Hic elestirmeden yadirgamadan kötü söz söylemeden tartisalim hassas bir konu zaten sitede kürt varsa acikcasi merak ediyorum düşünceleri ne...
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBak şimdi Kürtler orta doğunun en eski milletlerinden olup devlete sahip olmayan bir ırktır şu an Irak'ın kuzeyinde özerk yönetimleri var ve bu yakın zamanda Suriye'de de olacak Türkiye İran kısmı ise insanlara verilen haklara bağlı değişir mesela şu an Kürtçe tabela kullanmak yasak ama elin Arabi arapça tabela asıyor dükkanına yani 20 sene öncesine kadar ırkçılığın kralını yapıyordu Türkler Kürtlere o yüzden sen içindeki millete adaletli davranmazsan o da kendine bir pay ister ki bu ülke Kürtler sayesinde ayakta
221 Yorumla- +1 yıl
En eski irki olup da kim kime ya siz bizden eskiymissiniz ya buyrun ulkeyi sizin uzerinize yapalim diyor... bu avrupanin asla yapmadigi ve yapmayacagi ama baskalarina cok guzel sattigi bir romantik milliyetcilik hayal... dunya oyle bir yer degil... irkciliga gelince evet bu ulke de irkcilik var mi var olucak mi bence hep bir parca olucak bununla ilgili ulkecek zaten bir seyler yapmamiz gerekir ama kusura bakma 84 milyonluk ulke 15 milyonluk kürt nufusuyla ayakta durmuyor... ve yine kusura bakma bu soylediginde irkcilik
- +1 yıl
En eskilerinden dedim lafı kendine çekme bu 1 ikincisi ülkeyi üzerimize yap diyen yok eşit hakları saglarsin ülkede onlarda ona göre yaşar benim bir sürü akrabam sırf kürt olduğu için işkence gördü Türkler tarafından sen gelmiş Avrupa'nın sattığı milliyetcilik vs diyorsun biz yaşanan olaylar üzerinden konuşuyoruz çok zalimdi eski Türkiye sen gelip şu an ki tarih kitaplarında okuduklarını kendine sakla hakkında aleyhinize olan hiçbir şey resmiyete kavusmadi hepsi imha edildi bilmeden konuşuyorsun bu arada akrabalarım ccn türk gibi kanallara çıkmış kişiler yani sıradan insanlardan bahsediyoruz bu anlattıklarımi canlı yayında bizzat konuştular sen gelmiş ahkâm kesiyorsun bir dön ülkene bak din adı altında her boku yiyen liderleriniz oldu hep başörtüsü kaç sene öncesine kadar yasaktı vsvsvs anlatılacak çok şey var ama siz hep taraflı oluyor anlamak istemiyorsunuz bak ben kürdüm ne güzel Türkçe kullanıp seninle iletişim kuruyorum ama inancın olsun 10 tane türkten en az 4 u rahatsız Kürtçe den..
- +1 yıl
Kusura bakma da cevaplarda sıkışınca alakasiz konuslara getirmen cok sacma... ne alaka simdi liderle dinle yonetimle... eski turkiye de de yaşamıyoruz buraya gelip gayet irkci bir ifadeyle ulkeyi kurtler ayakta tutuyor diye soyleyip irkcilik yapan sensin irkciliktan da sikayet eden sensin... bu yasananlar gecmisin intikamiysa o zaman oyle soyle...18. yy da yasamiyoruz bugun bir turk bir kurt bir cerkes ayni haklara sahip sevilip sevilmeme mevzusuysa o zaman kusura bakma ister ingilizlere ister fransizlara bu ulke bizim sayemizde ayakta duruyor de saygi falan gostermiceklerdir...
- +1 yıl
Saçmalamissin yine ülkeyi ayakata tutuyor demedim savaşları kazanırken Kürtlerin katkısı çok fazla dedim sen yine kendi lehine çekiyorsun günümüz ile ilgili de eşit haklar hala söz konusu değil en basiti arapça tabela serbest ama Kürtçe değil neden açıkla hadi ve ırkçılık yapacak son kişi benim 😒
- +1 yıl
Arkadasim baya baya ulkeyi kurtler ayakta tutuyor demissin yukari da yaziyor iste sen de ben de gorebiliyoruz...
- +1 yıl
Son soruma yanıt vermekten kaçıyorsun😀
- +1 yıl
Yahu soruya cevap vermekten kacsam bu soruyu sormazdim bile... neyden bahsediyorsun soyleyip gectigin sey oyle alalede bir sey degil... burada iki saattir irkcilik kotu bir sey diyorsun sikayet ediyorsun baya baya irkci kelimeler kullaniyorsun
- +1 yıl
Xnndjdjdjdd şu soruya cevap ver neden Kürtçe yazı ya da tabela astigimiz zaman polisler gelip kaldırıyor ceza yazıyor ya da mühürlüyorlar
- +1 yıl
Ulkenin resmi dili turkce...
- +1 yıl
Arapça neden serbest 😒
- +1 yıl
Arapca serbest mi twittera bak arap tabelasina duyulan ofke kurt tabelasindan fazladir... ona bakilirsa ingilizce tabelalarda var ingiliz turistler icin ya da arap turistler icin arapca
- +1 yıl
Ama yine Kürtçe yok ve sosyal medyada olanlar önemli değil resmiyete yansimadikca bak bir cevabın yok burada yapılan yanlısı kabul et kötü bir şey yapmış olmassin
- +1 yıl
Zaten yanlis buluyorum anadili turkce diyorum
- +1 yıl
Hah şöyle daha öğrenecek çok şeyin var yaşın küçük galiba biraz araştırma yap ben 18 olmama rağmen fazlasıyla biliyorum olup biteeni çünkü yaşanmışlıklar var sende her duyduğuna inanma iki tarafında görüşünü dinle
- +1 yıl
😂😂😂 yazdigin sey ortadayken inkar eden biri icin fazla ozguvenlisin genc yasim kucukmus 26 yasindayim genç 😂bu z kusaginin etnik kokeni ne olursa olsun ayni ama
- +1 yıl
Yasanmisligi fazlaymis 😂 sen vitaminken ben buralardaydim genc
- +1 yıl
Dhhdhdh sözlerine bakarsak Max 15 yaşında gibisin bide bana yaşımdan ötürü o şekil soylemen yanlış gerçekten de akıl yaşta değil başta oluyor sen ve ben kanıtlıyoruz bunu😀
- +1 yıl
Tamam hayatim akıl basta olur tamam 😂
- +1 yıl
😂 tartışmayı kaybetmenin şerefine birbardak soğuk su içebilirsin😂şaka yapıyorum seviyeli olduğun için teşekkür ederim güzel soruydu
- +1 yıl
Tartismanin amaci kazanmak veya kaybetmek degildir önce bunu anlaman lazim yazilanlari okursan soguk su icecek kimseyi gormezsin zaten
- +1 yıl
Şaka yaptım ya öf
En İyi Cevaplar
+1 yılKürtlerin bağımsızlık istediğini sanmıyorum. Çünkü bağımsızlık durumunda Kürtler de İzmir'i ve İstanbul'u ellerinden çıkarmış olurlar. Bence tam olarak çözüm özerk bir Kürdistan kurulması olur.
229 Yorumla- +1 yıl
Yahu özerkligin ne gibi avantaji var Şu an kurtler zaten ozerk gibi hem devletin tum imkanlarini kullaniyorlar hem de dogu anadolunun ezici cogunlugu kürt zaten
- +1 yıl
Tartışmak için sordum dedin. Hazır düşüncelerini dikte etmek için sorduysan hiç sorma.
- +1 yıl
Yok kizmak icin soylemedim anlamak icin sordum yanlis anlasilma olmasin
- +1 yıl
Özerkliğin bir sürü avantajı var. Şöyle ki Kürtler asimilasyona direniyorlar. Asimilasyon iyidir veya değildir, en nihayetinde olmak istemeyene de yapacak bir şey yok. Uzlaşmak zorundasın. Ayrıca Türkler için de iyi olmuyor böyle. Kimse güneydoğu ve doğuda görev yapmak istemiyor. Devlet zorunlu hizmet diye bir şey koymuş bunun için. Zorunlu hizmetten ötürü insanlar kurulu düzenini meslek edindikten sonra bile kuramıyorlar. Kürtlerin batıya fazlaca göçü uyum sorunları yaratıyor. Kürtler için de anadilleri ile eğitim görmedikleri için eğitimleri aksıyor. Batıdakilere göre daha başarısızlar. Devlet orayı kontrol etmek ve birtakım çıkarları için orayı aşiretlere terk etmiş gibi bir şey. Çünkü merkezi yönetimlerde uzak şehirleri kontrol etmek zor. Ayrıca ülkenin her yanında aynı eğitim aynı bürokratik işleyiş iyi bir şey değil. En iyisi özerklik.
- +1 yıl
Ben hic bir turkun abi zorunlu dogu gorevinden kurtulalim ozerklik verelim diyecegini zannetmiyorum... uyum sorunun temel nedeni dogudan hayati boyunca hic cikmamis kurtler ve hayatinda ankaradan oteye gitmemis turkler... bunun nedeni de ne turkler ne de kurtler... teror...
- +1 yıl
Çünkü Türk tarafı milliyetçilikten ötürü beyni hamurlasmis durumda. Halka soralım demedim zaten. Halka sorulmaz böyle şeyler. Devlet ne yaparsa Türkler onu benimserler zaten. Bir iki söylenir sonra alisirlar. Terör dediğin şey de kendi kendine ortaya çıkan bir şey değil ve asıl terörü yüz senedir devlet yapıyor
- +1 yıl
Peki kurtler sence fazla milliyetcilik yapmiyor mu... peki kürtler yuzyillarca toprak agalarin kullugunu yapmadi mi cok mu farkli kürtler ve turkler... bence degil...
- +1 yıl
Sorun bu iste siz kendinizi kürtlerden farkli turkler de kendinden farkli goruyor... bu ulke de tum halklar aci cekti hakki yenildi oyle ya da boyle zarara ugratildi... ama gecmis de boyle oldu diye gelecek de olucak degil...
- +1 yıl
Aynı şeyi Türkler de yapıyor. Türkler de sıra ile ağaların ve devletin kuludur her zaman. Kürtler aşırı milliyetçi evet ama nedeni aşırı türk milliyetçiliği ve devletin hiç uzlaşmaz tavırları
- +1 yıl
Iki tarafin milliyetci taraflari kavga ediyor geri kalan herkes de bu kavganin sonuclarini yasiyor... dedigim gibi zaten farkli degilsiniz ki... ozerklikle alacaginiz ne gibi bir avantaj var da bu kadar kan dökülüyor... bu bir bagimsizlik mucadelesi bile degil olsa savasalim guclu olan kazansin derim ama zaten istediklerinizin coguna sahipsiniz
- +1 yıl
Ya hu kanserlesmis bir kemalist tc devleti var. Hala aynı kafa aynı tas. Bu güvensizliğin olması da gayet doğal. Neden güvensinler? Devlet doğuya sadece istekli uzman çavuşlar göndermek dışında ne yapıyor? Hiçbir şey. Her türlü haklarını hala ellerinden alıyorlar. Türk tarafı güveni oluştursun. Hala ne mutlu türküm diyene yok andımız yok şu bu konularını açmasın. Karşı taraftan beklemek yerine biraz kendini düzeltsin. Ayrıca her şey duzelse bile özerklik iyidir. Kocaman ülke. Kafanda Osmanlı yüz ölçümü ile kıyaslayıp küçük sanma. Eskiden insanların yaşadığı alan daha küçüktü. Şimdi 80 milyon insan her yere yollar binalar dikilmiş her yerde kamu binaları. Tek merkezden hepsine aynı sistemi götürmek aynı eğitimi dayatmak iyi değil. Sadece Kürt bölgesi değil Karadeniz Ege ve Akdeniz de özerkleşmeli
- +1 yıl
Her türlü yatırım böyle sadece Ankara İzmir ve İstanbul'a yapılıyor. Ve tüm memleket buralara özellikle İstanbul'a yigiliyorlar. Bu iyi bir şey değil.
- +1 yıl
Biz kim siz kim önce bunu bir bırak o ağzından düşür bu kelimeleri. Belli ki anlamak veya benimsemek için değil hala dikte etmek için uğraşıyorsun. Ben ne Türk ne Kürt soyundanim. Olaylara mantıklı yaklaşan biriyim. Ama sen kemalist devlet zihniyetinden çıkamayan birisin. Sanıyorsun ki özerkliği sırf o kişi kürt olduğu için yani ortalığı karıştırmak için ister. Öyle değil.
- +1 yıl
Yatirim yapilmama sebebi teroristlerin yol yapan iscileri bile kacirmasi olabilir mi ogretmen gonderiyor kac ogretmen daga kacirilip öldürüldü simdi insanlar oraya niye gjtmek istesin... ozerklik konusunda da ayni fikir de degilim ulkenin dogusu haric geri kalani homojen bir turkun laz cerkes kürt komsusu vardir ve bu yadirganmaz bir arada yaşar siz buna asimilasyon diyorsunuz
- +1 yıl
Offf ben sana beş saat anlatsam sen anlamayacaksin. Kafanda onlar terörist biz haklıyız biz üstün ırkız şuyuz buyuz teraneleri dolanıyor. Hala demagoji yapıyorsun. Gitmek istemeyen o yüzden değil geri kalmisliktan ötürü gitmek istemiyor. Doğudaki bile kalmak istemiyor çünkü tüm yatırım İstanbul'a yapılıyor. Bu tr de tek böyle değildi Osmanlı'da da böyleydi. Tr Osmanlı'dakine ek olarak yoğun ırkçılık ve orada katliamlar yaptı. Türk'ün Kürt komşusu olması onunla iyi gecindigi anlamına da gelmiyor. Her dakika türk olmayana Türklük dayatilmasi yapıyor, Kürtler asagilaniyor. Pis işlerde çalıştırılıyor. Birazcık sadece dışarıdan bakan uzaylı gözüyle baksan olayı kavrarsin. Ama Atatürkçü eğitim sistemi kafanı kendi istedikleri gibi şekillendirmiş.
- +1 yıl
Dedigin gibi biri olsan sizi anlamak icin soru sormazdim... ben de var oldugunu dusundugun tjm onyargilar sende de mevcut... ulke bildigin 18. yy da kalmis gibi yuz yildir ayni sorunlar... hic bir sey degismiyor cunku bu kavga iki tarafinda kendi halki icin bir seyler yaptigini hissettiriyor... bos bos milliyetcilik... geri kalmisliktan sikayet ediliyor ama tek nedeni ne devlet ne de teror bu anlasilmiyor
- +1 yıl
İşte akıllı bir arkadaş daha kardeşim tebrik ediyorum seni bu soruyu soran arkadaşta cevap veremiyor kendi bildiğini dikte etmeye çalışıyor
- +1 yıl
Bir suru kurt arkadasim oldu hepsini de severim sayarim merak edip kürtçe kelimeler ogrenmisligimde var bana gore bir turk kurttten farkli degil gecmis de ne yasarsa yasasin
- +1 yıl
Meseleyi sen niye halka çekiyorsun. Mesele devlet yahu neden anlamıyorsun? Sen devlet misin, kürt arkadaşlarının olması neyi değiştiriyor? Senin fakir arkadaslarin da vardır şimdi, bu fakirlerin ezilmedigi anlamına mı geliyor? Kürtler tabii ki devlete güvenmiyor. Bir vur emri çıkarsa Türklerin çoğu silahlanir ve vururlar.
Türkiye çok büyük bir ülke. Doğusundan batısına her tarafa esit eğitim ve hizmet sağlansa bile iyi değil. Tek merkezden yönetilmenin sonuçlarını yaşıyoruz. Ayrıca Atatürkçü Türkçü tek tip eğitim sistemi istemiyoruz. Sana bakınca bile insan anlıyor ne kadar korkunç olduğunu. Robotik varlıklara dönüşmek istemeyen insanlar var. Nispi asimilasyon elbetteki şart. Fakat bu böyle yapılmaz. Benimsetme böyle olmaz. Kimse Türk olmak istemiyor çünkü kültürel olarak benimsedikleri şeyler çok itici. Ve birtakım devlet simgelerine karşı aşırı hassas ve güçlü bir vurgu var. Mafyatik bir kültür. Aslına bakarsan bağımsızlık haklarıdır ama bence her iki taraf için de iyi olabileceğinden kuşkuluyum. Ama özerklik herkes için faydalıdır. Bence özerk bir ege ve Marmara o bölgeler için de daha iyidir. Dağlı ve aşiret mensubu bir ulusun yoğun bir şekilde oraya göçünden rahatsız oldukları halde türk tarafı milliyetçilikten gözü döndüğü için özerkliğe bile tahammülü yok. Korkunç eğitim sonucu bunlar hep. Sorgulama yok rasyonal olarak sorunları algılayıp çözme yok. Sadece böğürtü var şu anda senin yaptığın gibi - +1 yıl
Ben senin dusuncenden farkli dusundugum halde gayet sabirla agzimdan kirici kotu bir soz soylemeden dinliyorum ama sen ikidir kemalist dusunceyle egitilmis beyinsiz gibi bir imada konusuyorsun... acaba o bahsettigin egitim sisteminden gecen biri bu laflari soylemezken senin habire hakaret vari konusman kimi hakli cikariyor... ne ismimi ne hayata dusuncemi ne milliyetimi biliyorsun ama surekli siz diye bahsediyorsun... buna onyargi denilir... senin de sikayetci oldugun sey
- +1 yıl
Ben de ne turkum ne de kürtüm... kürt arkadasim var derken kürt sorunu yok ulke gunluk guneslik degil demedim... bu ulke de arkadas olabiliyorsun onyargilarini birakiyorsun o 80ler ve diger karanlik yillar gibi yasamak zorunda degiliz demek
- +1 yıl
Tamam özür dilerim kırmak istemedim ama biraz fikirlerini hazır tuttuğun doğru :)
- +1 yıl
Onemli degil hani tartisiyoruz hassas da bir konu kirmak istemiyorum lutfen sen de kirma beni
- +1 yıl
Evet bence de. Ama bu birkaç senedir çözüm surecinde verilen sözler tutulmayip Kürtlerin kendilerini mecliste temsil eden üyelerini hapse attılar hiç sebep yokken. Ve katliamlar bile oldu şu 21. Yy döneminde. Temel sorun aslında Kürtçe anadil sorunu. Kürtler bu konuda hassaslar. Yani tamam asimile olsalardı sorun hallolurdu doğru ama bu sünnet olmak istemeyene seni sünnet edelim gel müslüman ol sorun hallolsun demek gibi. Adam işte kestirmek istemiyor. Anadilini öyle görüyor. Ona bir bağlılığı var. Osmanlı'da da bağımsız bir milletti sadece Osmanlıya bağlıydı. İç işlerinde mirler yani beyler yönetiyordu orayı. Adam doğarken annesinden klam işitmiş Stran dinlemiş. Devlet olmamislar ama milli hasletlere sahipler. Turkiye ise asimilasyon için çok şiddetli önlemler almış oraya hep asker yollamış. Sürekli mahallene tanklar girmiş bayrak girmiş Kürtçe konuştun mu dövmüş içeri atmış hatta öldürmüş. Dağlarına ne mutlu türküm diyene yazmış. Ve okul derslerinde şanlı ecdadindan bahsetmiş tek bir Kürt büyüğünden bahsetmemiş. Tamam Türkiye bunları yapsa kendi için iyi olur muydu olmaz mıydı ayrı konu ama bu adamlar dağlı inatçı bir millet. Tarihte bile topraklarına girildiği zaman dağlara cekilmisler. Tr zamanında bile dağlarda köyler yapmışlar. Fakat devletin hala bu konularda uzlasmasizligini gördükleri zaman tepkililer. Yalandan bir TRT şeş açıp kimseyi kandıramazsın iste.
- +1 yıl
Osmanlı'dayken de bağımsızdı sadece dış işlerinde bağlıydı* olacak o kısım.
- +1 yıl
Dogru kürtler dil konudunda hassaslar bu konuda da haklilar da... ozerklik bana cozum degil sorunlarin artik cozulemeyecek boyutta olmasinin sonucu gibi geliyor bence birlikte yasamak mumkun buyuksehirlerde milliyet farklari az ozellikle İstanbul da kendine has bir kulturu ve dili oluyor sorun kucuk sehirlerde bana gore ben de bunu hayatinda hic kürt tanimamis turk tanimamis insanlarin birbirinden farkli olmasina bagliyorum... ne yalan soyleyim ben hayatimda kürtleri universite de tanidim düşün... pek olumlu da dusunmuyordum ama oyle degil gayette benim gibiler... tanimadigin insanlardan nefret etmek kin gutmek kolay... ben o yuzden daha homojen bir ulkede cozum goruyorum... sen ozerklik de...
- +1 yıl
Olabilir tartışılır. Ama yirmi milyonluk İstanbul olması bile hiç iyi değil. Kürtler yerine orası sırf Türk olsaydı bile özerklik olmalıdır. Ayrıca ben kendim bile doğu görevi yapmak istemem. Terör meror hikaye şehir içinde zaten öyle bir şey yok da istemem yani. Homojenlik pembe bir hayaldir ki bence iyi de değildir. Karadeniz'e gittiğimde orada benim memleketimden başka, görmediğim şeyler görmek, işitmedigim şeyler duymak isterim. Türküleri farklı olsun, yemekleri vs. Tabii tüm ülkede asgari bir uyum şart ki bu zaten var bundan fazla homojen yapma çabası iyi değildir ve nefret ettirir. Ki ben nefret ediyorum
- +1 yıl
Tam bu nokta da ayrisiyoruz iste👍 bana gore bira turkiyeyi dunya homojen olucak kulturler degisicek benzerlesicek zaten turkiye de bunu istese de istemese de yasicak
- +1 yıl
Çok korkunc bir şey zaten bu. O yüzden eskiden dünyada hem Avrupası hem Mısır'ı çok güzel mimari eserler şiirler ürettiler. Şimdi hiçbir şey üretmiyor gelecek nesile bırakılacak kadar değerli hiçbir şey.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
+1 yılne bağımsızlığı ya? Türkiye cumhuriyeti bölünemez. kim bağımsızlık istiyormuş aç köpek kendini kasap dükkanında sanar
05 Yorumla- +1 yıl
Yahu ben bagimsizlik mi verilsin diyorum ne anlamadan okumadan gaza geliyorsun acaba
- +1 yıl
hayır okudum da böyle bir şeyi düşünmen bile sinir bozucu.
- +1 yıl
Su nickten mantikli makul bir cevap gelmez zaten... o yuzden kusura bakma hic cekemicem
- +1 yıl
senin gibi nickten hayır gelir mi peki? uykusuz uyuşturucu bağımlsıı giib nickin var.
- +1 yıl
Yuru git be daha okudugunu anlamiyorsun bos bos konusmak icin konusma ne alaka uyusturucuyla... cirkeflesme
+1 yılÖzerklik istiyo
11 Yorumla- +1 yıl
Sebeb ozerklik alinca baslari goge mi ericek... ozerklik alan bir ton yer sayarim cok mu mutlular
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Bu yasadigimiz kürt türk olaylarinin nedeni ne sizce kürtler bagimsizlik mi istiyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler