İntihar eden ebedi cehennemlikmidir?
Ve kabir azabı yaşar mı?
İntihar eden ebedi cehennemlikmidir?
Ve kabir azabı yaşar mı?
Kabir azabı yaşar, ilerde Allah affeder mi bilemem ama cezasını muhakkak çeker. Ölümün kurtluş olduğunu düşünüyorsanız kıyamete ne hazırladığınıza bakın lütfen. O gün insanlar tekrae dünyaya gidip hayatlarını düzeltmek, daha çok ibadet etmek, af dilemeknisteyecekler. Siz bu işi yapmak cennetlik okduğunuza emin misiniz? İki günlük dert için, öteki tüm hayatınızı riske atmaya değecek mi?
İntihar etmek, küfre yakın çok büyük günah olduğu için, ölürken dayanılmaz acılara maruz kalınır. Ölüm acısı, sanıldığı gibi bir an değildir. İntihar edince ahirette de daha büyük acılara girilir. Ahiret sıkıntıları dünya sıkıntıları gibi değildir. Çok ağırdır. Dünya sıkıntılarına dayanamayıp intihar eden, ölüm acısına ve ahiret sıkıntılarına nasıl dayanır? İntihar eden, dirilene kadar intihar acısını duyar. Kendini öldürmek, başkasını öldürmekten daha büyük günahtır.
Kur’an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:
(Kendinizi öldürmeyiniz!) [Nisa 29]
Cevap
10Cevap
günahtır evet
“Hiçbiriniz başına gelen bir sıkıntıdan dolayı ölümü istemesin. Eğer mutlaka isteyecek olursa, "Allah'ım, yaşamak benim için hayırlı olduğu sürece beni yaşat, ölüm benim için hayırlıysa canımı al!" desin.”
Câbir b. Semüre (ra) anlatıyor: “Oklarla canına kıyan bir adam (ın cenazesi) Peygamber'e (sas) getirildi de (Hz. Peygamber) onun cenaze namazını kılmadı.”
“Sizden önceki ümmetlerden birinde yaralı bir adam vardı. Yaranın acısına dayanamadığından bir bıçak alıp elini kesti. Kanaması durmadı ve sonunda öldü. Bunun üzerine Yüce Allah (cc), "Kulum, kendisi konusunda benden daha acele davran (arak canına kıy) dı. Ben de ona cenneti haram kıldım." buyurdu.”
Öyle diyorlar ama kimse incin intihar etmek ya da dertlerinden kurtulmak intaharı çözüm sanmak bir kere yanlış inadına yaşıcaksınnki nasıl yıkamıyor hiçbir şey görsünler
Ben denedim ama çok şükür kurtuldum Allah kimseyi o duruma getirmesin inşallah
o kadar sevecek seni iyi hissetterecek erkekler varken ne diye bir kız intiharı düşünür.
Evet neden intihar etmek iatiyorsun
bedeli ağır sonra cennete gidilirmi bilmem
Günahsı vardır
Evet günah
Yaşamaz.
Evet.
O bır çözüm degıldır
sonsuz azap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?