"Kanıt olmadan inanç olmaz!" Hisler bir yere kadar güven sağlar.
Tek taraflı savunma olur mu yahu? Olmaz tabii ki. E o zaman haklıyı haksızı belirlemek ne kadar mantıklı? Yazık çok yazık.

Manipülasyon yönünden kesinlikle haklısın ama bir şeyi kanıtladıktan sonra da o güven hissiyatının anlamı veya tılsımı her neyse işte ortadan kalkıyor sanki yerini buz gibi bir hava alıyor gibi hissediyorum ben bilmiyorum üzülüyorum açıkçası. Sevdiğim insanlar için kendilerince haklıdır deyip empati ve hoşgörüyle yaklaşmak bana daha doğru gibi geliyor ama dediğim gibi bu sadece sevgi bağı kurduğum insanlar için geçerli bir şey. Onlarla arama bu denli katı bir duvar örmek istemiyorum. Manipülasyon varsa da bilemiyorum ya "sevilen insanlar ve manipülasyon" hala ikilemdeyim kabullenmek zor galiba bilmiyorum kafam karıştı. Geride kalanlar içinse zaten her şey daha kolay hayatımda geri planda kalmaları onlara yeter diye düşünüyorum. Haklılıklarını da haksızlıklarını da çok umursamıyorum. "Bay pozitif" bir sorunla daha yine arafta kaldım... 💫
Arafta olduğum için sorularım arafta bırakıyor belki?
Negatif olaylar umarsızca yaşa🌸
Belki de ama bana dediğini sen de uygulamalısın negatif olayları umarsızca yaşamak gerek. 💫
Ben uzun zamandır bunun üzerinde enerjimi harcamaya koyuldum.
Dipler den arafa geldim. Zaman zaman pozitif enerji beni misafir ediyor. Yakın çok yakın zaman da kalıcı olarak pozitifliğin içinde olacağım.
Tabiki insanız kim zaman dipte kimi zaman nirvana da olacağız bu çok normaldir. Her ne olursa olsun bu dediklerini yapabildiğine ve bunu sürdüreceğine de inancım tam. Yolun hep açık ve güzel insanlarla dolu olsun inşaallah. 😇
Amin cümlemizin. Güzel insanlar güzel insanları bulsun. 🤞🏻
Haklı olmaya değil mutlu olmaya çalışacaksın zira kimse ben haksızım demez. He 3-5 tane çıkar özeleştiri yapıp ben haksızım diyen onlar da zaten bir elin parmağını geçmez.
Cevap
5Cevap
Evet herkes objektif kanıt getirsin o gt varsa. Cımbızla toplanmış tekil olaylar değil. Bu soru bana y@rak kafalı bir ilkokul öğretmenimi hatırlattı. Sınıf önünde 3erli iki grup başarıda şansın mı yoksa çalışmanın mı daha önemli olduğunu tartışıyorduk. Biz çalışmanın daha önemli olduğunu savunmaya çalışan taraftık. Karşı tarafın argümanları ise başarıda şans faktörünün de olduğuna yönelikti. Yani onlar başarı da şans faktörünün daha önemli olmasını değil, sadece varlığını savunuyordu. Noldu? Öğretmene göre tartışmayı onlar kazanmıştı. Anasını skim böyle işin. İşte hayatta hemen hemen her şey böylesine çarpıktır. Ne dersen de.
Önce haklara bakmak lazım. Hak sahipleri bunu hak ediyor mu diye..
Sonra adalet terazisinde dengelemek gerekir. Yoksa herkes söylenmeye başlar. Sesi en çok çıkan kimse, ilk ona yol verilmelidir. Bizim özen gösterdiğimiz duruma, saygısızlık yapamaz.
Rakı yine güzel konuştun.
Adalet terazisi önemli bu konuda.
#TerazisizAdalet
Kardeşim doğru söze ne hacet 🤷
👊🏻
Doğru denilen şey herkesin baktığı pencerenin açısına göre şekillenir. Mesela sen gidip doğuda yaşayan birine mini etek giymek doğrudur diyemezsin ama batıda yaşayan birine bunu diyebilirsin. O zaman doğru denilen şeyi herkesin yaşadığı hayat çerçevesine göre değerlendirecez. Bu sayede ortak bir nokta bulabiliriz. Hayatı daha kolay yaşayabilmek için "Empat insan" olmak gerekiyor
Yani söylediğin mantıklı kesinlikle.
Takıldığım nokta şu; doğru olan bir şey hep doğru olarak kalması gerekmiyor mu?
Bu anlatılan mantık, toplumun kendi doğrularını koymasıdır. Ama bu doğru sayılır mı? Emin değilim açıkçası.
Bu mantık ile gidecek olursak başka başka yanlışlar çıkar bence. Mantıksız demiyorum başta belirttiğim gibi ama her kalıba sığmaz gibi gibi.
Her şeyin bir sınırları olduğu gibi empatinin de sınırları olduğuna inanıyorum. Süper modum 🤞🏻
doğru olan bir şey hep doğru olarak kalması gerekmiyor mu?
-Hayır gerekmiyor. Bilim bile doğrunun değişen bir gerçek olduğunu kabul ediyor. Mutlak doğru diye bir şey yoktur. Biz toplumun genel kabulünü kabul edip buna doğru diyoruz ama bir o kadar da doğru olmadığını bile bile kabul etmek zorunda kaldığımız şeyler de var.. yani doğru dediğimiz şey çoğunluğa bakılarak kabul görüyor 'toplum' yaşamında. . Belki de herkes hata yapıyor ben doğruyum ama bunu onca kişiye kabullendirmek pekte kolay değil )
Evren sınırsız her şey sınırsız , sadece kendi değerlerimize sınır koyuyoruz yine herkesin kendine göre belirlediği sınırlar. . İşte empati bunun için önemli. Benim sınırlarıma saygı duymanı istiyorsam bende senin sınırlarına saygı duymak zorundayım ve anlayabilmeliyim
Açıklayıcı oldu.😃 Yeni bir tartışma yaratmak isterdim ama sonu gelmez. Evren sınırsız değil 😐 sınırlarını bilmiyoruz 😑
Bizim ömrümüz bu sınırsızlığı aşmaya yetmez. Teori olarak bize sınırsız.
Belki de elimizde ki imkanlar doğruyu görmek için yetersiz hee?
Neyse cevap vermek zorunda değilsin 😃 içimde tutamıyorum
Bizim ömrümüz bu sınırsızlığı aşmaya yetmez. Teori olarak bize sınırsız.
Belki de elimizde ki imkanlar doğruyu görmek için yetersiz hee?
E bu da doğru ))
İyi iki doğru dağılalım 🚶🏻♂️🚪🚶🏼♀️😃
Haklılıktan gireresen işin içinden çıkılmaz. Kime göre haklı? Herkes kendine göre hak talep eder. İşte bu yüzden insanlar kendinden zıt olara anlayış göstermelidir. Eğer bu duruma anlayış gösteremeyecekse kendine benzer kişileri hayatına alıp devam eder.
Önemli olan haklı olmak değildir, mutlu olmaktır. Yani bilmiyorum 🤷♀️😃
İyi, güzel hoş dedin ama yine olmuyor yanlış şeyler ile mutluluk geçici olur prenses.
Deniyorum 🌸
Ben gibi konuşma 😃
😃 kendime karşı gelemem tamam diyeyim
Komik insan 😃
Haklı değilim bak en güzeli bu, haklı olup napcam bu devirde delilik işe yarıyor 😄
Deli😐 😂😂
Bunun yolu kesinlikle karşılıklı anlaşılan geçiyor. İnsan önce birbirini dinlemeli ve doğru düzgün anlamalı. Yoksa herkes benim dediğim doğru mantığı ile hareket ederse hiçbir işin içinden çıkamayız.
Haklılık eşittir doğruluk diye bir şey yok. Neye göre, kime göre haklı veya haksız?
Doğruyla yanlışı ayırt edebiliyorsak sıkıntı yok.
Kendisini dünyanın en haklısıda görse, doğru tektir.
Daha çok empati, anlayış, mütevazilik sergileyerek olacak. O haklılıklar ortadan kalkıp gerçek haklılık ortaya çıkacak.
Hiç bir zaman net bir doğru yoktur bana göre
benim doğrum önemli olan..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?