Örneğin kadınlara iş istihdamı diyorlar mesela sadece seksi kadınları sekreter tele sekreter yapıyor lar iş anlamında her hangi bir katkıları yok bazıları sadece telefonlara bakıyor ve yahut zengin koca bulur parasını yerim kafasin da bosandin mi nafaka o bu Bi ton masraf evlilik de her yük neredeyse erkeğe ait ayrılınca da yine neredeyse tüm mal varlığı kadına ait dünyada başka bir ülke var mı bizim gibi kadınların egosunu kaldıran
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Erkekler sadece güzel/seksi diye evlenirken sorun etmen lazım. Kadın tabi ki zengin biriyle evlenmek ister. Erkek hayır dedikten sonra kadın zorla mı evlenecek sjsjsj
Günümüz akademisyenlerin çoğunluğunun kadın olduğunu biliyor muydun?
Tr demi dünya damı?
Bilim adamlarının neden 100%94 erkek?
Nerede yazıyor cogunlugun kadın olduğu akademisyenlerin göstersene
Tr de bilim adamı değil o bilim insanı ve akademisyenler de bilim insanı olarak geçiyor aslında gördüğünüz bilim sadece fen bilimleri değil vizyon mu genişletsek biraz.
Akademisyen bilim adamimi 🤣🤣🤣🤣🤣👍👍 cahilliğin de bu kadar pehhh
Bunu bilimsel verilere dökmeselerde üniversitede kafanı kaldırıp bir bak istersen sempozyumlara gittiysen ya da bir çok üniversite gezdiysen çoğunluğun kadın olduğunu farkedersin zaten
Yök ün açıkladığı yıllık rakamlara bakacak olursak oran 51 e 49 kaynağın neresi acaba?
Akademide ne yapılıyor sanıyorsun? Onca makale tez kitap ne zannediyorsun acaba sen xhsjs
Siz bilimi sadece labaratuvar içinde zanneden bir grup a. mipsiniz niye şaşırıyorsun xhjzkz
Kaynak dotum 🤣😁😁
Yükseköğretimdeki erkek öğrenci sayısı 4 milyon 178 bin 286 ile yüzde 51, kız öğrenci sayısı ise 4 milyon 41 bin 232 ile yüzde 49 orana sahip.
YÖK'ün istatistiklerine göre, Türkiye'de 10 bin 11 kadın profesör bulunuyor. Kadınların oranı toplam profesörlerin yüzde 32,5'ini oluşturuyor. İstatistikler, Türkiye'deki kadın profesörlerin oranının, AB ülkelerinin ortalamalarını geçtiğini gösteriyor. Buna göre, Türkiye'deki yüzde 32,5 orana sahip kadın profesör oranı, yüzde 20,8 ortalama ile AB ülkelerini geride bırakırken, yüzde 32,5 olan ABD ile eşitlendi.
Türkiye, yüzde 45 oranındaki kadın öğretim üyesi oranı ile yüzde 41,3 orana sahip AB ortalamasını ve yüzde 42,5'lik ABD ortalamasını geride bıraktı.
2022 yılına ait değil yalnız o yıllardır kadın oranında artış mevcut ve iki sene önce%45 ti. Güncel veriler geldiğinde bir daha konuşalım xhsj
Şahsen ülkemizde beynini işine ya da akademik hayatına adamış kadın oranıyla erkek oranı arasında halâ uçurum var umarım en kısa zamanda erkeklerle kadınların arasındaki toplumsal ayrım sıfıra inerde daha net rakamlarla konuşuruz
Paylaştığım rakamlar 2021 eylüle ait
@OguzhanAlex bilim adamı olan kadın ise sadece 100%6
Bilim adamı olan bir kadın yok bilim insanı o
Diyorum ya 2022 güncel veriler gelince tekrar buluşalım
Umarım bu toplumsal ayrım bir son bulur Oğuzhan bence de
Sala popoyu al maasi
Daha 2022 nin başındasın ve 2022 verisi istiyorsun randomla gülen birine çok fazla bir şey anlatılmaz zaten aynen kadınlara akıl sokacak ve bir yılda oran %10 birden artıp erkekleri geçecek bravo süper mantık neyse gidip erkek rektörlerin odalarında yaşayan sözde akademisyenlerin varlığını araştırayım
Toplumsal ayrım erkeğe var kadına yok
Toplumsal ayrım iki cinsiyet için belli alanlarda mevcut bunun ceremesini çekmeyen cinsiyet yok
Ne aptal bir düşüncedir bu ya.. kadınların da bir şeyler başardığını ne zaman anlayacaksınız acaba
Ne basariyir?
Bayan değil kadın
Kadın değil gariiii
Cahil
Ne ye göre kime göre bence sen cahilsin cahil değilsen yanlışımız gösterirsin cahiligimi ispatlarsin hadi bakalim
Kültür işte.