Hayat şartları malum. Şöyle en guzelinden bonfile ve kırmızı şaraba hasret dünya kadar insan var. Peki böyle hayırsever bir uygulama olsa sen hangi tarafta olurdun 😊
Askıda bonfile, kırmızı şarap uygulaması olsa, veren taraf mı olursun, alan taraf mı?
Ben sana bir şey söyleyeyim mi, kim olursa olsun, kim gelirse gelsin gene aynı fiyatlar olur bu ülkede. çünkü ben kendimi bildim bileli bu memlekette iktidarların son dönem hep pahalılık. Çünkü siyasetçilerin zihniyet hep aynı. Milletin onlar için olduğunu zannediyorlar.
Sırf kibri yüzünden 40 saniye yanında bulunduğu bir insanı, "ahlaksızlık" gerekçesi ile, işten çıkartolmasına neden olan muhalefet milletvekiline sormak lazım, şimdi o partiye sayıları 300.000 olan güvenlik görevlilerinden maçı oy atar? Tamam iktidar kötü ama muhalefer yerlerde, iktidar olmayalım diye uğraşıyorlar. O yüzden artık benim pek umudum kalmadı.
Haklısın, lakin bazı şeyler değişebilir. Baskı hafifletilebilir. Benim tecrübeme göre bu ülkede halk her zaman güçlü tek parti hükümetlerinde diğer zamanlardan daha fazla ezildi. Bunu Özal ve Erdogan iktidarında yaşayarak net olarak tespit ettim. Işte bu yüzden stratejik oy kullanmasını öğrenmek gerekir. Bunu ne medyadan ne de herhangi bir parti veya sivil toplum kuruluşundan öğrenmek mümkün degil. Hiç bir partiye tek başına acik ara iktidar sansi verilmezse, küçük partilere bile meclise girebilme umudu verilirse , emin ol bugun yaşadıklarımızdan çok daha az bir sıkıntı çekeriz. Ve bunların güçlü tek parti hükümetleriyle istikrar getirme söylemleri, gerçekte halkın istikrarla sömürülüp, birilerinin cebini daha fazla doldurmayi amaçlar.
90'lar hiç iyi geçmedi, koalisyonlar da kötü. Bu sefer de, memleket birokratların elinde heder oluyor. En iyisi en fazla iki seçim kazanan parti millet vekilleri de seçime giremesin, iktidar partisinin tüm kadrolarını değiştirerek seçime girmesi. Bir milletvekili bile iki kere vekil olamasın.
En İyi Cevaplar