz unutmadık daha 🙂 isterse affeder bizi sen kendi haline yan

• -Afroditimsi
      -Afroditimsi
      +1 yıl

Ben niye yanayım inanmadığım bir şeye mi kafa yorcam. O sizi unutmuş olacakki müslümanlar hep ağlıyot

• Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Zalimler ve kâfirler için yaşasın cehennem 🔥🔥🔥

• -Afroditimsi
      -Afroditimsi
      +1 yıl

İslamı anlamayan %99 luk aptallar içinde :)

• Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Er-Rahman

AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

12

Cevap

21

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.

Benim de dinim yok ama kimseye yani inanan birine cahil demem. çünkü inancın cahillik ile ilgisi yok. zaten adı üstünde inanç yani kanıtı olmadığı için tartışmayı saçma buluyorum

3
    0 Yorumla
  • İsimsiz_bir_kız
    İsimsiz_bir_kız Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Aslında dini cahillik olarak görmüyorlardı ama her olayı dine yordukları için artık insanlar karşılaştırma yaparken din ile yapılmasından bıktı çünkü her olayda din diyorlar en kısa örnek yarın bir gün oruç tutmayan birini görünce dinden girecekler konuya halbuki bu Allah'la o kişi arasında olan bi olay ama insanlar eleştiri yapmaktan bıkmadılar yoksa çok şükür Müslümanız

2
    2 Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Çok güzel bir yorum olmuş eline sağlık

Yorumla
    • İsimsiz_bir_kız
      İsimsiz_bir_kız
      +1 yıl

Rica ederim 🥰

Yorumla
  • Kültürlücahilll
    Kültürlücahilll Takip Et
    Xper 4 Yaş: 27
    +1 yıl

Dini cahillik açılmayı ilericilik sanan bir milletiz kendi tarihini diğer milletlerden daha çok kötüleyenlerdeniz de. Bunun sebebi Aslında belli araştırmamak düşünmemek ve aslında dinin temellerine uymak zor gelmesi. Kim oruç tutacak kim kurban kesecek ama bir boşluğa düşse içten içe Allah'm sen yardım et de der içten içe yine gidecek kimsesi olmaz çünkü. Neyse fazla uzatmayim lafi Ne demiş şair

Kim demiş Avrupa insanı medeni? Ne edep var ne haya çırılçıplak bedeni! Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni; Desenize hayvanlar bizden daha medeni

1
    1 Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Çok doğru bir yaklaşım 👍🏻

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Allah'ın kanunları onlara ağır geliyor. Zinadan içkiden kumardan haz alıyorlar bırakmak istemiyorlar o yüzden inanlara da maydonoz oluyorlar "cahilsin" "yobazsın" "dünyaya bir kere geldin tadını çıkar" "hangi devirde yaşıyorsun" diyorlar. Ben bunu Müslümanların kâfirlerle olan mücadelesi olarak görüyorum

1
    3 Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Bir çok güzel yorum daha

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Teşekkür ederim 😊

Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Rica ederim 😊

Yorumla
  • AgentKid
    AgentKid Takip Et
    Master Yaş: 22 , eic 96%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.

Çünkü ülkemizdeki insanlar taptıkları kutsal kitaplarını açıp okumak yerine sağdan soldan duyduklarıyla dinlerini yaşadıkları için.

Müslüman değiliz diyoruz linç ediliyoruz, ana avrat küfür yiyoruz müslümanlardan ama biz onların dinine laf edince suçlu oluyoruz. Kısaca saygı göstermeyip saygı bekliyorlar, durduk yere ortalığı karıştırıp milleti bu müslüman bu ateist diye ikiye ayırıyorlar.

1
    0 Yorumla
  • ahdystopia
    ahdystopia Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34 , eic 100%
    +1 yıl

Ben ateistim ve bir çok dindarı cahil olarak görüyorum. Ama Osman Bulut (Kırmızı Asa) gibilerine tam olarak katılmasam da bu tür insanları tenzih ediyorum hatta seviyorum. Gene de "deprem zinalar çoğalıyor diye oluyor, ülke dine göre yönetilmeli laiklik olmamalı, şifa bulmak için şu hocaya gidin, evrim yalandır" vs. düşünenlerle aynı safta yer almam

0
    5 Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Din ve iman bilmediğinden ve dindeyim imandayım diyipte dinle alakası olmayanlarla muhattap olduğun için

Yorumla
    • ahdystopia
      ahdystopia
      +1 yıl

nurcularla muhattap oldum daha çok. bildiğim kadarıyla mehmet yıldız'ı seviyorsun ancak ben lisede çeşit çeşit dini kanalları takip ettim, iletişime geçtim, risale-i nur'u inceledim, hadisleri inceledim vs.
      şu an bir sürü bilgiyi unuttum. ancak işi felsefi boyutta inceleyince ne ateizm kendini ispatlayabiliyor ne de teizm kendini ispatlayabiliyor diye fark ettim. ben de ateizm'i seçtim

Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Sen bilirsin sen Allah'ı unuttuysan Allah'ta ahirette seni unutur ama sen onu hatırlarsan o da seni hatırlar çünkü cennet ucuz cehennem lüzumsuz değildir kardeş

Yorumla
    • ahdystopia
      ahdystopia
      +1 yıl

matematikte hangi aksiyomları (varsayımları, inançları vs.) seçersen ona göre zorunlu teoremlere ulaşırsın. senin aksiyomların gereği cennet/cehennem tehditine ulaşıyorsun. ben de aksiyomlarım gereği cennet/cehennem'in uydurma olduğuna ve insanları otorite altına alma niyeti vb. çıkarımlara ulaşıyorum

aradan yüzyıllar geçse, bizden kat ve kat zeki yapay zekalar bu konuyu tartışsa vs. ne olursa olsun ne ateizm'in ne de teizm'in ispatı mümkün olacak. bu daima işin en temelde aksiyomlara dayanması sebebiyle bir tatmin mevzusu olarak kalacak. ondan dolayı dini coşkunu anlıyorum ancak bu tür konuları tartışmak yerine sakin kalıp dostlarınla beraber ilme yönelmen daha büyük bir önem arz ediyor gelişmen için

Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Daha ilk emri "oku" olan bir kitap zaten bize ilmi ögrenmeyi emrediyor yani dini ilimden bu kadar ayrı cehalet olarak görülmeside ayrı bir mevzu

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Din cahillik değil, dini kullanıp insanları kendi çıkarları için sömüren tekke tarikatlara prim veren insanlar cahil, sorgulamayan insanlar cahil halbuki İslamın ilk emri "Oku" ve sorgula ama insanlar bunu yapmıyor.

1
    1 Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Doğrudur

Yorumla
  • Gizlibirüye12
    Gizlibirüye12 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 24 , eic 83%
    +1 yıl

İşlerine gelince dini katarlar kendilerine dönünce öyle olmaz o yüzden kimseye bakmıyacaksin

1
    1 Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Evet doğrudur

Yorumla
  • Tavsannfriyse
    Tavsannfriyse Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 98%
    +1 yıl

Dini düzgünce araştırmayan, kulaktan doğma bilgilerle her şeye inanan kesim yüzünden.

1
    1 Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Haklısın

Yorumla
  • CanerDiyeBiri
    CanerDiyeBiri Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Tarih boyunca din kullanılarak insanlar istismar edilip cahil bırakılmaya çalıştı, bu sadece Avrupada olmadı bizim ülkemizde de oldu. Sonuç olarak ağzında din olan kişiden çekilmeleri normal oldu.

1
    0 Yorumla
  • Lemean
    Lemean Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 99%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Bilgisizlik herkese her şeyi yaptırır da söyletir de… Dini savunanlar da karşıt olanlarda sadece bilgisizlikten yapıyor bunu. Saygı ilk kural…

1
    0 Yorumla
  • Muhteris381
    Muhteris381 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40
    +1 yıl

Cahiller zannederler ki şu yeryuzunde başıboş birakilmislar. Taş dahi kendiliginden hareket edemezken sonsuz kainat bir hesapta hareket eder tesadüf derler.

1
    1 Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Güzel cevap

Yorumla
  • Bennereyeaitim
    Bennereyeaitim Takip Et
    Xper 7 Yaş: 21 , eic 100%
    +1 yıl

Din cahillik değil. Alttakinin de dediği gibi sorgulamadan bilmedn konuşmak cahillik

1
    0 Yorumla
  • Lütfetmedinizefenim
    Lütfetmedinizefenim Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

Çünkü dindar olduğunu iddia eden Ama bir tane bile bilgi sahibi olmayıp
    Gösterişten dini yasayan riyakâr insanlar yüzünden

0
    10 Yorumla
    • Lütfetmedinizefenim
      Lütfetmedinizefenim
      +1 yıl

Misal
      Bir kısım tayfa var Akılcı olduğunu iddia eder
      Sende çeşitli örnekler ve sorularla curutursun
      Sonra sanki dinine düşmanmışım gibi davranır küçümser filan
      Lan olum got oldun işte sus da
      Bilmiyorum demekte erdemdir
      Çoğu da akılcı değildir zaten
      Belki yüzbinde 1 bile akılcı degildir

Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

İnsanlar islamı gerçekten yaşamadımları için bu haldeyiz zaten

Yorumla
    • Lütfetmedinizefenim
      Lütfetmedinizefenim
      +1 yıl

Seninde islamı bildiğini sanmıyorum
      Muhtemelen ezberden konuşuyorsun
      Birde gerçek islam diyip ahkam kesiyorsun

Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

İslamı sen bilseydin benim yerimde sen olurdun ve ahkamı sen kesersin zaten merak etme

Yorumla
    • Lütfetmedinizefenim
      Lütfetmedinizefenim
      +1 yıl

Tamam ey ahkamci hangi kitaoalri okudun Ya hadi gazaliyi filan bırak kütüb-ü siteyi okudun mu
      Ya hadi onu da bırak
      Buharı okudunmu
      Ya hadi onuda bırak buhariden 10 sayfa okudun mu
      Onu da bırak hayatus sahabe okudun mu
      Hangi tefsiri meali okudun

Yorumla
    • Lütfetmedinizefenim
      Lütfetmedinizefenim
      +1 yıl

Hiç biriniz bir halt bilmiyorsunuz
      Saydigin insanlardan farklı değilsin

Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Bilmeden yargı dağıtan birşeyler bildiğini zannedip sadece zannetmekle yetinen birisin bu bir gerçek onun için başka yerde zırpa

Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Zırla

Yorumla
    • Lütfetmedinizefenim
      Lütfetmedinizefenim
      +1 yıl

Hahahahagahaha

Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Evet klişe bir gülüş daha bu cahil gülüşü bunu başka yerde de görmüştüm

Yorumla
  • 1ɯɐpɐsɹǝꓕ
    1ɯɐpɐsɹǝꓕ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

rakıyı da aydınlık olarak gören var. tamamen cahillik

1
    3 Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Allah içkiyi, sigara vb. Şeyleri yasak etmesinin sebebi insan vücuduna zararlı diye ama insanlar kısıtlamak olarak görüyor yoksa istese sudan başka bütün içecekleri yasak ederdi onlarca çeşit içecekten zararlısını yasak etmesi çok güzel bir şey

Yorumla
    • 1ɯɐpɐsɹǝꓕ
      1ɯɐpɐsɹǝꓕ
      +1 yıl

Allah oku dedi olmayanlar da duyduklari ile hareket ediyor. ve gençlerimizin dinimiz ile sorunu yok dinciler ile sorunu var

Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Olabilir

Yorumla
  • Yldrm9904
    Yldrm9904 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 34
    +1 yıl

İslam dinini kulaktan dolma kahve hane dedikodularıyla ayakta tutmaları

1
    0 Yorumla
  • AlperDeniz06
    AlperDeniz06 Takip Et
    Yoda Yaş: 39
    +1 yıl

Toplum dinsizlerin surekli olarak etkisi altinda o yuzden

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

din cahillik olarak gorulmuyor, cahillerin din konusunda alim gibi gorunmelerine kiziliyor

1
    0 Yorumla
  • technocrates
    technocrates Takip Et
    Master Yaş: 47
    +1 yıl

Yarım yamalak din bilgisi cahilliktir zaten.

1
    0 Yorumla
  • İsimsizakc
    İsimsizakc Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

Doğruyu bilmedikleri için

1
    0 Yorumla
  • Pesimisttit
    Pesimisttit Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Bazı sebeplerden ciddiyede alamıyorum

1
    0 Yorumla
  • Yardımedin_
    Yardımedin_ Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Kendileri cahilin onde gideni olduklari icin

1
    0 Yorumla
  • Xxxdilaraxxxx
    Xxxdilaraxxxx Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 96%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 342 cevap paylaştı.

Kendileri cahil olduğu için

1
    0 Yorumla
  • mint__yesili
    mint__yesili Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl

Cahiller cunku

1
    0 Yorumla
  • Öylesinebiriyizz3434
    Öylesinebiriyizz3434 Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 449 cevap paylaştı.

Çünkü işlerine öyle geliyor

1
    0 Yorumla
  • ESKILERDENbirDINAZOR
    ESKILERDENbirDINAZOR Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 100%
    +1 yıl

Çünkü arap dini cehalettir. Bilime ve akla çoğu konuda aykırıdır.

0
    1 Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

• Kozmoloji; İnkar edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi.. (Enbiya 30 ayet)

• Astronomi; Üzerlerindeki göğü nasıl kurduğumuza ve süslediğimize
      bakmazlar mı? Bir çatlağı da yoktur onun (Kaf Suresi 6 ayet) -
      Göğe bakmıyorlar mı, nasıl yükseltilmiştir! (gasiye suresi 18. ayet) •

Planetoloji; Güneş ve Ay Hesaba bağlıdır her birinin her şeyi (Rahman Suresi 5, ayet)

Paleontoloji; De ki "Yeryüzünde dolaşın da yaratılışın nasıl
      başladığına göz gezdirin." (Ankebut Suresi 20 ayet) • Jeomorfoloji - Yere bakmıyorlar mı nasıl yayılıp döşendi? (Gaşiye
      Suresi 20. ayet)

• Orografya ; Dağların nasıl dikildiğine bakmazlar mı? (Gaşiye Suresi 19. ayet)

Zooloji; Muhakkak ki hayvanlardan alacağınız ibretler vardır. (Nahl Suresi 66. ayet) -Deveye bakmıyorlar mı, nasıl yaratılmıştır! (Gasıye suresi 17 ayet)

• Arkeoloji ;Yeryüzünde dolaşıp da kendilerinden öncekilerin sonuna. bakmazlar mi? (Rum Suresi 9 ayet)

• Biyoloji: ;Benliklerimizin içinde de nice ayetler var. Hala bakıp
      görmeyecek misiniz? (Zariyat Suresi 21. ayet)

Embriyoloji; Öyleyse insan neyden yaratıldığına bir baksın. (Tarık suresi 5. ayet)

Botanik ;Meyve verirken ve olgunlaştığı zaman her birinin meyvesine bakın. Kuşkusuz bunlarda inanan bir toplum için deliller vardır. (En' * Suresi 99 ayet)

أَيُّهَا الَّذِينَ كَفَرُوا لَا تَعْتَذِرُوا الْيَوْمَ إِنَّمَا تُجْزَوْنَ مَا كُنتُمْ تَعْمَلُونَ

"Ey kâfirler/ayetleri görmezlikten gelenler! Bugün özür dilemeyin! Siz ancak işlediklerinizin cezasını çekeceksiniz"
      Tahrim 66/7

Daha ilk emri "oku" olan bir kitaba bunu ne hakla söylersin cehaletin tavan yapmış senin! Kuran bilimi ve aklı bize niye farz kıldı o zaman?
      Kendi cahilliğinizi dine yormak ne kadar ahmakça! Sana burada kuranın bilimin daha yenilerde bulduğu bilgileri 14 asır önce söylediğine dair bin tane delil sunarım

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

Dini yeterince bilmedikleri icin

1
    0 Yorumla
  • Danteh
    Danteh Takip Et
    Bilge Yaş: 25 , eic 56%
    +1 yıl

geneli tarikat mensubu cahil insanlar çünkü

0
    0 Yorumla
  • SentzzzxX
    SentzzzxX Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 84%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 894 cevap paylaştı.

Cahil olduklar için

1
    0 Yorumla
  • Kahretsinyaa
    Kahretsinyaa Takip Et
    Xper 1 Yaş: 28
    +1 yıl

Akp sayesinde

1
    0 Yorumla
  • pskogr
    pskogr Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27
    +1 yıl

Sorgulamamayı cahillik olarak görüyorum

1
    0 Yorumla
  • İbrahim1988_34
    İbrahim1988_34 Takip Et
    Guru Yaş: 37
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Ben gormuyorum

1
    0 Yorumla
  • Ellanie_
    Ellanie_ Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 95%
    +1 yıl

din mi

0
    3 Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

Evet din bir sorun mu var?

Yorumla
    • Ellanie_
      Ellanie_
      +1 yıl

hangi din

Yorumla
    • Türkündişikurdu
      Türkündişikurdu
      +1 yıl

İslam

Yorumla
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > İnsanlar neden dini cahillik olarak görüyorlar?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Dindarlar neden cahil oluyor? 6 cevap verildi
Dindarlar ve tesettürlüler neden çok cahil olur? 9 cevap verildi
Dindar insanlar neden cahil oluyor? 9 cevap verildi
Dindar ve Muhafazak kisiler genelde neden daha cahil oluyor? 13 cevap verildi
Neden dindar kisilere eğitimsiz deniyor? 10 cevap verildi
Dinciler niye herkesi cahillikle suçlar? 6 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Zeytinli çoban salata sever misiniz?
  • Şiş işi örtüler seviyor musunuz?
  • Erkekler duygusuz varlıklar mıdır?
  • Aşk için her şeyi yapar mısınız?
  • Anne kontrolü, bireyin özgürlüğünü sınırlamak mı yoksa sevginin en somut kanıtı mı?
  • Senin için ölürüm diyen sevgiliniz size nasıl bir final yaşattı?
  • İlişkinin başlarında olan kavgalar normal mi?
  • İlişkiniz uçuruma doğru gidiyorsa yarı yolda iner misiniz yoksa devam eder misiniz?
  • Hoşunuza giden biri var mı?
  • Acelem yok şekerim! Erkeklerde giyinirken oyalanır mı?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨