Merhabalar.. Bireyin en temel hakkı yaşam hakkıdır diyerek konuya giriş yapıyorum. Bireysel silahlanma, hem kişinin can ve mal güvenliği için hem de ulusun güvenliği için önemli bir konu. Birçok Avrupa ülkesinde, sokaktan geçen herhangi birinin belindeki silahı rahatlıkla taşıdığını söyleyebiliriz. Ülkeler bunu destekliyor, uğranılan bir saldırı anında kişinin kendisini ya da yakınını koruması en doğal hakkı ve maruz kalınan savaş anında, yine kişi ülkesini yeterince savunabilir. Bugünün Ukrayna’sından örnek verecek olursam, ülkede bireysel silahlanmaya hoş bakılsaydı belki de şu an bu durumda olmayacaklardı. Ülkemizde şu an, yaklaşık 20 milyonu aşkın ruhsatsız silah kullanılmakta. Ruhsat almak bu kadar meşakkatli olmasaydı, belki de bu sayı en aza indirgenebilirdi. Siz bireysel silahlanmaya nasıl bakıyorsunuz? Meşrulaştırılmalı mı, yoksa insanın en doğal hakkı elinden mi alınmalı?
Bizim Karadenizde herkesin silahı var zaten. Silah taşıma yüzünden cezaevine girip çıkan birisi olarak evde silah bulundurma dışında silah taşımayı uygun bulmuyorum benim başımı belaya soktu silahlı ölüm ve yaralama vakalarında patlama yaşanır ne bakıyon diye kavga eden insanların yaşadığı ülke burası insanlar birbirini vurur.
Silahlara davranacaksak o zaman toplumsal yaşamı düzenleyen ve organize eden hukuki, ahlaki, kültürel kurallara ne gerek var? İnsan silahlandıkça değil silahtan uzaklaştıkça o hep gururunu duyduğu en yüksek yaratılan seviyesine gelir.
Silahlara ben de bayılmıyorum, sonuçta can kaybına neden olan bir alet. Kötü insanlar her zaman var olacaklar, söylesene bahsettiğin ahlaki, kültürel kurallara kaçımız uyuyoruz ya da adaletin gerçekten var olduğuna inanıyor musun? Silahlanmayı savunduğum taraf şudur; sana zarar verecek bir olay yaşanıyor ve karşı taraf seni savunmasız gördüğü için bunu planlıyor ama yanında kendini koruyabileceğin bir alet olduğu sürece o kişi sana zarar veremiyor. Bu bireysel silahlanmanın en temel amacı zaten. Tutup da herkes birbirine sıksın demiyoruz ki...
Kış gelince bunların hiçbir önemi kalmayacak. Soğuklara kurşun işlemez. Uğursuz rüzgarlar ve gökleri kaplayan kara bulutlara uyandığımız bir gün bu sözleri hatırlayacağız. Kış bu kez ayrım yapmaksızın hepimiz için gelecek.
şu an bile çok rahatlıkla ruhsatlı silah alınabiliyor. Taşıma ruhsatı almak bir tık zor ancak silah ruhsatı almak düşünüldüğü kadar zor değil. Akıl sağlığı yerinde olan herkes sahip olabilir.
Türkiye'de akıl sağlığı yerinde olan insan bulmak ne kadar kolaysa, taşıma ruhsatı almak da o kadar kolay... O yüzden bu konuda bir şey demeyeceğim. :D
Gayr-ı resmi silahlanma insanları terör örgütünden farksız kılıyor. Ruhsatsız silahlanmanın amacı belli zaten, hayırlı bir iş için kullanılacağı elbet söylenemez. Burada demek istediğim insanların kendilerini savunabilmesi için imkan tanınması ve bu imkanın sağlıklı bireylere sunulması.. Dipnot: Evet, biliyorum. Onun için orada zaten. d
Olumulu bulmuyorum özellikle Türkiye de tek sözle şiddet gösterisii yapanlara hiç olumlu bulmuyorum. Gerekli testlerde hiç bir sorunuu olmayan silah edinince sorun teşkil edenler çok olacaktır.. Türkiye de olmaması iyi bence.
Ülkede bu kadar silahina öfkesine sahip çıkamayacak silah tasimanin sorumluluguna sahip olmayan insan oldugu surece bu surecin kolaylastirilmamasi gerektigini dusunuyorum
Silaha karşı değilim Lakin ciddi bir psikolojik test ve eğitimin ardından silah sahibi olunmalı... Sokaktaki itin eline silah verirsen eğer... Sokağı kan götürür.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
Bizim Karadenizde herkesin silahı var zaten. Silah taşıma yüzünden cezaevine girip çıkan birisi olarak evde silah bulundurma dışında silah taşımayı uygun bulmuyorum benim başımı belaya soktu silahlı ölüm ve yaralama vakalarında patlama yaşanır ne bakıyon diye kavga eden insanların yaşadığı ülke burası insanlar birbirini vurur.
Silahlara davranacaksak o zaman toplumsal yaşamı düzenleyen ve organize eden hukuki, ahlaki, kültürel kurallara ne gerek var?
İnsan silahlandıkça değil silahtan uzaklaştıkça o hep gururunu duyduğu en yüksek yaratılan seviyesine gelir.
Silahlara ben de bayılmıyorum, sonuçta can kaybına neden olan bir alet.
Kötü insanlar her zaman var olacaklar, söylesene bahsettiğin ahlaki, kültürel kurallara kaçımız uyuyoruz ya da adaletin gerçekten var olduğuna inanıyor musun?
Silahlanmayı savunduğum taraf şudur; sana zarar verecek bir olay yaşanıyor ve karşı taraf seni savunmasız gördüğü için bunu planlıyor ama yanında kendini koruyabileceğin bir alet olduğu sürece o kişi sana zarar veremiyor. Bu bireysel silahlanmanın en temel amacı zaten. Tutup da herkes birbirine sıksın demiyoruz ki...
Kış gelince bunların hiçbir önemi kalmayacak. Soğuklara kurşun işlemez. Uğursuz rüzgarlar ve gökleri kaplayan kara bulutlara uyandığımız bir gün bu sözleri hatırlayacağız. Kış bu kez ayrım yapmaksızın hepimiz için gelecek.
şu an bile çok rahatlıkla ruhsatlı silah alınabiliyor. Taşıma ruhsatı almak bir tık zor ancak silah ruhsatı almak düşünüldüğü kadar zor değil. Akıl sağlığı yerinde olan herkes sahip olabilir.
Kastettiğim şey silah taşımada kolaylık sağlanması ztn..
Türkiye'de akıl sağlığı yerinde olan insan bulmak ne kadar kolaysa, taşıma ruhsatı almak da o kadar kolay... O yüzden bu konuda bir şey demeyeceğim. :D
Zaten herkes silahlı resmi ya da gayri resmî bir şey fark etmiyor ama resmilesirse bu ülkede herkes bir birini vurur o yüzden gerek yok..
Dipnot: resimdeki 45 lik colt iyiymis
Gayr-ı resmi silahlanma insanları terör örgütünden farksız kılıyor. Ruhsatsız silahlanmanın amacı belli zaten, hayırlı bir iş için kullanılacağı elbet söylenemez. Burada demek istediğim insanların kendilerini savunabilmesi için imkan tanınması ve bu imkanın sağlıklı bireylere sunulması..
Dipnot: Evet, biliyorum. Onun için orada zaten. d
Ruhsat işi zor keşke verseler ama vermiyor
Olumulu bulmuyorum özellikle Türkiye de tek sözle şiddet gösterisii yapanlara hiç olumlu bulmuyorum. Gerekli testlerde hiç bir sorunuu olmayan silah edinince sorun teşkil edenler çok olacaktır..
Türkiye de olmaması iyi bence.
Ülkede bu kadar silahina öfkesine sahip çıkamayacak silah tasimanin sorumluluguna sahip olmayan insan oldugu surece bu surecin kolaylastirilmamasi gerektigini dusunuyorum
Silaha karşı değilim
Lakin ciddi bir psikolojik test ve eğitimin ardından silah sahibi olunmalı...
Sokaktaki itin eline silah verirsen eğer...
Sokağı kan götürür.
Avrupa’da bireysel silahlanma asla desteklenmez. Yanlış bilgi.
Desteklemekten çok izin veriliyor diyelim 🙂
Desteklemedikleri bir şeye neden kolayca izin versinler ki
Avrupa’daki insanların bu kadar kolay ruhsat alabilmesi, silah taşıması ve bu insanların sayılarının hiç de az olmaması sana ne düşündürüyor?
Kullanan kullanıyor zaten böyle bir şey olursa yobaz çok ülkede her nokta da kullanır ayarı yok ulkedekilerin
İstiyen zaten alıyor taşımalı zor veriyorlar tabi herkesin kendi tercihi. Ben gidip almam, yapma varken.
Ben de destekliyorum bireysel silahlanmayı babamın ikisi de ruhsatlı bir tabanca bir de otomatik silahı var
Bu ülkede kendini korumak dışında her şeyde kullanılır
Yasaklanmalı bence sinirli insanların yaşadığı bi ülkedeyiz
Aynen katılıyorum evimde m16 bulundurmayacaksam kendimi nasıl savunucam
Bizim ülkede millet konuşarak çözmek yerine silaha bıçağa sarılıyor bana imkansiz gibi geliyor
meşru zaten? ben alacam bir iki seneye
Meşru dense de taşımalı silah o kadar kolay verilmiyor.
evet, taşımaya gerek yok zaten evde dursun.
İyi bakalım, süs yaparsın.
bu kadar kendini bilmez insan olduğu sürece yasak kalması daha sağlıklı
Kişilere kesinlikle psikolojik test yapılmalı.
Arka kapak fotonuz tam uyumlu olmuş size
Eywallah..
Yeri geldiğinde.
Neden isteyeyim biraderim?
Sana sordum işte sana hizmet eden yardım eden sözünüzden çıkmayan birinin olması
Cahiliye devri sizin oralarda devam ediyor sanırım. İstemem kardeşim.
Sen bilirsin tatlım
sağlam bir psikoloji sınavından sonra olabilir..
Hayır tabi ki
Hayır
Bende ve kardeş