Ailenizi falan herkesi geride bırakıp başka Bi şehire gidip neyle karşılaşacağınızı bilmediğiniz Bi işte çalışırmıydınız
Gitmeniz gerekiyor yani
Gitmeniz gerekiyor yani
Gittim kaç kere, hiç bilmediğim şehirlere gittim. 4 sene yaşadım. Sıfırdan düzen kurdum. Ama Türkiye'de en kültürlü, en huzurlu şehirler bizim trakyada. Dayanamadım,çok ters yaşam biçimimiz var. Geri döndüm. Trakyada yetişen en fazla ege de yaşayabilir.
Evet orası gerçekten öyle trakyalı değilim egede falanda yaşamıyorum ama en yiyisi trakyada yaşamak oranın insanları çok iyi ya
Biz çok özgürüz. Kızlarımız çok rahat. Burada kızlar gece birde, ikide tek başına rahatla evine gider. Kızlara laf atma diye bir şey yok. Kızlar mini etek, askılı gibi şeyler giyer. Hiç bir erkek onları gözle bile taciz etmez. Çok farklıyız biz. Kadınlar için özgürlük ülkesi gibi bir şeyiz. Suç oranı yok denilecek kadar az. Hırsızlık yok denecek kadar az. Çok kişi, arabasını, evinin kapısını kilitlemez 43 yaşındayım hiç daha evimin kapısını kilitlemedim. Bir kere bile bir şeyim çalınmadı. İki ablam var, ikiside çok rahat giyinirlerdi. Bir kere bile laf attıklarını duymadım. Çok farklıyız biz. Türkiye de ayrı bir ülke gibiyiz.
Üniversite okumaya gelen öğrencilerin çoğu burada kalıyor.
Hangi şehirde yaşıyorsun tam olarak bu söylediğin trakyanın her yeri içinmi geçerli
Her yeri böyle, sadece dışarıdan doğulular geldi, onların yaşadıkları yere girmiycen, mahalleleri var, zaten işinde olmaz onlarla. Sadece onlar hayvanlık yapıyor ama sadece mahallelerinde. Çarşıda falan kuzu gibiler. Bir kıza laf atsınlar. Hastanelik olurlar. Daha önce yaptılar, polis, jandarma zor kurtardı onları. Şimdi yapamıyorlar artık. Biz Atatürk ve vatan içinde aşırı birlik hem fikiriz. Kanun gibi oldu buralarda. Kızlara laf atılmaz. Taciz edilmez. Edeni görünce, kimse görmezden gelmez, ona saldırırlar. Dakikada birlik olurlar. Trakyanın en küçük ilçesi bile böyle.
Cevap
8Cevap
İşim yok param yok olsa kesin giderim 1 dk dusunmem
Mesela düşün giderken çok paran yok ama orada iş e başlayacaksın parası iyi ama ama iş te neyle karşılaşacağını bilmiyorsun yinede gidermiydin
Daha önce yaptım 3 yıl farklı şehir de yaşadım yeniden yapamam ama
Cok isterdim ama yapamam çocuğum var kiyamam ona.
Ben direkt ülke değiştirdim.
Yerleşik bir düzeni olmayan çoğu kişi giderdi.
Param varsa olabilir yoksa intihar gibi bir şey
Ee zaten gittiğin yerde çalışacaksın
Öyle hemen iş bulacağımı sanmıyorum
Ee herhalde oraya gidip iş arayacak değilsin buradan gitmeden önce ayarlamayı akıl edersin
Saçma olur
Ya işi beğenmezsem ya da kovarlarsa ve kira zamanına kadar iş bulamazsam? Birikim her türlü daha mantıklı
Çoğu kişi Bi yere gitmeden önce işini bulur öyle gider birikimin olsa olmasa bile bu böyledir başka Bi ülkede iş bulup gidenler var buradan ayrıca işi beğenmezsem biraz saçma çünkü çalışacağın iş belli kurallar ve şartlar zaten konuşulur tabi istisna durumlar hariç oda gitmeden önce çalışağın yer araştırılır falan
Ya beni kandırdılarsa? Ya da beklediğimiz gibi çıkmazsa? Hayat bu, geldiğimiz aileyi bile beğenmeyip gitmeyi düşünmüşüz?
Dediğiniz şeylerde olabilir o yüzden gitmeden önce sağlam araştırmak lazım
Aferin teşekkürler
Elimde böyle bir imkan olsa düşünmeden giderdim..
Evet hiç kimseye Bi bağımlılığın yok istediğin zaman gidersin ama düşünki gidip çalışacağın iş te neyle karşılaşacağını bilmiyorsun
Demi yani zaten Bi insan risk almadan hiç bşy elde edemez
Ama şimdi risk var risk var yani benimki biraz farklı sanırım
Doğru
Keşke ah keşke ama nerde o günler
Ama gidip çalışacağın iş te neyle karşılaşacağını bilmiyorsun yinede gidermiydin
Evet yazabilirsin istersen
Ben sana istek atsam özelden konuşurmuyuz
Evet
İstek attım
Ama ben yazamıyorum sen yaz puanım yetmiyor
Tamam
Nick neydi senin bulamadım da
Şimdi istek attım sana
Elif6473
Tamam canım
Elif yazdım
Sürekli aklımdan geçen bir düşünce