Yasalar yönetim tüm idare sizde olsa nasıl bir ülke olurduk?
Ilk yapacağınız yenilikler neler olurdu?
Ilk yapacağınız yenilikler neler olurdu?
-vergi olayını değiştirirdim. kdv ötv yi kaldırır. herkesin kazancının yüzde 10 nunu vergi olarak alırdım. bu daha adeletli olur diye düşünüyorum.
- çiftçiye destekleme vermek yerine, çiftçiye özel çok ucuz mazot ve sulu tarımda elektrik fiyatını çok çok ucuz yaparım. araba fabrikasıyla buğday eken adam aynı fiyata elektirik alıyor. bu şekilde kaçak elektirik olayı bitecektir ve hesaplar tutacaktır. en gelişmiş ülkeler çiftçilerine çok iyi bakan ülkelerdir.
- adalet sisteminde köklü değişikler yapmak isterdim. amerikadaki sistem daha adil. halkın oyu ile seçilen yargıçlar olmalı
ve valiyi halk kendi seçmeli.
bir sürü şey var ama yazmaya gerek yok :)
Gel sen cumhurbaşkanı ol bende başbakan olayım :)
koltuğa karşıdan bakınca bunları söyleyebiliyoruz. koltuğa oturunca bence çok değişiriz @zeynepuyumaz
Koltuk sevdası olur bize koltuk belası... Ee haydi hayırlsı :)
hayırlısı amin @zeynepuyumaz
şeriata yakın bir yönetim olurdu idam olurdu kısasa kısas olurdu acımak yok dışardan kimseyide istemezdim hjerseyi kendimiz üretirdik
bu insanlar kaldıramaz yobaz oluruz sonra
Tskler
1. Eğitimde reform
2. Ekonomide istihdam ve güç sağlamak
3. Askeri mühimmata ve askeri eğitime yatırım daha uzman askerler kazanmak için ( güç önemli)
@cesi272727 sen ne dersin soruya? Eksiklerim var mı :D
haklısın. güzel söylemişsin. ben hiç öyle bir hayal kurmadım bilmiyorum ne yapacağımı. daha doğrusu koltuğa oturunca insanın değiştiğini düşünüyorum :) her şeyin sanıldığı kadar kolay değiştirelemeyeceğini düşünüyorum. vs vs
Cevap
11Cevap
Öncelikle memur ayağına hiç bişey yapmadan ayda trink parasını alanların bu rahatını bozardım. Ardından devletin gelir ve gider durumuna tektek bakarım ve giderlerin nerelere harcandığını gözden geçirrim. Ve devletin gelirini öncelikle teknolojik imkanları geliştirmekte kullanırım. Öncelikle Vatanda olmazsa olmaz ulaşımdır ticarettir yani para akışı devleti ayakta tutacak olan budur. Sonrasında dış sorunlarla ilgilenirim ve 1. öncelik devletin çıkarları politikasını izlerim falan filan oylarınızı bana atın :D:DD:
benmi kurtaracam ülkeyi ya maaşı almaya bakardım :D
+hobiniz ne
-yatmak
+boş zamanınızda ne yaparsınız
-yatarım
+fobiniz ne
-yatamamak
cezaları ağırlaştırırdım idam mantıklı birçok konuda caydırıcı olabilir polisin yetkisini arttırırdım eğitim sistemini değiştirirdim ve alkol fiyatlarını düşürürdüm
Önce herkese tekrardan insan olduklarını hatırlatmak gerekecek, sonrasında ideal bir toplum düzenine kavuşulur
İnsan hayatını belli standartlara ulaştırarak, bir emekliyi/çiftçiyi/işçiyi kimsenin ağız kokusunu çekmeden ya da hiçbir göbekli patronun şantajına maruz kalmadan yaşamasını sağlayarak, en önemlisi de insan eğitilerek birey olma bilincine erişir ve bu sayede olay ve olguları akıl süzgecinden geçirip onun doğru veya yanlışlığına karar verir.. İnsanları bu standartlara kavuşturacak imkanlarımız olmasına rağmen de ülkedeki yolsuzluk ve vurgunların faturasına bir göz attığımızda bu imkanların nasıl kullanıldığı ortada.. kimisi evindeki 1 milyar$ ı temizleyemez, kimisinin de evlerine cam taktıramadığı için bebeği soğuktan donarak can verir.
Bütün genel başkanları toplayıp ne ayaksınız la derdim
tembel şehirleri cezalandırırdım. izmiri maraba yapardım))
Egitime bir cözüm bulurdum yaa
:))
egitimde ögrenci temel alinmali
ama kimse bunu düsünmüyor ki
Kim temizliycek o kadar pisliği. Kalsin.
Nie kurdum bu sonuca vardım işte.
Başımı kaşımak için vakit arardım :-)
Irkcilik yapani sinir dışı ederdim
reza ile tanışırdım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar