AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Evet çok büyük günah, karşılığı ebedi cehennem bildiğim kadarıyla
İyi de bu kul hakkı vs değil
Allah hakkı oluyo bu, sana verdiği hayatı sen kendi iradenle sonlandıramazsın, bu isyan.
Şimdi sen bana bişey versen bende istemesem bu suç mu oluyor hayır aynı şekilde Allah canını veriyor evet ama sen istemiyorsun
Eğer senin istediğin gibi bi hüküm olsa inan ben de kendimi öldürürdüm
Bu yola bi kere girdik, bunun dönüşü yok, eceli beklemek gerek, onu sen getiremezsin
Bu yola kendi isteğimizle girmedik
Ve kişi bu zorluklara katlanmak zorunda değil diye düşünüyorum
Kendi isteğimizle girdik, kalubela da ne olmuş onu bi öğren, insanın cahil olduğu için bu imtihanı yüklendiği hakkındaki ayeti oku, anlayacaksın
Tek tek her birimiz bunu kabullendik, hatırlamıyoruz evet asıl olay da bu. İmtihanın özü bu
Ama zorluklar karşısında insan dayanamıyor ve bu zorlukları çekmek zorunda değil bence
Kimse kaldıramayacağı yükü yüklenmez, Müslüman değil misin her sorunun cevabı Kuranda var.
Müslümanım ama sorularımın cevabını bulamıyorum
Şimdi ömrü boyunca günah işlemiş bi kişi samimi tövbe ederse cennete gider ömür boyunca acı çekmiş biride cennete gider bunların ikiside cennete gidecek ama diğeri neden acı çekti
Cennette herkes eşit mi olacak sanıyosun
E sonuçta her ikiside cehhenem ateşinden kurtuldu
Sen kendini kurtarmaya bak, cennete girdikten sonra sana köşede tabiri caizse 1+1 daire bile verilse iyi :)
E ben o kadar acı çektim diğer iste hep günah işledi ve sonrada tövbe etti beni niye bununla bir tutuyorlar kademe fark etmez sonuçta o da cennette
Peki, sen Allah'ın adaletinden şüphe duyacaksan ben burada susarım.
Hanefi mezhebine göre şirktir.
Şimdi sen bana bişey versen bende istemiyorum desem bu suç mu oluyor hayır aynı şekilde Allah canını veriyor evet ama kişi bu canı istemiyor
Neden öyle düşünüyosun. Bir restorana gidip güzel bir tabak yemek sipariş ettikten sonra yarısını yiyip ben bunu beğenmedim ödeme yapmak istemiyorum deyip kalkabilir misin? İstemiyosan baştan vereceksin bu kararı milyonlarca hücrenin içinden koşup karşı tarafa sen atlamayacaksın.
Yanlız o hücre işi ile sipariş aynı şey değil sipariş senin elinde ama doğmak senin elinde değil
Nasıl aynı şey değil? Herkes babasından annesine geçmedimi, yaşamaya hevesliymişiz ki milyonlarca rakiple mücadele edip hayatta biz kalmışız. Hepimiz için geçerli.
Doğmak senin elinde mi değil mi şimdi
Abicim üçüncüye aynı cevabı vermiyeyim be sabaha kadar devam eder bu :D iyi geceler.
Dünyanın en çok inanılan dini hangi dindir?
Hristiyanlık
+rep
Buna nasıl bi cevap verem hocam
Nasıl?
Evet günah
Kul hakkı vs değil ama
Emanete ihanet var. Masum bir canı almak var ve en önemlisi Allahtan ümit kesmek yeise kapılmak var. Kuranın kendi canınıza kıymayın ayetine bak kaldırı var
Şimdi yanlış anlama ama kişi bu zorluklara katlanmak zorunda değil bence
Tamam zorunda değilse intihar eder ama karşılığına katlanmak zorunda kalır. Irade sahibinden daha güçlüyse o zaman başka.
Birde şöyle düşünelim. Ölmek isteyen birisini sen ölürsen ceza evine atılır mısın? Mahkemede ölmek istiyordu ben istediğini verdim desen bile senin bu savunman işe yararmı?
Ya kişi hayatı boyunca hiç rahat yüzü görmemişse cehheneme niye girecek şimdi şimdi Allah’ın nimet verdiği birisi intihar etse Allah bu verdiklerinin karşılığı olarak onu cehhememe atabilir
Allah 'ın kanunları basit. Cennete rağmen ve hatta cehennem tehdidine kulak asmayıp yapana o kadar uyarısına rağmen dinlemeyene ne yapsın.
İntihar bir yerde Allah a senin vereceğin hükümler umrumda değil kaderimi değiştirip değiştirmemen cennetin cehennemin umrumda değil sonucu ne olursa olsun sana rağmen yapacağım demek gibi bir şey. Şeytanın da huzurda büyüklenmesi gibi bir şey. Yüzün hiç gülmemiş gibi gelebilir Allah sanada bir çok nimet verdi. Görebilmek, dokunabilmek, düşünebilmek, zaruri ihtiyaçlarını giderebilmek gibi. Hem diğer taraftan bakılınca insanlar imtihan için geldi. Allah bana şu şu nimetleri verirse imtihanı kabul ederim yoksa bu sınavdan çıkıyorum demek geçerli mazeret değildir. Kpss sınavına giren bir öğrenci. Sorular zormuş ben sınavdan erken çıkıyım ama sınavdan kalmış sayılmayım demesi gibi bir şey.
Belliki birşeyler zoruna gidiyor doğal benimde zoruma giden şeyler var ama yapacakta bir şey yok. Birinden birini seçip sonuçlarını göze alıp ona göre hareket etmek lazım
Yani kısacası ben bu dünyada acı çekmek zorundayım
Bu dünya gelip geçici mutlu gördüklerin bile geçici. Mutluluk kaynağı olarak görülen çoğu şeyde esasında göründüğü gibi değil.
şu an mutlu olmaya bilirsin ama mutluluk duyabileceğin şeylerin olma şansı hala var. Acı çekmek diyince en büyük acıları peygamberler sonra evliyalar çekmiştir. Allah Firavuna zenginlik vermiş karşısına Musa as i çıkarmış. Musa as ise onların ocağında büyümüş birisiydi. Allah tövbe haşa kendisine inanmayana çok şey verip kendi elçisinden birşeyi eksik görmüş gibi görülebilir. Ama Allah ona ölümden sonra daha kıymetli şeyleri daha kalıcı bir hayatta mutluluğu bahsetmek istemiştir.
Seninde benim de burdakikerinde bugün böyle olabiliriz ama ilerde beş gün sonra nerde ne şekilde olacağımızı bilemeyiz. Belkide her şey hayal ettiğimizden daha iyi olur belkide belli bir süre ağır şeylerle imtihan oluruz. Bilinmez
Yoh sevap
Aaaa öylemiymiş
Evet
Peki niye günah ahirette cezası ne
Allahin verdigi cani o alir sen degil şirk gibi oluyor
İyi de bu kul hakkı değil kimseye karşı işlenmiş bişey değil
Şimdi sen bana bi ayakkabı versen ben istemesem suç mu bu da aynı şekilde Allah canını vermiş evet ama kişi istemiyor
Sanırım soruma verecek cevabınız yok 😂
Sevap böyük sevabı var 😁
Olmamalı
Yok sevap git sevap işle 😂😂😂
Bilmiorum