Ya da benim üstüme borç yapabilir mi?
Birine verilen tam vekaletname iptal edilir mi?
Ya da benim üstüme borç yapabilir mi?
Noterden çıkarttığın tam vekaletname için yine notere gidip vekaletnameyi iptal ettirebilirsin. Ettirmen durumunda karşı tarafa posta yoluyla bildirim gider. Vekaletinin iptal edildiği ile ilgili
Yani karşı taraf hemen öğrenir bunu
Hemen öğrenmez. Posta ne zaman ulaşırsa. Bazen mesajda gönderiyorlar. Ama elindeki vekaletname ile bir yerde işlem yapmaya kalkarsa yapamaz. Geçersiz olduğu kurumlarca görülğr
Anladım. Teşekkür ederim
Rica ederim
Cevap
6Cevap
Tam vekaletname adı tam da olsa geçerli de olsa pek çok şey yapılamıyor onunla. Sistem koruyor vekalet vereni zaten.
Verdiğim vekalet örneğin ile notere gidip iptal etmek istediğini söylersin.
Peki karşı tarafa mesajla falan bildirilir mi?
Noter sana normal mi yoksa hızlı tebliğ edilsin diyecek. Sende hızlı istersin ve 1 ay sonra elindeki vekalet iptal yazısını götürüp arkasını notere tebliğ edildiğini yazdıracaksın. Noter iptal yazını tebliği ettirecek ve sonucunu da sen notere giderek 1 ay sonra alınmış olacaktır.
Peki ya 1 ay içerisinde o kişi birşeyler satmaya kalkarsa? Satamaz herhalde dimi
Satar, vekaleti var, neler var satılacak. Tapulara da biran önce dilekçe verip bizzati kendim olmadan vekaletli satışın yapılmamasını ve kabül etmediğini belirten ön dilekçe berebilirsin
Vekalet sahibi sensin. İptal edersin tabiki. Onaya ihtiyacı yok. Hiç yapmadım ama notere bir danış
Noter. Ve sagdece sizin yeterli
Karşı tarafa mesajla falan bildirilir mi?
Hayır avukat değil. Akrabam
Teşekkür ederim 🌷
yani iptal edilir tabiiki
Merhaba, peki karşı tarafa mesajla bildirilir mi iptal edildiği?
edilir noterden
edilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?