Valla kardeşim bende boşanma aşamasındayım senin belki benden büyüktür ben küçük yaşta evlendim her şiddeti gördüm şu an dünyalar tatlısı 2 kızım var onların geleceğini de düşünerek bu kararı aldım boşanmayı kafasında yer edinmiş biri olarak konuşuyorum bende kendi yoluma bakıp hayatımı kurmayı çok istiyorum gençliğimi yaşamak istiyorum hayatımı zehir zindan etmek istemiyorum
08 Yorumla
Soran+1 yılEn güzel kararı vermişsin sen de. Bizde şiddet yoktu. Ama hayatımı zora sokacak türlü türlü şeyler vardı.
- +1 yıl
Kaçıp gidicem en sonunda davayı bile beklemeyeceğim dün tartıştık evde ne kadar tabak bardak varsa hepsini kırdım elimi kestim 4 dikiş atıldı bugünde baş dönmesiyle gittim hastaneye kan aldılar serum taktılar ekg çekip sıkıntıdan stresten olur dedi hep kendime zarar veriyorum başka kimseye zarar vermiyorum
Soran+1 yılKaçacaksın eğer kaçtığın bir yerde mahkemeye başvurmak zorundasın ona göre bir şeyler vardır belki. Olduğun yeri saklayarak belki sadece avukatla falan. Senin durumun biraz daha farklı üzüldüm açıkçası. Davayı beklemen galiba en güzel tamamen bu bağı koparıp gitmek.
Soran+1 yılHepsi zor şeyler farkındayım. Ama atlatacaksın hepsi düzelecek kendine güven. Ben de erken yaşta evlendim. Ama çocuğum yok. Çocuk olmaması bu olaylarda biraz avantaj gibi. Ama senin de 2 tane evladın var kokusunu içine çekip iyi ki diyeceğin. En zor zamanlarında yanında onlar vardı.
Soran+1 yılAh kuzularım yolları bahtları açık olsun inşallah 💛
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı.
u +1 yılİnsanlar evlenebilir, boşanabilir. Gayet normal şeyler bunlar. Çevreni düşünmeye başlama boşuna, sadece kendini düşün, o evliliği sen yaşıyorsun çevrendekiler değil. Kendi ayaklarının üstünde durabilen ve çocuğu olmayan birisin ayrıca, hiç zorluk çekmezsin.
10 Yorumla
Çevrendeki insanları umursama. Kimsenin senin özel hayatın üzerinde söz hakkı olamaz. Maddi, manevi yönden zorluk çekmeyeceksen boşanmak çok da zor bir süreç olmaz senin için. Zira insan kafasında bitirince tamamen bitiyor...
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet kafada bitince bir kez o duruma gelince artık daha da sabredemiyor insan. Ben hiçbir şey beklemeden boşanmak istiyorum. Çevrem de bana en azından mehirini al gibi söylemler duyuyorum ben de 1 kere rica ederim eğer vermezse uğraşmam dedim. Çünkü önceliğim para vs değil insan gibi boşanmak. İllaki onun da bende hakkı kalır benim de onda kalır. Helal olsun yaşanmışlıkların hatırına sayarım:)
Bu sana bağlı aslında. Ayakları üzerinde duramayan, mesleğini eline almayan, ekonomik özgürlüğü olmayan bir kadın için elbette zordur. Hem de çok. Hele baba evine dönmek, ekstra zordur ama bunun aksi ise nispeten daha kolaydır. Tek sıkıntı çevredir onu da kendin çözebilirsin.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılartık böyle bir şey yok.çevrenizden duyduğunuz korku filmleriyle gelmeyin kendinizi de korkutmayın. hani ev kadını olsanız belki bir nebze inanırsınız buna çalışan kadınsınız. ilk boşanan ve tek yaşayan siz olmayacaksınız. erkeklere gelince onlar her zmn kadınlara ilgi gösterir evliyken de. yüz vermezsiniz bu kadar. kendinizi de sıkmayın
36 Yorumla- +1 yıl
Güzel yorum 😎👍
Soran+1 yılBilmiyorum dedim farkındaysanız eğer. İlk boşanan benim olmayacağım da belli. Hepsinin farkındayım insan olarak korkularım var hepsi bu. Aklıma takılan şeyleri sordum belki başına gelen veya anlatmak isteyen olur diye.
Cevap sahibi+1 yılçevremizde çok var boşanan hiç böyle şeyler olmuyor şikayet etmiyorlar. yolda giderken de asılan erkek oluyor kadınlara nerden bilsin evli mi boşanmış mı. halk efsaneleri bunlar bayılırlar her şeyi abartmaya
Soran+1 yılAsıl korkum buydu aslında. Yoksa her şeyin bende farkındayım. Öyle şeyler duydum ki korkmamak elde değil. Ama teşekkür ediyorum 🌼
- +1 yıl
Korkma yüzleş 😊👍
Cevap sahibi+1 yılnasıl boşanırken çevreyi düşünmediyseniz sonrasında da düşünmeyin. onlara sormayın her şeyi iyi bir şey duymanız çok zor. irade sizde. çevreye de ilgiye de siz karar verirsiniz ancak. sabır ve metanet dilerim
Hic korkma bak tecrübeyle sabit ben bu şekilde boşanmış birisi olarak konuşuyorum biz mesela iki tard için de avukat tuttuk ayrı ayrı ancak sizin ikiniz de istiyorsanız tek avukat olabilir onu bir avukata sormak lazım. Biz mesela 10-15 dakikada mahkemede bosandik çıktık ve bu da kızımız olmasına rağmen
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBazi seyler bir kere dile geldi mi, veya insanin aklina bir kere girdi mi hicbirsey eskisi gibi olmuyor.
Bir de su var: Bizim toplumda konu bosanma olunca, her kafadan bir ses cikacak, kendince yorumlayanlar olacak, aranizi yapmaya kalkacak gereksiz samimi tipler tureyecek vs vs. Bundan dolayi kimsenin dedigini umursamayin ve karariniz netse bu yola cikin.
Gecmis olsun diyelim...00 YorumlaResmi işlemler kolay on dk da boşanırsın. Ev ayırma ya da mal bölümü varsa önceden konuşun ayarlayın. Sonraki hayatını kendin belirlersin. Dul kadın imajını kadınlar çiziyor bence sen gayet ciddi durduktan sonra kimse yanaşmaz
00 YorumlaEvlilik daha zor boşanmak kolay sana evlilik daha zor sen o yüzden kurtlar sofrasını kuranlar dan sın. Erkek de kabahat arama senin seçimin senin hayatın senin kararların senin imtihanın.
10 Yorumla
+1 yılHayır tabikide 🤦
Eğer iki tarafta birbirinin halinden anlayansa tek celsede bitiyor iş
Zaten aranızda bir bağ kalmamış sevgi kalmamış çocuk varsa orası oturulup konuşulur ki insanlık hali sevgili iken nasıl 2 3 yıl çıkıp her gün beraber yiyip içip saatlerce mesajlaşıp ayrılıp bitiyorsa
Evlilikte sevgili olmanın bi üstü10 YorumlaBende boşanma aşamasındayım çocuk varsa hakikaten zor
23 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk yok şükür. Benim asıl korktuğum boşanma sonrası. Boşanmak da o kadar zor olmayacak benim için evlilik içinde daha zor şeyler yaşadım zaten.
Soran+1 yılKendizi gizleyin konuşalım burdan. Ben daha yeni açtığım için mesaj atamıyorum.
Soran+1 yılEttim
Erkekleri potansiyel suclu olarak dusunmeyi birakirsan gayet rahat edersin. Alninda yazmaz dul diye kim nerden bilecek
20 Yorumla
+1 yılGecen sene bosandim, cocuk yok ise yaklarinin uzerinde duracaksın dert etme.
Anlaşmalı boşanma uzatmayın.01 Yorumla- +1 yıl
Çevreye takilma cizgin ve belli bir düzenin varsa alışıyor insan. Huzur cok onemli.
Bende eski eşimden bosanirken sıkıntı olmadı, mahkeme falan sonra resmiyetle boşanmış oluyorsunuz. Tabi gerginlik olabilirsiniz normaldir
00 YorumlaArkadaşım boşandı çekişmeli oldu 2 yıl sürdü neler verdi genede zorla boşandı
013 Yorumla
Soran+1 yılO kadar zorluk yaşayacağımı sanmıyorum.
Soran+1 yılTabii daha fazla zaman geçmeden. Daha çok yipranmadan bir şeylerin bitmesi gerekiyor.
Soran+1 yılAmin sağol teşekkür ederim 🌼
Soran+1 yılSaklayacak bir şeyim yok ki açık vereyim. Bütün doğrularım ve bildiklerimle bu işi yürütmeye çalıştım. Daha önce de ayrılma aşamasına geldik. Ağlayarak ikna etti bir şekilde barıştık. Bu sefer bir daha olmaz bir şans 1 kere verilir.
Soran+1 yılÖyle işte...
Soran+1 yılBen teşekkür ederim yardımın için 🌼
Evlilik cüzdanını yırtmaya cesaretin varsa senin için zor olmamalı
02 Yorumla
Soran+1 yılZor değil elbette boşandıktan sonrası nasıl olur bilemiyorum erkek baskısı gibi durumlardan korkuyorum işin açığı
Zor degil anlasmali olursa 10 sakikada niter... neden boşanıyor sunuz... aldatmami...
03 Yorumla
Soran+1 yılAldatma değil sevgisizlik ilgisizlik vs vs
boşanmak kolay tabiki
anlaşmalı kolay
çekişmeli zaman alır
boşanma konusu nedir
ne kadar zaman oldu evleneli?03 Yorumla
Soran+1 yılBenim bu uğurda harcadığım bazı şeyler var. Ben uğraşmak istemiyorum kalsın diyorum. Çevrem bosaninca ihtiyacın olacak diyor. Bu konuda da kararsiz kaldım. Ama bana sorarsan hiçbir şeyin lafını etmeden tek casede olsun bitsin daha iyi...
+1 yılÇok sıkıntılı bir durum. Boşanmamanin çaresine baksanız.
00 Yorumla
+1 yılevlilik seni mutsuz ediyorsa kimseyi dinlemeden boşanmalısın.
00 Yorumla
+1 yılKorkacak bişi yokyüzvermezsen yapışmazlar, sert davran
00 YorumlaAnlaşmalı ayrılırım dersen çok kolay ama illa da nafakamı alırım dersen biraz uzar
00 Yorumla
+1 yılZor olmalı sanırım. Büyük bir hayal kırıklığı ile yola devam etmek kolay olmamalı.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇevreni dusunmeye baslarsan hersey zor olur evlilik kadar bosanmakta normallesmeli artık
00 Yorumla
+1 yılO kadar emek vermiş yuva kurmuşsunuz ama ayrılmak istiyorsunuz üzücüymüş
00 Yorumla
+1 yılSen sergileyeceğin duruş ile hiç bir sorun yasamazsin olay sende bitiyor
00 YorumlaNe cevresi ya kizim sizde hic mi akil yok millet uzaya gidiyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 9b cevap paylaştı. Eski hayatına geri dönersin ya da yeni bı hayat kurarsın başka ne olabilir
011 Yorumla
Soran+1 yılYeni bir hayat kuracağım zaten
Soran+1 yılTek başıma küçük bir evde kendi halimde yaşamak sadece çok büyük beklentilerim yok açıkçası. Sadece kendime dönüp bu zamana kadar boşladığım en çok değer vermem kişiye yani kendime.
Soran+1 yılHepsini atlatabilirim bu zamana kadar neler neler atlattım bu ne ki? Sadece boşanma sonrası peşime çok erkek falan takılır mı? Bunu gibi problemler yaşar mıyım beni korkutan bu.
Soran+1 yılİnşallah öyle olur. Duyduğum şeyler istemsiz beni korkutuyor.
Soran+1 yılElbette öyle bundan daha zor zamanlar yaşadım. Zaten ilişki falan düşünmüyorum evlenmek mi bir daha asla. Korkum buydu sadece hepsi bu. İnsanlardan etkilendim onda da.
Soran+1 yılİnşallah teşekkür ediyorum her şey için 🌼
+1 yılbu guzel trol paylaşım için sagol
07 Yorumla
Soran+1 yılTrol değil gerçek.
- +1 yıl
emınım öyledır gecensabahta aynı soru ya aynısıyldı msaj at bır kac soru sorayım sorun ıle alakalı tek tek anlatayım bazı kurallar vr tamam dedı kactı sende onlar gıbısın
Soran+1 yılBen o soruyu hiç görmedim sadece sormak istedim amacım mesaj yoluyla sormak olsa zaten yorumlardan bulur birine sorarım.
- +1 yıl
soruyu sor dıye degıl lafı kıvırma
- +1 yıl
fake mı degıl mı trol mu degıl mı profılden kım odlugumuz mu bellı adres mı var yok msaj at 2 soru sorayım azıcık durust ısen kıvırmazsın
Soran+1 yılSizin amacınız yardımcı olmak değil konuşmak bu bariz ortada o yüzden yapmazsanız sevinirim.
- +1 yıl
ya bırak bos ısı allahın trolu bak bak konuyu nasılda saptırıyor sen gıbı dönmeler cok sıtede trol her gun aynı saatte aynı sorular beyınsız ne kadar ara kötu de olsa es gorur bu saatte telegfonla oynadıgını sekılsız yalancı senı
- Aile & Toplum konusunda 426 cevap paylaştı.
+1 yılİnsan her şeye alışır. Dert etmeyiniz.
01 Yorumla
Soran+1 yılElbette alışır. Hayatım ona bağlı değil ki biri gidince ben yok olayım. Boşanma sonrası nasıl oluyor onu merak ettim çevremden olur olmadık şeyler duyuyorum. Bu beni ürkütüyor.
+1 yılevlenmek kolay ama boşanmak zordur derler
10 YorumlaHelal be
Ne sağlam duruş00 Yorumlaniye boşanıyosun seks yok muydu
00 Yorumla
+1 yılEvet çok zor hele ki karar verme aşaması
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılBazılarına kolay bazılarına zor
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Karşılıklı gerekçe sunulursa kolay
00 YorumlaBoşanmak evlenmekten zor derler
00 Yorumla
+1 yılYooo kolay, bekara karı boşamak özellikle xlxldlld
00 Yorumla
+1 yılNe yönden mesela zor deeken cocuk var mı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSenin çevrene karşı takınacağın tutum önemli
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılBoşanmak kolay karar vermek zor
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
+1 yılSorun neydi
119 Yorumla
Soran+1 yılSorun çok fazla hangi birini anlatayım ki. Anneci bir erkek en başta. Evimize ne alırsak oraya da alırız. Kafa yapıları asla uyuşmuyor bir türlü. Benim yanımda başka ailesinin yanında başka. Saçma sapan şeyler hep.
- +1 yıl
Kurtulmışsun üzülme
Soran+1 yılKurtulamadım daha resmiyete bir dökülse her şey rahatlayacağım.
- +1 yıl
Cocuk var mı
Soran+1 yılYok şükür.
- +1 yıl
Zamanla kurtulacan sıkma canını sen şimdi kafanı bunlarla meşgul etme en azından bir adım atmışsın üzülme ama
Soran+1 yılÜzülmüyorum zaten evlilik içinde fazlasıyla üzülüp kendimi ihmal ettim. Bu saatten sonra bir kendimi severim. Bir kendime ilgi gösteririm. Psikolojik sorunlara kadar gitti bu iş. O yüzden yorgun bir ilişkiden çıkıp da erkeklerin saçma sapan dadanmasından korktuğum için yazdım asıl korkum buydu. Elbette ben kendimi korur kollarım. Sahip çıkarım ama işte merak ettim.
- +1 yıl
Merak etme bundan önceki bekar hayatın nasılsan bundan sonraki hayatın daha güzrl olacak tecrübeli ve sağlam adımlar atacan
Soran+1 yılİnsallah öyle olur. Zaten bu kadar kötülüklerden sonra bir ilişkiye sıcak bakamam. Olacaksa bile çok çok seneler sürer birine güvenmem.
- +1 yıl
Doğru kişiyi bulunca olur be bunlar çok basit şimdi bu durumdan kurtulmaya bak ama eşin pişman olacak
Soran+1 yılOnun pişman olacağına adım gibi eminim zaten. Şimdi ben buyum huyum bu değiştiremem diyen adam. Nerdesin çok özledim diye mesajlar atacak. Çok değil en fazla 15 gün sonra ama artık bende ufacık bir şey yok ona karşı.
- +1 yıl
Kaç senelik evlisin
Soran+1 yıl4 sene olacak.
- +1 yıl
Barışırsınız bence
Soran+1 yılBarışmayacağım diyorum ya artık ona karşı içimde zerre bir şey yok. Bu zamana kadar uğraştım evet ama içimde sevgi vardı umut vardı her şeye rağmen katlandım. Yeri geldi sustum. Yeri geldi boyun eğdim. Ama bitti o devir. Eski benden eser bile bulamaz. Bir yabancıya nasılsam ona da öyleyim bundan sonra...
- +1 yıl
Alışkanlıklar değişmez
Soran+1 yılNiye değişmesin 20 yıldır sigara içen babam sigarayı bırakalı seneler oldu. Bir teyzem vardi anne yarısı gibiydi. O da aynı şekilde. Ben o şansı ona 1 kere verdim. 2 sene oluyor ben ona şansı vereli. Çok bile sabrettim.
- +1 yıl
O zaman tam zamanı
Soran+1 yılEvet tam zamanı sadece biraz korkularım vardı. Ama galiba insan kendini tanıyıp bildikten sonra çok da bir problem değil.
+1 yılKurtarmaya bak
11 Yorumla- +1 yıl
Kendine ayıracak 2 saatin varsa Kendine değer veriyorsan şu videoyu seyret
https://youtu.be/kTnWurdgoc0
Gizli Üye(36-45)+1 yılKararınız kesinse çevreyi falan boş ver
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılne istediğini bilditen sonra zor değil..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMilleti artık sallamayın hayat senin baskasının ak
00 YorumlaÇocuk varsa boşanma yoksa sal gitsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevmiosan salla dertleselim istersen
00 Yorumla
+1 yılSıkma canını her şey güzel olacak de kendine guven
010 Yorumla
Soran+1 yılKendime güveniyorum zaten üstesinden de kolaylıkla gelirim biliyorum. Korktuğum tek şey vardı o da zaten biraz olsun açıklığa kavuştu.
- +1 yıl
Neden korkuyorsun
Soran+1 yılErkeklerin baskısı. Boşanan kadına ihtiyacı vardır gibi yaklaşımları. Çevremden duydum. Kendimi bildikten sonra bir şey olmaz elbet ama bunları da yaşamak istemem.
- +1 yıl
Hiç bir kadın yaşamak için bir erkeğe muhtaç değildir eğer mutsuzsan bir çıkar yol yoksa boşan hiç korkma
Soran+1 yılElbette haklısın bu konuda ama ülkemizin erkekleri malum. Akılları fikirleri orada. Boşanmaktan ziyade en büyük korkum bu. Peşime biri takılır mı? İsten eve gelirken iş arkadaşım rahatsız eder mi? İstediğini alamayınca beni darp etmeye kalkar mı? Gibi gibi bir sürü soru işareti var istemsizce kafamda.
- +1 yıl
Anlıyorum seni ama sırf dul diye bu şekilde davranacaklarını sanmıyorum mesefeyi korursun erkek arkadaşın var gibi davranırsin gerekirse
Soran+1 yılEvet mecbur yalan söylemeliyim bazı yerlerde. Biriyle konuştum senelerdir konuştuğu arkadaşıyla kocasıyla neden boşandığını anlatırken çok garip şeyler olmuş. Hangi yüzyıldayız gibi bazı yorumlar atıyorlar. Ama bu gerçek bir şey çevremde boşanan insanlardan da duyuyorum. Tabii benim kararlılığım ve kendime hakimiyetim de çok önemli. Bu konuda kendime güvenim sonsuz.
- +1 yıl
Bence sorun yaşamazsın sen akıllı bir kızsın
Soran+1 yılYetmiyor maalesef. Konuşmak da istemiyorum lütfen beni maruz görün. Iyi niyetli gibi yaklaşıp sonradan konuyu başka yerlere çekiyorlar. Demeyin de biri için beni de yakma. Çoğu aynı...
- +1 yıl
Haklısın ama niyetim sadece dertleşmekti karar senin tabi yinede
Ekonomin nasıl
010 Yorumla
Soran+1 yılBir problem yok o konsuda
Soran+1 yılHayır yok
Soran+1 yılErkek olarak biliyorsundur belki ben hiç yaşamadım bilmiyorum ama boşanan kadına bir suru erkek dolanır mi peşine?
Soran+1 yılOnlar olmaz inancıma göre günah. Yapacağım şeyler değil. Allah da şaşırtmasın.
Soran+1 yılTeşekkür ediyorum 🌼
İşin varsa nayır
00 YorumlaZor olur tabi kadın için o iradeyi göstermek
00 Yorumla
+1 yılHayır kolay
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılZor.
00 Yorumla Değil
00 Yorumla
+1 yılneden peki ne oldu anlatrmısn
00 YorumlaAnlaşmalı ise basit çekişmeli ise yorar
00 Yorumla
+1 yılHayır değil
00 YorumlaÖzgürlük loading
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnlasirsaniz kolay
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılne oldu
neden?00 Yorumla
+1 yılNasıl hissediyorsun
06 Yorumla
Soran+1 yılBiraz dağınık biraz bıkmış biraz yorgun. Nefes alıp hayatta kalmaya çalışıyorum işte. Boşanmak gözümü korkutmuyor bir şekilde illaki yolumu bulurum. Ne ki en fazla? Doğduğumda var mıydı ki biri gidince hayatım mahvolacak. Sadece boşandıktan sonrasına korkuyorum.
- +1 yıl
Konuşalım mı istersen biraz... Bu sana iyi gelicek
Soran+1 yılKim bana iyi gelecek dediyse bir tekme de o vurdu kusura bakma...
- +1 yıl
... Ne diyim ki inan haklısın... Mesleki anlamda destek olmak isterim istediğin zaman yazabilirsin
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Maalesef iyi niyetli de olsan cevabım hayır kusura bakma. Iyi niyetini bilemem sonuçta.
- +1 yıl
Yok yok cidden seni anlıyorum saygı duyuyorum...
+1 yılKolsy
00 Yorumla
+1 yılçok kolay
00 Yorumla- Devamını Gör (3)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım