Veren el alan elden daima üstün mü (alacak-verecek)?

Çocukluk dostum bundan 10 sene önce evleneceği zaman bende yeni üniversite bitirmişim benden şimdinin parası 100 bin para istedi tabi ben yeni mezun adamım elimde bi sigara parası var kanka dedim ne gezer o para bende ama kredi çekerim senin için dedim. Gittim en uygun krediyi çektim araştırdım verdim arkadaşıma... Bunda da vefa borcu durumu oldu. İnsan babasının oğluna yapmaz bu zamanda... Neyse bu arkadaşım sonradan çok zengin oldu benim evleneceğim dönem geldi aradan on yıl geçti hep kanka para lazımsa vereyim hep yardımcı olayım diye olumlu bakı yaptı bana... Bende kanka diğer masrafları hallettim ama altına para çıkışmıyor şimdinin parası bende 100 bin tl olarak istedim tabi kanka ne demek dedi çıkardı verdi. Düğünden sonra bakarız dedim tamam hiç sıkıntı değil dedi ne zaman istersen dedi... Düğüne 5 ay kala aldım sonra düğünden sonra altınları bozdurdum borçları kapadım, arkadaşıma borç aldığım arkadaşıma 50 bin ayırabildim kalan 50 bini de sonradan veririm diyerekten yanına gittim kanka düğünden sonra 50 bini verdim kalan 50 bini de birkaç aya ayarlayıp veririm dedim, kabul etmedi paranın zaman değerinden bahsetti ve şirketi var 2 ortak ortağımda şirketten para çekiyor ama vadeyi çok uzatmıyor dedi senin vade çok uzadı ona karşıda sıkıntıya girerim dedi halbuki ben borcu senin şirketinden almadım senden almıştım ama neyse bir şey diyemedik, kredi de çekmiştim nasıl bulacam şimdi para dedim Allah kimseyi çaresiz bırakmasın gittim başka bi zengin arkadaşım daha vardı ondan istedim mevzuyu da anlattım eğer ki sende paranın zaman değeri vade olayına gireceksen dolar üzerinden ver parayı dedim ben şerefsiz değilim diğer arkadaşın gibi dedi istediğin zaman verirsin dedi senin gibi kalender bi dosta yapılmaması gereken bi davranış dedi hele ki sen zamanında onun g. ötünde don yokken yardımcı olmuşsun dedi, Ne diyorsunuz bu konuda arkadaşlar çok zoruma gitmişti de benim
Veren el alan elden daima üstün mü (alacak-verecek)?