Son zamanlarda her yerde dikkatimi çekiyor.Tablet kullanışlı gibi geliyor.Ama ben o kitap kokusunu duymak isteyenlerdenim hala..Sizce hangisi daha güzel kitap okumak için?
Cevabın nedir?
kokusu veya bizde bıraktığı etki tartışılmaz ancak eskiden verilerin sadece kütüphane raflarında tozlandığı zamanlar bilgi çok kıymetliydi. Çünkü onu aramak ve başka yerlere taşımak masraflıydı. Şimdi ise bilgi artık bilgisayar ve internet sayesinde çok hızlı şekilde erişilebilir ve başka insanlara rahatlıkla gönderilebilir oldu. Ben olayın şu tarafından bakmak istiyorum . Eğer tablette bir şeyler okunacaksa bu akademik içerikli olmalı. Kitap içinde bir yerlerden alıntı ve arama yapabilmeliyiz. İşte orda tablet biçilmiş kaftan. Ancak sırf ruhu dinlendirmek, bilgilenmek için okunacaksa yani kitabı kitap okuma nedeni için tercih etme sebebimize vakıf olduğumuz şekliyle tüketeceksek ozaman kitap sadece sarı yaprakları cildi olan, o mahoş küflü kokusu olmadan tadı çıkmaz...
11 Yorumla- +1 yıl
evet bu açıdan bakıldığında haklısın..akademik kitaplar gerçekten çok yer kaplayabiliyor..ben kendi kitaplarımı düşününce epey bir yer ve ağırlıkta..üstelik bazen mevzuat falan taramak gerektiğinde daha ergonomik olabilir bu açıdan..
En İyi Cevaplar
+1 yılLcd aydınlatmalı tabletler değil de kindle touch tarzı e-ink teknolojisini kullanan readerlar bence şahane.Ben de kitap kokusunu vs severim ancak kitabın üstüne not almak,aradığın notu bulmak vs gibi şahane özellikleri ve sevdiğin bir dolu kitabı yanında taşımanın verdiği artı ile bir tane almayı düşünüyorum.
28 Yorumla- +1 yıl
belkide teknolojiye yatkın olman cezbediyordur...misal ben uzak sayılırım:) ama yinede kitap derdim..
- +1 yıl
Teknolojiye açık olmak gerek.Kitabın gelişimine bakarsak,eminim ilk çağdakileri,orta çağa götürüp,basılı kitapları versek "Yok parşömenin verdiği tadı alamadık,bir papirüs değil" tarzı açıklamalar yaparlardı.
Avantajları çok,ayrıca göz yorma derdi yok.Tek eksik,dokunma ve koku hissine pek hitap etmiyor.Bir de evime gelenelere kütüphaneyi gösterip hava atamayacak oluşum... - +1 yıl
yaklaşımların doğru..ben tam tersine gözü daha çok yorar diye düşünüyodum..numaralı lens kullanan biri olarak.
- +1 yıl
e-ink teknolojisi ışığa gerek duymadığı için basılı yayınlara oldukça yakın bir sonuç veriyor ve gözü yormuyor.Hele ki renklileri de çıkıyor ki,enerji tasarrufu,görsellik vs açısından çok iyi olacak.
- +1 yıl
önyargımı yıkmak adına verdiğin bilgiler için teşekkürler...
- +1 yıl
Biraz araştırmanı tavsiye ederim.
Kindle,nook,reeder vs gibi çeşitlere bakabilirsin.e-kitap olayının en kötü kısmı,Türkiye'deki fahiş fiyatlar.E-kitap baskı maliyeti yok diye daha ucuz olmasını bekliyorsun ancak normal kitap seviyesinde,hatta daha pahalı.ıdefix,D&R harici e kitap satan site yok.
Ancak yabancı kitaplar okuyorsan,o zaman çok faydalı. - +1 yıl
bu konuda bilgim ve kültürüm taban boyutunda aslında..bahsettiğin şeyler ayrı ayrı araştırma konusu benim için:) ama teşekkürler..
- +1 yıl
zamanin onemi yok
ama sagligin onemi cok
zararin neresinden donersen kardir
oncelikle sunu iyi bilin
kitap =para
tablet =zarar goz yorgunlugu ve 10 yil sonra goz ölür
tablet tlfn kisaca elektronik hic bir cihazda okumayin
tlfnu da sadece aramalardakullanin
bunun disinda pc tv herdeyden uzaklasin
muzikten de..
hani diyorlar ya muzik ruhun gidasidir
iste bu koca bir yalan
muzik ruhu bogar sıkıştırır
daraltir cunku onu hapseder
duygunun oldugu yer hapishanedir
huzun efkar veya mutluluk bahşeden her ne varsa uzak durun
duygularinizi yok edin
ama sayginlik ve insanliginizi degil
işte saglik
işte mutluluk
peki ne yapacaksiniz
ben bana bilgi verecek kitaplara para veririm ve okurum
aşk misal roman hikaye=yalanlara verecek bir saniyem bile olamaz😁😂😂😂😂😂😂😂
masal okuyan cocuklara ithafen
buyuyin biraz masal hikaye okuyanlar var
buyuyun lan
artik ywtiskin gozuyle ciddi bir gozle hayata bakinki hayatin bir anlami ve ciddiyeti olsun
hayatinizin ciddi oldugunu oyun ve oyuncak olmadigini bilin
degerli zamaninizi bos ve yalan seylere harcamayin
gecmis yuz yillarda biri varmis biri yokmus
eee var mi yok mu mechul bir leyla varmis mecnunu varmis
gecin bu isleri
1. bos kitap okumayin
2. faydali kitap okuyun
3. cihazli herseyden uzak durun
Bildigin kitap olacak iste, soyle acip sayfalari cevireceksin. O sayfalar parmagina dokunacak, hissedeceksin. Ustune kalemle cizik atabileceksin, not alabileceksin. Eski kitapsa hele keyfime diyecek yok, acip icime cekerim o kokusunu.
Tek sorunu ctrl+f fonksiyonunun olmamasi. Ama olsun, sevdigim kitapsa aradigim seyi bulmak icin her sayfasini okurum yine.10 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. kitapların kokusu bile yeter,tek tek sayfa sayfa çevirmek.kağıdın dokusunu hissetmek.beğendiğin bir yere dönmen için özellikle sayfaların açık olması.ve kitaplığına baktığın her zaman kitabı görüp okuduklarını hazırlaman.bence geleneksel kitap yani basılmış kitap en iyisi.tablet ancak sürekli seyahat eden kişiler için kullanışlı o kadar.
14 Yorumla- +1 yıl
evet..baen kitabın sonlarına geldikçe başa dönüyorum..garip ama duygusal bir bağ kuruyorum o zaman zarfında..teknolojiye daha yatkın olanların şüphesiz tercih edeceği bir yöntem tablet..
- +1 yıl
sinirleniyorum :)
- +1 yıl
ilaç gibisin :D
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
31Cevap
+1 yılAklıma geldi.Geçen kindle touch aldım.Şahane alet.Hiç koklamıyorum aleti bu arada(kitap kokusu diyen arkadaşlar)
Bir dünya kitabı yanında taşı,aradığın yeri bul,anlamını bilmediğin kelimeyi sözlükte bak,olmadı wikipedia'ya gir.Pek şahane.Tavsiye ederim.Amazon'dan almak isteyenlere de yardımcı olurum.111 Yorumla- +1 yıl
Bence şahane.Ne o öyle tuğla gibi kitapları yanımda taşıyordum.
- +1 yıl
Zevkler işte.O şekilde sızıp,kaç kitabı helak ettim.
İçim sızlar,sızdığım için. - +1 yıl
Ekranı uyku moduna alacak,böylece şarjı bitmeyecek.Uyurke,ağzımdan çıkan ölümcül salyalar ile ekranı eritmediğim sürece sıkıntı yok.Ezilip,kırılmaz öyle kolay kolay.
- +1 yıl
Kırılmaz,çizilmez,uğursuzluk etme.
Gayet mutluyum ben.Bir de deri kılıf aldım mı,ohh negzel. - +1 yıl
Çok daha fazlasını vaad ediyor.Geleceği vaad ediyor.
- +1 yıl
zevler ve renkler meselesi yine en uygun cümle sanırım burada:)
+1 yılbir matbaa kokusu bir emek hissiyatını asla veremez. Bence teknolojiden etkilenmesine engel olmamız gereken bir icattır KİTAP... Şu an okuyanların çoğu da zaten gösteriş için okuyordur. Kitapların e-book dan daha ucuz olduğunu düşünüyorum..
14 Yorumla- +1 yıl
ucuz olan yerler var mı bilmiyorum gerçekten..dün istediğim bir kitaba baktım bana gerçekten pahalı geldi..çok da istediğim bir roman..kütüphane de belki bulurum ama kendi arşivimi yapmak da cazip geliyor..ucuzluk konusu da tartışılabilir bu açıdan..ben hala etrafta korsan kitaba rağbetin oldukça fazla olduğunu düşünüyorum..
- +1 yıl
Doğrudur. Benimde kitaplarımın %70 e yakını korsandır ama tablet kullanmanın yazarın yazma zevkini kıracağını düşünüyorum. Tabii bu benim düşüncem. Biz öğrenci milleti için orjinal kitap almak maalesef sıkıntı. Ben buradan bütün yazarlara kendimi ispiyonluyorum. :-)
Bu arada almak istediğiniz romanı gerçekten merak ettim .. :-p - +1 yıl
umberto eco gülün adı...
- +1 yıl
Her kitap güzeldir.. ;-)
Kütüphane ve kitap kavramını unutturacak kadar teknolojiyi sevmiyorum.
Yağmurlu havada,yanına kahveni alıp,sevdiğin müzikler eşliğinde okunan kitabın tadını bana veremez hiçbir teknolojik meret :)24 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle...
- +1 yıl
- +1 yıl
ilk defa özendim sana kitap okuma fantezine :)) yağmurlu hava ha tuttum bunu :))
Tabletten kitap okumak bana çok ters geliyor, ıssız adaya bile düşsem tablete dönüp de bakmam, tabi adada şarj da edemeyeceğimiz için kullanışlı da olmaz zaten :)
12 Yorumla- +1 yıl
"ıssız adaya düşseniz yanınıza alacağınız üç şey ?" sorusunun artık gelecek nesiller için uyarlanmış hali "tablet" sanırım:) gerçi tablet ya da kitap ...okuma alışkanlığımız ne kadar var tartışılır...
+1 yılBen kaç asır geçti bilmiyorum, kitap okuyorum. Fır fır sayfalarını çevireceksin, okuyacaksın kaldırıp divana atacaksın...kaldığın sayfaya bir kağıt parçası koyacaksın yada köşesini kıvıracaksın..Sonra hoşuna giden fan fin fon yerleri bir daha okuyacaksın...Bitince götürüp bir arkadaşına vereceksin...tablet neki ? Bir cansız cam çerçeve be...Kaldırıp atamaazsın bile..yatarken yatak odasında sırt üstü okuamazsın bile..tabletmiş...Okuyan okusun...Kitap gibisi yok...
10 Yorumlabu tabletten okuma işi nasıl oluyor ya biri bana açıklasın belleği falan ne kadar oluyor kitapları nasıl okuyorsunuz çevrimiçi satınmı alınıyor nasıl oluyor ?
12 Yorumla- +1 yıl
olayın tablet kısmına erşemedim diyorsun:)) normaldir..pek bir bilgim yok aslında ama bir dolu kitabı içinde bulabileceğin küçük boyuttaki pcler..
kitap okumak daha iyi onun ayrı bir zevki var tablet hem gözlerini falan bozar ve sıkıcı gelir insana ..
12 Yorumla- +1 yıl
maalesef ki tabletten önce bozulmuş durumda gözlerim:)
+1 yıltabiki kiptabı kitaptan okumalıdır insan, o sayfalara elin değecek kaldığın sayfanı arasına kağıt bişi koycan çizcen falan, kesinlikle kitap kitaptan okunmalıdır.
14 Yorumla- +1 yıl
not alıyor musun okurken?
- +1 yıl
kendimi içinde bulduğum cümlelerde sözleri yazıyorum.
- +1 yıl
anladım teşekkürler..
- +1 yıl
rica ederim.
en iyisi kitabın kendisi ama gelişen teknoloji ile artık tarihe karışıyor.yazık tablet pc koklayamayız ya.en azından kitap arası gül kurusu yada kırmızı bir kurdela ne şık dururdu.hey gidi günler hey.
10 YorumlaKitap iyidir teknolojinin b*kunu çıkarmanın bi anlamı yok.
11 Yorumla- +1 yıl
doğru yer ve zaman burada da geçerli işte..
+1 yılKitap kokulu tablet üretirsek iyi para kazanabiliriz.
12 Yorumla- +1 yıl
pazarlamada sınır yok..
- +1 yıl
:)
+1 yılilk versiyondan beri kindle kullanıyorum. şu anda alıp satttıklarımla birlikte altıncı yedinci kindle ım sanırım. sadece son çıkan arkadan aydınlatmalı olana geçmedim ama ona da geçeceği önümüzdeki ay.
ben illa dokunacağım kitaba diyenlerden değilim, fark etmiyor bana. diğeri daha pratik00 YorumlaKitap kesinlikle..O tadı ancak kitapla alabilirsin..
30 Yorumla- 21 Yorumla
- +1 yıl
<3
geleneksel kitap tabii. onun dokunuşu sayfaların çevirişi sayfaların yumuşaklığı elektrik olmasa bile otur bahçe de piknikte denizde balkonda oku çok hoş
10 Yorumla
+1 yıl2. El kitaplarihic birseye degismem:)) onun kokusu yasanmislari baski sayisi kitap bitince ilerde neler olucagini hayel etmek butun elektronik esyalari kapatip sicak bir cay alip kitap zevki yapmak var
10 YorumlaTablette neymiş.Kitap dokunarak,koklayarak okunur.Ayrıca tablette altını çizemezsin sevdiğin yerlerin.
10 Yorumla
+1 yılkesinlikle kitabı kanlı canlı bandrollü olrak eline alıp okuyacaksın:)
10 Yorumlaeline alacaksın kitabı,dokunacaksın.başka türlüsünün tadı olmuyor.
10 YorumlaKitabı hissedeceğim fantazim yok...
Yabancı ebook sitelerinden biriktirdiğim bin küsür ekitap var ebook reader'ım da.
Herşey çok daha iyi ve mantıklı.10 Yorumla
+1 yılŞu kindlelar ve tabletler çok ilgimi çekmeye başladı. Bir tane edinip e-kitap olayına gireceğim.
10 Yorumlagerçek kitabın yerini hiç bir şey tutamaz buram buram saman kokacak o kıtap :DDD ama fıyatlar pahalı yazık oldu polısın matbaalara el koymaları :D
10 Yorumlasahafa gideceksin o kitapların kokusunu duyacaksın sayfaları çevireceksin ara verdiğinde ufaktan kıvıracaksın arkadaş :)
10 Yorumlae-book tablet psp denedım hıc bırı bı yaprak cevırmenın verdıgı keyfı veremedı
10 Yorumla
+1 yılkitabı alıpda okumak daha iyidir o dedğin zaten çok pahalı değil mi ki
10 Yorumla
+1 yılŞimdilik geleneksel kitaplarla haşır neşirim.
İlerde ne olur bilinmez.10 Yorumla2'si de yerine göre. evde kitaptan okurum. okulda otobüs vesaire gibi yerlerde tablet daha pratik.
10 Yorumlakitap okumak pek ilgi alanlarıma girmese de geleneksel kitaptan okumak daha iyidir tabiki :)
00 Yorumlaelbetteki kitap kokusunu duyrak okumak çok keyifli
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMesleki kitapları ve not alınıp altı çizilecek değerde kitapları basılı olarak okuyorum. Ama normal sıradan romanları tabletten okuyorum, çok gerek olursa onda da çiziyorum zaten.
10 Yorumla
+1 yılbence ikisinide okuma,hayat seni zaten canını okuyor:))
00 Yorumlatabiki gerçek kitap. tablet bir cinayettir
13 Yorumla- +1 yıl
yok daha neler:)
- +1 yıl
farkı farketmesem neden sorayım :)) biraz mü bala bir yorum geldi ondan sanırım..
+1 yıltabiki de kitap kitap kitap:)
11 Yorumla- +1 yıl
:)))
Kitap tabi ki tablet istemem ben :))
32 Yorumla- +1 yıl
dogumgününde ipad 4 alacaktım neyse sevmiyormuşşun iyi ki :D
+1 yılSanalın herşeyine karşıyım... Buna aşk da dahil...
06 Yorumla- +1 yıl
ee burada işimiz ne o zaman:))
- +1 yıl
Napıyoruz... Yorum yapmak ne zamandan beri aşk aramak olmuş...
- +1 yıl
yok ilk cümle içinde yorumum..sanalın her şeyine karşıyım kısmına..
- +1 yıl
Aynı şey... İnterneti sadece interaktif olması sebebiyle kullanıyorum... Realitede bunun alternatifi olsaydı onu tercih ederdim.. Ama kitap sevgili arkadaş vs... bunların gerçekte alternatifi varken sanalda olanlarını tercih etmiyorum... Herşey monitörü kapattığımda yalan oluyor... Bu yazıştığımız site belki bir kaç sene sonra yerinde olmayacak ama kitaplığımda ki kitaplarım hala mevcut olacak... Bilmem anlatabildim mi..:)
- +1 yıl
üzgünüm ama biraz farklı düşünüyorum..buradan tanışıp arkladaş hatta sevgili olanlara şahit oluyoruz ki bir örneği de benim..iyi dostlar tanıdım,sevgilim var..sanalda tanışıp,ortak bir noktada buluşup her fırsatta görüştüğüm ve değer verdiğim..bakıyorum yıllar geçmiş demek ki sanalı yaşamıyoruz..kitap için herkesin farklı fikirleri mevcut olsa da ağırlık gördüğüm kitaptan okumaktan yana..
- +1 yıl
Anlaşılan o ki sen beni anlamamakta ısrar ediyorsun...Sanaldan reele dökülen şeyden bahsetmiyorum... Örneğin internette bulunan bir bilgi düşün, benim için o anlık değer taşıyor.. Oysa o bilginin çıktısını aldığımda benim için sürekli değer taşır... Bir başka örnek... Sanal alemde edindiğin arkadaşlık o anlık arkadaşlık değeri taşıyor... Oysa reeldeki arkadaşlık 50 yılda geçse bir şekilde karşılaşıp gördüğün için süreklidir.. Aslında çok daha örnek verebilirim ama neyse yeri değil...
+1 yıltabletçiler benim gözümde mal
04 Yorumla- +1 yıl
zevk meselesi diyelim..
+1 yılBen gelenekselcilerdenim :)
10 YorumlaKitabın yeri başka ama Tabiki tabletten;)
10 YorumlaESKİLERİN yerini hiç bişey tutmaz
10 Yorumla
+1 yıltablet gözleri bozar, geleneksel daha iyidir
10 Yorumla
+1 yılİlla ağaç katledeceksiniz yani.
03 Yorumla- +1 yıl
en azından koca bir ormanı katledip hidroelektrik santrali yapmıyoruz biz..
- +1 yıl
Hidroelektrik santrali bir kere doğaya en az zararı olan santral türüdür. Yapımında orman katledilirse bile bir kereliğine katledilir. Her yeni kitap basımı için yeni bir ağaç kesilmez. Ayrıca orada kesilen ağaçlar da yakmıyorlar muhtemelen onlarda kağıt oluyor.
- +1 yıl
içim rahatladı sağolasın..
+1 yılbildiğimiz kitap olucak..ne o öyle tablet mablet
10 Yorumla
+1 yılhmm en iyisi kitapp
20 Yorumlageleneksel yöntem.
20 Yorumla
+1 yılçoğunlukla kitap okumama.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 705 cevap paylaştı. Tabletten okumak nasıl bir şey hiç bilmiyorum
00 YorumlaKitap
10 Yorumla
+1 yılgelenekçiyim
21 Yorumlaben kitap diyorum.
10 Yorumlakitaptan okumak
20 Yorumla
+1 yılKitap tabi ki ya..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılGeleneksel
00 Yorumla Geleneksel Kitap
00 Yorumla
Devamını Gör(38)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri