Hatta onlara hayranlık duyuyoruz.
Arap düşmanlığının altinda ne var?
Arap düşmanlığının altinda ne var?
Açıklaması çok geniş bir soru.
Araplar yıllarca Osmanlı sınırları içinde yaşadı ve Dünya Savaşı sırasında bulundukları ülkeye değil farklı bir ülkeye itaat ettiler. Şu an halen o ülkelerin sözünden çıkmıyorlar ve yaşam koşulları, bütün coğrafyayı düşününce hiç de iyi değil.
Avrupa ve Amerika, kısacası Batı diyelim. Onlar açıktan düşman olarak karşımızda oldular ve bugün halen de öyle. Araplar ile arasındaki fark birilerinin sözünü dinlemiyorlar kendileri söz dinletiyorlar bu yüzden de coğrafyalarına yıllardır savaş uğramadı ve halkı da refah içinde yaşıyor.
Türkiye'nin hayranlık duyduğu konu kesinlikle ekonomik şartlardır, bugün ABD toplumu eşcinselliği gündem konusu yaparken Türkiye temel gıdalara yapılan zamları konuşuyor.
Avrupalılara Hayranlik duydugumuz konu ekonomik şartlarsa Araplarin zenginligini konusmaya gerek bile yok
Güzel bir soru. Hep merak etmişimdir o yüzyıllardır sorunlar yaşadığımız Avrupa devletlerine olan bu tutumumuzu. Mondros'tan sonra Fransa, İtalya, İngiltere, Yunanistan yurdumuza girip, topraklarımızı işgal ettiler, Osmanlı zamanında kaç kez haçlı seferleri düzenleyip topraklarımızı feth etmeye kalktıklar, Abdülhamid zamanında Osmanlı aleyhine her türlü fitne, hile, yalan, asparagas haberler yaptılar. Ama gel gör ki şimdi Araplar bize ihanet etti diyolar. Peki ey kutsal insan, neden o kadar kötülük yapan Avrupa'yı görmüyosunda suçu "sadece" Araplara atıyosun? Bunun altında kesinlikle art niyet arıyorum.
Tarihini bilmeyen bir millet, yok olmaya mahkumdur.” - Mustafa Kemal Atatürk.
Cevap
7Cevap
Arapların hayran duyulacak neyi var? Savaştan ve cahillikten başka ne getirmiş araplar? 800 lü yılların altın çağındaki islam zamanı arapları ile şimdikiler aynı mı? Alakası yok.
Avrupa ya duyduğumuz hayranlık yaşam koşullarının iyi olması, herkesin istediği gibi fikrini özgürce belirtebilmesi, ekonomik olarak rahat olmaları, eğitimin kaliteli olması, insana verilen değerin iyi olması, alım gücünün yüksek olması vs.
Yani Arapların durumu biraz farklı Arabistan diyorsan biz değil onlar bizden nefret ediyor ama diğer ülkeler de öyle nefret edilen bir ahali benim aklıma çok gelmiyor. Suriyelilerin durumu farklı tabi ki onlar burada keyif yapıp bize tanınmayan haklardan yararlandıkları ve daha birkaç nedenden ötürü ülkede istenmiyorlar yani yine nefret yok
Cunku onlar hic bir zaman ihanet etmedi bizimle birlikte yasayip bizi sirttan vurmadi ya da pis yobaz dinleriyle hayatlarımızı mahvetmedi
İslam bilinci olmasaydı Türkiye diye bir ülke olmazdı.
Yüce turk islamdan çok önce de vardı. Cahaletinize hayranım.
Türk islamdan önce yoktu demedim islam bilinci olmasa Türkiye olmazdi dedim. Seni bu bölgede Ermeni ve Yunanlarla karşı karşıya getiren şey Türklerin müslüman olması olmuştur. Eğer onlarla tam olarak karşı karşıya olmasaydık Türkiye kurulmazdı.
Tabi canım... hun imparatorlugunu , göktürk imparatorluğunu ve daha nicelerini kuran türklük bilinci ve goktengri inanci değil ıslamdı zaten... pehhh
Ben hiçbirini sevmem tek anlam veremediğim Filistin için sokağa dökülen insanlar onlar düşman düşman için sokağa çıkmak saçma
araplardan ihanet yüzünden değil medeni olmadıkları için çapulcu oldukları için sevmiyoruz
Arap seviciliği yapma. Sen o İngiliz hayranlığını git Araplara sor...
Arap seviciligiyle alakasi yok boş konuşma
Şeriatla yönetilen ülkelerin hiçbirine asla ama asla saygı duymam... yobazları
Kadinlara saygilari dini dayatmaci sekilde yasiyolar bundan dolayi sevmiyorum
gozlemledigim kadariyla genelde din dusmanligi var altinda, bazilari suriyeliler yuzunden veya ortadogunun bitmek bilmeyen sorunlari yuzunden de sevmiyor
Avrupalıları seven mi var?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?