neymiş eskideki inanışlarmış kuran güncellenmiş versiyonmuş
anlatın iyi geliyo hepiniz aynısınız. s. s. ss
Ne duymak istiyorsun söyle anlatayım? Sorunda neyi sorduğun bile anlaşılmıyor.
Farklı şeyler diyerek neyi kastediyorsun anlat da bilelim. Ayrıca Allah'ın sadece bir yere değil birçok yere emirlerini gönderdiğini düşünüyorum. Bunlar illaki kitaplaşmış olmak zorunda değil. Yazılı metinlerde zamanla tahrif olmuş, tahrif deyince ne anlıyorsun bilmiyorum ama? İnsanlar önceden gelen dinleri, emirleri kendi kültürüne yedirmiş ve zamanla dinden geriye kültürleşmiş yaşantılar kalmış olabilir. Dini anlatıların dogmatikliği kaybolmuştur vs. Sonra tekrar kitap göndermiştir. Sen diyorsun ki hadi bir tane din göndersin herkes de buna inanıyorsa inansın. O zaman imtihanın inandırıcılığı kalır mıydı? İnsanlara niye açık bir kanıt gelsin hem ben bunu sorgulamanızı saçma buluyorum. O zaman hiç imtihan etmeseymiş direkt olarak saraylarda yaşasaymışız falan.
Belki de farklı yerlerde farklı dinlerin gelmesi din düşüncesini ayakta tutmaktır. İletişim yolları yayılmaya başlayınca ve nüfus artınca da islam gelmiştir. Gayet mantıklı.
Zeka denen verginin karşılığıdır belki de. Kendi kendine hareket eden ve iş yapabilen bir canlı yaratıp verdiği şeylerin hak edilmesini istiyor olabilir. Allah kötü olsaydı o zaman cehennemde yanardık zaten direkt benim inancıma göre. Kur'anda şöyle geçer Adem'e kelimeler öğretildi. Yani kavramlar öğretilmiş. Herhalde burada zekadan bahsediyor
Fakat sen yanlış yerden sorguluyorsun bana göre ilk önce yaşam ve maddeyi sorgulaman gerek diye düşünüyorum. En nihayetinde resmi anlamak için geniş bakmak gerekir. Desen ki mesela ulan evrende niye boşluk var. Onun yerine niye full madde yok aralarda boşluk yok falan. E dünyada imtihan oluyoruz işte. İmtihan oluyorsak niye din gelmesin kardeşim. Niye başı boş olalım? Acılar varsa karşılığı da vardır. Dinler bize gösterilen karşılıktır belki de. Acıların karşılığı. İslam'a göre Düzgün yaşarsan malın mülkün ne kadar yaşadığın önemli değil cennete gidiyorsun. Bundan daha iyi ne olabilir.
Her şeyin bir karşılığı oluyor da niye zekanın karşılığı olmuyor. Su içmek için elini kaldırman gibi.
Neden bir sürü din göndermesin ve bu neden psikopatlık oluyor? Sen cevap ver ben anlayayım o zaman. Ben diyorum ki insan zeka sahibi diyorum. Tek din gelse de insanlar zekasını kullanmaz değiştirmiş unutmuş tahrif etmiş. İnternet, kağıt yaygın değilmiş :d Niye tek din gelsin kardeşim o zaman? Her yere her kabileye farklı dinler gelmiştir ancak temelde aynı şeyi anlatıyordur. Tek Tanrı düşüncesi sonra o tahrif olurken veya olmamışken aralarında iletişim olmayan başkasına da benzer bir din gelmiş olabilir. Yani bunu anlamanın nesi zor?
Gerçi sorun açık değil ama olsun ben anladığımı anlattım. Sen illa da küçük bir alanda sorgulama yapmak istiyorsun diye düşündüm ve geniş anlatmak istemem bu yüzdendi
Allah istediğini yapmakta özgür isterse meyve suyu içer :d Sen niye Allah hakkında karar verdin ki şimdi onu anlamıyorum ben. Allah niye bizi yaratsınla aynı mantıkta bir soru bu. O zaman hiç yaratmasaymış, evren de olmasaymış. Kendi halinde takılırmış falan. Dünyalı insan zekasıyla tahmin yürütüyorum. allah'ın verdiği zekayla Allah hakkında tahmin yürütüyorum evet.
Allah'ı düşünmekte insan uydurması mıdır? Niye Allah'ın yapacağı şeyleri insan zekası kalıbına sokuyorsun ki?
Bu zekayı yaratanın neyi niçin yaptığını mantığa oturtmak saçma bir kere.
Burası gri alan. Boşuna sorguluyorsun. Anlamak zorunda değilsin.
İnsan uydurması demen de senin kanaatin ki kimseyi bağlamaz, Allah'ı da.
'O kitaplar bozuldu' diyenler gelmeden..
işine gelene inanıyor
Öncelikle seni yaradandan bahsederken biraz saygı lütfen Rabbim önceki kavimler isyankar olduğu gönderilen kutsal kitapları değiştirdiği için yeni ve son kitap olan diğer kitapların doğrulayıcı olan Kur'an-ı Kerim'i göndermiştir ve kalbiyle iman edene en büyük aydınlatıcı olarak Kur'an'ı Kerim yeter Rabbim kullarına merhametli ve çok affedicidir yolunu kaybetmiş olanlara pusulan olsun demiş Kur'an'ı Kerim'i göndermiştir.
Cevap
13Cevap
Ya yahudiler ile müslümanlar İshak ve İsmail’den dolayı kardeşken bile bırak saygıyı şu zamanda birbirlerini öldürüyorlar. O veya bu din hepsi toplumları bir amaç uğruna toplayıp iktidarın gücünü sağlamlaştırmak için kullanılır. Allah zaten hiç olmadı birinin düşüncesiydi sadece
tek din islam diyen kim?
saygi duymayan kim?
sirk kosan kim?
bunlarin hepsi kim biliyor musun allaha inanmayan daha dogrusu inanan ama islamin farzlarini yerine getirmeyen getirmek istemeyen 3 5 capulcu cikmislar vay efendim ben ateistim sorsan anlamini bilmez dini duzgun ogretene yobaz yobazin anlamini bilmez peki allah hasa hasa yok diyenlere nedeni sorsan agzi yamulur konusamaz ya yuruyun gidin sizin gibileri gommeyi birak cope atmak lazim
hangi islamci diger dinlere saygi duymayin diyor
valla ne kadar tanıdıysam hepsi aynı hepsi de kendine müslüman deyip kendinden olmayanı dövüyodu
bu hacı hocalar bile anlatırken dalga geçiyo bazen. tabi gerçek inanan filan varsa bilemicem ama kendini öyle tanıtanlar bile namaz kılmıyo allaha ibadet etmiyo diye küçük görüyolar.
zaten hepsi allahın dini oluyo günün sonunda ne bu tantana anlamadım :d
dinimizde oyle bir sey yok peygamberimiz s. a. v nerde bir kisi sirf hristiyan diye dovun demis ya da nerde namaz kilmayani dovun demis bizler sadece diyelim arkadasin namaz kilmiyor dogru yolu gostermekle yukumlusun ama kalbini kirarak zorlayarak degil oyle guzel oyle nazikce anlatacaksin ki etkilensin ya rabbi ben ne yaptimda namazimi kilmadim dedirteceksin kavgayla dovusle olacak is mi bu
İncili tevratı gönderen ama ne hikmetse koruyamayan Allah kac yüzyıl sonra kuranı kerimi gönderiyor ama bunun diğer kitaplar gibi olmadığını değiştirilemez olduğunu kıyamete kadar koruduğunu yazıyor var sen düşün!!!
Kanka zaten yahudilikte ve hristiyanlikta son peygamberin gelecegi mujdelenmisti. Diger tanrilarsa insan yapimi eger dikkatlice bakarsan bir cogu maddesel tanrilara tapiyor
Ben inançsız olduğum için bunlar benim içn bir anlam ifade etmiyor. Farklı inanışlar, farklı tanrılar var diye düşünüyorum.
evet? sen bişi yazdın ben yazdım, neden sağ ol diyosun ki birbirimizden üstün değiliz ve yardımcı olabileceğim bir şey de paylaşmadığımı düşünüyorum. hani sana katkısı olabilecek bir şey değildi yani:d her soru sorduğunda cevaplayana sağ ol mu dersin :D zaten cevaplaması olması gereken bir davranış değil midir? bu bir lütufmuş gibi sanki. d
tabi ki zaman ayıracağım soru sormuşum, yazmışsın eh o kadarcık cevapta vereyim dimi :d zaten o kadar kaba değilim ayrıca neden cevap vermiyim:d cevap vermiceksem kimseye bu soruyu da sormıyım o zaman aman boş ver kuhgkfdıuerherugv sürekli aklıma başka bişi geliyo*-* anladım, öyle davranmış olabilirim haklısın sende. ne ise yüzeysel görüp kabul etmem gerekirdi.
bende sana teşekkür ederim bu durumda, soruma vakit ayırıp yazdığın için
kitaplar nerde? Ortadoğuda hepsi 4 5 bin yıllık Sümer tabletlerini esas alır. Zaten içiçe geçmek de oradan gelir.
Merak ettimde hangi sumer kaynaklarinda yaziyor? Zira arabistanda sumer tabletlerimi vardi olsa bile peygamber okuma yazma bilmiyorxu hadi diyelim biliyor binlerce bilgi icinde nasil olduda dogrulari secti belki bilmiyorsun ama o zaman dunyani duz saniyolardi kuran bunun aksini iddia etti ama bunun gibi bir cok sumer tabletlerine zidd olucak ayet ve sure var. Ayrica kuran zaten kendiside diyor ben bu bilgileri eski kavimlerede anlattim diye
@venom4499 Bununla ilgili kitaplar var bakabilirsin. En büyük kaynağımız Sümerolog Prof Dr Muazzez İlmiye ÇIĞ hocamız. Bir çok şey içiçe diyorum. Mesela kurban kesmek, Mesela örtünme (mantıken ve şeklen), Sünnet olmak bunlar aklıma ilk gelenler
Knk zaten kurban ortunme ve sunnet ibrahim peygamberden kalma sksnsjsj oda zaten sumerlerin devrine denk geliyor bu yinede islamin yanlis olduguna delil deyilki zaten islam kendisi diyor biz emrettik diye bundan baska sumerologlar binlerce bilgi ve teori bulmakta mesela dunyanin sabit oldugu ve duz oldugu gibi ancak kuranda dunyanin haraket etigini ve elipsis seklinde oldugun soylemisdi onceden
@venom4499 kurban kiminle başladı hz İbrahim. İbrahim. İbrahim kim? Yahudiliğin babası. Peki o zaman ya Tanrı canım ya da Müslüman tayfa. Lanetli halka ait geleneği neden kendine alıyor? Aynı şekilde sünnet olmak, mısır da başlayan yahudilerden müslüman tayfaya geçen bir adet. kadınların örtünme şekli neden hristiyan rahibeler gibi? Daha bir çok soru sorabilirim sana.
Kanka yahudiliyi zaten allah indirdi sjns bu arada ibrahim yahudi degildi sjsjsh musa yahudiydi ve lanetlenen halkdi din ve ya kanunlari degil. Tarihte ilk sunnet ibrahim peygamberden a. s olmusdur. Belki bilmiyorsun ama hristiyanligi gonderen allahta islami gonderen allahta ayni o yuzden ortunme sekilleri benziyor sjjsj
@venom4499 ulan HIYAR yahudi bir ırktır Musa sadece din indirmiştir yani Musa da yahudi.
sana en basit örnekle anlatayım. Kuran kimin zamanında yazıldı Hz Osman zamanında. İlk indiği tarihten kaç yıl sonra? Sana en basit Türkçe sorusu ile örnek vereceğim. Oku baban gibi eşek olma cümlesini örnek koy. Virgülsüz olursa eşek olan baba değilken oku sonrasına virgül atılır burada da eşek olan babadır. Bunu ezberlemek ve yıllarca dilden dile hatasız aktarmak kolay mıdır? Ki bizim dilimiz Arapça gibi eril, dişil gibi ayrıma da sahip değil. Ayrıca tanrı canım mı ki emirlerinin yazılmamasını istesin? Hadi o bunu buyurmadı elçisi de mi akıl edemedi? Ki orada anlatılanlar arap mitolojisinden başka şey değil bakınız Hz Süleyman.
Öncelikle bana hitap seklinizden hangi seviyede oldugunuz belli oluyor. Bilmen gereken 2 sey var bir yahudi irki birde yahudi dini su an herkes yahudi dinine giris yapa bilir ancak yahudi irki olmaz zaten yahudi dini dedigimiz seyde museviye dini. Verdigin ornekde vasat ve anlamasi zor bir ornek. Soyle bir seyde soylemek istiyorum arapca ogrenilmesi zor oldugu gibi unutulmasida zor olan bir dildir ve tek harfle bile sozun anlami degise bilir ve kurandaki ayetler ve sureler genel olarak kullanilir mesela namazda baska bir sure kullnilir abdeste bir sure kullanilir uyurken birkaci uyanirken bir kaci cuma gunlerinde bir kac sure okunur ve dunyada su an 10milyondan fazla kurani ezber bilen insan var zira Özbəkistanda bulunan kurani kerim 1400 yillik oldugu soylenmekte ve ayni simdiki kurandaki gibi ve dedigingbi osman tarafindan yazildigi idda olunur. Bu arada sarhosmusun cunki zaten allah kendi emirlerini yazdirdi sen bunu gormuyonmu sjsjsjs. Bu arada arap mitolojisi denilen bir sey yok.
@venom4499 tamam süleyman evet ama karınca ile konuşmak, dünya dışı varlık olan tanrı ile iletişim kurduğunu iddia etmek akıl sağlığı açısından çok da sağlıklı değil bence
@venom4499 ben daha da yazmam yeter ya sana mı ayırdım günümü?
İslam dininde saygı vardır birkaç kişi diğer dinlere saygı duymadı diye genelleme yapamazsınız
Onlara göre islamiyetin kuralları ters düşüyor o yüzden kitaplatı kendilerine göre degiştirdiler
Ben kutsal ornitorenklere inanıyom tatlişkom. Ama müslüman olcam. Şimdi buraya yazsam spam olcak. O yüzden niye imana gelicemi ne sen soooooooooooooor ne ben söylim
bir de tanrı denilen bir sonsuz gücün neden bizim gibi minik minik canlılar yaratıp ceza ve ödül sistemiyle yaşama attığını düşünüp de her şeyi masal olarak görmemeye devam etmeleri var...
Ya seninle tanışmak isterim yazar mısın bana rica etsem nolur?
Bi yaz ama bana, tanisan eminim seversin
Ne kadar iticisin sen ya
Eminim evde kalmışsindir bu yüzden
Çünkü bir birlerinin kopyaları aslında kitaplar
Canım sen fazla takma bunları
🤨 bildiğim kadarı ile 4 kitaplar insanların o zamandaki şartlarına göre bilgi ve uyarıcı olduğu için sürekli değişmiş olabileceğini düşünüyorum
Kafamı çok karıştırıyor bu soru
Allah diye bi şey yok dinler de yalan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?