Selam arkadaşlar size önemli bir sorum olacak?

Eşimle evlenirken çok borca girmemek için esyalarimizi az ve öz aldık nekadar az borç yaparsak okadar çabuk toparlanırız diye düşündük, buraya kadar her şey iyi. Esyalarimizi herşeyi eşim üstlendi, düğünde takılan takıları da eşim aldı ( takıları o alıyor diye ben az miktarda aldırdım) düğün yemeğini de eşim borç yaparak Ödemiş bunu da yeni öğrendim.( Eşim benden saklamadi yemek işi son dakika olduğu için bana söylemeye fırsatı olmadı bende hiç sormadım, sorunca söyledi) çok şükür şu an iyiyiz ama borçlarımız bitmiyor, en sonunda baktım olmuyor bileziklerimi verdim bozdur rahat edelim sonra yerine koyarsın dedim, burası da tamam.. ama işin başka yönü var eşimin ailesi hiç destek olmadığı halde birsey olunca kocamı arayip para istiyorlar, ailesine para vermesi destek olmasına hiç karşı değilim ama borç yüzünden sıkıntıya girdiğimiz halde vermesi moralimi bozuyor, onu kırmamak için bir şey söylemiyorum, sadece bugün " biz böyle sıkıntıdayken herkese söz vermen hoşuma ne gitmiyor yaptığın doğru değil " dedim. dedigim gibi derdim para vermesi değil, bu durumda siz olsanız ne yapardınız?
Selam arkadaşlar size önemli bir sorum olacak?