Reel hayattan tamamıyla kopup bütün ömrünüzü sanal dünyada geçirmek ister miydiniz?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Kesinlikle isterdim. Çünkü beni üzen kıran insanları birkaç saniye içerisinde engelleyip hiç varolmamış gibi hayatıma devam edebilirdim
Ouww.. kesin sonuç diyosun :)
Ben zaten senelerdir eve kapalı hayattan dışardan kopuk yaşıyorum hep sanalda yaşıyorum ama sadece burada takılıyorum sosyal medya kullanmıyorum
Hata yapıyorsun bence ama hayat senin hayatın tabi. 😇
İsteyerek ya da bilerek yapmıyorum bunu ben tercih etmedim ki ben neden bile bile kendimi eve kapatıp senelerce eve kapalı asosyal yaşayım gençliğimi hiç yaşayamadım pişmanım ama hep aynıyım değişmiyor hiçbir şey
Değişmemesinin nedeni hiçbir şey yapmadan değişmesini beklemen. Bende sitede kabusun gibi oldum senin. Geçen günde görüş paylaşmıştın bunu konuşmuştuk seninle. 😁
Kişilik yapım dışarıya sosyal hayata uyumsuz çocukluğumdan belli içime kapanık çekingen utangaç biriyim açılamadım kapanık kaldım evden dışarı çıkmıyorum hayatım evden ibaret tek sosyal aktivitem internet ama sanalda bile yalnızım zaten pek sosyal sayılmam burada takılıyorum hep kendimi ifade edebildiğim tek yer burası kimse beni anlamasa da
Hayat senin hayatın ne diyebilirim ki... Hayırlısı olsun hakkında 😇
Sağ ol ama dediğim gibi bu benim tercihim seçimim değil
Dediğim gibi bu durumu kabullenmek yerine değiştirmelisin. Çabalasan yapabileceğini biliyorum ben.
Çocukluğumdan belli bu durumdayım istesemde hiç değişemedim açılamadım hep istemeyerek kapanık kaldım sosyalleşemedim kendimi eve kapattım arkadaş çevre edinemedim ilkokulda ortaokulda lisede hep sessizdim yalnızdım hep dışlandım bilmiyorum uyum sağlayamadım pasif kaldım hep ergenliğim gençliğim hep eve kapalı asosyal yalnız geçti hâlâ aynıyım açılmam gerekti ama ben daha da kapandım koptum hayattan gençliğimi de hiç yaşayamadım her şey içimde kaldı zaten
Ben seni anlıyorum da senin beni anladığından emin değilim. Sen suya sabuna dokunmak istemiyorsun. Kolay olmadığını biliyorum. Ben bunu aşarken çok acı çektim. Ağladığım zamanlarım oldu. Kendimle çok savaştım. Kendime çok kızdım. Ama yine de cesaretli davrandım. Bende korkuyordum ama yine de korka korka yaptım birçok şeyi. Sen bunu göze almıyorsun.
Evet ben korkuyorum zaten adım atamıyorum zamanla iyice kapandım yani 20 li yaşlarımda zaten açılamadım 30 lu yaşlarımda daha da kapandım artık gittikçe daha da kapatıyorum kendimi hayatı kaçırdım resmen psikolojik olarak da olumsuz etkilendim bilmiyorum yaşım ilerledikçe her şey daha da zorlaştı benim için
Yine söylüyorum bunun yaşla bir ilgisi yok. Gerçekten istersen bu durumu değiştirebilirsin. Ama acı çekmeyi göze almalısın
Neden acı çekicem ki anlamadım
Zorluklar yüzünden tabiki. Bu durumdan sosyal hayata karışmak kolay değil. Bunu başarırken acı çekiyor insan. Ama sonunda çektiğin acıya değiyor. Neden bu kadar dil döküyorum sanıyorsun? Biraz çabala diye. Olmuyor, değişemiyorum deyip oturma diye. Senin de bir hayatın olsun diye. Tamamen seni düşündüğüm için bu kadar uğraşıyorum. Sen bilirsin ne istiyorsan onu yap deyip geçmiyorum çünkü seni anlıyorum, durumunu anlıyorum ve zorluklarını biliyorum. Cesaret korkusuz olmak demek değil ki. Korkularına rağmen adım atabilmek. O yüzden cesaretli ol ve adım at. O duvarların arasında çürümek istemezsin.
Sağ ol sen başarabilmişsin genç yaşında hayatını kazanabilmişsin ama ben yapamadım okula gittim ilkokul ortaokul lise okudum ama sosyalleşemedim sessiz pasif çekingen içime kapanık kaldım açılamadım askere gittim yine açılamadım diğerleri gibi girişken konuşkan özgüvenli sosyal olamadım askerlik bitti eve kapandım sınavlara girdim olmadı işkur kapsamında bir kaç ay kursa gittim 2015 de orada da sessiz kaldım açılamadım 2018 de işkur typ ye katıldım 6 ay ama orada da açılamadım sessiz kaldım sosyalleşemedim hiçbir kızla tanışamadım gençliğim bu kadar yani hiç gezemedim eğlenemedim sosyal hayatım olmadı arkadaşım çevrem sevgilim kız arkadaşım olmadı 30 dan sonra da iyice kapattım artık kendimi 15 18 20 li yaşlarımda da aynıydım 30 geçtim hâlâ aynıyım olmuyor gittikçe daha da kapanıyorum hayatım tamamen evden ibaret hiç dışarı çıkamıyorum
Ben geleceğinden bahsediyorum sen geçmişinden. Bende 20li yaşlarımda açıldım. Geçmişte yapamadıklarını değil gelecekte yapabileceklerini düşünmelisin. Hala geç kalmış değilsin. Kurslara katılmak yetmez iletişimde bulunmak gerek. Konuşmak zorundasın. Saçmalayabilirsin, hatta o insanlar açısından aptal durumuna da düşebilirsin. Bunları göze almalısın. İletişim kurmadan iletişimini geliştiremezsin. Bir kursa gidiyorsan o kurstaki insanlarla iletişim kurmalısın. Senin sorununun temeli iletişimsizlik. Bunu ancak iletişim kurarak çözebilirsin. Nasıl ki insanlar yeteneklerini geliştirmek için çalışıyor çabalıyor ve bir süreçten geçiyorsa sende sadece bolca iletişim kurarak iletişim becerilerini geliştirebilirsin. Dışarı çıkmalısın ve gittiğin marketteki çalışanlarla ya da manavla belki durakta beklerken yanındakiyle bir şekilde iletişim kurmalısın. Bu resim yapmaya cin ali çizerek başlamak gibi bir şey. Ben üniversitede ilk arkadaşımı kayıt sırasında edindim. İkinci arkadaşımı üniversitenin ilk günü durakta beklerken edindim. Bende senin gibiydim ama insanlarla iletişim kurarak sorunumu çözdüm.
İyide ben iletişim kuramıyorum maalesef bunu yapamıyorum okulda da askerde de hep sessiz kaldım kursta da sessiz kaldım yani kimseyle konuşamuyorum iletişim kuramıyorum yakınlaşamıyorum sohbet edemiyorum insanlarla tanışamıyorum bağ kuramıyorum insanların içine topluma girmekten çekiniyorum utanıyorum markete pazara bile gidemiyorum okulda tek ben bu kadar sessizdim herkes benle dalga geçiyordu hatta ölü gibiyim kimse bilmezdi bile beni çoğu kişide ezik görürdü dışlardı ben böyle yaşadım bu yaşıma kadar kapandıkça kapandım bana bazı şeyler artık imkansız geliyor
Bende senin gibiydim farklı değilizki. Yapamıyorum diye bir şey yok ki. İlk iletişim kurduğum zamanlar sesim titrerdi, yüzüm kızarırdı. Hatta sesim çıkmaz defalarca tekrar etmek zorunda kalırdım. Bunları yaşadıkça kendimi aptal gibi hisseder ağlardım. Bunlara rağmen vazgeçmedim ve hepsini göze aldım. Çünkü hayata karışmak istedim. Çünkü bu şekilde yaşayamayacağımı biliyordum. Sen nereye kadar duvarların arasıdna yaşayabilirisn? Nasıl evleneceksin? Evlensen bile hem kendine hem eşine zehir olacak hayat belki de. Bunların farkındasındır sende, düşünüyorsundur elbet. Ama bunları bile bile hiçbir şey yapmamaya devam etmen ilginç. Yapamıyorum sadece bir bahane. Çünkü ben yaptım. Ve seninde benden hiçbir eksiğin yok. Aynı durumdayız. Yaşını bahane ediyorsun. Geçti benden diyorsun. Benim kuzenim (erkek) 33 yaşından sonra açıldı. 30 yaşında adam nasılsın diye sorulduğunda iyiyim derken bile çekinirdi. Ama artık sohbete karışabiliyor. Üzgünüm ama sen korkaklık edip bahanelerin ardına saklanıyorsun. Yok yaşım, yok böleyim, yok değişemiyorum, inancım yok, yapamıyorum... Bunların hepsi kendini kandırmak için uydurduğun bahaneler. Güvenli limanından çıkmamak adına hayatı kaçırıyorsun...
Bence aramızda çok fark vardır herkesin hayat şartları farklı imkanları farklı sen güçlü bir insanmışsın genç yaşında bir şeyler yapabilmişsin çoğu insan gibi genç yaşta hayata uyum sağlayabilmişsin ben çocukluğumdan belli böyleyim demekki bendeki içe dönüklük çekingenlik utangaçlık sessizlik çok fazla okul gibi sosyal bir ortamda bile açılamadım kendimi aşamadım insanlarla iletişim kuramadım sosyalleşemedim pasif kaldım okuldaki en sessiz içe kapanık insan bendim bunun farkındaydım mahallede de aynıydım çocukken hep böyle devam etti konuşkan girişken sosyal bir insan olamadım ergenliğimde aynı geçti herkes gezer eğlenirdi sevgili olurdu bende hep evde dururdum gezemedim eğlenemedim sevgilim olmadı açılamadım çocukluk ve ergenlikte dönemlerim çok kapanık pasif geçti bu da yetişkinliğimi tamamen olumsuz etkiledi çünkü temelim oluşmadı yetişkinim ama içime kapanık çekingen utangaç sessiz kaldım sosyal hayata uyumsuz kaldım pasif kaldım gençliğimi de bu yüzden hiç yaşayamaz çünkü hep eve kapalı yaşadım 20 li yaşlarımda açılmam daha kolaydı ama ben daha da kapandım 30 yaşından sonra da iyice zorlaştı her şey sana basit geliyor çünkü sen genç yaşta kendini aşabilmişsin o güç varmış sende ama ben güçsüz biriyim demekki açılamadım kapandıkça kapandım gençliğimi hiç yaşayamadım evlenmek bile bana hayal geliyor yani beni hiçbir kadın sevmez zaten bu durumdaki bir erkekle kimse evlenmez bu da bir gerçek hayatta çok şey kaybettim kaçırdım farkındayım
Kelimelerimin bittiği yerdeyim. Belli ki değişebileceğine inancın yok. Benimde elimden bir şey gelmez. Hata yapmışsın hep ve yapmaya da devam ediyorsun. Ne diyebilirim ki Rabb'im yardımcın olsun. Allah sana hayırlı kapılar açsın ve hayata bir şekilde tutunabilmeyi nasip etsin. Umarım bir gün değişecek gücü kendinde bulursun.
Amin sağ ol Allah seninde yardımcın olsun inşallah hep mutlu huzurlu sağlıklı başarılı bir hayatın olur
İnşallah teşekkür ederim 😇
Yaşlılığa bağlı ölüme yakın zihnimin pc ya da robota aktarılmasını isterdim
Kısmen öyle değilmiyiz zaten.
Aslında sanal dünyayı fazla benimsedik ve ben bir tehlike olarak görüyorum bunu. 😇
Maalesef tren kaçtı artık seks bile ordan yapılıyor yakında sanal çocuklarımız olacak :D
Olur. İstediğim şartlarda olursa.
Mümkün olsa sanalı çıkarırdm hayatımdan
Mümkün olsa telefonların olmadığı insanların mektuplaşarak haberleştiği bir devirde yaşamak isterdim 😇
Zaten öyleyim 1 senedir
Istemezdim ya
Zannetmem.
Allah korusun
her zaman reel iyidir
Hayır
İstemezdim