İnsanlar beni yav he yerine mi koyuyor?

Her sene belli oranda Allah kabul ederse zekat veriyorum. (Bu soylenmez ama) zaten kim oldugumu bilmediginiz icin reklam yapacak da deilim. Seneye ki zekat için akrabalarım bana verirsen şunu yaparım falan diyorlar. Çok aman aman da bir yoksul durumları yok. Tamam diyorum tanımadığım bir insana gideceğini senin ihtiyacın görülsün diyorum mesela.

Ama normal zamandaki davranışlarına bakıyorum arasam duymadığım müsait değilim derler , kendi derdimi anlatsam boş ver takma deyip geçerler.

Kendi anneme borç vermiştim. İhtiyacı vardı istedi bende de vardı verdim. Sürekli beni aradığında diğer kardeşlerimiz sorunlarını anlatır onlara üzülür Allah yardımcıları olsun der.
Benden konu geçince de Allah'ım herkese beraber size de versin inşallah siz de çok iyi olun inşallah der. Bana olan borcundan bahsederken tam bin lira param var sana odeyecegim iste, ama tam da bin lira suraya borcum var diye de soyler (alma diyo yani)
Benim durumum iyi diye çok zengin falan değilim ha onlara göre bir tık iyi sadece. Muhtac deilim diye yani Durumum iyi diye beni hiç kimse önemsemez umursamaz. Ben kendimin kullanıldığını düşünüyorum artık sizce de öyle mi
İnsanlar beni yav he yerine mi koyuyor?