+1 yılBenim elimde, özgürlükten anlaşılan şeye göre değişir bu tabii ki.
Benim özgürlükten anladığım; kafamın içinde ki düşünceleri kendime göre yaşamak ve hayata kendi bakış açımla bakabilmek. Kimseyi müdahil ettirmeden, kimseye karışma hakkı vermeden sadece kendime göre yaşayabilmek... Öyle gezip tozmak ya da asi olmak bana göre özgürlük falan değil. Asıl özgürlük kafa da bitiyor ve insan kendine izin verdiği kadar özgürdür, bir nevi kendi sınırlarını kendin belirliyorsun aslında. Sadece nasıl baktığın, nasıl gördüğün ve yaşadığın önemli...13 Yorumla- +1 yıl
İnsan kendisini mutlu edebildiği ve vicdani huzuru kadar özgürdür, size katılıyorum.
- +1 yıl
👌👌💫
- +1 yıl
☺️
En İyi Cevaplar
İradesi olan varlıklar sadece düşüncelerinde özgür olabilirler hatta onda bile bazen işler yolunda gitmeyebiliyordur. Öteki taraf için ibadet edersin nefsine hakim olmak zorundasın, kariyer para istersin çok çalışmak zorundasındır yine bir şeylere esir olursun. Çok zenginsindir inancın yoktur ama koruman gereken bi kimliğin vardır yine esirsin. Sanırım kaybedecek hiçbir şeyi olmayan insanlar özgürler.
36 Yorumla- +1 yıl
Dünyaya ederinden fazla değer vermemek özgürlüktür.
- +1 yıl
@perlamare teşekkür ederim
- +1 yıl
Maneviyat bize sınırsız bir hayat için sınırlar çiziyor ve bu noktada zaten yine tercihler bize ait.
+1 yılHer ne kadar benim elimde desem de inancıma ters düşen birşeyi sırf özgürüm diye yapmadim yapmam da... ayrıca iki çocuğum var onlar ve gelecekleri de benim sınırlarımi belirleyen unsurlar arasında ilk sırada...
13 Yorumla- +1 yıl
Tebrik ediyorum, yaşamsal özgürlüğümüz değerlerimiz ve korumak zorunda olduklarımız ile sınırlı olduğu zaman gerçek bir özgürlük halini alır.
- +1 yıl
Teşekkür ederim...
- +1 yıl
Rica ederim.
- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılBeni yaratanın elinde.
Onun çizdiği sınırlar dahilinde yaşıyorum. :)64 Yorumla- +1 yıl
Tebrikler reis
- +1 yıl
Eyvallah başkan.
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🥰
- +1 yıl
Rica ederim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap

Özgürlük hayata bakış açısıdır, ruhunu Özgür bırakabilmek ve negatif enerjileri geride bırakabilmek özgürleştirir insanı
Özgürlük içimizdedir aslında, sadece keşif etmek gerekir ☺️11 Yorumla- +1 yıl
Bunu sarmal olarak herkese yaptırmak lazım.
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılArtık benim ellerimde.
Önceden insanlar ne düşünür diye ince eleyip sık dokurdum ama artık bunu yapmıyorum. Elalemi düşünmek, gereğinden fazla kibar olmak kişiyi tutsak yapıyor. Özgürlüğüm benim ellerimde21 Yorumla- +1 yıl
Elalem ne der prangası en büyük işkence. Tebrikler.
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Kendi elimde diyecektim ki @IşıLLL34 'un görüşünü okudum ve aslında kendi elimde bildiğim şeyin ne kadar çok şeye bağlı olduğunu gördüm ve sustum 🙊🙊🙊
21 Yorumla- +1 yıl
Bende. Eyvallah :)
Özgürlüğüm başkalarının hayatlarını kısıtlama başlayınca bitiyor. Kısaca sınırı belli, diğer türlü prensiplere bağlı tamamen.
31 Yorumla- +1 yıl
Hümanist ve realist bir yaklaşım.
+1 yılÖzgürlük Allah 'ın elinde ona kul olabilmekte. Sadece ona kul olan yeterince özgür olur. Onun dışında ilah edinenler (mevki, makam, para, şan, şöhret, nefsini) in özgürlü yoktur
17 Yorumla- +1 yıl
Çok değişik ve huzur verici bir yorum. Herşeyi verene kul olunca huzur bulursunuz diyorsunuz.
- +1 yıl
Aynen öyle. Bir Allah a kul olursa özgürlüğün de huzurunda olur başka ilahlar edinirsen yükün çok olur
- +1 yıl
Haklısınız. Ben adım adım ilerliyorum. Yeni geldim ilahi hayata.
- +1 yıl
Sen yine benden illerdesin. Ben sil baştan yaptım. 😅
- +1 yıl
Sil baştan, sizi tebrik ediyorum. Enkazdan sağ çıkıp yeniden binayı kurmak cesaret ve yürek ister.
- +1 yıl
Mecburum. Yoksa kaybedenlerden olacağım 😅
- +1 yıl
Sizi tebrik ederim.
- Aile & Toplum konusunda 810 cevap paylaştı.
+1 yılÖzgürlüğüm benim elimde aynadan bana gülümsüyor 🤗😀
21 Yorumla- +1 yıl
Tebrikler, bencede öyle.
+1 yılİçinde bulunduğun hayatın şartlarında, koşullarının getirisinde, her ne kadar çabalasanda nasip dediğimiz kaderin yazgısında.
23 Yorumla- +1 yıl
Ben kaderi yöneteceğime inanıyorum. Çabamız ile dediklerinizi birleştirince galiba kendi elimde.
- +1 yıl
Özgürlüğün sınırı ne kadarsa artık.
- +1 yıl
Evet, dünya sınırlarla örülü, haklısınız.
- Aile & Toplum konusunda 724 cevap paylaştı.
+1 yılBizim gibi ataerkil toplumlarda kadinin ozgurlugu toplumun elindedir. Cok az kadin kendi ozgurlugunu kazanir ve bunun icin bedeller oder.
21 Yorumla- +1 yıl
Elalem ne der prangası yerine ben ne istiyorum diyebilen her insan özgürlüğünü seçmiş olur.
Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Yaradana teslim olmuşuz üstad.. gerisi laf-ı güzaf..
31 Yorumla- +1 yıl
Keşke bende sizi gibi teslimiyetle yaşayabilsem.
Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Cevabın en güzeli senin klavyenden çıkmış ama evli adamlar ne yapsın, "tamam hayatım" desin yetermi acep😊
13 Yorumla- +1 yıl
Üstadım, en doğrusu olacaktır tamam hayatım demek. Mutlu bir kadının evini, eşini ve ailesini mutsuz etmesi nadiren görülür.
- +1 yıl
Rica ederim ☺️
Aile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. Görseldeki sözler erkeğe ait. Genelde bizim kadınların özgürlüğü ailelerinin elinde yani yok.
217 Yorumla- +1 yıl
Mücadele eden her insan kendi özgürlüğünü kazanır. Bu hakkı erkeğe veren ve kendi hakkından vazgeçen kadınlar bu noktaya getiriyor hayatını.
- +1 yıl
Burada çocukluk rol oynar patron. Yani daha küçükken hakkımızı hukukumuzu tınlayan olmaz. Bütün sıkıntılar bundan ileri gelir. Babadan başlar varsa abiyle devam eder sonrasına kocayla. Klasik zincir. Bu zinciri kıranları kırmaya çalışanları ise en hafif rencide ederler en ağır cinayetle bitirirler. Orta ceza da her tür olabilir. Maalesef toplumun yaşantısı bu. Ben artık Doğu ülkesinde doğan kızlara acıyorum.
- +1 yıl
Ben her insana acıyorum.
- +1 yıl
Ne kadar olursa olsun ailedeki erkek ile onu yöneten anne ailedeki kadını yok veya var ediyor.
- +1 yıl
Zincir olayına hayır derim. Bir şey en baştan doğru gelir ve sonra yanlışa döner veya yanlış gelen doğruya döner. Burada o değişimi yapacak kişilerin cesaretli olması yeterlidir.
- +1 yıl
İşte mesele tek cesaret değil patron kalıplaşmış zihniyet var ve o zinciri kıran parmak sayısını geçmez çünkü doğu kadının geneli anaç ve itaatkar. Çocukluktan cinsel ayrım yapıldığı için büyürken işte ayrımcılığın tohumlarının meyvelerini topluyorlar. Yani meyve dediğim kabak ve daha çok kadınların başında patlıyor. Ve bu hususta haklısın ki sorun bi önceki kadında. Yani namı değer kayın validelerde hatta kız anneleri de öyle zihniyette. Bence yakın 500 yılda düzelmez bu ülkeler belki hiç düzelmez. Çünkü bu kadar teknolojiye çağ atlamalara rağmen düzelmedi.
- +1 yıl
Bir "no" yani hayır denince dünyada siyah ırk özgürleşti. Bir kadının hayır demesi ile. Bizim toplumda kadın kanunlar nezdinde zirvede ama kendisini yok eden yine kadın. Mahkemeye gitsek kadının beyanını esas alıp benim savunmama bakılmıyor bile. E bu kadar desteğe rağmen kadın eziliyor ise onu ezen kendi ailesi zaafları, korkuları veya içinde bulunduğu hayatı terk edememe korkusudur.
- +1 yıl
süper açıklamışsın patron, ben de aynı fikirdeyim yani bu zihniyet kadınlarda da olduğu için ilerileme olmuyor maalesef. Ama mahkeme olaylarında tek taraflı olunmasından yana değilim evet günümüzde hep ezilen kadınlar ama bazı kadınlar da iyi olmaya bilir mahkemenin görevi adaleti eşitliği sağlamak. Ben kadınım diye torpilli duruma düşmek istemem mesela. Tek tük ses çıkarınca isyankar adlandırılır ve ''usulüne'' göre ceza alır. Ben diyorum ki bari gelecek nesillere aktarmasınlar genç anneler çocuklara bu kız çocuğu bu erkek çocuk diye değil bu çocuk diye baksınlar. Her şey ta bebeklikten başlar. Belki o zaman toplum yavaş yavaş düzelir.
- +1 yıl
Bu durumdan şikayetçi olan her anne ve baba kendi çocuğuyla başlamalı hak korumasına.
- +1 yıl
Kimse değil, her şikayet eden kendisi en yakınında olana bu konuda el atacak.
- +1 yıl
Büyükler küçüklerin hayat ışığı. İş büyüklerde biter.
- +1 yıl
Aynen.
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Kimse özgür değildir kimsenin özgürlüğü de kendi elinde değildir. Hep birilerine bağımlıyız
113 Yorumla- +1 yıl
Ya bağımlı olmadan yaşamayı hiç denemedi isek?
- +1 yıl
En azından doğrular konusunda deneyebiliriz
- +1 yıl
Aile varsa mümkün değil.
- +1 yıl
Kısmi özgürüz
- +1 yıl
En azından bir nefes sahanız var ☺️
- +1 yıl
Sizin adınıza çok mutlu oldum.
- +1 yıl
Rica ederim ☺️
+1 yılbenim elimde..
çoğunlukla bunu kontrol eden benim..11 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah :)
Kendi ellerim de gibi gözükse de tamamen iş ekonomik oluyor o da beni elimde değil gibi😑
11 Yorumla- +1 yıl
Hepimizin ortak prangaları.
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılÖzgürlüğüm işverenin elinde maalesef. İş yerinden eve gidemiyorum.
21 Yorumla- +1 yıl
Mesai kavramı maalesef
+1 yılis yeri elinde günlük 14 saat çalışma hayatı...12 saat is ve 2 saat yol. ölüm arıyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Maalesef genel hayatımız bu.
+1 yılmaddi olarak kime bağlıysam onda
31 Yorumla- +1 yıl
Maalesef acı gerçeklerden biri.
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılKendi elimde Allahin izni oldugu surece tabiki
21 Yorumla- +1 yıl
Tebrik ederim, katılıyorum.
- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılYaratıcımın elinde. O ne derse o..
21 Yorumla- +1 yıl
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
u +1 yılÖzgürlüğüm sadece benim elimde...
11 Yorumla- +1 yıl
Tebrikler dostum :)
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Her ne ararsak kendimizdedir..
11 Yorumla- +1 yıl
+1 yılKendim dışında herkesin
11 Yorumla- +1 yıl
Bir ucundan siz tutmayı deneyin.
+1 yılGörsel cevabı vermiş zaten.
11 Yorumla- +1 yıl
Özgürlük kavramının olduğuna inanmıyorum.
13 Yorumla- +1 yıl
Ben inanıyorum, özgürlük rahat bir vicdan, rahat bir kalp ve kafadır.
- +1 yıl
Mesela ne?
+1 yılBeni yaratanın elinde. Onun sınırları dahilinde özgürüm.
01 Yorumla- +1 yıl
Harika bir cümle. Ben bu yazdığınızı yıllar sonra öğrendim.
Paranın elinde.
21 Yorumla- +1 yıl
Özellikle günümüzü düşünürsek çok haklısınız.
Keşke benim elimde olsa🤦🏻♀️
11 Yorumla- +1 yıl
Bunu zamanla ve çabalarınızla elde edebilirisniz.
Görseldeli ben bu ❤️
11 Yorumla- +1 yıl
Sizi tebrik ederim.
kendi ellerimde
13 Yorumla- +1 yıl
Tebrik ederim.
- +1 yıl
Rica ederim ☺️
kendi elimde
11 Yorumla- +1 yıl
Tebrik ederim.
- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılTanrının hocam
15 Yorumla- +1 yıl
Nasıl oldun üstadım? - +1 yıl
Hocam bir ilaç kullanıyorum o iyi geliyor. Bu hastalık işte yan etki olarak sinirlere baskı uyguluyor yüz sinirlerime o noktada dişlerde uyuşma yanakları istemsiz ısırma, damarlarda hızlı atış felan yapıyor. Düzelmesi zaman alacak. Lenflerde sıkıntı varmış. İlaç iyi geliyor bakalım. Yaza kadar inşallah eski sağlığıma kavuşurum. Sen nasılsın hocam iyi misin hoş musan
- +1 yıl
Ben iyiyim. Seni daha iyi göreceğimiz günler yakın üstadım.
- +1 yıl
İnşallah hocam cümleten iyi olalım
- +1 yıl
Olalım ☺️☺️
+1 yılKendi elimde
11 Yorumla- +1 yıl
Tebrik ederim.
+1 yılBenim
13 Yorumla- +1 yıl
En güzel durum, bu düşüncenizi kaybetmeyin.
- +1 yıl
Kendimi kandırıyorum belkide
- +1 yıl
Kandırma, gerçekleşmesi için çabala.
+1 yılAllah'ın
11 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah, benimde :)
Allah sadece
11 Yorumla- +1 yıl
Benim elimde
13 Yorumla- +1 yıl
Tebrik ederim.
- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılKimsenin
13 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız, biz istemeden kimse bizi dilediği şekilde yönlendiremez.
- +1 yıl
Aynen öyle
- +1 yıl
Tebrikler.
Allah'ın
11 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel, size imrendim.
Kendi elimde
11 Yorumla- +1 yıl
Özel bir hayat, tebrikler.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!