Telefondan kitapları okumak mı yoksa kitabı elimize alip okumak mı?

telefon ve bilgisayar gözleri felaket yorar.
normal kitap iyidir ama onda ise sıkıntılar var. mesela üzerine su dökülür yanına almayı unutursun, okuyamazsın arkadaşın ister vermezsin olmaz verirsin üzülürsün. çok kitabın varsa evde koyacak yer bulamazsan kitaplardan notlar alırsın kaybedersin. kitabı çizmek karalamak istemezsin vs
ama e kitap öyle değil. ufacık micro sd hafıza kartına 32 gb kart desek ortalama 32 bin kitap yüklersin. arkadaşın ister kopyasını verirsin senden yine kitap gitmemiş olur. internetten bedavaya e kitap alırken basılı hali en kötü 15 20 liradır. kitap üzerine notlar alırsın ve istediğin her an o notlarına kaybolma riski olmadan ulaşabilirsin.
ben sana e kitap okuyucuları yani elektronik mürekkep teknolojisi barındıran cihazları öneririm. onların deneyimi gerçek kitap okumak ile aynıdır. küçük bir tablet gibi düşün her an yanına alırsın okursun not alırsın istediğin sayfada kaldığında cihazın sarjı bile bitse o sayfa kaybolmaz vs.
kısaca günümüzde her insanın sahip olması gereken cihazlardan biridir. ve bana göre insanların 4 teknolojiye sahip olması gereklidir.
akıllı telefon
e kitap okuyucu
dizüstü bilgisayar
ve televizyon
bu dördü varsa hayat kolaylaşır kişinin başka hiç bir ihtiyacı kalmaz. tabi ses sistemleri kulaklıkar felan filan bahsetmiyorum bile onlar ise kişisel zevke bağlıdır.
Ben kitaplarımı öncelikle "el yazısıyla" yazar, sonra bilgisayara, yani dijital ortama geçiririm. Okuyucularımın da kağıda dokunmasını isterim. Tablet ekranı imzalamak istemem zira. Bana kalırsa kitaplar anne eli gibidir. O sayfalara dokunmak gerekir. Zira onlar da ağaçlardan elde edilen kağıtlardır. Ve her ağaç bir "hikaye" taşır...
Kitabi elime almak , o mis gibi kitap kokusunu içime çekmek. Telefondan kitap mi okunur ya tatsiz tuzsuz
Kitabı elime alip okumayi tercih ediyorm kitap kokusu ayrı bir huzur verici
Cevap
13Cevap
Ne farkeder okusunlar da kitaptan ya da pad lerden olsun önemli değil. Bu sitede 350 bin üye varsa emin ol 1000 kişi çıkmaz okuyorum diyecek.
okumanın hertürlüsü iyidir ama yinede o kağıtları sayfaları temas ederek çevirmek bir başka.
alacan mürekkep kokusunu tozu bulaşacak sayfaların ellerine o zaman içine işler içindeki bilgi
Tabiki elimize alıp okumak ama öyle bir zaman kaldımı belki üç dört senedir gazete almıyorum elime bu akıllı telfonlar çıktı çıkalı şimdide kitapları kayıp ediyoruz yavaş yavaş.
Telefondan okumak çevre için daha az zararlı. Artık kağıt kitapların devrinin bitmesi gerekiyor.
Ya telden okumaya alisamadim ben yine eski sistem sayfalar arasina gomulmeyi tercih ediyorum
Kitabın sayfalarına dokunmak bile sadece telefondan okumaya tercih ederim.
Bir de telefon muhabbeti çıktı. İyi yanları var fakat elde okumanın tadı bir başkadır.
Tabikide elinde okumak kitabın kokusunu içine çekeceksin ☺
Kitabın kokusunu almadan okumanın ne anlamı var mı?
Tabikide kitabin kendisini okumak
Elime almak tabii ki :) kitabin kokusu yeter
O kitabı elime almalıyım..
tabikide kitaptan okumakk
Telefondan daha iyi oluyor
kitabı elime alıp okumak
Kitabı alıp okumak tabiki
Telefondan okunur mu manyak
Iki turlude okurum.
2. si
kendisini okumak
telden okumak