Arkadaşlarımın çoğuyla tartıştım, sorun bende mi?

Arkadaşlarımın çoğuyla tartıştım ancak açıkçası sorunun bende olduğunu düşünmüyorum.

Eğer 5 kişilik bir arkadaş grubunuz varsa dediklerimi anlarsınız galiba.
Aslında birbirimizi gayet seviyoruz ancak son zamanlarda özellikle 2 arkadaşım aşırı buluttan nem kapmaya başladı. İkisi de aslında karşı taraf boş yere sıkıntı çıkarınca sinirleniyor, ortamı bozdu ne gerek vardı gibi şeyler söylüyor. Fakat aynı zamanda diğer arkadaşların sorun çıkaran kişiye gösterdiği ilgiyi (?) ya da alttan almayı görünce kendisine de aynısının yapılmasını istiyor. Yani sonuç olarak özellikle son zamanlarda haftada birkaç kez ikisinden birinin sorun çıkarmalarıyla uğraşıyoruz. Ve inanın ki dertlerini de öğrenmeye çalıştık, yok yani.
Örnek vereyim buluşma ayarlamışız tam gideceğimiz gün 1 saat önce ikisinden biri siz gidin ya yazıyor. Yani neden hiçbir açıklaması da yok. Üstlerine gitmek de istemiyoruz ancak gerçekten artık sinir bozucu bir hal almış bulunmakta.
Tartıştığım kısıma gelecek olursak son zamanlarda evimde problemler yaşıyorum özellikle artmış olduğu bir dönemdeyken ikisi birden aynı hafta yine bu tarz hadi bana ilgi davranışları yaptı. Zaten sabrımın taştığı ve gerçekten problemler yaşadığım bir dönem olduğundan sinirlendim.
Önce güzelce yaptıklarının doğru olmadığını açıklasam da mesaj grubunda bunu yapanlardan birinin "alınganlık yapmayı kes" yazmasıyla sınırıma ulaştığımı fark ettim.
Ben öyle insanların kalbini kıran biri değilimdir ayrıca gerçekten tartışacak durumum bile olmadığından konuşmayı orada kestim.
Bazı sebeplerden bir süre aynı ortamda da bulunmadık ve normalde ara ara tartışırız ama sanırım benden ilk defa bir tepki aldıklarından kimsenin de konuşmaya cesareti yok.

Durumdan memnun değilim yaklaşık bir hafta olacak aslında çoktan konuşurdum ancak konuşmam demek yine her şeyi alttan alma dönemine girmek demek bu yüzden onların geri adım atmasını bekliyorum ama pek sanmıyorum.
Sizce bu durumda ne yapabilirim?
Arkadaşlarımın çoğuyla tartıştım, sorun bende mi?