Sosyal medyadan falanda hep görüyorum özellikle bazı insanların dinlerle değil sadece "İSLAM" ile sorunları var nedendir bu sizce? İslam ne yapmış olabilir bu kadar insanlara...
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
İslam konusunda tereddüte düşürüyor bu ülkenin başörtülü belli kesimi çünkü sadece kendileri dinci bizler haçlı gibiyiz onlara göre çok farklı tavırları duruşları konuşmaları var dinden soğutuyor.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Bilmez miyim öyle insanları gerçekten islamın başına gelmiş en büyük felakettir onlar fakat bizim gözümüzün açık olması gerek bu yolda başımıza bir sürü art niyetli insan çıkacak bunlara başkaldırıp hakikati bulmamız gerek
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Haklısınız.
Daha önce televizyonlarla evlerimize batının pis lagamları akıyordu, şimdi internet ile ceplerimize akıyor.
Tabi böylece kirleniyoruz.
Fakat üzülmeyin, Türkiyede durum farklı olabilir, ama Dünyada genelinde her 24 saatte 100 bin kişi islamla şerefleniyor.01 Yorumla- Soran+1 yıl
Ah ne güzel inşallah bizimde vesilemiz olur
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
9Cevap
- +1 yıl
Çok basit. İslâm dininin yaygın olduğu bir toplumda yaşadıkları için. "Sosyal medyadan falanda hep görüyorum" dediğiniz insanlar tâbiki dinle, inançla bağını koparmış ateist veya deistlerdir. Din konusunda hayal kırıklığına uğramış insanlardır.
Dünyanın her yerinde ateistler yaşadıkları ülkenin dinini en çok eleştirirler. En çok baskı gördüğü dinle hesaplaşıyorlar. Amerikan ateisti Hristiyanları eleştirir, Hintler Hindu Tanrılarıyla alay eder, Buda'nın felsefesine laf ederler. Herkes kendi insanıyla uğraşır. Altta arkadaşın bahsettiği nefs olayının çok çok az alakası var.14 Yorumla- Soran+1 yıl
Hepsine Allah hidayet versin ne diyeyim her şey çok basit aslında ama "nefs" araya girince sonuçlar ortada oluyo işte
- +1 yıl
Hâlâ gerçek soruna odaklanmıyorsunuz. Sorun İslamcıların fiziksel ve psikolojik zorbalıkla Allah ile kul arasına girmesi. Nefs ile alakası olmadığını da anlatamadım galiba. İnsanlar felsefesine uymadığı için dinden uzaklaşıyor, kendi keyfinin kahyası için değil. Dışarıdan görsen nur yüzlü bir müm'in dersin, tıpkı bir Sünni gibi yaşarım, ağzıma alkol sürmedim hiç, dürüst biriyimdir, itikada göre çok az günah işlemişimdir ama apateist bir Türk genciyim. 7'sinden 70'ine benim gibi bir sürü ateist vardır. Bunca tartışmayı nefse indirgeyemezsiniz.
- Soran+1 yıl
Çok az günahım var diyemezsiniz siz şuanda günahların en büyüğünü yapıyorsunuz bi ataist olarak
- +1 yıl
Ateistin günah derdi mi var bacım biraz aklını kullan nolursunuz ya
- +1 yıl
İslam Arapların siyasi birlik için oluşturduğu toplumsal bir dindir, çok tanrılı Arap coğrafyasını tek tanrıya birlik ederek siyasi bir yayılım göstermiştir zaten amaçta budur İslamdan önce var olan tek tanrcılığa geri dönüştür İsa, Musa, bunu yapmıştır İsrailoğularıyla Araplar akrabadır
110 Yorumla- Soran+1 yıl
İslam öncesi arap toğluluğunu araştırmanızı tavsiye ederim
- +1 yıl
Yazmış zaten neyini araştıracak
amaç tek çatı altında toplanmak
elçin doğmadan önce
isa meryem putları vardı oralarda
- Soran+1 yıl
Ataist sitelerinden araştırma yapmıyorum ben çünkğ onların tarafları belli iyi geceler
- +1 yıl
Hahahahwhahahahahah
Ahhahahahahahwuahwha
Ayı ikiye bölerdikkk
dağları delerdikkk
Ağzımızdan ateş çıkarır DİKKKK
vsvs yazmak lazımdı
- +1 yıl
@AmanthemaPekii kültürel sindirimişlik burdan çıkışı herkes yapamaz bütün tabuları yere koyup sıfırdan bi daha düşünmek tarihe iyi bakmak lazım, işin içine siyaset, toplum yapısı, her şey girer bir din varsa
- +1 yıl
Daha 100 yıl önce olan
Gayet net
yalın bilgiyi sentezleyemeyen Soysuzlar
1500 yıl öncesinden çok eminler
valla isteyen istediğine inansın
ama bu cehalet
insanı nefrete sürüklüyor.
bu kadar cahil olup, bir şey biliyormuş gibi konuşmaları yok mu
Kafayı yersin. Ben daha bunları kaldırabilecek ermişlik seviyesine ulaşamadım bir türlü. Bunun sebebi de kendi cehaletim tabi.
Ben inanmıyorum. Bir şey okumama
bilgi edinmeme gerek yok.
Zaten inanmıyorum ve kimse de umurumda değil.
Ama bunlar inandıklarını iddia ediyorlar. Hayatlarını, ölümden sonrasına adayıp
bilgi sahibi olmaya çalışmak yerine
Bilmek okumak yerine
böyle cahil cahil dolanıp
kendilerini tatmin etmeye çalışıyorlar
ne bunlar ya
insan olmadıkları kesin - Soran+1 yıl
@Amanthema Pekii hani fikir özgürlüğü? Hani özgürlük? Neye inanıp inanmıyacağımızı size mi sorcaz işinize bakın lütfen
- +1 yıl
İnanç ile fikir özgürlüğünün ne alaksı var
Bir oda düşün
İçeri girmemişsin. İçeride ne olduğunu bilmiyorsun
odanın dışındasın.
ben de odadan çıkıp yanına gelmişim
elimde belgeler var
odanın içinde olan şeyleri
sana anlatıyorum
gösteriyorum
sen de diyorsun ki
hayır bana böyle anlatılmadı
ben böyle bilmiyorum
sen ATAAAAHİİİSSSTTKİİİİNN
falan diyosun
Bre A**** K**** E****
bunun fikir özgürlüğü ile ne alakası var
oglum bi insna bu kadaar m4l
olmayı nası becerebilir
seni ASMAK LAZIM mq
yav sen bu zeka ile
seni yarattığını iddia ettiğin varlığın cennetine nasıl girebilirisn
oglum senin beynin erimiş - +1 yıl
Neyse abisi
beni, başkasının yorumunun altında dinden imandan çıkarma.
sen insan değilsin. Sen bir virüssün
ve böyle olmanın sebebi
inancın değil. Cehaletin.
hadi makarnaya devam et
Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. Dünyayı dersen binlerce yıldır böyle. Asla da bitmeyecek. Kendi içimizdekileri dersen bize İslami anlatan ve öğretenlerin dini kendilerinin yaşamaması ve uymamamsı. Adam kayırma , yolsuzluk, kul hakkı yeme, savurganlık , insanlarî fikrinden dolayı ayırma, vb.
11 Yorumla- Soran+1 yıl
İşte bende bu konuyu biliyorum çoğu kişi müslümanların -sözde- yaptığı hatalar gğnahlar ve yanlışlar yüzünden islamdan soğuyo fakat islam tüm bu kötü ve pis düşünceleri yasaklıyo Allah hidayet versin hepimize
- +1 yıl
İslam kusursuzdur. Musluman kimligi altinda olan insan lar yasantilarina dikkat etmedikleri icin. İslamin kotu oldugunu dusunuyorlar
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Kesinlikle
- +1 yıl
Bazilarida islamin sartlarini kabul etmeyip nefislerinin pesine dustuklari icin, İslami tercih etmiyorlar.
yazık hergün bizi dolandırılanların müslüman olduğunu unutmuş :d
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Müslümanlar kusurludur falat islam kusurlu değildir bu pencereden baktıkça kendinize bişey katmış olamıcaksınız her konuda
- +1 yıl
İslam bir şey yapmiyor biz kendi kendimize yapıyoruz.
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Aynenn
- +1 yıl
Çünkü İslam kusursuz ama insanlar kusurlu o yüzden kusuru İslam'da arayamayız insanlar da kusurunu kabul etmez o yüzden salla
- Soran+1 yıl
Sallaya sallaya toplum bu hale geldi zaten birinin artık ses çıkartması gerek
- +1 yıl
Senin gibi duyarlı insanların olması güzel.
- Soran+1 yıl
Keşke sayımız çoğalsa
- +1 yıl
İstedikleri ve yaşadıkları yaşam tarzı İslam'a uymuyor bu yüzden sevmiyorlar sürekli eleştiriyorlar
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Yaşam tarzlarına hiç bir zaman hiç bişey uymuyacak onlar dünyada yaşayan fakat nefsinin kölesi olmuş araştırmayı bilmeyen varlıklardır
- +1 yıl
Aynen öyle İslam'a göre yaşayanları da ezikliyorlar çok ilginç
- +1 yıl
Ne yaptığını görememek için Özürlü olmak lazım. t3k tek anlatılmaz bence
05 Yorumla- Soran+1 yıl
burada biz sakince konuşuyoruz böyle hakaret ederek kendi kimliğinizin ne kadar "özürlü" olduğunu bize göstermenize gerek yok
- +1 yıl
Konuşabilmek için, öncelikle, kendini düzgün ifade edebilmen lazım. Ortaya bir fikir koyman lazım. Özen göstermen lazım ki, karşındaki de sana saygı duyup
aynı seviyede cevap versin. Ben, bir maymun ile sakince iletişim kurmaya çalışmak zorunda mıyım?
Mrs. öZürLü - Soran+1 yıl
Önce özürlü sonrada maymun yakıştırması üstelik sizin hiç bi görüşünüze ben hakaret etmezken sizin yaptığınız bu saygısızlık gerçekten çok komik
- +1 yıl
Allahım. Cahiller hiç şaşmıyor ya
şunları arap ülkelerine postalayabilsek keşke - Soran+1 yıl
Burası osmanlı devletinden gelme bir devlettir özümüzde atalarımız müslümandı ve ben özbe öz türküm asıl sizi yollamak lazım ordaki cahiller gibi yaşarsınız
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Sormayın, bunun yanıtını bende arıyorum. Fakat buldum sanırım.
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Nedir lütfen bizimlede paylaşın
- Cevap sahibi+1 yıl
Doğrusu islamın bize emrettikleri bizim “sade, saf, masum, temiz, kaliteli bir yaşam.”bunları bize emrettiği için. İnsan nefsi zevkli olan ne iğrenç usturupsuz bir şey varsa onu yapar. İslam bunları yasakladığı için ise islam hakkında yanlış düşünür. İslam bize kendini evlilik öncesi ilişkiden koru, çünkü sen Rabbi’nin kulusun, temiz kalmak sana faydalı. Zinadan uzaklaş, haramdan sakın. Sen saf halinle güzelsin der. Kul ne yapar? Zina eder haram işler sonra Rabb’i onun için iyiliği emretti diye islamdan uzaklaşır. Olay bu. Daha da anlatırdım da linç yerim burdan.
- Soran+1 yıl
Gerçekten gecemi aydınlattınız çok teşekkür ederim görüşünüz çok mühimdi. Siteye baktım gerçekten hep cinsellik adı altında bir sürü başlık var ama kimse doğrunun ne olduğunu anlatmıyo onlara göre asıl doğru nefsinin isteklerine köle olmaktır
- Cevap sahibi+1 yıl
Rica ederim, kesinlikle öyle. Cinselliği evlilik dışı normalleştirmek mâkul değil. Rabbimiz bizi düşünürken onların bu iğrençliğine bir şey demek muamma.
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Sen inaniyonmu islama
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Evet elhamdülillah
- Cevap sahibi+1 yıl
Ay yeyim seni balım benim😍😊
eğitim aile gibi sebepler... de burada böyle bir kız görmek çok güzel
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Bence her aklı başında bi genç soruşturmalıdır bu durumu ama farklı sitelerden değil gerçekten hakikati savunan sitelerden eğer bi genç ataizm sitelerinde gezerse durum bu olur sadece islama kin kusan iğrenç bi topluluk haline gelirler
İnsanlar araştırmaya başladı.
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Zaten islama araştırarak girmemiz gerek kulaktan dolma bilgilerle ana babadan görme bilgilerle sonraki nesil böyle oluyor önce anne baba kendini islam üzerine geliştirmeli ki çocuklarıda en azından fikir sahibi olmalı şimdiki yaşlılar islamı çok yanlış yaşıyorlar
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Çünkü İslam sorundur belki.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
O kadar din arasında bence soruşturmalısınız iyice bu konuyu
- +1 yıl
Bilmem
20 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi