Ahiret İnancına Sahip Tek Tanrılı Dinler
• Yahudilik
• Hristiyanlık
• İslam
• Bahailik
• Zerdüştilik
• Sabiilik
• Yahudilik
• Hristiyanlık
• İslam
• Bahailik
• Zerdüştilik
• Sabiilik
Hristiyanlık tek tanrıya inanmaz ki, teslis inancına sahipler.
Yahudiler tanrının gücünü kendilerine izafe ederler. Tanrı onlara aittir ve ne yapması gerektiğini Yahudilere sorar.
İslam haricinde diğer dinler ise durum daha karmaşık.
Zerdüştlükte Ahuramazda var iyilik tanrısı, bir de kötülük tanrısı ya da şeytan olan Ahriman var. Tek tanrılı değil çift tanrılı bir din.
Bunların içinde en yakını Sabiilik olabilir.
Benimde aklımı karıştırıyor mesela tanıdıklarımiz vardır illlaki herşeye negatif olan hep kötü düşünen çıkarcı müslümanlar çok var ama iyi olan Müslüman olmayanlarda çok var kötü müslüman cennete iyi gayri müslim cehenneme gitmesi bana saçma geliyor Allah affetsin. ya da Allah diye tanımladığım beni yaratan inanmadı diye yakmasi işkence etmesi de tuhaf geliyor fakat din olmasada bugünlere gelemiyecegimizide biliyorum dinler toplumu belli bir dönem düzenlemiş. Çok karışık kafammm
Cevap
12Cevap
hristiyanlıkta tek tanrı değil teslis inancı var baba oğul kutsal ruh
hepsi ayrı bir dünya bu dinlerin İslam haricinde insan eli değmemiş olan yok o yüzden hepsi aynı değil
Tamam sen tariya inandin 1 tanri var dedin. O tanridan da ne yapman gerektigini nasil yasaman gerektigini sordun o da cevap verdi. Cevap veren dogru din hangisi?
İyi de sırf tanrıdan korktuğu için günah işlemeyen ile gerçekten kalbi temiz kimseye zarar vermek istemeyen insan aynı kefede olmamalı bence.
Tek tanrili degil isa ibnullah diyor hrstyanlar. Yahudiler uzeyir inbullah diyor. Sadece islam tek tanrili.
çünkü Allah katında Din yalnızca İslam dır
yani Allah yalnızca İslam Dinini kabul ediyor
Kardeşim mealde diyor mealde! Zebaniler mabadınızdan her türlü kan alacak o yüzden iman edin.
Bence güzel ahlak sahibi olmak din inancından daha önce gelmelidir
Ama öyle değil işte hristiyanlıkta şirk var. Allah doğmamış ve doğurmamıştır. Yaratmıştır.
İnançların ismi değil bi yolu bi göstergesi var o zaman başka derin yerlere gidiyor konu
En doğrusunu Allah bilir.
Boş işler tanrı falan yok
Birader yapmayın kafayı yersiniz
ibadet ?
Evet haklısın
d.
Ne gülüyon be
Gülesim geldi be
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?