Elalemin derdi beni germez. Bu halk için değmez. Güzel bir memlekete gider yaşarım.
Vatan benim vatanım, ölene kadar savaşırım.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Pardon da kim için savaşıp öleceğiz? Nüfus kağıdına sahip olmakla bu memleket bizim olamıyor ne yazık ki? Sıradan insanlar bu memlekette zenginler hortumlasin, semirip büyüsünler diye, karin tokluğuna çalıştırılan köle takımıdır.
Ne zaman gercek anlamda gelir adaleti sağlanır, ne zaman azdan az, çoktan çok vergi toplanır, ne zaman ezen ve ezilenin olmadığı, insanca hakça bir düzen kurulur, o zaman haa deriz biz de bu memleketi eşit, özgür, asil birer üyesiyiz, işte o zaman onu korumak için elimizi taşın altina sokariz.
Haksızlık olmaz. Herkes, kendi potansiyeli ölçüsünde, kendi kararlarının sonucunu yaşar.
Cevaplara bakarsan ölmeyi bayilmak zanneden kizlar cengaverce bir tavırla hep savasirim demişler. Sorsan çoğu hayatinda öyle önemli bir zorluk, yokluk görmemiş, savaşın soğuk yüzünü hayal bile edemezler.
maalesef o konuda haklısın ama bizim gidecek yerimiz olmaz. Geçen bir video izledim, fetö olaylarından Yunanistan'a kaçan bir kadın anlatıyordu; "orada 13 yaşında bir çocuk vardı, eşim ve bir kaç adam, Yunan askeri beni çırıl çıplak soyup aradı, orama parmağını soktu. Açıkçası resmen taciz edildim." O ülkeye bu millet nasıl kaçıp sığınır? Fırsat bu fırsat denize gömerler bizi. Bu sefer pisi pisine ölürüz. Üstelik o soyanların hemen hepsi İngiltere'de krallar gibi yaşamak için kaçmışken.
Sen 12 eylül döneminde genç insanlara yapılan işkenceler hakkında hiç bilgin var mı?
12 eylülü geç, sıradan basit suçlarda bile işkence son derece yaygın bir durumdu.
Yani öyle sadece bir parmaklama o zaman bu ülkenin evlatlarına yapılan işkence yanında son derece basit kalır.
Yabancı ülkelerde öyle ağır koşullar olsa avrupada gurbetci kalmaz, dönerdi hepsi geriye. En ağır yaşam koşulları hala bizde.
12 Eylül işkencelwrinin halâ olduğunu düşünmüyorum. O zaman sistemli bir saldırı vardı. Bu milletin sağ kolunu, sol kolunu budama çalışması. Onları yapanlar bu ülkenin evlatları değil, Mustafa Reşit paşaların torunlarıydı. İnsan düşmanı olduğu halktan olamaz. Öte yandan oralarda mülteci olduğumuzda ankayacağımız bir şey bu umarım düzeleriz anlamamıza gerek kalmaz.
O or*pu ço*cukları vatani kurtarıyoruz bahanesiyle vatanı satmaya, kula kulluk etmeye, 3 kurusluk menfaat için, el etek öpmeye devam ediyorlar. Evet eskisi kadar sistematik yaygın bir işkence yok ama hala güç onlarda.
Ayrıca işkenceler devam etmese bile gecmiste yapılanların hesabı sorulup toplumsal barış sağlandı mı?
Bugünkü yasadigimiz herşeyin geçmişten gelen etkileri vardır. Ve bu etkiler hiç te az değil.
Savaşlar sadece siyasi sebeplerle ortaya çıkar. Şu andaki siyasi yapı da benim hiç ilgi alanım değil. Ben seçmedim, ben desteklemiyorum fikirlerini. Bundan dolayı bir sorun yaratırlarsa "kefenimiz hazır" diyen şakşakçılara yol açarım. Benim Atam Mustafa Kemal Atatürk'ün zamanındaki gibi kurtuluş savaşı daha olmaz bu ülkede. Ukrayna'da bile başlayan savaş masada çözülecek, ama kayıp onca insan geri gelmeyecek.
Açıkçası vicdan muhasebesi yaparsak ve ülke yanlış konumlara bile isteye sokulsada gidecek başka yerimiz yok olsa dahi atalarımıza karşı borcumuz var o kadar eskiye de gitmek gerek yok şehit vermeye devam ediyoruz. Bu canlar uğruna düşünüldüğünde ne olursa olsun vatana sahip çıkmak görevimiz. Elbette yönetim sistemindeki çürük bölgeleri tespit edip ona göre müdahale edilmesi en başta yapılması gerekenlerden.
teşekkür ederimm
Gereken neyse onu.
Yabancı memlekete gidip sünepe sünepe yaşayacağıma kendi vatanımda savaşır şehit olurum.
Vatanıma ihanet etmedim. Edemem!!!
Hiç işim olmaz..
Teşekkür ederim abicim 🌺
Cevap
4Cevap
Hiç düşünmeden savaşa giderim. Ülke benim, vatan benim.
Biz millet olarak birbirimizle kavga ederiz ama biri saldırsa bu millet tek vücut tek yumruk olup düşmanın tepesine iner.
Ukrayna lılardan daha acız bir millet değiliz ülkemiz için ne yapılacaksa tümümüz fedakarlık yaparız
Milletin çoğu hayattan sıkıldığı için savaşa girecektir eminim
Orduya katılır ya da nasıl ülkeme faydamın dokunacağını araştırmaya başlardim
vatanım için savaşırım
Gidecek yerim yok mecbur kalıp ölümü bekleyeceğim
Allah korusun bi atansaydim bi gün yüzü görseydim
Savaşmam üşeniyorum bilgisayar oyunu oynarım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?