İnsanlar yanlış anlıyor düşüncesi sen işime yaramıyorsun'un üstü örtülü hali olabilir mi?

Arkadaşlar biz ne biçim bir toplum olduk ya ne saygı var ne bir şey şimdi soru başlığım tabi herkes için geçerli değil örnek veriyorum mesela sizlerde rastlamışsınızdır bir ortamda birini beğeniyorsunuz ve onunla konuşurken etraftaki insanlar da bunu görüyor ve farklı dillendiriyorlar acaba o ona yazıyormu falan diye anlıyorum türk milletinde vardır hasetlik vs. peki ya beğendiğiniz insanın sırf o insanlar öyle konuştu diye insanlar yanlış anliyor diyerek sizi en sonunda redetmesi onuda geçtim buna rağmen o ortamdan veya başka bir çevreden biriyle olması ve size yok başkaları yanlıs anliyor yok dedikodu oluyor söyleyerek sizi rededen bir insanın menfaatleri söz konusu olduğunda yelkenleri suya indirdiklerine hiç şahit oldunuz mu? Ve başkaları hakkında konuşan insanlar kendileri hakkında konuşulduklarinda kiyamet koparacak kadar iki yüzlü olduklarına da şahit oldunuz dimi arkadaşlar?
İnsanlar yanlış anlıyor düşüncesi sen işime yaramıyorsun'un üstü örtülü hali olabilir mi?