beyler şu bir gerçek ki eger annenizle babanız hristiyan oplsa hristiyanlıga inanıcaktınız hindu olsalardı hindu olcaktınız neden cezalandırıyor bu durumda? ali imran 85 da Kim İslâm’dan başka bir din arama çabası içine girerse, bilsin ki bu kendisinden asla kabul edilmeyecek ve o
âhirette ziyan edenlerden olacaktır. yani bu durumda kişi gayrimüslim diye cehenneme girmiş olmıycakmı? kalkıp zerre kadar iman varsa girer demeyin zerre kadar imanı olmıyanlarda var
âhirette ziyan edenlerden olacaktır. yani bu durumda kişi gayrimüslim diye cehenneme girmiş olmıycakmı? kalkıp zerre kadar iman varsa girer demeyin zerre kadar imanı olmıyanlarda var
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
hayır tam olarak öyle degil. herkesin kafasının icinde bir tane beyin var. ama bu konular biraz kalbe de isliyor.
beyin falan deme kişi annesiyle babasının söylediginden başka birşeyi düşünmesi baya zordur
ve bunu engelliycek bir beyin öyle herkesde kolay kolay bulunmaz
düşünmeyle falan bi ilgisi yok, ben simdi sana sabah aksam bi kıza aşık ol desem olamazsın.. ayrıca senin dediğin gibi ailesinin dediğine göre inananlar ilerde bırakıyor, sadece başkası dedi diye ya da yönlendirdi diye tutunabileceğin seyler degil bu inanc meseleleri. iki kardeşten biri ateistken biri çok dindar olabilir.
çünkü beyinlerindeki bilgiler farklıdır birinin bildiğini diğeri bilmez
bir kıza aşık olmakla bu aynı şey degil anla bunu biri duygu biri düşünce
ve müslüman olma oranları çok düşük çook azı müslüman olur
azınlığın çoğunluğun ne yaptığının bi önemi yok, herkesin kalbi beyni kendine çalışır, bir insana bir şeyi anlatmak istersin o onu alamayabilir, benim tecrubeme göre bu is sadece düsünce ya da beyinde bitmiyor, hisler var duygular var. demin o yüzden ask örnegini verdim, bi kız icin intihar eden var degil mi? ya da turlu delilikler yapan var? o da mantıksız oldugunu bilir ama yine de yapar. cunku sevmiş bi kere o sevgi kalbe beyne işlemiş. islam dinine göre bizi Allah yarattı ve inananlar bunu benliklerinde hissediyorlar ya da hissedecektirler.
ben sana muhalefet olsun diye yazmıyorum sadece soruya vereceğim cevaplar bu sekilde. söylediklerimi anlamak zorunda degilsin ya da öyle bi beklentim yok sadece kendimi açıklıyorum.
iş sadece hisle olmuyor ve hissetmiyen bir sürü kişi var ayrıca kişiyi hindu ailede dogurursan hisleri benlikleride farklı olucak
o zaman islama inanmayanlar neden bunu benliklerinde hissetmiyor hadi onlar da hissetsin?
beyninde var olmayan bişeyi hissedemezsin ki sana küçükken allah değil de set öğretilseydi sen de setin varlığını kalbinde hissedecektin
sadece hisle oluyor demedim zaten, neden Allah'i tanımamız gerekiyor ya da Kitabi okumamız gerekiyor? bilgilenmek icin. benim söylediğim şey sadece bilgiyle de olmadıgı..
@KSninMeraklıErkeği herkes cennete gidecek ya da Allah'i bulacak diye bir iddia yok..
evet ama hindu ailede dogarsak his algımızda degişir
@lbimavi e bu durumda onca kişi seçmedikleri dinden dolay cehenneme giricek
cehennem var. dediğiniz doğru.
yani bu durumda suçsuz kişilker cehennememi giricek?
hayır sucsuz olduklarını nerden cikardiniz?
çünkü seçmedikleri inançlardan ve beyin yapısından dolayı müslüman olamıycaklar
sucsuz derken bundan bahsediyordum
kuran yalandır allah göndermedi muhammed uydurdu kuranı zahmet edip okursan içinde onlarca saçmalık olduğunu zaten görürsün okumadığın kitabı burda kalkıp ölümüne savunma
yapmaları gerekeni yapmamışlar,
neden yapmamışlar
neden yapmamayı seçmişler vs vs uzar gider
müslümanlar çok diyet ödüyor, çok çabalıyorlar, is inandım demekle bitmiyor
inanmayanlar özgürce istediklerini yaparken sabır etmezken vs müslümanlar bir çok soruna sabretmek zorunda kalıyorlar. ve müslümanlardan da cehenneme gidecekler ya da bu riskte olanlar var bunları gözardı etmeyelim.
hiç kimse haksizliga uğramayacak merak etmeyin, herkesin hakki herkese verilecek
@lbimavi ben müslğmanlar cehenneme gircek demiyorum ve aynı zor koşullar tıpatıp aynısı olmasada diger dinlerdede var ve annenle babann dininin reddetmek daha zordur tüm bunlardan
@KSninMeraklıErkeği provokatif yorumları ciddiye almıyorum, yaptiginiz şey saygisizlik ve inancinizi vs bana empoze etmeyiniz. ben böyle bir şey yapmıyorum. sadece soruyu kendi bilgime inancıma anlayisima göre cevaplıyorum, sizi inandırmaya calismiyorum..
islamda adalet falan yok elif lam mim ayet değil mi buna inanmayan da cehennemde yanmayı hak etmiyor mu? düşünün abc allah sözü değil diye insanları götürüp ateşe atıp yakıyorlar bunlara ne dersiniz terörist cani sırf fikirleri farklı diye insanlara işkence edip öldürüyorlar dersin allah ne bu durumda?
o zaman hz. muhammed de provokatördü sana göre çünkü insanları kendi inancına inandırmaya çalışıp mekkeli müşriklerin dinine yalan diyordu
tabi diğer dinlerde de cehennemden bahsedilir, sanırım söyleyecek başka şey kalmadı su an.. kendimi tekrar etmesem daha iyi
sen sağdan soldan her duyduğuna körü körüne sorgulamadan araştırmadan inanıyorsun diye bizim de o düşük zeka seviyesine inmemizi bekleme
@KSninMeraklıErkeği ama öyle düşük zeka seviyesi falandemiyelim
sağdan soldan her duyduğuna inanan düşük zekalıdır kim olursa olsun farketmez
sağdan soldan her duyduğunu araştırmadan sorgulamadan körü körüne inkar eden de düşük zekalıdır
@lbimavid iger dinlerdede bahsedilmesi birşeyi degiştirmez sonuç olarak kişi ailesinin dini yüzünden müslüman olması zorlaşır
ve bu durumda iş daha da zorlaşr bir üsrü din var çünkü
@KSninMeraklıErkeği inanmamak sizin seciminiz olur. bi hristiyana ya da yahudiye sorsanız onlar da benim icin cehennemlik diyebilir ya da benim yanlış yolda oldugumu söyler degil mi? ama onların bu inancı beni hiç etkilemez, onlara kızma durumum falan da olmaz. cunku ben ciddiye almıyorum? kendimce bi secim yapmişim ve buna göre yaşarım, bence herkes hayatini yaşamalı istediği gibi.. sonunda ne olacagini hep birlikte ogrenecegiz zaten..
inanmak veya inanmamak bir seçim değildir senin dediğini ancak sorgulamayan birisi söyler sen hadi spidermanın gerçekten var olduğunu inanmak isteyerek seçerek inan göreyim niye inanamıyorsun inanmak istesen bile?
seçim falan yapmadın küçükken sorgulama yeteneğin olmadığı için herkesin her dediğine inandığın için senin beynini o şekilde zehirlediler
ben zorlastigini sanmıyorum, siz böyle dusunmekte özgursunuz, herkes olması gereken yerde bence hayatta.
yersen bak bu çocuk da özgür iradesiyle kapanmış
@KSninMeraklıErkeği hayır ben çok daha geç bi yasta muslumanligi tam olarak kabul ettim. ve bunda bana ailemin ya da kimsenin dil dökmesi soz konusu degildi.
insanları tanımadan varsayımda bulunamazsınız, hikayemi bilmiyorsunuz. sizin neye inandiginiz beni zeki bulup bulmadiginiz beni zerre kadar etkilemez ya da üzmez ya da kızdırmaz sadece saygisizlik yapmaya devam etmenizden rahatsız olurum buna da izin vermem (:
@KSninMeraklıErkeği bu cocuk gelip bana böyle bir şey söylese onu ciddiye almam. o olgunlukta degil cunku.
kuranda 2+2=5 yazsa siz onu kabul edip cevap 4 diyenlere düşmanlık yaparsınız müslüman beyni budur
@KSninMeraklıErkeği hayır, kuranda öyle bir şey yazsa zaten basta kabul etmezdim degil mi? kafamın yatmadigi bir seye inanmaya kendimi zorlamakla elime ne geçer?
benim de 24 saatim var sizin de var, emin olun daha eğlenceli sekilde de yasanabilir hayat degil mi? ailemin neye inandigi onların sorunu, istersem simdi ateist olurum kim beni durdurabilir? Allah'tan başka, inandigim icin söylüyorum tabii, cunku Allah her seye kadir.
neyse daha fazla uzatmasak daha iyi olabilir yoksa günlerce sürebilir bu münakaşa.. Soran arkadasa da cevabi fazlasıyla verdim, mantıklı bulmamak kendi secimi..
o zaman kurandan 2+2=5 ayarında bir ayet yazayım mülk/5 gökteki yıldızlarla şeytanları taşladığını söylüyor allah halbuki yıldızlar güneşten onlarca bazıları yüzlerce kat büyüktür ancak muhammed kuranı uydururken yukarı bakıp yıldızları taş zannetmiş :D
@lbimavi seni durduracak şey ailenin sana ögrettigi din ve bakış açışı olur ama şu 2+2 meselesinden bahsetmiyorum ve evet uzatmanın manası yok konuşmak işe yaramıycak ikimizinde fikri degişmiycek
@KSninMeraklıErkeği çok saygısızca bi konuşma tarzı. sizinle medenice bi konuşma yapılamaz, ben bu ana kadar terbiyemi bozmadım, sizi küçümsemiyorum ya da kızmıyorum ama gercek bu gibi görünüyor. bu kadar. iyi günler (:
@KSninMeraklıErkeği yav öldürmez o kadar da saçmalama
şöyle bişey de var çocuğun beynine küçükken ne aşılarsan aşıladın büyüyünce değişmiyorlar büyük çoğunluğu
iyi de gençlerde neden dinsizlik artıyorki o zaman? ama evet bu internet olamdıgı zamanlarda dogru eger çocuga küçü küçükken birşey aşılarsa farklı düşünmesi az ihtimal oluyor
dinsizlik arttığından çok daha yüksek bir hızla radikal islam artıyor bunu da hesaba kat
dinsizliğin arttığı kişilerde genelde iç çatışma oluyor yani öğretilen değerlerle islam ters düşüyor seçim yapıyorlar araştırınca
Niye mi ben söyliyim çünkü Anne babalar çocuğuna hiçbirsey anlatmadan örneğşn namaza kılmaya başlatıyorlar çocukda bunu niye yaptıgını önceden öğrenmedigi için büyüyünce anlatıldıgı için saçma geliyor ateistliğe yönelmeye başlıyor.
ben mesela kanıtsız hiçbirşeyi kabul etmem diyordum o şekilde dinsiz oldum cariyeliği falan bildiğim halde kabul ediyordum islamdaki yanlış şeylerin farkına tarafsız bir şekilde bakıp sorgulamaya başlayınca anladım
evet ters düşünce seçim yapıyorlar ve yani hesaba klatınca noluyorki? tam anlamadım baskımı artıyor demek istiyorsun?
yani dinsizlikten çok daha yüksek bir hızla şeriatcılık artıyor ülkede
Baskı gibi geliyor. Bir çoğuna büyüyünce öğrendigi için. Küçüklükten beridir iman gücü aşılanmalı mesele burada
evet şeriatta artıyor ama bu insanları dinden sogutacak yani son kozun oynanması demek bu
@ceyciy ve baskı bildigin bu eger çocuga taraflı şekilde din anlatırsan başka inança yönelmesi engellenir ve eger böyle olcaksada inancından ötürü ceza almamalı millet
aksine yakında devleti ele geçirebilecek kadar güçlenip en sonunda bütün eğitim sistemini kendi istedikleri gibi ayarlayacaklar örnek iran
ceyciy yiyosa çocuklara çocukken hiç din öğretmeyin 18 yaşından sonra din öğretin bakalım kaç tanesi inanacak size yoksa saçmalıyorsun mu diyecek sana? anca çocukların saflıklarından kandırırsınız saçmalıklara çocuğa git de ki hz. muhammed her gece yanına geliyor sen uyurken çocuk 30-40 yaşına gelince de inanır bu saçmalığa
@ksninmeraklierkegi evet ama fikire kurşun dahi işlemez yani en sonunda millet ayaklanır tabi bunun için güçlü olmalıyız
bence kapağı bir an önce avrupaya amerikaya atmak lazım yoksa öldürürler bizi
@ceyciy sen nerden biliyon bunu? sana mı söyledi fantezisini? ve ayak fetişliginden bahsetmen mantıksızda nerden bilişyon diger şeyleri?
haklı olunca karşı tarafı haksız çıkarmak için tacizci suçlaması yapıyor işte aklınca
@ksninmeraklierkegi hm tam emin olamıyorum istemsizce neyse
söylesen hangi kıza böyle bişey yaptığımı sorsan cevabını veremez o kızı alıp bu yoruma getiremez mesela çünkü yok öyle bişey
@ksninmeraklierkegi hım pekala güvenmeliyim sanırım sana
zaten engellemiş direk
aynen bu tipler anca küfür edip engel atar
evet engel atanları baya gıcık
O kadar haklısın ki , kafa karıştırıcı bu durum , aşırı mantıksız
sagol ve aynen allah kalkıp kişiyi hindistanda doguruyor sonra niye dinsizsin diye laf ediyor baya dalga geçiyor
Parayı Allah verir binecek olduğun arabayı sen belirlersin Mercedes BMW Audi... akılı Allah verdi Budist ol ateist ol müslüman ol ( bir yere kadar kader )
nasıl yani inançımızı allahın belirledigini ve bu yüğzden cezlaandırdıgınımı söylemek istedin?
Alakası yok iyi oku yazdığımı... para burada akıl BMW Mercedes Tofaş din o akılla gidip bisiklete ya da tofasa binerken sen seçmiş cehennemi olursun
@geceaski-24 kardeşim işleri nasıl bu kadar basite indirgeyebiliyorsun? ikisi aynı degil araba alırken beyin yapın annenle babanın sana ögrettigi pek de geçerli olmuyor dini seçmeye oranla
Dini geçtik birde mantığı anlatacagim sana kardeşim benim yazdıklarımı unut kafana göre takıl
evet ne var bunda? ben sana olayın mantıgını söyledim bir hindunun annesinden babasından hinduzmi gördügü için islamı seçme si zor dedim sen olayın mantıgını açıkla bu kadar basit
Galibelayi araştır..
galibela? bir tek kalu bela çıktı
Araştırabilirsin hristiyan olup çok müslüman olan var. Nasıl ki müslümanken atesit deist olan varsa buda böyle bir şey
onlar cahillikten müslüman oluyorlar sen muhammedin kendi geliniyle evlendiğini 9 yaşında kızla evlendiğini de anlat bakalım müslüman oluyorlar mı?
bu yine de sırf seçmedigi inançından doalyı yanmasını dogru çıkarmaz ve öyle herkez yapmaz onu
Allah herkese akıl vermiş doğru dini kendimiz bulabiliriz
herkes bulamaz işte annenle babanın inandıgı dinden dönmek başka dini araştırmak öyle kolay olmuyor çünkü kişi başka türlü düşünmesi zor böyle bir durumda
Hayır değil hangi çağda yaşıyoruz ben incilide araştırdım mesela onlarda müslüman dinini araştırabilir ve herşeyin bir nedeni bir sebebi vardır dinde sorgulama var kurcalayabiliriz bu kadar ince düşünmek yanlış herkesin dinine saygı duyalım sadece
ama o iş öyle kolay olmuyor bir hindu islamı araştırsada annesiyle babası hinduzmi ona aşıladıgı için islamı benimsemesi baya zor
Kendi düşüncemi söylüyorum dinimiz o kadar mantıklı ve güzel ki bence aklı basında olan bir insan hemen benimseyebilir diğer dinlere ait bilgiler edindimde hepsi bana çok mantıksız gelmişti objektif baktigim halde
aynen yaklaşık oalrak 5.6milyar kişinin aklı başında degil ve senin annenle baban müslüman oldugu için mantıklı buluyorsun eger hindu olsaydın islam mantıksız diye düşünecektin
ve hinduzmi mantıklı bulucaktın
Ben kendi düşünce mi söylüyorum sadece her dine dediğim gibi saygın var müslüman olup çok kötü olan insanlar da tanıdım atist olup harika olan insanlarda önemli olan din değil dr daha çok insanlık bence
e bu durumda kişi dini inançı yüzünden yargılanması yanlış olmazmı? sırf inanç yüzünden degiştiremedigi ailesi yüzünden seçemdigi inanç yüzünden ve saygınız varda niye aklı başında olan bir insan hemen benimsiyebilir diyorsunuz? bu karşı tarafın aklına laf etmektir buda saygısızlık kadar kötüdür
Ben bu konuda birşey diyemem sana benim inandığım din bu şekil bana göre doğru ve bir bilinen vardır diye düşünüyorum tabiki sorgulayabilirsin buda senin hakkindir
sorgulayabilirim ama bunun sonuçunca cehenneme gidebilirim
Hayır dinde sorgulama var ve zorlama yok sadece sen hep kötü taraftan bakıyorsun aslında o kadar merhametli bir din ki
merhamet demek başka dinden olanalrı cezalandırmakmı? ve sorgulama yasaklanıyor bu şekil halı altından sopa gösterip korkutmaktır çünkü bu
Ben inandigim dinin merhametli oldugunu dusunuyorum iyikide bu dine inanıyorum
öyle olsaydı seçmedikleri dinden dolayı ceza almazlardı
Senin fikrim böyle olabilir saygı duyarım
hım tamam benim söyliycegim bu kadar farkl ıbir şey düşünürsün düşünmezsin bilemem ama sadece bu din seçme aklı başında olmakla alakası yok bu müslümanlara akıllara başsa hindu olurlardı demekle aynı şey
İşte karşınızda Allahın verdiği akılı kullanamayan biri
o kadar bilim insanı var hiçbiri aklını kullanmıyor bir tek geri kalmış islam ülkeleri mi kullanıyor aklını ahhahahaha
Neden dünyada ki zenginlerin %80'i Müslümanlardan oluşuyor o zaman?
allah beni aşırı dindar ailede dogursa aklımı kullanırdım
@C0skunn nerden böyle birşey duydun?
G. tümden uydurdum neden uydurmayım ki? Baksana her b0ka inanan bir sürü var ortalıkta :)
dünyadaki zenginlerin %80 müslüman mı ahahahhahaha neyse ki sağdan soldan her duyduğuma inanacak kadar aptal değilim ama müslümanlar kuranda 2+2=5 yazsa körü körüne sorgulamadan inanıp cevap 4 diyenlere düşmanlık yaparlar işte aklını kullanan müslüman beyni ahhahahaha
bunu diyen bir dine inanan kişi ohh bu ne rahatlık be her boka inanıyporlar de geç
@C0skunn her boka inanan sensin bunu demezdim normalde ama artık böyle denmeyi hak ediyorsun
sırf farklı dindeniz diye her boka inandıgımız söylemek saçmalıktan başka birşey degil
@dudbud ya ne saçmalıyorsun o Müslüman olan birinin başka dinleri arayışına söylenmistir. Hristiyan olan bşrşr elbet İslam dinin arastırsın o araştıran ancak kurtulusa erecek zaten. Anladın mı simdi?
lan en saçmalaması müslüman birinin başka din arayışına söylenmiş ama sonuç oalrak diger dinlere mensuplarada denmiş ve o iş o kadar kolay degil bir kişi annesiyle babasının görettiginden kolay kolay vezgeçemez farklı düşünemez
müslümanalra seslensede başka dinlere mensuplara da birşey demiş
Ya bi git nasıl bakman gerektiğini bilmiyorsun söylüyorum yine aynı seyi diyorsun.
Ayetin tümüne bak gerçekten anlamak için ne demek istediğini git tefsirini oku
diğer insanlar islamı neden araştırmalı? çünkü kendi dininin de yanlış olabileceğini düşünmeli o halde islam da yanlıştır belki müslümanlarda diğer dinleri araştırmalı
daha kendi ayetin tefsirini okumadan millete tefsir oku diyor cehalet böyle bişey işte
gitmiyom nolucak? ve bir tek sen dogru bakıyon sanrım herşey belli apaçık anlaşılıyor başka dinlerden olanlara analtılmış bu ayet baya
daha dogrusu hem müslümanlara hem gayrimüslimlere