Kendim de söyleyim İmam Hatipte okuyorum kapalı değilim çoğu kız aile zoruyla kapanmış ya Allaha ya da dine inanmıyor yani bu veriler çoğu kişiyi içermiyor bile Türkiye çapında. Sizce neden herkes bi anda dinden çıkmaya başladı niçin düşünce yapısı bi anda değişti insanların?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İhvan Hareketi'nin Türkiye'deki gayrıresmî uzantısı olan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin dindar nesil yetiştirme projesi ters tepmiştir. Yani kendi arka bahçesi olduğuna inandığı imam hatip camiasını bile deizmden kurtarmaya bakıyorlar. Şimdi öncelikle kendi mahallesinin derdine düştüler. Hatta parti camiasında dindar ve dâvâ adamı imajıyla işe başlayan gençler parayı bulduklarında bir anda seküler yaşamaya başlıyorlar. Kürşat Ayvatoğlu buna en güzel örnektir. En başta siyasal İslam ile gelişen otoriteyi artık gençler küreselleşmenin yayılımı ile daha rahat bir şekilde sorgulayabiliyorlar. Diğer yandan internet sayesinde gençlerin bilgiye ulaşımı kolay olmaya başlamıştır. İnancın şahsiliğindeki özgürlük anlayışı gençlerde dinin otorite ile kirlenmesine dair bazı sorgulamalara itmiştir. Bunun içinden çıkamayan gençlerimiz ise deizme kaymaktadır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sadece İslam değil bilim ilerledikçe insanlar gelişiyor ve bütün dinlere olan inanç da hızla azalıyor. Bu sadece bize has bir durum değil yani dünya genelinde durum böyle.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
7Cevap
Arap dini olduğu için. Arap olsaydım müslüman olurdum muhtemelen.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,6b cevap paylaştı. İnsanlari dinden uzaklastirdilar. Artik din genclere gericilik, ilkel bir inanis gibi geliyor
00 Yorumla- +1 yıl
Mevcut iktidar soğuttu ve insanlar okuyor aile baskısî olmadan düşünüyor
20 Yorumla Islam dini terör dinidir savas dinidir katliam dinidir sahte dindir
00 YorumlaBende bazen kapalı bazen açığım. sadece tanrıya inanıyorum
00 YorumlaBence insanlar bu evde kalma süreci boyunca yeni keşfettiler
00 YorumlaDin siyaset işi inanamam boşşş
01 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
İnsanları dinden soğuttular sanırım
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Havalı olmak için çoğusu ergen
00 Yorumla - +1 yıl
Ahmsk olduklarından