Evrim teorisine inanıyor musunuz? Atalarım ile aynı karede olmaktan mutluluk duyuyorum :)Evrim vardır arkadaşlar inanın artık şuna. Hepinizin kökeni primata değin ulaşıyor.
Geçtiğimiz ay Türlerin Kökeni'ni okumaya başlamıştım fakat okulum açıldığı için biraz yavaşladım diyebilirim. Amacım zaten hızlı okuyup kitabın sonuna gelmek değil ve okuması birazcık da zor bir kitap olduğunu düşündüğümden 100 sayfa kadar okudum sakin sakin ilerliyorum. Bu kitap bildiğim kadarıyla en etkili akademik kitap olarak seçilmişti. Keşke bu kadar çok tartışmalarla ve yanlış bilinen şeylerle insanlar bu konuya ön yargılı olmasa ve herkesin okuduğu bir kitap olsa. Henüz kendi araştırmalarımın sonuna gelmediğim için bu konu hakkında görüşlerimi dilersen kitabın sonuna geldiğimde daha iyi bir şekilde ifade edebilirim. Şu an ne söylesem anlamsız kalır, henüz konunun tamamına hakim değilim. :)
Darwin birçok konuda yanıldı. Evrim ile alakalı. Her zaman geçtikçe yeni buluntular ortaya çıkıyor ve bilgiler değişebiliyor. Tabii bitirince görüşlerini belirtisin :)
"Evrim teorisine inanıyor musunuz?" diye bir soru saçmalıktır. Çünkü bilim inanç meselesi değildir çalışmaların neticesidir. Evrim bir teoridir. Dolayısıyla bir çok açıklamada bulunmasona rağmen eksikleri vardır. Teorinin doğası bu. Ve sadece dünyada teori olarak evrim yok. Elektromanyetik teori var, kuantum teorisi var big bang teorisi vs. Bunlar da birçok şeyi açıklar ama eksilikleri vardır. Yani teoriye tamamen doğanın gerçeği olarak bakmak zaten bilimin doğasına aykırı. Kaldı ki bilimsel yasalar bile zamanı geldiiinde eleştirilebiliyor
Buradaki soru insanın evrimiyle alakalı ve bunu kabul etmeyen çok fazla insan var. Elbette bir inanç meselesi değil ve bulunan her türlü kalıntılar bu teorinin dinamiklerini değiştirecektir, keza değiştirmiştir de. Sorudaki amaç da bu sürecin varlığına inanıp inanmamak. Yani burada yaradılışçılık anlayışıyla bir kıyaslama var.
Evet, bilimin B'sinden anlamıyorum. Bilim çok geniş ve ''Bilimin B'sinden anlıyorum.'' diyen bir adam da hiçbir şey okumamış demektir. Kimsenin ömrü bilimin B'sini dahi öğrenebilecek ölçüde yeterli değildir.
Soruyu millete laf yetiştireyim diye sormuşsun belli. Ben genel kanıya atıfla öyle bir yorum yaptım. Maymundan gelmek gibi algılanır, evrimle ilgili en bilindik söylenen laftır halk arasında. Bence insanın evrim süreci en zor açıklanabilir kısım. Çok meçhul ve çoğunlukla öyle kalacak.
'Benim atalarım maymun olamaz' diyerek Evrim teorisini reddetmeye nereye kadar devam edecekler acaba:D Evrim teorisi gerçektir. Güneş balçıkla sıvanmaz. Evrim teorisini bir inanç konusu yapmak da en az teistlerin kutsal kitaplardan birkaç sure getirip 'dinde evrimden bahsediliyor' demeleri kadar saçma. Din bilimle açıkça çelişir çünkü.
İnanmıyorum bir teoridir hiçbir somut dayanağı delili yoktur. Hiçbir teoriyi umursamam bilim diye işkembeden teori sallayıp duruyor insanlar. Hemde bilim ispatlamak zorunda değil diyorlar. Böyle bilim olmaz. Bilim deneyseldir gerisi zırvalıktır.
Bunlar delil değil arada genetik bağ yok. Nesli tükenmiş canlılardan başka bir şey değil. Kuyruk sokumu vücudu sabit tutmak için olan bir parçadır körelmiş bir organ felan değildir.
körelmiş organ hatta bazı bebekler nadir de olsa kuyruklu bile doğabiliyor. Araştırabilirsiniz. Ayrıca arada genetik bağ var. Mesela en yakın kuzenlerimiz şempanzelerle genlerimiz %1,5 farklı sadece.
Genetik bağ ispatlama uğruna insan kemik tozunu şu canlıların kemik kalıbına dökerek dahi hüle hurda yapacak kadar düştüler 🤣 Adnan Oktar gibi bir adam bile o mevzuyu patlattı.
Kaçık bir tesadüf iddiasından başka bir şey değil. Asıl mesele ateist felsefenin insanların dini yükümlülüklerini ortadan kaldırmasından dolayı nefislerine hoş geldiğinden teori denilen zırvalığı delilsiz saf delil içermeyen bu iddiayı birilerinin benimsemesidir. 😎
Evrimi ortaya atan Müslüman bilim adamları dahi oldu, hatta Darwin'den önce bile.
İnsanın evrimini şematik gösterebilecek kadar bulunmuş binlerce fosilin ve bunlar üzerinden yazılmış binlerce makale ve kitapların; dinleri çökertmek için organize edildiğini mi düşünüyorsunuz?
Fotoğraflara bakınca ve Sapiens kitabını okuyunca inandırıcı gibi geliyor ama günümüzdeki maymunların niye evrimleşemediğini sormuştu bir arkadaşım. Çok mantıklı. Onlar niye evrimleşememiş? 😂😂
İnsanlardan Tanrılara Sapiens kitabımı okuduğum için konu ile ilgili bilgim var. Haliyle arkadaşın dediği şeyin ne olduğunu galiba tam olarak anlamadınız. Maymunlardan geldik demedi zaten. Günümüzdeki maymunlar neden evrimleşemedi dedi. İkisi farklı şey.
@Liveislifelalalalala Maymundan evrilmedik, bu bir.
Ayrıca önceki nesil zaten tükendi. Mesela homo neanderthalensisler yok. Florosiensisler yok. O türden devam eden insan homo sapiens yani günümüz modern insanına evrimleşti ve evrimleşmeye de devam ediyor hâlâ
Tek inandığım; Sizi ondan (topraktan) yarattık, ona geri iade edip (kabre) sokuvereceğiz ve sizi bir kere daha ondan (mahşere) çıkaracağız." (Tâ-Hâ Sûresi/55)
Sadece bir teori, adı üstünde. Kanıtlanmış kesin bir şey değil. Ki müslüman olanların kitabı Kuranda “Biz insanları yarattığımız varlıkların bir çoğundan üstün kıldık." ifadesine göre, insandan daha üstün varlıklar var mıdır? insanın yaratılan bütün varlıkların üzerinde en üstün olduğunu ve de ne şekilde yaratıldığını biliyoruz zaten. Maymundan gelme olduğuna inanmak inancımıza ters en başta. Evrime inanmıyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Muhtemeldir. Biz niye maymun olmuyoruz diyenler sizin maymun kadar aklınız yok. Bizler maymunlar ile ortak atadan gelme primatlariz. Yediğimiz muz ile bile genetik olarak %50 benzerliğimiz var. Birçok canlı ile böyle benzerliklerimiz var. Giderek çıkmayan 20lik dişlerimiz bile evrimin sonucudur.
Ne alakası var? Afrika'dan ayrılan ilk tür Homo erectuslar oldu. Çünkü ateşi buldular. Bugün Asya ve Avrupa'da çokça homo erectus kalıntısı bulundu. Ve tür böylece gelişti. Senin de kökenin aynı yerden geliyor
Ne kadar saçmaladın ya.. ben evrim teorisine inanmıyorum şahsen bana ne söylersen söyle inanmam böyle bir şeye. Bir maymununda ateş bulduğunu pek zannetmiyorum..
Ben bilimsel bir açıklama yaptım, sense bana ''Git Senegal ormanlarında ağaçtan ağaca atla'' dedin resmen ve ben saçmalamış oldum. Pekiii teşekkür ediyorum :)
şimdiki maymunlar insan olmuyor diye yazını okudum mantıklı bir cevap yok. sanılıyor olabilir bilmem kaç milyon yıl önce hücre vs vardı dinlerin geçmişi bile 1500 2000 vs yılken bunlara inanılmıyorken bilinmeyen 3 milyon yıl once kimsenin görmediği birşeye kayıtsız inanmakta tuıhaf
@kawaimilliye Hangisi ironi hangisi gerçek ayırt edemiyorum cidden. Herkes maymundan geldiğimizi düşünüyor şaka gibi. Evrime inanmayanların evrimle alakalı tek cümle bile okumadıkları o kadar âşikâr ki. Ama çıkıp ''Mümkün değil'' diyebilecek kadar net konuşabiliyorlar.
Evrim vardır diyen kesin hayvandan geliyo biz müslümanlar Adem ile Havva (as) dan geliyoruz derdim ama Kur'an'ı Kerim bütün insanların Adem ile Havva (as) dan geldiğini söylüyor. Bunu reddeden dinsizdir.
Hayır, inanmıyorum. Benim inancıma ters geliyor. Evrim olsaydı, Kur'an da bununla ilgili ayet olurdu, ya da peygamberimiz söylerdi. Benim atam Hz. Adem
Biyolojik evrimi kabul ediyorum. Canlılığın nesilden nesile değişimini açıklayan elimizdeki en mantıklı fikir bu. Evrimi kabul etmeyeni de aptal cahil falan ilan etmiyorum. Aksine İdeolojik baktıkları için kabul edemiyorlar.
Primatı geçirip carpolestes, hylonomus, tulerpeton ve oradan da tek hücreli canlıya kadar indirmekye gerek yoktu. Çoğu primatı bildiğinden o ifadeyi kullandım buna bilimsel olarak bakmayın :)
seni kim fenomen yapmis bu siteye. evrim ile evrim teorisi farkli seylerdir. ikisi ayni seymiş gibi algi yapmayin. sonra maymuncularla on saat evrimin kendisini anlatmaya ugrasiyoruz.
İkisi aynı şey. Evrim teorisi sadece insanın evrimini baz almaz. İlk canlı yani 3.8 milyar yıl öncesinden tek hücreli canlılardan günümüze değin tüm canlıları ele alıp bir omurgaya, düzene oturtur. Bunu ilk düzene oturtan da Darwin'dir. Ancak ondan önce evrimi bulan da vardı zaten, Darwin'nin farkı buydu.
Evrim, türlerin biyolojik olarak değişimine, bu değişimleri varsayım ve buluntularla açıklamaya da evrim teorisi denir.
Bana göre var evet bununda bir sürü biolojik ve arkeolojik kanıtları var insanlar biraz araştırması lazım bunu direk ateizime çekmemeleri lazım ben size söyleyim 🗿👍